Új hozzászólás Aktív témák

  • mothra

    újonc

    Sziasztok!

    Kb. 15 éve kellett utoljára routert vennem. Azóta minden érték a specifikációkban kb. 15-ször nagyobb vagy gyorsabb lett. Lakásméret, ár, stb. küszöbértékek mentén egy TP-Link AX55 Pro modellt néztem ki egyelőre.

    Na, de 15 év után két dolgot nem látok még mindig számszerűsítve:

    1) Most, hogy 15-ször annyi eszközt akarok csatlakoztatni (több PC, több telefon, tv, médialejátszó, egyebek a termosztáttól a villanykörtéig..), mit kell néznem ahhoz, ha biztos akarok benne lenni, hogy az új router nem térdel le, ha esetleg ennyi csatlakozott eszköz mellett még esetleg egy torrent kliens is elindul, miközben valahol meg egy streaming fut?

    2) Meg lehet-e úszni agyvérzés és NAS-vásárlás nélkül, ha szeretnék egy itthonról, esetleg kívülről is elérhető, és legfőképp normális sebességgel használható hálózati tárat, úgy, hogy a routeren erre a célra kialakított USB portra akasztok egy vinyót? Ha jól értem, itt a szűk keresztmetszet nem a 3-as USB lesz, nem a Wi-Fi szabvány, nem az hogy Cat5-ös vagy Cat6-os a LAN kábel, illetve hogy HDD vagy SSD. Mit kell nézni egy routeren ahhoz, hogy tudjam, a ráakasztott táron írás/olvasás épkézláb sebességgel fog. Legyen, mondjuk, 100MB/s. Vagy ezt a funkciót még mindig el kell engedni?

    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák