Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
én azon gondolkodtam már.. hogy..
ha adott egy bármilyen gép.. amin fut valami akármi amivel be van állítna a fix ip cime, van Mac cime, internet kapcsolata és tud usb-ről is bootolni, akkor abba bedugva az ffpstick telepitőt, bármire rá lehet húzni.. hisz nem integrálódik sem a belsö meghajtóra sem az azon futó szovtverbe.
az ffpbootlog ban utána lehet nézni a hdd mountolás adatainak, hogyan azonosította stb és ezután már simán meg lehet adni a tm-nek az elérését
más kérdés az hogy van e értelme..
mert ha akár egy linux fut mondjuk egy gépen amivel be van állítva az IP cím stb. akkor már mi értelme ffpsticknek. hisz akkor az adott linuxon is fut a transmission ha kell.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
http://zyxel.nas-central.org/wiki/FFP-stick
Az FFP egy pendrive-ra telepitett szoftvercsomag, amivel boviteni lehet a NAS tudasat a firmware modositasa nelkul.
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=Fonz+fun_plug
szerk: D-link DNS-323 -on biztosan mukodik, illetve elkeszult NSA-210-re is.
Elvileg a Medion Life NAS nagyon hasonlo firmware-rel bir, mint az NSA-210, igy talan a hozza keszult FFP is mukodokepes rajta.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
A Mediion Life alap NAS funkciora kivalo.
750MHz-es proci, 128M RAM. Gigas halon, Samban (Windows network) 12MB/s -koruli atvitelt produkal nagy file-okkal.Van benne gyarilag libtorrent alapu BT kliens, ami teszi a dolgat, viszont nehany orai torrentezessel konnyen megfozheto a HDD (Temp > 55 Celsius) szobahomersekleten.
Elvileg hasonlo a firmvere, mint az NSA-210-nek, igy talan FFP kompatibilis, de meg nem volt idom tesztelni.
A fogyasztasa 8 - 9W (torrentezes kozben).
szerk: A Passziv hutes miatt csendes, viszont igy a terhelest sem birja.
Szerintem egy NSA-210 vagy egy NSA-310 jobb vetel, habar az apro ventilatorok nem tul meggyozoek.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Zyxel NSA-310, ez erosebb vas!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
veze
őstag
öszintén szólva nem tudom
a másolási sebességem kb 10-12-13MB/s de ha közben full feltölt mert nincs leállítva, akkor kevesebb. ( kb 5-6 MB/s)
azért nem tudok most pontos időket írni mert én egy e-satan rádugott külső vinyóra töltök vele. meg onnan is nézem.. így nem nagyon másolgatok róla semmit, ha meg másolnom kéne ( és nem csak pár száz megát) lehuzom és e-satan rádugom a kérdéses gépre és 100Mb/s-el másol.. Ezt a sebességet meg 40-50-60ezres NAS ok se tudják megközelíteni sem.
Nekem így jó. mindenkinek más fontos, de ezeket is vedd figyelembe egy döntésnél.
a linkelt kép cpu sebességéhez és memóriaterheléshez még hozzátartozik , hogy 3db USB-s eszközt ( egy vinyó, +1 pendrive, +1 nyomtató) + 1 e-satas vinyót kezel egyidöben külső perifériaként. -
veze
őstag
nem tudom,mennyit tud max, mert nincs olyan netem, ami kibírta volna akasztani (25/5 nem terheli agyon az biztos, ennél többet is kiszolgálna)
mikor elfelejtett leszabályozni a csomagom kicsit, akkor megugrott a sebességem duplára, de nem tartott sokáig
nekem föleg torrentre kell, arra kiváló 100-as léptékekben is.
de nem erős hálózati másolási sebességeben, meg nem tudom mit képes teljesíteni egyéb képességeiből, amik vannak azért még. Főleg úgy, hogy egyidejűleg akarná használni az ember mind.( pl media lejatszas ftp meg torrent is, meg esetleg távolról is böngészni) külön külön biztos menne de együtt...gyanítom hogy ilyenkor elvérezne már . itt lehet az olcsó hús híg leve..
Ahhoz hogy mindent toljon egy idöben, gyenge az ilyen vas, aki ilyet szeretne az nem ussza meg 16 k-bol
ftpben is tud annyit amit az up sebességem enged, de ha torrent is megy fel közben.. akkor már eloszlik közöttük a sebesség. -
veze
őstag
a többi nas sem tud (leglábbis a 30-40 ezres kategória) gyári szoftverrel csak 10-20 db ot általában. ( majd kijavítanak ha van olyan ami 50-et is akár tud..)
ha lehet hekkelni a gyári szoftvert, akkor más más a helyzet
zyxelt (is) lehet és 25/5ös nettel most 250 torrentet seedelek egyidöben anélkül hogy gond lenne.
de ehhez ezt meg kell lépni. nem ördöngős dolog főleg ha van szájbarágós leírás meg topicja is.
de azt is megértem hogy van akinek ezt nincs kedve egyáltalán csinálni. annak be kell érnie szerényebben[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nők, nőügyek (18+)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házi erősítő építése
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest