Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz RedBullFan #84189 üzenetére
Ajánlott eszközök:
20k alatt: Asus AC57U, TP-Link Archer C5v4
20-30k: Asus AC1200GU/AC65P, TP-Link Archer AX10/AX20Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz RedBullFan #28849 üzenetére
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kobor
aktív tag
válasz RedBullFan #28137 üzenetére
TP-Link TL-WDR4300:
CPU: Atheros AR9344@560MHz
Flash: 8MB
RAM:128MB
N750ASUS RT-N66U:
CPU: Broadcom BCM4706 Broadcom BCM4706
Flash: 32 MB
RAM: 256 MB
N900 -
őstag
válasz RedBullFan #28139 üzenetére
Bizony nem dob le 20 percenként. Nekem is TP-Link router van 80/25-ös Diginet alatt, és semmi gond nincs vele.
Az AC-t csak az ár miatt említettem. Mármint csak azért, hogy ha már 40-et kiadsz, akkor már inkább 43-ért az AC-s modell. Amúgy az AC-t hívják "gigabites wifi"-nek is, de azért közelben sem tud annyit. Egy AC-s router és egy AC-s kliens között - prohardveres teszt alapján - kb. 50 MB/s-os átviteli sebesség érhető el.
Ugyanez N-es WiFi esetén 30 MB/s-os érték körül lehet, de ezt csak tippelni tudom, mert prohardveres tesztben valamiért csak 2.4 GHz-en tesztelték az N-es WiFi-t, 5 GHz-en nem.
És mellesleg egy AC-s WiFi adapter is ~16 ezer körül kapható. Szóval egyelőre nem egy olcsó mulatság.
A 80/25-ös digi nethez bőven elég lesz neked az N-es WiFi 5 GHz-en.És ha már asztali gépről van szó, akkor én inkább szavazok egy PCIe WiFi kártyára, mint egy USB-s stick-re.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
válasz RedBullFan #28137 üzenetére
Szia!
Én úgy vélem, hogy annyival közelbe se jobb az ASUS, hogy dupla annyit kiadj érte. A 80/25-ös digi netet gond nélkül ki fogod tudni használni TL-WDR4300-al is.
De ha esetleg mégis az ASUS mellett döntesz, akkor inkább vegyél egy Asus RT-AC66U-t, és akkor lesz egy AC képes router-ed. (Ezt csak azért javaslom, mert ha ASUS-t választod, akkor ha már kiadnál 40 ezret egy N-es router-ért, akkor már inkább adj ki 43 ezret egy AC képes router-ért.)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
brumi1024
veterán
válasz RedBullFan #28097 üzenetére
Tényleg jó az N66U, nekem is nagyon bejött, és a smallnetbuilderen az N900-as kategóriában a legjobbnak tartják összességében. .
-
MODERÁTOR
válasz RedBullFan #28102 üzenetére
Nem bonyolultak egyébként, de azok csak plusz, extra dolgok, amiknek a telepítése nem kötelező! A trx file-ban, amit flashelsz a routerre, már ott is egy halom extra dolog van, és persze minden alap router funkció is elérhető!
Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz RedBullFan #28099 üzenetére
Érdekességképpen, ASUS gyári fw! Magyarul is tud...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz RedBullFan #28099 üzenetére
Bizony routernél is van, és manapság egyre többen használják is! RT-N66U esetében ez a Tomato! A cél itt is nagyjából ugyanaz mint a telefonnál, a hardver lehetőségeinek nagyobb fokú kihasználása, az elérhető funkciók bővítése, sebesség, stabilitás növelése, stb.. Ezen kívül ha bármi gond lenne a szoftverrel, arra a custom firmware készítők sokkal gyorsabban reagálnak, itt jönnek havonta, vagy ha nagy a gond, akkor akár hetente is a frissítések, még gyári szoft esetén erre hónapokat kell várni, és jellemzően 1-2 év után le is állnak a fejlesztéssel, és az adott típushoz nem adnak ki újabb ROM-ot! A cserének ASUS RT-N66U esetén zéró a kockázata, mivel a bootloaderbe épített webes recovery módja van, ahol korlátlan számban újra flashelhető, és szükség esetén a gyári fw is visszatehető!
További lehetőségek Tomato fw-vel...
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?board=2.0
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?board=3.0[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz RedBullFan #28097 üzenetére
Szerintem jók! Én már elég régen csak azt használok... Volt vagy 10 darab belőle, különféle modellek, de egyikkel sem volt gondom! Az általad belinkelt Linksys-nek az egyik fő baja, hogy nincs rá custom firmware, ami manapság már alap, főleg ha valaki egy fél vagyont költ routerre! Ezen kívül beépített antennás, és az EA sorozat tagjaira egyébként is voltak már panaszok! Az N66U egyébként BroadCom alapú, 600MHz-es procival, 256MB RAM-mal, és 32MB flashel! Ezen kívül szimultán Dual Band 2x450Mbps WiFi-vel (amit eddig utólag mindenki dicsért tudtommal), és 3db cserélhető antennával, illetve 2 USB-vel!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz RedBullFan #28086 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N66U, vagy ha mindenképpen sokat akarsz költeni rá, akkor RT-AC66U! De szerintem bőségesen elég az N-es változat is!
[ Szerkesztve ]
-
RedBullFan
csendes tag
válasz RedBullFan #28086 üzenetére
Valaki nekem??
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest