- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoZoL
senior tag
Üdv!
Jelenleg egy Dell U2312HM monitort használok de szeretném nagyobbra cserélni egy 27"-ra. Mit javasoltok? Játék az elsődleges felhasználás nagyon max bruttó 95000 Ft-ot költenék rá! Köszi!
-
törölt tag
válasz schawo #41995 üzenetére
Ez egy fórum ahol megvitatjuk az adott témát!
Szóval akkor elismered hogy ezzel valóban lehet csökkenteni a szem terhelését.
A színhűség itt nem releváns mivel ez a funkció főleg szöveg olvasás iroda és ehhez hasonló dolgokra van kitalálva.
Tehát nem olcsó trükk, csak egy okos funkció.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz #67688960 #42008 üzenetére
Akkor még egyszer: egy nem RGB LED hogy tudja elérni, hogy kevesebb legyen a kék?
Szerintem eltolja a fehérpontot... és ennyi. Tedd warm-ra a színprofilt, történet vége, hangzatos szöveg nélkül.Vagy ha jót akarsz magadnak, precízen kalibráltasd, de ne 6500K-ra, hanem mondjuk 5800-ra.
-
törölt tag
válasz madgie #42009 üzenetére
Nem tudom, ezért kell kivesézni elméletileg a kérdést, ehhez pontosan ismerni kellene a technológiát, minimum elméletileg(ami nem mindig fedi a valóságot, ezért csak elmélet)
Én azért hobbi szinten, ha ráérek úgy is nézelődök műszaki infók után, de a neten elég sok hülyeség van, bár az angol wiki nem rossz de azért jó lenne az adott led műszaki papírja pl. meg ilyesmiHa csak lehúzzák a kéket akkor azt természetesen mindegyiknél meg lehet csinálni, és ez eddig is volt max kényelmesebbé tették.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #67688960 #42008 üzenetére
Mutasd, mikor mondtam, hogy nem csökkenti a terhelést?
De a terhelés tovább csökkenthető a többi szín levételével. Izé. Sőt, még jobban a fényerő csökkentésével lehet. A legjobban meg a monitor kikapcsolásával. De abszolút eredményt csak szemtakaróval érhetünk el.
Amibe én belekötöttem az az volt, hogy ez a funkció nem új, és értelme sincs. Lásd fent a fényerő csökkentése részt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
törölt tag
válasz schawo #42011 üzenetére
Hát nem tudom hogy mondtad-e én csak értelmeztem a hsz-t amire válaszoltam, nem akartam félreérthető lenni.
Igen és ezért a bíznissz szérián van hátul egy áramtalanító kapcsoló
Ami viccen kívül megint nem hülyeség, én a hosszabbítót lövöm le.Ha csak lehúzzák a kéket akkor részben igazad van, és ez csak egy kényelmi extra pl. pdf olvasáshoz.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nnna.
Ha holnap átveszem, lesz egy BenQ GW2760HS monitorom a DELL U2312HM után, PS4 mellé.
Remélem, nem lesz annyira látványos, hogy "csak" FHD, és nem nagyobb a felbontása.
Azért tegyük hozzá, hogy anno pécén az Alan Wake-et pl. 19-esen játszottam végig, 1280x1024-ben, és teljesen magával ragadott, szóval én nem vagyok túl háklis az ilyesmikre.
-
KAMELOT
titán
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz KAMELOT #42015 üzenetére
Persze, meg eleve tévét kellett volna, konzolhoz, de olyan igazán nagyra/jóra nincs keretem, így ezt találtam ki.
Bár most lebeszélnének róla, mert adott egy 32-es 720p tévé, és hogy ahhoz képest nem lenne akkora változás. Mert ugye van különbség a felbontások között, de mondjuk egy 32-es 720p-t nem éri meg lecserélni egy 32-es 1080p-re...
-
KAMELOT
titán
-
utgyuru
aktív tag
Szerintetek melyik monitor legyen?
LG 22EA53VQ-P vagy BENQ GW2320
Kb egy árban vannak, de a BenQ 1 mérettel nagyobb. A kérdésem az lenne, hogy mi az, hogy 23"W a mérete? Mi az a W? És ha itt LED-es írják a BenQ-t, de az iPonnál nem, akkor az csak elírás, ugye? -
ST05
őstag
válasz utgyuru #42018 üzenetére
W mint widescreen tehát szélesvásznú ( 16:9 vagy 16:10)
23" ez col átmérő , 5ms Gtg, tehát grey to grey , szürke és szürke közti válaszidó 5ms,
a 14ms pedig a fekete-fehér közti váltást jelöli , ha jól sejtemKAMELOT: PS4 -nek nem lenne sok az 1440p? csak mert már nagyon pletykálják, hogy gyenge a hardver, pedig szinte alig jött még ki.
-
KAMELOT
titán
válasz utgyuru #42022 üzenetére
Lécci ha lehet akkor nézzél már egy TFTCENTRAL tesztet és utána írj ide. Ilyen tesztet keressél.
Input lag
Response timeV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Hoku
csendes tag
Sziasztok!
Mostanság szeretnék monitort venni, de nem igazán értek a témához, mire érdemes egyáltalán figyelni.
Gondoltam, hogy az áruházban szaladgáló mindentudók helyett inkább az igazi szakértőkhöz, hozzátok fordulok, kérlek segítsetek választani!A monitort PC-hez használnám, műszaki modellezésre, filmezésre, néha kis játék. Szeretnék full HD felbontást (1920x1080), de minden legalább ekkora szóba jöhet amit elvisz egy GTX550Ti. LED és IPS szerintetek mennyire jó együtt, mi a véleményetek?
A keret 40k, ezen a környéken keresem a legjobb vételt, picit tudok fölé menni.Ha esetleg kihagytam valamit, vagy butaságot írtam, kérlek nézzétek el nekem és pótolom az infót amint lehet.
Kiindulásképp ezt találtam: [LG 22EA53VQ-P] Erről vélemény?Előre is köszönök minden segítséget! Máté
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Monitort szeretnék vásárolni min 23" max 50.000 forintig.Segítségeteket szeretném kérni,hogy ebben az árfekvésben melyik az ajánlott!Általános felhasználásra!
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
p_adam
addikt
Üdv,
Próbálta már valaki a Dell U2414H-t? Kinézetre meg csatlakozásügyileg is jobban tetszik mint a P2414H csak attól tartok, hogy lehet nincs olyan jó képe. Előre is kösz. -
jozefhu
csendes tag
Samsung 2233rz 22"/120Hz/1680x1050 megéri használtan 30 ezerért?
-
krumplipogi
csendes tag
Üdv!
Tudom gáz ilyet kérdezni, de most van előszőr olyan vga-m amibe hdmi bemenet van, kérdésem a következő: Ha a monitort és a vga-t hdmi kábellel akarom összekötni akkor a kábel minkét végének apának kell lennie? (nem kaptam ilyen kábelt és nem is láttam még, ezért kérdezem csak úgy látatlanban)
Ha VGA kábelre HDMI átalakítót rakok és úgy dugom be a videókártyámba az nem ugyanaz mintha hdmi kábelem lenne igaz? (a jel átvitel gondolom nem azonos)
[ Szerkesztve ]
-
Santosh
tag
Megvettem a P2414H-t. Köszönöm mindenkinek a tanácsot. A boltban az U2412m jobban tetszett a nagyobb felbontás miatt, de végül a PWM miatt inkább a P-s mellett döntöttem. Nagyon tetszik, főleg a kapott Display Manager program, amivel minden programhoz más módot tudok állítani. A játék és a filmnézés élmény vele, de szerintem az irodai munkámhoz is megfelelő lesz.
Egyébként az Oázis Computer-ben vettem, nagyon készségesek az eladók, mindegyik monitort megnézhettem működés közben is. 3ezerért a kalibráció+pixelgarancia pedig nagyon megérte.
-
minek?:S
őstag
Üdv. egy Acer G246HLBBID, 41k ért jobban megéri, mint egy LG 23EA63V-P? vagyis, jobb(eltekintve a méretkülönbséget)?
[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
Blue meth
senior tag
Tényleg ennyire jók a Dell monitorok, hogy mindenki ezeket ajánlja?
Samsung monitorok nincsenek sehol? Én szívem szerint azt vettem volna, de ahogy nézem IPS paneles monitorjuk nincs is nagyon. Az LG-nél is ennyivel jobbak a Dellek? Lassan kezdek megbarátkozni velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest