Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz cidalain #51700 üzenetére

    Az írás mennyiségét gigabájtra kell nézni, nem írásszámra. A forráskódok jellemzően nem olyan nagyok, az nem baj, ha fejlesztőkörnyezetestől állandóan elmenti mindet a fejlesztő minden nap. Nem hinném, hogy naponta 50 GB felett lenne ez az írás átlagban (egy-egy nap lehet több, de akkor meg egy gyengébb nap átlagban ellensúlyozza).

    A sok írással arra céloztam, hogy van, aki FullHD/4K videókat vág, meg napi masszívan torrentezik lefelé, napi 1+ TB írást okozva. Na, ezt tényleg csak a Pro SSD-k bírják, az Evo-t nem erre találták ki. De ez nem is átlagos felhasználási kategória. Átlag felhasználók nagy átlagban napi 0-30 GB-ot írnak mindössze, jellemzően 15-hoz közelebb, ezt a szintet meg a TLC-s SSD-k is bírják.

    Most olvastam nemrég egy emberke topikját egy másik fórumon. Ő ilyen olcsó belépős SSD-ket vesz, A400, SU650. Szerverben használja őket HDD-k cache-elésére, napi 300 GB körüli írás gyűlik így az SSD-re, na ezt a belépősök nem sokáig bírják, fénysebességgel finganak ki. De védelmükre legyen mondva, hogy ez sem átlag felhasználás, a belépős SSD-k nem erre lettek tervezve.

    A Samsung Pro-knak mondjuk nem csak a nagyobb írásterhelhetőség az előnyük, hanem hogy nem lassulnak be sok gigás másoláskor sem. Az Evo azért be tud lassulni egy ponttól, de ez megint nem átlag felhasználás kategória. De ezt leszámítva a Pro semmivel nem megbízhatóbb, mint az Evo. A 850-es szériáig több garit adtak a Pro-ra, de nem azért, mert megbízhatóbb, hanem mert strapabíróbb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák