Új hozzászólás Aktív témák

  • qfm

    senior tag

    Sziasztok!

    Adott egy nagy kétszintes családi ház. Jelenleg az internet úgy van megoldva, hogy a UPC connect box az emeleten a lakás egyik végébe szórja a wifit. Ez kevés volt még az emelet lefedésére is, így egy 1043nd került az emelet másik végében, a kettő között kábeles összeköttetés. Az emelet így már rendben volt, de a földszinten és az udvaron szörnyű volt az internet, így egy régi wr340gd (ez volt a régi fő router) bekerült a lenti helyiségbe, szintén kábelen bekötve.

    A helyzet ideiglenesen jobb lett, de ideje megválni a wr340-től, és valami valódi routert berakni, lehetőleg úgy, hogy minél jobban javuljon a lefedettség is. Egyetlen eszközük sem tud 5 GHz-es wifit használni jelenleg. A routert kábeles összeköttetés mellett nem tudjuk áthelyezni a lakás közepére. Fent fontosabb a sebesség, ott használják többet az eszközöket.

    4 megoldásra gondoltam:
    - Egy N18U-t berakok az 1043ND helyére, az 1043ND-t leviszem a WR340 helyére. Connect box marad.
    - Egy AC58U-t berakok az 1043ND helyére, az 1043ND-t leviszem a WR340 helyére, hátha egyszer lesz 5 GHz eszközük. Connect box marad.
    - Az 1043ND-t hagyom fent, berakok egy AC57U-t a wr340 helyére, úgy hogy az 5 GHz gyakorlatialg kihasználatlan marad. Connect box marad.
    - Letiltom a wifi-t a UPC connect boxon, berakok oda egy N18U-t/AC58U-t, 1043ND marad a helyén, a WR340-t pedig egyszerűen kiiktatom, és megpróbálom két oldalról fentről lefedni a területet.

    Melyiket választanátok? Esetleg van jobb ötlet?

    Köszönöm :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák