Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Amazon Prime Video
- Gmail
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
joydrv
aktív tag
válasz Morris #92027 üzenetére
A Sony esetében azért hozzá kell tenni, hogy minden beszállítótól csak minőségi, egyesével leválogatott paneleket kap és épît be a tévéibe. Nincsenek folyamatosan fw-gondok, mint pld a TCL-nél egyik-másik típusnál. A rendszerprocija a legjobb az összes márka között. Sebesség, felskálázás, folyamatos mozgás kiváló. Mindent összeadva, ha az ára nem riaszt el, akkor a Sony jó választás.
-
joydrv
aktív tag
Én még élőben nem láttam az LG Oled G4 -et.
De fényerejéről - nappali fényben - sokat elmond ez a videó [link] -
joydrv
aktív tag
válasz AxBattler #90493 üzenetére
Úgy emlékszem, valahol azt írták egy szakportálon, hogy 220-250 nittől már látható a különbség az SDR és HDR között.
Nyilván minél nagyobb a fényerő annál jobban előjön. De azért azt se szabad elfelejteni, hogy nem mindenki szereti, ha pl a filmen felvillanó autó fényszórója kiégeti a szemét pár pillanatra. Olvastam itt jó pár hsz-t, hogy ezek miatt küldtek vissza tévét. -
joydrv
aktív tag
válasz Quadgame94 #87828 üzenetére
Csak egy dolgot tennék hozzá. Ez a HDR/DoVi effektus, hasonlóan a Dolby Atmoshoz, jelentősen el van túlozva. Félig valós, de másik fele placebó meg illuzió, a gyártók marketingrizsája.
(Egy elég nagy fényerejű tévén ezek a filmek mindenképpen szépek lesznek HDR ide vagy oda. És ebbe szerintem benne van a c645 is. De, hogy kinek mi a nagy, hát azt csak a csajok tudnák megmondani )
Ha már Vhiktort említetted, sokan a szívükhöz kaptak, mikor leírta, hogy "csak" 800 nit a c805 fényereje. Az volt a néphit, hogy minimum 1000, de inkább fölötte és úgy is nézték a filmeket, abban a hitben voltak, hogy "ez egy 1000 nites élmény". Most a placebó elillant és hirtelen romlott a kép. Pedig szó sincs róla! Ugyanaz most is, csak más szemmel nézik azóta
-
joydrv
aktív tag
válasz ad4m1337 #87797 üzenetére
Ne hagyd magad félrevezetni! Én az itteni ajánlások alapján sokáig hezitáltam c745 és c805 között. Vásárlás előtt nem sokkal az egyik helyen szerencsém volt, kipróbálhattam a c745, c805 mellett a c645-öt is. Egymás mellett szó sincs akkora különbségről, ami 75-ös méretben pl. c805 200 K-s felárát indokolta volna.
A fényerejéről csak annyit, hogy normál sdr esetében le kellett vegyem 55%-ra, mert fölötte már bántóan erős a fénye.Csak azt bántam meg, hogy nem a 85c645-öst vettem a 75 helyett. Féltem, hogy rosszabb lesz a képminőség, de utólag már tudom, hogy nem kellett volna...
Quadgame94
A "kamu HDR"-ről annyit, hogy jó lenne tisztában lenni a HDR/DoVi működési elvével. Szó sincs arról, hogy folyamatosan nagy fényerő kell hozzá.
HDR esetében a film elején megkapja a lejátszó a fényerő intervallumát és azon belül szabályozza, ahol kell a normál fényerőhöz képest a fényeket, a tv keretein belül.
DoVi esetében ez akár kockánként is leszámolásra kerül. De szó sincs arról itt sem, hogy a teljes képkockát bevilágítja, helyette egy-egy kiemelt részt csupán.Pl. hiába van a c645-ben 450 nit, a c805-ben meg 800 nit, valójában nem lesz kétszeres a bevilágítás, hiszen eloszlik apró részekre. Van egy pillanat, ahol a maximumot kapja a film a fényerőből, az a csúcspont, de az összes többi részen már annak csak töredékét, tehát ezzel arányosan csökken a különbség is. Sok filmrészletet megnéztem így, szabad szemmel nincs eget rengető különbség.
Legegyszerűbben egyébként úgy lehet ellenőrizni, hogy látható e vagy sem a HDR, ha a HDR/DoVi -ban nézett film az sdr verzióhoz képest sötétebb lesz. Ez a határ kb. 250 nit-nél van.
-
joydrv
aktív tag
válasz Kiskutya #86707 üzenetére
A facebook-on már több ilyen csoport is összejött az emag által átvert vásárlókból. Nem 1-2 kósza esetről van szó, inkább több százról.
Jogi nyelven szólva, mi most hónapokig kényszerhitelezést végzünk az emag részére. Mi ez, ha nem tisztességtelen magatartás?(nekem is az emag volt a forgalmazó, de ez a lényegen nem változtat semmit)
-
joydrv
aktív tag
válasz Thor'Steinar #86701 üzenetére
Az emagos visszaküldés egy agyrém. Karácsonykor vettem tőlük hangfalat, de egy hét után úgy döntöttem visszaküldöm, adják vissza a 200 rúgót inkább. Beregeltem mit akarok, visszaigazolták... azóta semmi. Több, mint egy hónapja nem jönnek érte!
Egyébként neked kell becsomagolni, lehetőleg az eredeti dobozába. Mindent bele, papírok, alkatrészek...stb. Hivatkozáskor választhatsz a feldobott linken vagy 8 féle indok közül, valójában mindegy.
Új tv-t is inkább pont ezért az alzától rendeltem.
[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
válasz Quadgame94 #86332 üzenetére
PCX 346 , most fedeztem fel én is az új árakat.
Kellemes meglepi -
joydrv
aktív tag
válasz Quadgame94 #86328 üzenetére
300 körüli sávban valóban jó árban volt a 65c805. Engem a 65-75-ös érdekelne leginkább. Viszont ezek most 400-550 között vannak c805-c845.
De. Lásd kicsit fentebb, akciós 65C3-as 515. -
joydrv
aktív tag
Én egyébként pont azon hintázok már egy ideje, hogy érdemes e egyáltalán bármilyen "olcsóbb" led vagy mini led tv-re kiadnom 3-400 ezret, vagv szánjak rá egy kicsit többet és vegyek egy valóban jót. Egyre jobb akciók vannak az OLED-re, hajlok rá, hogy várok még a vásárlással... Nem sürgős...
Hosszabb távon én is C3/G2-ben gondolkodom...[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
válasz Stealth #86317 üzenetére
Nézd meg a Vhiktor videóját. A kandenciahelyes lejátszásról is van benne szó.
Az ambi nekem fontos szempont, akkor is, ha másnak nem az. Pl a DoVi nem annyira.
A képminőségre meg azt mondanám, hogy az elmúlt heti elektro hétvégén pl a LG 65 B3/C2 kedvezményekkel kijött 520/550 körül. Ezek mellett nem érdemes mini ledre költeni. Ha már egyszer tényleg annyira jó tv kell, akkor csakis OLED.
Ezen kár vitázni.Minden másra addig meg tökéletes egy "sima" led is.
[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
válasz rainman72 #86306 üzenetére
Nekem egyébként tetszik ez a 8818-as. Az ambilight hasonló minőségben más tv-hez legalább 40-50 ezer. Ha ezt is hozzáadjuk pl egy 65c805 most 400 (+50 ambiért) már 450. Ez a 8818 most 360 az emagon/alzán. Plusz 100 K-t nekem így nem ér meg a tcl...
És ne felejtsük el, hogy mindenféle médialejátszót feleslegessé tesz, mert tudja alapból a kandenciahelyes lejátszást. Egy normálisabb lejátszó újabb 50-60. Szóval ha így nézem már +150 ...
Ha meg már tényleg a minőség a legfontosabb, akkor amúgy is csak az OLED jöhet szóba, akármilyen mini led is. -
joydrv
aktív tag
rainman72
Megelőztél itt
500 körül nézegetek 85-ös méretben.
Jelenleg a TCL 85c645 a befutó nálam.
Ehhéz mértem mi jöhet még szóba ekkora méretben? Ezért kérdeztem.[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
válasz balint0509 #83684 üzenetére
Új tévét nem szabad rögtön kalibrálni. Járatni kell 150 - 200 órát legalább, és csak utána gondolkodni a kalibráción, ha egyáltalán szükséges.
-
joydrv
aktív tag
LG 65 oled G2-nek van valamilyen gyenge pontja? Most 650 ezer körül mozog több üzletben is.
Az új G3 1,2-1,3 M. Gondolom kell egy pár hónap, esetleg félév is mire lemegy 7-800 alá.
Ha megjelenik és kiteszik a polcra, elmegyek megnézni őket egymás melletti üzem közben.
Biztos le vagyok amúgy maradva, de nekem csak most tűnt fel, hogy az MM-ben van opció a kalibrálásra és már úgy adják át, ha kéri a vevő. Pl. a G2-es 35 ezerbe van. Ez reális ár?[ Szerkesztve ]
-
-
joydrv
aktív tag
Elmentem megnézni egy TCL 75c835-öst. Helyette belebotlottam egy TCL 75c935-be. Pont egy százassal kerül többe. Ha jól olvastam a leírásokat a különbség a beépített Dolby Atmos hangrendszer a 935-be.
Ha a nejem is rábólint, azt hiszem locsolkodás után maradok ennél. -
joydrv
aktív tag
Én a TCL 75c835 vagy TCL 85c735 között vagyok most. Nem tudom van e lényeges különbség képminőségben.
-
joydrv
aktív tag
válasz Vismajor01 #78421 üzenetére
4 m a falak távolsága, ha pontosan lemérném a tv síkja és a kanapé fekvőrész/ fej távolsága kb. 3,5 m lenne, azért írtam így.
Vhiktor - én sok focit nézek, a felbontás elég változó, általában 1080p, de van, hogy gyengébb. Nem tudom, hogy pl. egy 85-ös tévén ez mennyire ütne vissza.
Ahogy írtam, a filmeket 4k-ban szoktuk most is nézni, lehetőleg jó minőségben és jó hanggal, erősítőn-hangfalakkal.
Ha nem is tuti mozi, de valami hangulata azért legyen. És inkább élénk színekkel, ezért nem is keresek oledet. (Nekünk a mostani sima led LG 50-es képe egyébként megfelelő.) -
joydrv
aktív tag
Olvasgattam ki, milyen távról nézi a tévét. Szerintetek 3,5-4 m-es távolságra milyen lenne az ideális méret? 70-75-85? Nekem az utóbbi tetszene, de a szemnek nem lenne túl fárasztó?
Miniledben melyik típus számít most jó vételnek? HDR azért legyen élvezhető, DV nem alap, de ha van nem hátrány. Sokat megy a tv nappal és este is. Rengeteg sport, sorozat, nasról filmek. Kb. ez a használat jellege.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest