-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #73100 üzenetére
Azokból tudsz valamilyet javasolni? Lehetőleg minél olcsóbb legyen, mert 1 készülék felé lesz használva, nem valami sűrűn.
-
farkas-j
őstag
VPN kapcsolatot kellene létrehoznom az otthoni hálózattal. Jelenleg az Internetet egy TP-Link Archer C5 v1.2-es router osztja szét amivel nagyon elégedett vagyok, csak nem tud VPN-t. Milyen ajánlott típus van most forgalomban ami megbízható, stabil és nem aranyárban mérik? Gigabites LAN portok, egyidejű kétsávos WiFi, min. 300Mbites WAN port alapkövetelmény lenne. Gyakorlatilag legalább azt kellene tudnia mint a jelenlegi TP-Link-nek, csak VPN szolgáltatással kiegészítve. Torrent és videó streamelés (és VPN) miatt vélhetően viszonylag combos kellene. Ezeket a dolgokat gyári firmware-rel kellene tudnia.
[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #73103 üzenetére
10 ezer lenne a keret, de mehet fentebb is. 5 Ghz WiFi, gigabites ethernet nem kell. 20 nm2-t fedjen le. Nincsenek nagy igények.
-
Topikgazda
-
hunaqua
addikt
válasz #81524480 #73105 üzenetére
Xiaomi Router 3G ebben az árban verhetetlen.Menjen rá Padavan,és akkor egy nagyon jó cucc.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
kerti008
aktív tag
Sziasztok
Egy stabil routert szeretnek venni olcson, a halozaton mindosszesen egy darab Ipad lenne.
A Digi nem ad routert,de az Ipad meg ki sem tudja hasznalni a max sebesseget.
Az Ipad-et Edesapamnak vennem. Letezik olyan router amit az Ipad-dal esetleg androidos telefonnal vagy taveleressel be lehet uzemelni?Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #73106 üzenetére
+hunaqua
Köszi a segítséget!
-
legenda
válasz kerti008 #73109 üzenetére
Szia,
Szinte minden router bekonfigurálható wifi hálózaton is bármilyen eszközről, csak a firmware frissítése nem javasolt úgy, ahhoz kábeles kapcsolat kell.
Az olcsó milyen árkategóriát kellene, hogy takarjon esetedben?
Milyen sebességű a DIGI által szolgáltatott net?
Kábelen semmi sem csatlakozna a routerhez?
Az iPad melyik generációs? A wifi képessége miatt lenne jó tudni.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kerti008
aktív tag
Az internet kizarolag kapcsolattartasra lenne. Pl.: Facetime video hivas 300 MB/ora adatforgalommal, kepek atkuldes, levelezes, internet stb. Csak egy Ipad lenne a lakasban az is wifin. A router legyen stabil, ne szakadozzon a kapcsolat ne kelljen resetelni stb. Szerintem a stabil 40-50 Mb/s eleg lenne boven mivel a 4k streamingnak is eleg 25. ( A Digi 1000-es netet adna)
[ Szerkesztve ]
Half-Life Alyx, Quake1-2, Half-Life 1-2 and mission packs, Quake3Quest, RtCWQuest, Duke Nukem 3D
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Lassan itt a városunkban is az optikai internet (Telekom). Most költöztünk egy igen jó vastag falazatú vályog házba. A problémám az,hogy wifi vétellel emiatt gondok vannak. A nappaliba van a a Telekomos router,elméletileg az tud 300 Mbit/s wifin. A szobába viszont már nagyon gyenge a jel. Szeretnék ide venni egy routert,hogy a laptopommal wifin használni tudjam majd az előfizetett 300 Mbit/s-ot ha később kiépül az optika. Nyilván ide vezetékkel jönnék a Telekomos routertől. Ezen kívül a telefonoknak és egyéb eszközöknek majd 1-2 Wifis Repeatert is beteszek egy másik helységbe,esetleg az udvar környékére,nyilván ezen nem lesz már maximális sebesség,de ezeknél ez nem is cél,viszont a szobában szeretném kihasználni a maximumot ha lehet. A laptop egy Asus G56JR. Mindezt ugy szeretném kivitelezni,hogy egy nagy hálózatként,egy SSID-n érzékeljék az eszközök,tehát ahova megyek automatán álljon a legjobb eszközre. Erre van lehetőség?
Melyik routert ajánlanátok erre a célra? Esetleg ha van hozzá való vagy ajánlott repeater, arra is kiváncsi lennék.
Köszönöm
Minden szinten,szinte minden.
-
MCGaiwer
addikt
sziasztok! Van olyan router ami egyszerre tud 2.4 és 5ghz hálózatot fenntartani? a legjobb az lenne, ha egy mindkét sáv egy hálót alkotna.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz m0rd0k #73113 üzenetére
Mennyi lenne a beszerzésre?
Egységes hálózat kezelés nem lesz mivel nem menedzselt hálózat így addig nem lesz váltás ameddig meg nem szakad a már kapcsolódott kapcsolat. Vannak egyedi gyártói megoldások amelyek egy bizonyos jelszint esetén eldobja a kapcsolatot de ez nem általános.
Melyik routert ajánlanátok erre a célra? Esetleg ha van hozzá való vagy ajánlott repeater, arra is kiváncsi lennék.
Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik)
A környezet miatt kábeles kapcsolattal kellene bekötni az újabb eszközöket így bármelyik jó lesz újabb eszköznek is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz MCGaiwer #73114 üzenetére
Manapság már minden router szimultán dual band vagyis mindkét sávon egyszerre dolgozik (két rádiós egysége van).
a legjobb az lenne, ha egy mindkét sáv egy hálót alkotna.
Pontosan hogyan érted ezt?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MCGaiwer
addikt
válasz Gubek-Einste #73117 üzenetére
tehát egyszerre lehet hozzá 2.4-es és 5-ös cliensekkel is kapcsolódni? Amit a UPCtől kaptam belső egységként vagy 5ös vagy 2.4es hálót tud létrehozni. Ha 5öst állítom be neki akkor a 2.4es cliens nem látja.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Topikgazda
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Költözés miatt telenoros mobilnettel kell sajnos az itthoni netem megoldanom. Van egy Asus AC68U routerem. Mit kellene vennem hozzá, amivel stabilan tudjak mobilnetet használni vele?
Köszi a segítséget!
-
kalolaci
senior tag
Üdv! Milyen routert érdemes venni, ha valami erősebbet szeretnék attól, amit a Digi (Huawei HG 8121H) a gigabithez adott? Magyar nyelv előnyben, upnp, valamint távoli elérés is lényeges lenne.
-
Topikgazda
válasz kalolaci #73126 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC57U/AC58U/AC66U B1/AC1300G+, TP-Link Archer C5v4/C7
30k felett: Asus AC68U/AC86U/AC87U, Synology RT2600ac, TP-Link Archer C8/C9
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel és 2 LAN porttal rendelkezik)Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
kalolaci
senior tag
válasz Gubek-Einste #73127 üzenetére
Magyar nyelv, előnyben. Egy Qnap TS-231 NAS lenne rákötve, két lan kábellel. Távoli elérést nem sikerült beállítani a jelenlegin, amit a Digi adott. Valószínű az upnp hiánya lehet a gond, mert előtte amit a T-home adott, azon volt ilyen lehetőség, és működött. Falak vàlyogból vannak, jó lenne, ha kettőn túl is lenne jel. Minél jobb wifi jelerősség, és sebesség. Vételi eszközök: egy laptop, két mobiltelefon, és egy tv. Jelenleg ezt nézem: TP-Link Archer C6 AC1200.
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
Sziasztok, mi manapsag a bestbuy router a kovetkezo feltetelekre ?
- openWRT tamogatas
- gigabit wan/lan
- 2.4/5 Ghz
- 2 USB port
- max. 20k HUFKoszi
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
törölt tag
-
Topikgazda
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Nemrég beszerzésre került egy Netgear R6260 AC1600 típusú router. Elméletileg, leírása szerint tudja a torrentet kezelni, gyakorlatilag mintha hiányozna belőle az a feature. Tud esetleg ajánlani valaki egy hozzávaló Openwrt firmware-t amiben megtalálható a torrentkezelés? Kerestem, kutattam, de sehol se találtam. Hátha Ti tudtok segíteni nekem
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
kalolaci
senior tag
válasz Gubek-Einste #73130 üzenetére
Néztem, amit javasoltál. Jónak tűnik, de igen drága is. Amellett nincs benne, egyenlőre magyar nyelv. (Ha minden igaz, talán most készül hozzá.) Amit én néztem jóval olcsóbb, de biztos megvan az oka.
Alper: TP-Link 1043ND router alkalmas, OpenWRT futtatására. (Nekem van egy dobozban, tartozékokkal, amit épp nem használok.)[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Sziasztok!
Múltkor beposztoltam, hogy sikerült otthon a gigabitet elérni WiFin.
(Digi1000 optika)
Persze megfelelő router, és belső m.2 wifi kártyával.
Mivel vettem egy új laptopot, amivel alapból gigabites wlan van, így akinek szüksége lenne esetleg ilyen kártyára, tudok benne segiteni.[ Szerkesztve ]
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
zsolee73
tag
Sziasztok,
otthon egy telekomos Sagemcom F@st 3686AC modem/router-em van, de folyamatosan gondom van az IP TV-vel.
Minden jel tök jó, hibát nem találnak a szerelők, és azt javasolták, hogy a Sagem mögé kellene tenni egy minőségi routert, és létrehozni egy külön hálózatot az IPTV-n kívüli összes eszköznek (PC, NAS, média lejátszó). Így a Telekomos Sagem vacakon csak az IPTV maradna....Olvasgatva a fórumot, rendeltem egy TP-LINK C7-est, elvileg holnap meg is érkezik.
Nem vagyok informatikus, tudna valaki segíteni, hogy mit kell pontosan beállítanom?
-
szucstom
őstag
válasz zsolee73 #73137 üzenetére
Semmi mást nem kell tenned, csak a tréhómos routerből átvezetne LAN portból WAN portba a netet, tréhómon wlan kilövés, majd az újon lefuttatni a gyors setupot. Az felismeri, beállítja a teljes neted. Így a net az új routerről, minden más a főrouterről fog futni.
"otthon egy telekomos Sagemcom F@st 3686AC modem/router-em van, de folyamatosan gondom van az IP TV-vel.
Minden jel tök jó, hibát nem találnak a szerelők, és azt javasolták, hogy a Sagem mögé kellene tenni egy minőségi routert"Erre csak annyit mondanék, nálam 3 vagy 4 éve cseréltek fél év alatt 4x Speedport típusú routert hasonló eset miatt, mire rájöttek, hogy szerveroldali gubanc van. Állítottak vmit, erre minden jó lett. Érdemes lenne velük átnézetni még1x, de most az ő oldalukon.
-
powerwade
senior tag
válasz Gubek-Einste #73131 üzenetére
Koszi a tippet, elengedek 1 USB portot es a C7 megfelel.
-
zsolee73
tag
válasz szucstom #73138 üzenetére
Távolról is nézték a rendszert, és már kétszer voltak kint is nálam, próbálkoztak mindennel.
Állításuk szerint valamelyik eszközöm zavarja az IPTV-t....
Tehát marad a saját router beállítása.Ezzel a LAN-ból WAN-ba összekötéssel a második (az új C7-es) router fogja kezelni az összes hálózati eszközömet és osztani az IP címeket? Mert ez lenne a cél.
-
szucstom
őstag
válasz zsolee73 #73140 üzenetére
persze, mert a marhák a te részedet nézték, nem a sajátjukat. Nem vagyok több éves tapasztalattal rendelkező informatikus, kezdő vagyok, de a tréhómmal van már annyi tapasztalatom, hogy addig kell rugdosni a hátsójukat míg helyre nem hozzák. Ismétlem: nem a te oldaladat kell megnézetni, hanem a szerver oldali részt.
Ha tolják a bullshitet, mond azt, hogy elégtelen szolgáltatás, nálad minden rendben, felmondod akkor a szerződést. Erre talán hajlanak majd. (Monopol helyzet esetén kicsi rá az esély, de próba cseresznye)Ezzel a LAN-ból WAN-ba összekötéssel a második (az új C7-es) router fogja kezelni az összes hálózati eszközömet és osztani az IP címeket? Mert ez lenne a cél.
Persze fel fog ismerni minden eszközt ugyanúgy.
[ Szerkesztve ]
-
csiziktomi
senior tag
Sziasztok ! Felteszem itt is a kérdést hátha Sikeresen be lett kötve a DIGI giganites netje optikai kábellel,meg egy minősíthetetlenül lassú wifis rouuterrel.Vettem egy Asus RT-AC1200GU routert (elvben gigabites).Kábelen keresztűl tudja a 960-at de wifin (5G n-ac mixed ) csak 264-et tud.(kb 1 m táv)Hogyan tudnám a wifit gyorsítani ? Sajna itthon majdnem minden wifin kapcsolódna.
Köszönöm a segítő válaszokat -
legenda
válasz csiziktomi #73142 üzenetére
Szia,
Adott router 2*2:2 MIMO ac 867 Mbps kapcsolati sebességet tud, ha az ellenoldalad is tudja, amellett jók a beállítások és ideálisak a környezeti tényezők is, akkor a fele környékén lehet számolni a hasznos (mérhető) sebességgel, vagy akár felette is kicsivel.
Ha bármelyik fenti feltétel nem adott, akkor kevesebb a kapcsolati és/vagy hasznos sebesség.
Az ellenoldali eszközöd tudja a 2*2:2 MIMO ac 867 Mbps kapcsolatot, vagy netán csak 1*1:1 MIMO 433 Mbps és abból fakad a bő 200 Mbps hasznos (mérhető) érték?
A routeren és az ellenoldalon is engedélyezve a 80 MHz és a megfelelő csatorna van beállítva? Ideális esetben 36 - 48 közötti.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
uriember
aktív tag
válasz csiziktomi #73144 üzenetére
Először is tedd fix 80MHz-re.
Ahogy kali is említette, az ellen oldalon (kliensek wifi kártya speciális beállításoknál) is 80MHz. Csatorna, ahogy szintén kali említette 36-48 csatorna a routeren.[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
uriember
aktív tag
válasz csiziktomi #73146 üzenetére
Böngészőmentes speedtest a releváns, Ookla speedtest [link]
Eléggé úgy tűnik, hogy 1 antennás a kliens wlan kártyája, írd be milyen eszközzel mérsz (laptop?). Eszközkezelőben megtalálod. Nálam wifin jön AC-n 550-600 Mbps.
[ Szerkesztve ]
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
tizenkettő
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót, de eléggé elvesztem a részletekben, meg rohadtul nem is értek ehhez. És mivel kb 10-15 évente kell egy új router, nem is képezném ki magam a témában.
Tudnátok nekem segíteni? Asszem elég általános a helyzet, valszeg van rá bevált tippetek.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
- lakótelepi lakás 4 emeletes házban; a lakás 70 méteres körzetében van még 134 lakás
- A telón wifis app olyan 20-25 wifi hálózatot lát általában.
- A lakás kb 50nm-es, a routertől a legnagyobb táv 7-8 méter, a router eléggé központi helyen lenne.
- 1 db 30 cm vastag falat kéne átvinnie, illetve van, ahol 2 db 10-es téglafalat (bár gondolom, ha a 30-as salakbeton falon átmegy, akkor a 2*10-es téglán csak gúnyosan mosolyog).Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
- Digi 100/100 Mbit/sec.Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
- LAN-on semmi.
- wifin: 1 laptop + 1 okosteló. Néha, vendégek esetén további 2-3 okosteló. Semmi heavy userkedés, Anyukámnak lesz. Totál alap netezés, filmnézés neten (max 1080i), nagy ritkán skype videóhívás, semmi extra. Azért ha épp le kell tölteni valami nagyobb fájlt, akkor ne térdeljen le minden más, tehát a telót is lehessen használni, meg a laptop meg tudjon nyitni 1-2 böngészőablakot közben. Asszem, nem nagy igények (aztán majd megcáfoltok, ha igen).
- jó lenne 20e alatt maradni, de ha annyiért nem lesz, akkor 30e-ig fel tudunk menni, de az a max.Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
- legyen stabil
- lehetőleg ne kelljen mókolni, hegeszteni, román nyelvű fórumról kínai hekkerek által írt 4th party firmware-t reszelgetni, meg ilyenek. Ki a dobozból, beüzemelni, aztán működjön.
- hazai boltból be tudjam szerezni, itthoni garival.Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest