-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz Ronnie12 #4459 üzenetére
Az EX110-ről be tudok számolni. A billentyűzetet és az egeret max. 3 méter távolságból használom, így tökéletes mindkettő. Általában viszont 20 centire vannak a vevőtől, így játékra is tökéletesen alkalmas a billentyűzet, az egeret viszont nem használom játékra, mert nem a legpontosabb.
Neten böngészni tökéletes az egér is, viszont mivel két elem kell bele igen nehéz. Akkuval használom, az egér nem írja túl sokáig, viszont a billentyűzet ilyen szempontból kiváló.
A billentyűzetnek letörnek a kihajtható lábai amik megemelik a hátulját, ezt szinte mindenkitől visszahallom akinek ilyenje van.
Összegezve: a bill nagyon jó, az egér viszont nem az igazi.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Üdv!
MS intellimouse 1.1A -nál van jobb egér hasonló árban?
Egy ilyet nyúzok már kb 8 éve, de már akadnak vele kisebb gondok. A görgő nagyon laza, egy-egy rántásnál elmozdul és fegyvert vált, és a gombok se olyan biztosak már.Szóval max 4k-ig érdekelnének az egerek. Játékra elsősorban. (mivel az 1.1 nekem tökéletes erre ezért nem fogok több pénzt rááldozni, nem kell 10+ ezer forintos egereket ajánlani. )
Előre is kösz a segítséget!
DudikaProdipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Synthwave #5304 üzenetére
Ugyan az belsőre a WMO? Mert akkor az lesz, oldalsó gombok úgyis csak zavarnak néha.
Nagyon szimpatikus az ára.Az, hogy a soksok dpi parasztvakítás azt tudom. Bár azért ha nem játszom akkor én is egy 800dpi-s egeret használok az 1440x900-as felbontásra. Oda azért kevés a 400dpi internetezni.
-
dudika10
veterán
válasz Killer01 #5345 üzenetére
Olyan 8 évig használtam egy intellimouse-t. Tökéletesen elégedett voltam vele.
Most egy Wheel Mouse-t használok 1 hete, ami csak a két oldalsó gombban különbözik. Ugyan az a színvonal, ez is tökéletes.
Az intellimouse kiérdemelte azt az elismerést amit kap.Bár a 400dpi nem túl sok, fárasztó lehet vele egy nagyobb monitoron mozogni egész nap.
-
dudika10
veterán
válasz Killer01 #5347 üzenetére
Olvasgatok itt-ott aztán ha tudok segítek.
Azon a felbontáson talán még éppen kényelmesen, emelés nélkül lehet egerezgetni.
Profi játékosok közt egyébként sokan használnak intellimouse-t.Egér és billentyűzet terén nálam a befutó mindig MS vagy logitech . (csak rá kell nézni az adatlapomra )
A gigabyte termékekkel se volt még problémám, de nem tudom, hogy az egereik is hozzák-e azt a színvonalat mint az alaplapjaik.
Revoltec termékkel meg egyáltalán nincs tapasztalatom.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz szoti27 #5461 üzenetére
Egy apró jó tanács: figyelj a helyesírásra, még mielőtt valaki komolyabban kötekedne.
Picit érdemes rendbe szedni a hozzászólást, és csak utána a küldés gombra kattintani.Csao!
Te hol szerzed be ezeket? Segíts légyszíves, mert én is ilyet szeretnék.Vagy valami hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
-
dudika10
veterán
Egérpadnak mondjuk Roccat Taito, Steelseries Qck, Razer Goliathus.
Egérnek:
Mennyit szánsz rá?
Mire kéne (milyen játékra)?Microsoft Intelli Mouse Optical
MS Wheel Mouse OpticalElső körben ezeket ajánlanám, de ezek csak 400dpi-sek.
Bocs, tudnátok segíteni? Kéne egy TV.
Így aztán elég nehéz találni akárkit is aki segít.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Válassz 1 boltot ami szimpatikus és megkapod az egeret és postázzák/futárral kiviszik is neked és válassz az adott bolt kínálatából egy egérpadot. A fentebb felsorolt padok közül, elég nagy a paletta amiből választhatsz, valamelyik boltban csak kapsz egy normálisabb padot a kiválasztott egérrel.
-
dudika10
veterán
Rendeld meg az egeret egy boltból (ha Miskolcon nem tudod megvenni) és ha nem tudsz egérpadot se beszerezni helyben akkor, hogy ne kelljen 2x fizetni a postát/futárt ugyan abból a boltból rendelj egy egérpadot.
Van pár jó egérpad. A steelseries csak egy példa volt. Feljebb volt még jópár példa.
Egyébként az egérpad témának van saját topikja.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
MX518, G9(x), G500
Egyikkel sincsenek nekem lod problémáim.
Azt sajnos viszont csak Te tudod, hogy melyik a kényelmes.
Jelenleg egy wheel mouse optical-t használok napi 7-8 órában és nincs semmi baja a csuklómnak.
Ez a kialakítáás az én kezemnek jó, de ha a Te kezed kisebb vagy nagyobb vagy más akkor már nem biztos. Szóval meg kéne tapogatni pár egeret és eldönteni, melyik a leg kézbarátabb.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
dudika10
veterán
Logitech M500 esetleg?
priti: A szövet padot (Qck) a WMO és az IMO is 2mm felett elengedi. Az üvegen úgy 3mm kell a WMO-nak. És ezeket elég sokat kell emelgetni, mert alacsony felbontásúak. Én tökéletesen tudok velük játszani és nagyon sokat emelgetem őket. Egyébként szerintem picit túlliheged ezt a LOD problémát. Én mindig alacsony DPI-n játszom pörgős FPS-eket is ebből kifolyólag szinte többet van a levegőben az egér mint az asztalon, és mégse volt szinte egyik egérrel se ilyen problémám.
-
dudika10
veterán
Rövid beszámoló az MX620-ról:
Vegyesek az érzelmeim így egy kis tesztelés után.
A görgő jó lenne, de lötyög oldal irányba elég erőteljesen ami a gombként való használatát bizonytalanná teszi.
A két elem miatt elég nehéz.
Vezeték nélküli, ahhoz képest viszont egész jó, bár játékra nem fogom használni az biztos.
Nagyban reklámozzák, hogy a csúcsszuper szenzor működik üvegen. Természetesen ez nem igaz. Amin a WMO gond nélkül megy azon se ez se a V400 meg se mozdul.
Szenzorra sokkal jobb mint a V400, nem akadozik egyenletlen felületen.Aki kíváncsi még valamire nyugodtan kérdezzen.
Ha valaki ilyet venne inkább rakjon mellé még egy picit és VX Revo-t.
szerk.: Asszem megyek bevásárolok még most IMO-ból vagy WMO-ból, mert ezek számomra a tökéletes egerek. Eddig egy se ért a nyomukba.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz cellpeti #5619 üzenetére
Az egértartás egyik módja.
3 félét különböztetnek meg általában:
-Amikor a teljes tenyered az egéren van. Palm
-Amikor a tenyered hátsó része ér az egérhez és az ujjaid behajlítva vannak az egér felett. Claw
-Amikor csak az ujjaid érnek az egérhez, a tenyered pedig nem. Fingertip[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz marcias #5621 üzenetére
Mekkora felbontás kéne?
A legpontosabb egér címet nálam még mindig az IMO és a WMO viszi, de ez csak 400dpi-s optika ami sokaknak kevés.
Pixel pontosan lehet velük dolgozni (én lőni szoktam velük, de hát kinek mi a szíve vágya). Szimmetrikusak, nekem kényelmesek, ha kell plusz gomb az se baj. Nem utolsó sorban olcsók.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz marcias #5624 üzenetére
annyit jelent, hogy hány képpontot ugrik arréb az egér egy col mozdításra.
A 400 az elég kevésnek számít manapság. Egy fullHD monitoron már fárasztó lehet használni és sokat is kell emelgetni az egeret. szóval ott már nem éred át a monitort úgy, hogy lennt van a csuklód az asztalon.
Viszont a Wheel mouse optical és az Intellimouse optical is elmegy akármilyen felületen. Ezt szó szerint kell érteni. ~8 év használat alatt nem emlékszem olyanra, hogy ne működött volna az optika.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz marcias #5629 üzenetére
Ha nincs különösebb problémád vele akkor kár lecserélni.
Ha kényelmetlen akkor ki lehet próbálni ergonomikus egeret vagy más tartású egeret. (Hogyha nem az egész tenyered szeretnéd rajta tartani, hanem a fentebb említett 3 eset közül valami mást preferálnál.)
Ha nem elég pontos akkor le lehet cserélni pontosabbra.
Ha nem megy elég sok felületen akkor le lehet cserélni egy jobb optikásra.
Ha kevés a +gomb akkor többgombos egeret lehet venni.
...De ha nincs semmi panasz vagy extra igény akkor felesleges rá pénzt költeni szerintem.
Egyébként egy WMO-t pl sokkal nagyobb mértékben kéne mozgatnod az asztalon, ugyan ahhoz az elmozduláshoz.
-
dudika10
veterán
válasz Synthwave #5638 üzenetére
Kihagytad a WMO-t, a G9-et, G500-at meg még jópár elég jó egeret.
Meg padok közül is kihagytál jó párat.Szóval az picit túlzás, hogy a többit felejtsék el. Inkább csak sokat felejtsenek el.
Egyébként az x7-es A4tech-ek közt is találni egy-egy jobb példányt.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Synthwave #5640 üzenetére
Hopsz, a WMO-t benéztem.
G9 és G500 márpedig elég jók szvsz. Szintén Q3 és nem tudtam kiakasztani őket, míg elég sokmindent igen. MX518 is ugyan olyan jó szvsz. De ha már az árnál tartunk akkor az 1.1 optikás egereknél semelyik nem ér többet.
Csak sokaknak kevés az a 400dpi.Padok közé még általam próbáltak amik szerintem jók:
Razer exactmat
Razer Goliathus
Roccat TaitoX-Ray Thunder 8
Allsop Raindrop XL
Ezeket nem ismerem. Kénytelen leszek beszerezni belőlük 1-1-et ha azt mondod, hogy jók.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz asadasad22 #5664 üzenetére
annak ellenére,hogy kb. egyetértek ezzel, azt kell mondanom, hogy Te is írtál pár baromságot.
Az MS IMO ténylegesen az egyik legjobb egér amivel lowsensezni lehet. Ezt bizonyítja az is, hogy komoly versenyeken a versenyzők igen nagy része ezt használja és ha ez kevés lenne akkor van egy remek teszt, ahol lemezlejátszóra eszkábáltak padot és kimérték különböző sebességeknél a szenzor pontosságát. Nagyon pontos mérések szerepelnek a tesztben és nagyon sok egér. És az 1.1-es optika nagyon jól szerepelt.
Szóval ennek lehúzásán kívül kb egyetértek a hozzászólásoddal.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz asadasad22 #5666 üzenetére
Ebben így teljesen igazad van.
Ha én ajánlok valamit akkor mindig odaírom, hogy vannak akiknek kevés ez a felbontás.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Ezt megindokolnád? Miért is jobb mint a G500?
Véleményem szerint nem jobb. Érzékelője se jobb, funkcionalitásban se veri, ára se jobb. A fogása pedig szubjektív.
Garanciális szempontból is elmarad a Razer a Logitechtől.Nem rosszabb maga az egér, játszani ugyan úgy lehet vele, csak van pár dolog, ami szvsz inkább a G500 melett szól.
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #5748 üzenetére
Wheel mouse optical. Annyi a baja, hogy nem gumírozott, de minden más kritériumnak megfelel.
-
dudika10
veterán
Ha vezetékes egeret használsz akkor a késés szinte biztos, hogy nem az egér hibája. Ha vezeték nélkülit akkor a Win-ben is késnie kellene és minden játékban is, nem csak egyesekben. Így valószínű az egerednek nem sok köze van a hibához.
PS2-es egeret nem hiszem, hogy könnyen fogsz még találni.
Manapság már mindegyik USB-s és nincs ezzel semmi baj.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Vezetékes egéren és billen ugyan annak kell kijönni. (Bár én 6-8 századdal lassabb voltam billentyűzettel minden tesztnél.)
A vezeték nélküli egérnél sok mindentől függ. Minél messzebb rakod a vevőtől annál nagyobb lesz a késés. Nem mind1, hogy mi van útban, satöbbi.
Ha közvetlen rálátása van az egérnek a vevőre és nincs is messze akkor simán ugyan azokat az eredményeket fogja tudni.
Régebben nekem mindig a vezeték nélküli billentyűzetekkel volt problémám a játékokban. Az egerekkel sokkal ritkábban bár azokból is jobban szeretem a vezetékest.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
Ha nagyon vészes lenne a vezeték nélküli egerek késleltetése akkor senki nem használná őket.
Csak a komolyabb játékosokat érdekli a késleltetés. Egyébként én most így átlag 0,200 körül vagyok egérrel és 0,250 billentyűzettel. Ha egérrel 0,300 körül lennék mert a vezeték nélküli technológia 0,100 másodpercet rátenne akkor az engem már zavarna egy-egy játékban.
Csináld meg sokszor (minimum 5-6x) a tesztet és akkor már nyugodtan megnézheted a század másodperceket is. Szerintem úgy már biztos lesz valamennyi eltérés.A másik teszt is érdekes, a pozicionálás, azt is megnézheted ha van időd, az is van ilyen érdekes a technológiák szempontjából szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest