Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Colos1 #51725 üzenetére

    Attól is függ, hogy milyen progikat futtatsz, mennyire átlagos a felhasználásod. Ha tényleg csak átlag felhasználásra lesz, OS alá, böngészés, játék, irodai programok, arra felesleges NVMe. De ha videóvágás, masszív virtuális gépezés, valami spéci SQL szerveres fejlesztés, meg hasonlók vannak tervben, akkor viszont lehet értelme az NVMe-nek.

    A Pro vs. Evo kérdéshez azt is kéne tudni, hogy mennyit írnál rá átlagban naponta, meg milyen gyakran másolsz SSD-ről SSD-re sok fájlt, sok GB terjedelmben. Ez utóbbiban a Pro gyorsabb, meg több írást bír. Viszont átlag felhasználásnál meg lehet pénzkidobás, oda elég az Evo is.

    Átlagosabb felhasználásnál én azt mondanám, hogy 860 Evo, de abból a legnagyobb tárhelyű modell, ami belefér a keretedbe. De ha mondjuk olyan nagy a rászánt keret, hogy 970 Evo-ból is belefér ugyanakkora tárhely mellett, akkor akár azt is veheted, legfeljebb nem lesz kihasználva. De az NVMe-nek elég sok buktatója van, pl. támogatja-e az alaplap, ha támogatja, akkor milyen sávszélességen, tud-e róla bootolni, mennyire fog az adott házban szellőzni, melegedni, stb.. Ehhez képest a SATA, M.2 SATA SSD-knek nincsenek ilyen buktatóik.

Új hozzászólás Aktív témák