-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz74
tag
Üdv!
Van egy Asus K50AB notebookom. Nem mai már és szeretném kicsit felgyorsítani, hogy újra használható legyen mindennapi használatra, tehát semmi extra.
Gondolkodtam egy 250 GB-s SSD-be, ami max 15000 jó magyar forintba kerül.
Mi lenne szerintetek a megfelelő választás?
Egyáltalán számottevő gyorsulás elérhető ezzel?
A gép adatlapja: https://www.asus.com/Laptops/K50AB/specifications/[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz krisz74 #49504 üzenetére
Az Adata SU800 lenne 16k fölött párszáz forinttal, ez lenne a legjobb vétel. 15k környékéig Kingston UV500, esetleg Crucial BX500 vagy Kingston A400. Nem írják sehol, de gondolom úgyis csak SATA2-es a csatlakozó abban a notiban, és még az sem biztos, hogy az AHCI mód menni fog.
Topiklakók: azt tudja valaki, hogy a BX500 akkor most milyen NAND-dal van szerelve? Mert a korai tesztek 3D MLC-t emlegettek, de ahhoz mérten gyanúsan olcsó. A mostani róla született írások csak találgatnak, hogy 3D TLC vagy 3D QLC, a Crucial nem ad meg róla semmit.
-
Raymond
félisten
válasz Frawly #49505 üzenetére
"Crucial hat per Pressemitteilung den Marktstart der Crucial BX500 nun offiziell gemacht. Bestätigt wird ein SLC-Cache mit dynamischer Größe („Dynamic Write Acceleration“). Weitere Details wurden erst auf Nachfrage verraten: So verfügt die BX500-Serie nicht über QLC-NAND, sondern TLC-NAND. Auch beim Controller gibt es gegenüber der BX300 einen Rückschritt, denn der SM2258XT von Silicon Motion muss ohne DRAM-Cache auskommen."
Legalul: [link]
Micron 3D TLC DRAM cache nelkuli SM controller-el.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki kapok ingyen egy m.2 ssd házat. Ebbe vennék egy 120-128 gb m.2 sata ssd-t, amit windows telepítőnek, filmes pendrive-nak illetve adathurcibálásra használnék, vagyis mikor minek (nyilván a Win telepítőnél formáznám). Melyik ssd-t ajánljátok? WD Green jó lehet ilyen célra?
[ Szerkesztve ]
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok! Meghozta a ződmikulás az M.2 NVME adaptert, úgyhogy most vált aktuálissá a kérdés... 512GB-os NVME SSD-t vennék használtan, most ezeket találtam a hardveraprón körbenézve jó ár/érték arányban:
Hynix PC300 19e
Hynix PC401 22e
Toshiba XG5 24eEsetleg Samsung PM961 28e és bár valamivel gyorsabb, de nem vagyok benne biztos hogy netezős / koca játszós / néha videovágós üzemben megéri a felárát. A fentiekből van javallt/ellenjavallt? Ahogy nézem, az igényeimnek akár a legolcsóbb is bőven megfelelhet - feltéve hogy valamilyen szempontból nincsen nagy ellenjavaslat rá...
Más: hűtőbordát érdemes lehet még beszereznem? Nyitott gépházban cirka szabad levegőn lesz elhelyezve, a 2 slottal arrébb lévő vidkártya szívja max az adapter hátlapjáról a levegőt...
-
wassabi11
aktív tag
Sziasztok.
Lassan esedékes lesz egy ssd vásárlás és lenne pár példány amik számomra névtelenek és nektek ezekkel mi a tapasztalatok és ajánlottak vagy sem.
-Lite-On 2.5 240GB SATA3 PH6-CE240-L
-SanDisk SSD Plus 2.5 240GB SATA3Ezekben gondolkozom erősen:
-ADATA SU900 Ultimate 2.5 256GB
-Samsung 860 EVO 2.5 250GBSzerintetek jobbak vagy meg érik az olcsóbb sdd-k is vagy az utóbbi 2-ből válasszak egyet?
-
palipa
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat, végül beruháztam egy Crucial MX500-ba.
Sajnos csak SATA1-es sebességgel fut ezzel az alaplappal (Gigabyte P35-DS3), úgyhogy aktuális a platform frissítés...
De azért így is hasít
-
alpihun
senior tag
Sziasztok
Azon töprengek, hogy ha vennék egy új, kb 500 GB-os SSD-t az mennyit javítana a mostani laposomon.
Dell 5558 (i5 5250u, 8GB RAM) gép, két és fél éves, gyárilag csak 1TB HDD-vel jött, de már akkor kiegészült egy Kingston V300 120GB SATA-III 2.5 inch dologgal is.
Na, egyrészt ez egy elég gyenge SSD, már akkor tudtam ezt, meg ahogy látom, itt egyenesen elkerülendő kategória. Másrészt már 2.5 éves, bár nem tudom ez jelent-e valamit. Meg kezd kevés is lenni.
Főleg OS és mindenféle IDE-k (+ egyéb developer tool, VMware linux), photoshop, ilyesmik alá kellene.
Megéri újat vennem, vagy nagyobb szintű upgrade kell érezhető eredményhez?
Ha megéri, mit ajánlotok?Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
palipa
csendes tag
-
MacEdm
tag
válasz Raymond #49517 üzenetére
Üdv!
A munkahelyi gépembe kezd meghalni egy ősrégi sata 2es hdd. Engem bíztak meg, hogy nézzek vmi újat bele. Úgy vagyok vele, hogy inkább ssd kéne bele mint hdd.
Ilyen [alaplap] van a gépbe.
Mivel munkahelyi gép ezért csak az office progikat / böngészőt használok. A keret max 15k lenne.
Mivel nem lenne benne hdd ezért ezt a [Kingston A400 240GB-osat] néztem. Ezek a Kingston A400as ssd-k mennyire ajánlottak? -
Raymond
félisten
-
fpeter84
senior tag
válasz Emperor_ #49515 üzenetére
Tulajdonképpen miért probléma az ha OEM? Jópár SSD volt már a kezeim közt, de még soha az életben nem szorultam firmware frissítésre, egyszerűen semmi nem indokolta a kockázatot, mind úgy tette/teszi most is tökéltesen a dolgát ahogy volt... Vagy valami kompatibilitási problémára lehet számítani, ha nem az eredeti környezetébe kerül?
-
Tigerclaw
nagyúr
1TB-s Sata 3-as SSD-t vennék. Az arukeresőn az Adata XPG SX950u-t találtam első blikkre befutónak. Valami ellenvélemény, vagy más alternatíva?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Gézengúz
addikt
Kütyüs topikból átemelve
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok.
M.2 ssd-n töröm már régíta a fejem. Kb 15k-ig milyet érdemes venni? 120gb elég. Adata xpg sx 6000 és 7000 van kb 12-15ér. Mennyire megbízhatóak azok? Mondjuk nekem sata-s is jó lenne nem kell feltétlen pcie. Ezek jobban is melegednek ha jól tudom, mint a satások. Asrock z370 extreme 4 lapba menne 2 hdd mellé.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
didros
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy WD green SSD-t és bár számítottam arra, hogy nem lesz csúcs sebessége, de az eredmények így is csalódást okoznak. Alig érzem gyorsabbnak a laptop működését, mint a korábbi HDD-vel. A Crystalmark eredmények is alacsonyak. OKozhatja ezt az is, hogy két partíciót hoztam létre a windows telepítésekor? (Rendszernek 100Gb-ot) Érdekes módon a rendszer partíción lassabb értékeket mutat a tesztprogram, mint a másik partíción... A biosban AHCI mód van aktiválva, firmware a legfrissebb... mivel lehetne még próbálkoznom?
[link][ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Ez az AMD-s lap mizéria milyen lapokra vonatkozik,mert nálam az x370 és x470-l is tökéletesen ment,megy a Sams.850/860 Evo...
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Samsung 850 PRO 256GB vagy Samsung 850 EVO 500GB melyik a jobb ?
Szinte egy árban tudnám megvenni őket melyik lenne a jobb választás? -
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Az emag-on nagyon jó árban van a Teclast 320 GByte-os SSD. Van valamilyen tapasztalat erről a típusról?
Nem ismerem ezt a gyártót.
[link]Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
neo-geo
aktív tag
Sziasztok. Használtan vettem egy Samsung 128GB-os 830-as SSD-ét, az létezik, hogy nem tudom exfatra formázni, hogy lássa a PS-4 külső meghajtóként?
PSN-ID:Putyesz-HUN
-
King Unique
titán
válasz neo-geo #49532 üzenetére
Ha már megvolt a vásárlás és utána további kérdésed van az SSD használatánál, akkor azt eleve a Flash SSD topikban kellene feltenni, nem pedig itt.
Ahol majd le lehetne írni bővebben, hogy mi is a gond. Ugyanis nem derült ki, hogy milyen OS alatt és milyen módszerrel akarod formázni, milyen csatlakozásnál (SATA / USB), ha nem megy, akkor mi a konkrét hibaüzenet (screenshot is jöhet), másik gépen és / vagy operációs rendszerrel próbálva volt-e stb. Egyébként normál esetben nyilván gond nélkül tudni kellene exFAT fájlrendszerre formázni. Windowsnál max. a FAT32 lehet problémás a 32 GB-nál nagyobb kötetek esetében, de külső programmal már simán megoldható az is.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Haveromnak van egy Asus G551JM-DM057D laptopja,szeretne bele SSD-t vásárolni. A terv az lenne ,mint az enyémnél is. Az SSD-t beleraknám a gyári HDD helyére,ami ha jól gondolom Sata III,a gyári hdd-t pedig beraknám az író helyére egy 12.7mm es optibayel. Az én laptopomnál ez így járható út volt,az egy Asus G56JR volt,ami ennek tulajdonképpen az elődje.
Ennél a laptopnál ez ugyanúgy fog működni ezekkel a méretű cuccokkal? Tehát ebbe is egy 12.7-es SATA Optibay és egy 2.5-ös Sata III SSD kellene?Tudnátok bele ajánlani egy SSD-t? Gondolom 2.5-ös megy a gyári hdd helyére ebben is. Leginkább repülőgép szimulátorral (XPlane11) -el játszik rajta,néha photoshoppol. Ezenkívül a szokásosra használja a gépet. 256 GB-osra gondoltunk. Melyik típust ajánlanátok?
Köszönöm előre is.
Minden szinten,szinte minden.
-
neo-geo
aktív tag
válasz King Unique #49533 üzenetére
Hopp! Elnézést kérek akkor felteszem ott a kérdést, és köszönöm a ki igazítást!
PSN-ID:Putyesz-HUN
-
Upo
addikt
válasz Emperor_ #49537 üzenetére
Másik topikban írták hogy nem román garos, emag-on keresztül árult bolgár cég, oda kell visszaküldeni. De még csak nincs is olyan jó áron, egy 480-as bx500 kb. hasonló áron van /GB.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Emperor_
addikt
válasz ScomComputer #49528 üzenetére
2 konkrét jelzés volt, hogy régebbi AMD-s lappal nem megy a Samsung EVO 860 AHCI módban, csak IDE módban. Sajnos csak az egyiket találtam meg.Íme.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest