- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemuri78
csendes tag
Sziasztok! Routert szeretnék vásárolni ( szerintem még nem volt hasonló szándékú forumozó..) és ebben kérnék segítséget. A lakás, amiben működne circa 70 nm területű, tégla falazatú, a net Digi 1000. Lanon egyszerre kb 3 eszközt kellene szimultán kiszolgálnia, ez adott esetben pl. két televízión netflix, plusz pc-n letöltés, vagy épp konzolon online játék. Wifi-n kb 4-5 eszköz lógna rajta, nyilván ezek már nem feltétlenül egyszerre a kábeles eszközökkel. Két kiszemelt van: az RT-AC 65P és a TP-LINK AX20. Fontos a stabilitás, és nem feltétlenül varázsolnék custom firmware-t rájuk. Ki mire szavazna? Előre is köszönöm!
-
kemuri78
csendes tag
válasz Soma01 #68503 üzenetére
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat/tanácsokat. A router és eszközök közötti legnagyobb távolság kb. 6-7 méter lenne, egy-egy téglafal választaná őket a routertől. Szemezgettem a c5-el, ezt most megerősítésnek veszem.😁 Egy 5ghz stick sztem mindenképpen kell majd a laptopnak(Asus K551LN). Köszi még egyszer mindenkinek!
-
kemuri78
csendes tag
Sziasztok!
Bár sokszor feltették már a kérdést, milyen routert javasoltok?
Jelenleg egy 1043ND v2 van használatban V3 firm-el felruházva. (A gyári v2 firm és más WRT-k vezetéken nem hoztak túlzottan jó eredményeket..) Nos, a vezetékes résszel különösebben nincs gondom, de wifin alig hozok ki belőle 40, max 50 mbps sebességet a különböző eszközökön. (mobilon mért sebesség kb 30 mbps)
Digi 1000-es nethez venném. Ami nagyon fontos lenne, hogy vezetékre kötött Xbox streamje stabilan működjön laptopra wifi-n (most folyamatosan eldobja a kapcsolatot gyenge hálózati kapcsolatra hivatkozva) illetve azért 2-3 mobil eszközt is problémamentesen kiszolgáljon. És ami ennél is fontosabb: árban semmiképpen nem szeretnék 15e felé menni. Előre is köszönöm a tanácsokat!