Új hozzászólás Aktív témák

  • hellsing71

    tag

    válasz Amazonas #50049 üzenetére

    Nehéz okosnak lenni. A leírások szerint mindkettő 3D NAND-os, a WD-re is 5 év gari van, a Samsung szerint nem a 860-as, hanem a 983-as a felsőkategóriás cucc (a WD-nél az Ultrastar), a WD-nek is van SSD Dashboardja, meg valami chache-e is. Arról csak annyit tudtam meg, hogy valamilyen DDR-t használ, de semmi többet.

    Egyedül az MLC vs TLC, ami jelenthet valamit. A UserBenchmark kb. 250 Samu és 1300 WD mérése szerint Sam bácsi kb. 19%-kal gyorsabb a WD-nél, átlagban csak 7-8% különbség van. Laboban a sequential r/w-ben csak 1-2% a különbség, a mixed 4K-ban kijön 24% is.

    Asszem maradok a WD-nél (de megnézem még az ADATA-t is). Nem mai a gép, 60eFt-ért még kap kb. 3-4 jó évet, de innen nézve a két SSD között nincs akkora különbség, hogy százkétezret megérne a Samsungos frissítés.

    Az ADATA-k nekem bejöttek, a kisebb SSD-ikkel már 3 notebookot frissítettem, és az asztali gépemben is tőlük van 3×240GB RAID0-ban. Mindegyik megtáltosodott és eddig 0 hibánál tartunk. Most ahol néztem, sehol nem jött fel 1TB-ra ADATA cucc.

    Mindenkinek köszönöm a véleményeket!

Új hozzászólás Aktív témák