Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    Nemrégiben beruháztam egy Ajazz AJ390R típusú egérbe. Amit tudni kell róla, hogy ez egy az egyben egy Glorious Model O klón de "kicsit" olcsóbb, én a PAW3325-öst vettem $20-ért szállítással, a 3338-as asszem $29 körül van. Aliexpressről rendeltem, kb. 3,5 hét alatt jött meg. Hasonló klónokból nincs hiány az Aliexpressen, lehet kapni Machenike M610 és M620-at, Zelotes C-7-et, Delux M700-at és Inphic W10-et, ezek mind Model O klónok, mind $30 alatt jobb szenzorral. A Zelotes a legolcsóbb PAW3389-es, $22. Direkt nem ezt vettem, már nem emléxem pontosan hogy miért de úgy emléxem hogy magas volt a LOD-ja és recsegett is , meg nemtom én még mi, viszont az Ajazzról csak jó review-okat láttam/olvastam.

    Matt fekete verzió, kék huano kapcsolókkal. Nyomogatásra nem ad ki recsegő hangot, rázogatásra sem ad ki sehonnan hangot, ebből a tesztelők 99%-a azt a következtetést vonná le, hogy jó a minősége. :D A klikkek faszák, minimál pre és post-travel, olyanok mint a huanók a ZA12-n, annak ugyanilyen volt a hangja és a lenyomási erő is kb. ugyanaz, az S1 nálam kicsit más volt. Az oldalsó gombok is faszák, a "tactile feedback" megvan... :D ezeken több post travel van ami engem nem zavar, a hátsó tetszik, az elülsőt viszont sztem kicsit nehéz benyomni.
    A görgő eléggé mehh, a lépéseket alig érezni, de legalább csendes, nem mint a Zowie görgők.
    A talp eddig a legjobb gyári amivel találkoztam, oldalai lekerekítettek, nagyon durván csúszik az AMP300-on, gyárilag kap az ember egy adag tartalékot is. A vezeték az kb. a Pulsefire Core szintje, harisnyás, abszolút nem érezni, hogy létezik játék közben. Az RGB talán a leggyengébb láncszem, nagyon gagyi, látszanak a diódák, mondjuk ez nem különösebben érdekel, mert úgyis ki van kapcsolva. Viszont akik szeretnek a LED-ekben gyönyörködni mind azt mondják, hogy az elhelyezésük jobb, mint a Model O-n.
    A program teljesen jó, majdnem mindent be lehet rajta állítani amit egy egérprogramban szokás, LOD beállítás nincs és latency beállítás sincs, de azt nemtom, hogy a PAW3338-ashoz letölthető programban sincs-e, abban talán van.
    A PAW3325-öt játék közben még nem sikerült megbolondítani, de én csuklóval célzok nem karral. Ha nagyon próbálkozok és elkezdem az egeret ide-oda rángatni baromi gyorsan akkor sem szarik be, de valszeg csak lassú vagyok hozzá, 100 ips-t tud elméletben.
    Az egér formája amúgy nem különösebben jön be, ugye a Model O az FK klón, mint a Viper és még egy rakás más egér a piacon, fingertippel tudom használni, de már rájöttem, hogy nekem 60+ mm széles fogás kéne fingertiphez, ez meg ~58mm, 2mm annyit számít. Amúgy nagyon hasonló az S1-hez, annál alacsonyabb de a feneke picit szélesebb. Pincer claw fogásomhoz nem jó, túl alacsony.

    Összességében egy viccnek tartom a jelenlegi piacon a játékos egerke árait, senki nem fogja nekem megmagyarázni, hogy mondjuk egy valódi Model O ennél 3-4-szer többet ér (nem beszélve arról, hogy többektől olvastam, hogy az Ajazz-t preferálja a MO-val szemben főleg a klikkjei miatt, minden másban ugyanaz a szint). Itt egyszerűen arról van szó, hogy a nagy márkáknál meg kell fizetni a marketingköltségeket, a brandet és a garanciát. Elismerem, hogy a Logitech és a Razer legalább fejleszt is, de ilyenek, hogy a Glorious, Xtrfy meg G-wolves sem éppen egy bejáratott név, fantasztikus minőséggel, és akkor ott vannak még azok az új "cégek" akik kiadják első egerüket és azonnal 60+ dollárról indulnak. Vicc, vicc, vicc.

    szerk: egerek amikkel már volt dolgom hosszabb-rövidebb időre: Razer Deathadder, Sensei 310, DM1 S2, Lancehead, ZA12, S1, Skoll-M, GPW, Pulsefire Core, 1-2 noname kínai.

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák