Új hozzászólás Aktív témák

  • 1 among many

    tag

    válasz Yeffy #40428 üzenetére

    Az S27 glossy, azaz fényes, tükröződő felületű. Szebb, élénkebb színeket ad, mint a matt felületkezeléssel ellátott monitorok, de egy féláteresztő tükörhöz hasonlóan mindent látsz benne, ami előtte van, a monitor képe mellett. Még teljesen elsötétített szobában is láthatod benne a saját, monitor fénye által megvilágított arcodat, ha közel ülsz hozzá. Ezt leszámítva szerintem egy elég jó monitor. A többséget zavarja ez a tükröződés, de vannak, akik kifejezetten az ilyen monitorokat keresik a valamivel élesebb és teltebb színeket adó kép miatt. Szerintem feltétlenül nézz meg egyet élőben, mert máskülönben nem fogod tudni eldönteni, te melyik táborhoz tartozol.

    A P27 egyetlen komoly hátránya, hogy - mint nemrég kiderül - PWM-es, azaz villódzik, ha nem 100% fényerőn használod. Ennek a jelentőségéről is megoszlanak a vélemények, de ezt igazából csak hosszabb távú használat mellett tudja megítélni, aki még nem ismeri a jelenséget. Ha hozzá vagy szokva a CRT-hez, akkor annyira nem zavarhat, mert azok mind villódznak, de lehet, hogy azért te is kellemesebbnek találnál egy PWM-mentes kijelzőt.

    Az U2312HM ugyan kisebb, mint a fentiek, de egyéb paramétereiben a kategóriája egyik legjobbja. Ha beéred a 23" v 24" képátlóval, akkor ez, vagy egy P24 szerintem jó választás.

    A 27" / FHD felbontás kérdése pedig teljesen relatív. Attól függ, mi az elsődleges felhasználási terület, milyen messziről nézed stb. Mai játékoknál jelenleg 100K Ft. feletti videókártyák tudják már nagyjából kihajtani az FHD feletti felbontást. Filmezéshez elég az FHD, böngészéshez, főleg olvasáshoz kellemesebb a minél nagyobb, de van, akinek az FHD (1920*1080) is teljesen megfelel.

    Legjobb, ha élőben megnézed azokat, amik a leginkább érdekelnek.

Új hozzászólás Aktív témák