-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@minator
addikt
válasz d@minator #73025 üzenetére
SPC Signum SG1 TG [link] lett. Alsótápos. A két venti nagyon halk, a teteje szellős, jól szerelhető. Az oldallap tempered glass. Pure Power hűtő belefért. Bekapcs gomb elég határozott és két USB3 van rajta. Két SSD is beszerelhető igaz olyan helyre ahol nincs légáram de ez nem akkora probléma.
-
sz.j
nagyúr
válasz d@minator #9884 üzenetére
A hátsó 120-as venti egyértelműen cserére szorul, én az első félórában lecseréltem.
De mielőtt végleges véleményt alkotnál a 200-as ventikről, próbáld meg a fordulatukat fordulatszabályzóval szabályozni ..., csodákat fogsz látni/hallani.Ha nem tuningolok nagyon "allergiás" vagyok mindenfajta hangra, zajra ..., de leszabályozva a 200-as ventiknek nálam nincs hangja, zaja ....
Ha lenne, már rég lecseréltem volna öket valami halkra ..., van vagy tíz amiből válogathatnék, de minek ha csöndesek.Persze Te tudod, hogy neked mi a jó.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz d@minator #9862 üzenetére
Nálam a HAF922-ben, a hátsó 120-as CM ventinek volt nagyon kellemetlen a hangja. Rögtön le is cseréltem egy Noiseblocker Ultra Silent Fan SX2 Pro Blacksilense-re (1550rpm/109m3), amit természetesen előlapi panelról szabályozok.
Így ha kell teljes csend van, ha meg tuningolok akkor a 38mm-es Ultra Kaze 3000rpm (vagy az UK 2000rpm) úgy is mindent elnyom.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
CptMisi
őstag
válasz d@minator #9855 üzenetére
minél nagyobb a venti annál halkabb, nem? egy 8asnál is halkabb egy 12es, mert kisebb fordulaton megy PH tesztben 932esnél is azt írták, hogy a 14es a leghangosabb a gépben, de még úgy is halk....
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
yakuza.tora
addikt
válasz d@minator #9819 üzenetére
A színvilág no comment...
Csodálkozol? A háznak is van egy méhsejtrácsos rostélya és a tápnak is egy védőrácsa.
Nekem még sehogy, mert nincs összerakva a konfig. Persze én is kipróbálom mindkét verziót. Az Enermax nagyon tudhat valamit, ha ennyire alacsony fordulattal is kellő hőfokon tartja a tápot...[ Szerkesztve ]
Alléz Olympique de Marseille!
-
nyunyu
félisten
válasz d@minator #9793 üzenetére
A 20cm-es ventik hangosak emiatt jóval hangosabb a gépem, mint előtte. A nagy szívás, hogy 5 és 6 volton el sem indulnak.
Lol.
22 centis YL 2.5V-rol meg nem porog fel, 3.3V-rol mar igen, de a jobb radiator hutes erdekeben 4.1V-n hasznaltam, amig be volt dugva a videokalyha.
Most hogy be sincs dugva, legalabb nem b@ssza ki a szememet a kek vilagitas.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
pityeszka
őstag
válasz d@minator #9488 üzenetére
Hát nem nagy meló kivágni és oda rakni egy "ventirácsot" az tuti.
Megfordítani?Akkor meg a többi cucc felől szívná a meleg levegőt nem?Szóval akkor a CM690 jobb választás lenne mint a kisebb Centurion?
Közben találtam egy ilyet.Vajon a Window Edition mit takarhat?Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
- = Zk = -
félisten
válasz d@minator #9239 üzenetére
nemtudom, de én is kifogom próbálni mindenképp.
elvégre ez egy Auras Fridge, nem AC S1...." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz d@minator #9222 üzenetére
....
nemigazán. halkan akartam sok levegőt megmozgatni.
ez a két brutálisan halk Coolink volt a legmegfelelőbb e célra....(OFF)és PH teszt igazolta tökéletességét.(/OFF)
2 darab kecsesen elvan ezen a bordán. hűti amit kelli...nemkell a ventit igazgatnom...
ha S1-em lenne, arra is két ilyen ventit pakoltam volna
csak ezáltal feltűnt, hogy milyen picike is a közepes méretű bodegám" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz d@minator #9213 üzenetére
Auras + 2db 120as venti
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Zolás
addikt
válasz d@minator #9019 üzenetére
Na talán szélesség terén nem elég neked a cm690 egyébként amiket ideírtál mind benne van. Pendrive-ból meg attól függ mekkorák Én átlagos A-data pendriket használok és elférnek.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
BigBear
senior tag
válasz d@minator #9019 üzenetére
Minek az oldalventi?
Soha nem használtam, csak bekavar a normális légáramlásba és hangosabb lesz tőle a gép is. A Fractal Design házra is lehet tenni elvileg, de ők legalább ügyesen befedték zajcsillapítóval belülről a helyét (persze a ventinyílásoknál a kis négyzetek levehetők - csak hát minek).[ Szerkesztve ]
-
plejik
addikt
válasz d@minator #8995 üzenetére
Nem tégla az tuti.Lenne pénzem ilyen kis motyókra vennék eggyet. Nem csak esztétikailag érdekes ,de jól megoldható a hűtés is.Nincs minden egy térben összezsúfolva!
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / iPad Pro M4 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
Reaper04
aktív tag
válasz d@minator #8976 üzenetére
Köszi a gyors választ !
maradok a CM RC690 nél és az Enermax Pro82+ nál ...
A másik variációban amikor a rendes helyen van a táp ... a kinézett alaplapba kevés a táp (AC fusion 550r) 4pines atx csatija.... 8pin kellene. Van igaz átalakító, de azt meg nem célszerű... vagy hogy is írták.
Úgyhogy jóóóóóólesz a felső tápos megoldás. Azért is mert jó a tápnak, meg jól is néz ki, meg jó hűvös lesz odabentKöszönöm még egyszer a válaszokat ! Sokat segítettetek !
Üdv: Dave -
Henk
veterán
válasz d@minator #8966 üzenetére
Ja hát ott az oldalsó venti a gond akkor, de ennyi erővel az álló hűtők nagy része nem férne be mert általában 155-160mm magasak. Szerintem ha van egy jó szellőzésed előről- hátra irányban akkor az oldalsó venti nem indokolt. Sőt az is előfordulhat, hogy ront a helyzeten mert megzavarja a légáramlatot. Mondjuk ez csak akkor derül ki ha kipróbálod, hogy nálad mennyit változtat. Nálam nem volt rá szükség, sőt egyik hűtőm miatt sem tudtam oda tenni ventit.
-
Henk
veterán
válasz d@minator #8964 üzenetére
Az Infinity-nek miért? Az 160mm magas, annak el kell férnie egy normál 200mm széles házban. Az Orochi meg 155mm magas meg a tetejére jön a 25mm széles venti, az már 180mm. Na annak már kell a legalább 220mm széles ház, az meg nem annyira gyakori a midi tower-ek között.
-
Sickboy25
addikt
válasz d@minator #8942 üzenetére
Nexus AKA Caterpillar V1.0 Black sajnos sehol sincs, csak rendelésre és ki tudja mikor lesz belőle valami! Esetleg valami hasonlót tudnál ajánlani?
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
válasz d@minator #8936 üzenetére
ezt az 5 v-ot kipróbálom! Biosban kell beállítani ugye? Vagy szoftveresen is megy? Remélem nem melegszik és a hangja is lejjebb
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Sickboy25
addikt
válasz d@minator #8934 üzenetére
igazából nem az a baj, hogy nagyon hangos, hanem még azt is halkítani akarom amilyen most!
tehát önmagában nem visít és nem üvölt, hanem filmeknél zavaro bármilyen mértékű zúgás filmezés közben és ha már a hangszigetelt ház 40%-kal csökkenti nekem már az is szuper lenne!"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
-
d@minator
addikt
válasz d@minator #8836 üzenetére
Megkérdeztem a Cooler Master-t, hogy a USB 3.0 adatok átmennek e a számítógépeik csatlakozóin.
Erre azt írták: "Rajta vagyunk a problémán. Amikor az USB 3.0 elérhető lesz azt tudatni fogjuk folyóiratokban és weboldalunkon."Itt megadták a weboldaluk és a tartalék alkatrész weboldal címét.
Most akkor egy huszonezres vagy drágább házhoz venni kell majd USB 3.0 I/O panelt a spare part shop-ban a házon lévők meg csak 2.0-t tudnak?[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz d@minator #8780 üzenetére
Elég fincsi, de abba már vas is kell sztem marad az RC-600. 15k-ért nem igazán tudok jobbat.
fekeandras: Aerocool V-Touch Pro
kerinagy: köszi az infót. Ha kedved és időd engedi, esetleg tudnál egy pár képet csinálni?!
...
-
mrbig25
őstag
válasz d@minator #8776 üzenetére
Szerintem oldalsó venti nélkül simán befér az Infinity...
922-őn én is gondolkodok erősen. Frankó kábel-menedzsment, jó hűtés, minden ami kell, bár a külsővel még nem barátkoztam meg. Lehet, hogy élőben jobban tetszene. RC690 se rossz, de lassan minden második embernek olyan van (tudom, hogy ez enyhe túlzás, de tényleg nagyon elterjedt házikó, aztán jó lenne valami olyasmit szerezni, amit nem lát az ember minden második képen...)[ Szerkesztve ]
...
-
mrbig25
őstag
válasz d@minator #8774 üzenetére
Igen ilyet én is olvastam...bár ha hozza a szokásos CM minőséget, akkor ennyi pénzért mondhatni ajándék. Képek alapján a kábel-menedzsment is jónak tűnik...bár jó lenne valakitől valami konkrét tapasztalat.
Felső venti <--> procihűtő problémára: a felső 14-es venti megy előre, az első 12-es meg hátra. Így az első beszív, hátsó kifúj, felül meg maradna üresen... vagy úgy fordítod a procihűtőt (ha van rá lehetőség), hogy felfelé fújjon.Viszont továbbra is várunk ilyen házzal rendelkező egyéneket, közhasznú tapasztalat-megosztás céljából.
...
-
sz.j
nagyúr
válasz d@minator #8534 üzenetére
A HAF922 esetében ezektől nem kell tartani.
A ház vásárlása előtt én is hasonlóképpen dilemmáztam, de a gyakorlat mást bizonyított.
Mert igaz, hogy a láb és a ház alja között kb.12-14 mm van, de pl. az FSP Blue Storm II 400W-os tápom ventije még "keményebb" tuning alatt is "alig" forog. A kijövő (kifúvott) levegőt alig érezni, tehát bőségesen elég ez a 12-14 mm-körüli "rés", és semmilyen hanghatás (zaj) nincs.
Porszűrő sajnos nincs és kereteset nem is lehet betenni a táp alá, mivel a két gumírozott (rezgéscsillapítók!) tartótól el sem férne.
Én rém egyszerűen és biztonságosan oldottam meg ezt.
Az összes perforáció fölé üvegszálas szúnyoghálót ragasztottam be (az oldalára fekete színűt) Pálmatex-el. És szuper.
Semmi plusz hangot nem okoz, könnyen porszívózható, vagy mosható, ezt követően visszaragasztható.Kipróbáltam és működik!!!
-
sz.j
nagyúr
válasz d@minator #8521 üzenetére
"Az alábbi alsótápos házakról van valakinek tapasztalata?
HAF922 ................."A HAF922-vel van, csak a legjobbakat tudom róla mondani, csendes, szellős és hihetetlenül jól hűt.
Nem bántam meg a megvételét.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Óra topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Lightyear - befektetési app
- matrix2012 károsultjainak megbeszélő topikja
- Futás, futópályák
- Kiegészítőt kap az Everspace 2
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest