- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balage76
senior tag
válasz maxinteger #2580 üzenetére
A kettő közül a Kingston a jobb választás, ha zsebben a pénz, akkor érdemes sietni, mert ismét véges a készlet és nem biztos hogy kitart a meghirdetett 4 napig!
-
qfm
őstag
Sziasztok,
lehet már volt kérdés, de megmondanátok a két kingston közül melyik jobb, és miért?
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G, vagy KINGSTON 128GB SATA3 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/128G
Köszönöm
-
seyboy
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik SSD a jobb?
INTEL 120GB SATA3 2,5" 520 SSDSC2CW120A3K5 vagy SAMSUNG 128GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC128N/EU[ Szerkesztve ]
-
Attici
őstag
válasz DeFranco #2599 üzenetére
Nekem is a samu volt a szimpibb, de ennyiért nem tudtam otthagyni. Elméletileg holnap délután mehetnék érte, de szerintem csak pénteken reggel megyek.
Biztos én is szívnám a fogam, ha nemrég vettem volna egy drága cuccot, ami most olcsóbb."Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
-
norbi2010
őstag
ipon-éknak valami akciót kéne adnia nekem,mert belinkeltem és vagy 4-en vettek is ilyen SSD-t
-
Szatesz.
aktív tag
Elég olcsó ez a kingstone ssd ,de annyira nem jó hogy mindenkinek azt kéne megvenni!
Van SSD OCZ 120Gb SSD Agility 3: 23.990,- és ebbe gondolom benne vannak a kiegészítő is! -
s7evcsenko
addikt
Ebben a tesztben azért nem remekel a V+200-as...
Nem tudom számít-e, hogy ez csak 90GB, de azért van ahol szépen le van maradva a többitől...
Mondjuk az is igaz, hogy a címben az áll, hogy csúcskategória, akkor gondolom a többi nem is 22k körül van...
Itt már azért jobb a helyzet...[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
A feljebb linkelt Kingstone SSD megfelelően tudna működni egy Gigabyte H55M-UD2H alaplappal?
Vagy esetlegesen érdemesebb lenne egy Samu 830 ast vennem?Köszi!
-
Coolmat
őstag
Szia!
A Kingston V+200 is tökéletes számodra. SATA2-n kicsit gyengébb benchmark eredményeket fogsz kapni (ahogy a Samsung esetében is gyengébb eredményeket kapnál), de ezzel nem kell foglalkozni, mert egy HDD-nél klasszisokkal gyorsabb, SSD és SSD között pedig érzetre semmi különbséget nem tapasztalnál.
-
Bodor
veterán
válasz Szatesz. #2615 üzenetére
Agility 3-hoz sosem adtak semmit, szóval rosszul gondolod. Ráadásul ez a 23.990-es ár valószínű, hogy 2 év garis, a rendes 3 helyett...
Persze, hogy nem kell mindenkinek ezt az akciós Kingston-t venni, de azért nem rossz vásár pillanatnyilag...
Ha meg tudod, mondani, hogy mitől jobb a drágább, annak örülnék.(#2616) s7evcsenko: Azért kíváncsi lennék, hogy ezt a "nemremekelést" mennyiben éreznéd meg , ha nem tudnád, hogy milyen SSD van éppen a gépben....
-
chris0000
őstag
hi.
én most tervezek ssd-t venni,de az msi-p55-gd65 lapomon jmicron vezérlő van.
tudom majd használni normálisan az ssd vinyót ha veszek nem lesz kínlódás?
ha vki tudna segíteni...thx -
chris0000
őstag
nekem a sata 1-re v a sata 7-re kell rakni az ssd-t?
SATA (msi-p55-gd65)
6 SATAII (SATA1~6) ports by Intel® P55
1 SATAII (SATA7) port by JMicron® JMB363
1 ESATA/ USB Combo port (back panel) by JMicron® JMB363
Supports storage and data transfers at up to 3 Gb/s
RAID
SATA1~6 support Intel® Matrix Storage Technology (AHCI/ RAID 0/ 1/ 5/ 10) by Intel®
P55 -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Mit gondoltok a KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V+200 SVP200S3/120G SSD ről?
-Érdemes lenne beruházni egy ilyenre? Vagy inkább messziről elkerülendő?
Gigabyte GA-P55-UD3L alá menne.
-Ha jó akkor pedig kell-e rajta egyből firmware t frissiteni vagy ilyesmi?
-Az nem baj hogy csak sata 2 es az alaplap és ez meg sata 3 as?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
vicegrey
csendes tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok de, nagyon kezdő vagyok ezen a téren. Általános használatra kell.
Én OCZ Vertex 3-4en gondolkozom.
Segítsetek!1. 20000 környéki ár max. 25e
2. 64gigástól felfele
3. Windows 7 64bit lenne az ssd-n/ Most van egy 320as samu HDD-m
4. Asztali gépem van Sata3 csatlakozó
5. Asrock H67DE3, a Procim Intel i5 2400
6. Cooler Master Glite 334U házam van, gondolom kell beépítő keret.Válaszokat előre is köszönöm!
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
-
Roachy
senior tag
Üdv!
Vásárlás előtt állok, szükségem volna pár tanácsra.
A jelenlegi elképzelés szerint, 2 db 128Gb-osat szeretnék, egy drágábbat és egy olcsóbbat.
A drágább az már biztos hogy samsung 830 lesz (már megrendeltem), a másik a kérdéses. Egyenlőre OCZ agility2-ben gondolkodom, esetleg Kingston V100.
A lényeg hogy fullHD videószerkesztésre, sok rendereléssel, különböző formátumok közti konvertálással, Photoshop és egyéb hasonló szerkesztő programokkal való munkára kéne. Az alap koncepció hogy az egyik ssd megy oprendszernek, a másikon folyna az éppen aktuális munka, és emellett sima HDD-k szolgáltatnák a tárhelyet. A kérdés milyen olcsóbb sata2-es ssd-t érdemes választani a samu mellé, és melyik legyen az oprendszer, illetve a munkaterület?
Egyáltalán érdemes e így megoldani, vagy várjak amíg futja még egy 830-asra?
Előre is köszönöm a hozzáértők válaszait! -
sz.j
nagyúr
"...Lehet találtak még a raktár hátuljában. "
Persze az is lehet, hogy így akarták a "vásárlói kedvet" fokozni.
Bár szerintem nincs rá szükség, mert tegnap szereltem be egy ilyent gigabyte P35_DS4 SATA II-es (3GB/s) gépbe majd raktam rá a win7-et és mindenféle beállítgatás nélkül (egyrészt nem volt rá időm, másrészt a giga BIOS "szívat") pl. a víruskereső a szokott 50-55 perc helyett tizen-egynéhány perc alatt lefutott (ugyan az van az ssd-s gépen is mint előtte a hdd-en).[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
SSD vásárlási tanácsot szeretnék kérni.
Gépem:
asztali gép, Asus P5K pro alaplappal, amiben SATA 3GB/s van (ez Sata 2-t jelent?).
OS: win 7, felhasználás: átlagos, gyors rendszerbetöltés lenne a lényeg.
Én 60GB-osat nézek, szerintem annyi bőven elég lesz a Win-nek.
Még azon gondolkozom, hogy esetleg feltegyem-e rá az Starcraft2-t, hogy vajon azon gyorsítana-e, de nem létszükség. Inkább a bootidő rövidüljön le drasztikusan.Amiket néztem:
Samsung Basic SSD 64GB SATA3 MZ-7PC064B (830 Series, SATA 6Gb/s) paperbox (kb. 15k lenne)
Corsair SSD 60GB Force 3 Series (Read 550Mb/s, Write 490Mb/s) 2.5" to 3.5" bracket (kb. 16k)
Samsung Desktop SSD 64GB SATA3 MZ-7PC064D (830 Series, SATA 6Gb/s, 3,5" bracket) paperbox (18,600Ft) (Itt a fenti samsungoz képest annyi a különbség, hogy ez Desktop, igaz? Az mit takar? Csak ehhez van 2,5"-ről 3,5"-ra kit a beszereléshez? Mert akkor ez nélkülözhetetlen, hogy be tudjam szerelni egy winyó alá, igaz? Viszont akkor a corsair jobb választás lehet, mert ott gondolom a "bracket" ezt jelenti és akkor 3k-val beljebb vagyok azzal, mint ezzel...
Van még a Corsairből a GT verzió, de nem hiszem, hogy sokat éreznék rajta, az 19k, illetve van még ez:
Corsair SSD 90GB Force 3 Series (Read 550Mb/s, Write 500Mb/s) 2.5" to 3.5" bracket (20k). Ha megéri rátelepíteni az SC2-t, akkor ez talán jobb vétel lehet, de nem tudom, hogy érezhetően gyorsítana-e rajta...
A Corsair SF2200 vezérlős, a Samsung pedig ha jól látom Samsung S4LJ204X01-Y040.
Melyik ajánlottabb átlagos felhasználásra?
Köszönöm tanácsaitokat előre is!
-
Moonwolf
senior tag
SSD beszerelése előtt akkor nem árt egy BIOS frissítés a legújabbra?
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
Bocs a dupla postért de már nem volt idő szerkeszteni.
Az nem gond ha sata 2 es porta sata 3 ast fogok dugni
-
Źşë'
addikt
valakinek ha nem esik nehezére leírná lépésről lépésre azt hogy zsír új ssdre hogyan kell telepíteni oprendszert?! (leírásokat elolvastam, csak összevisszaság van a fejemben, és jó lenne elsőre feltolni a win7et majd hétvégén, idő szűkében is vagyunk mert munkatársnak vállaltam be és új gép összerakás meg ssdre telepítés lesz vasárnap az egésznapos program..) mit hol kell kikapcsolni szavatossági idő növelésére, ill. esetleges northon ghost backup készítésére (már ha másként megy mint hdd-knél)
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Monyos
aktív tag
válasz Moonwolf #2644 üzenetére
A te alaplapodon 6 Intel vezérlős port van, ha jól látom akkor azok a kékek, és 2 Gigabyte ami az alsó 2 fehér.
Chipset(Intel):
6 x SATA 3Gb/s connectors (SATA2_0, SATA2_1, SATA2_2, SATA2_3, SATA2_4, SATA2_5)GIGABYTE SATA2 chip:
2 x SATA 3Gb/s connectors (GSATA2_0, GSATA2_1)Ez a számozás az alaplapon is fel van tüntetve.
-
func93
senior tag
Üdv!
Szerintetek érdemes megvenni ezt az SSD-t? Az ára 13k huf lenne. Előre is köszi.
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, új gépbe játékhoz keresek 64gb ssd-t a rendszerhez.
Ajánlották nekem az ocz agility 3 60gb sata 3 ssdt, ami kb 15k-ba kerül.
Ez mennyire számít jónak?
Illetve érdemes-e olcsóbbat venni?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Szatesz.
aktív tag
Használt ssdk nél mire kell odafigyelni?
Lehet valami bajuk? -
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Nagyjából egy hónapon belül szeretnék kiépíteni egy SSD+HDD rendszert a gépemben, aminek a HDD része már meg is van (WD Green 500GB), viszont SSD-ből nem tudom eldönteni melyik lenne számomra a legideálisabb.
120/128GB méretűt akarok mindenképpen, mivel a Windowson kívül minden programot és játékot is erre telepítenék, a HDD-re pedig menne minden más, amit nem kell/lehet futtatni. A Samsung 830-as sorozata tetszik, csak annak 40k körül van az ára, Kingstonból viszont nem tudom eldönteni melyik lenne a legjobb; SSDNow V+200, Hyper X vagy Hyper X 3K?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Attici
őstag
Újból van az akciós Kingston au IPON-nál!
"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Eladó használt Seagate SkyHawk 10TB héliumos hdd
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan! Seagate 14TB SATA 7200RPM HDD!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest