-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanir
veterán
-
-
Zοltta
senior tag
Hű egy 22 cm-es kezű srác egy sima Fk1 -es egeret vett magának, és én meg itt izélek 20 centimmel
Ilyen nagy kézre ( 20 cm ) milyen chromás egerek léteznek amik kényelmesek ?
[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
B-L-A-C-K
titán
Ez a Logitech Flow dolog elég komoly, nem is tudtam van ilyen...
-
sNk77
aktív tag
válasz Zοltta #65814 üzenetére
Ja, értem. Akkor amelyik neked tetszik, nézd meg az ajánlottakat méret alapján és ha van rgb próbáld ki. Jobbat nem igazán lehet szerintem javasolni. Az RGB nélkülözhetetlen? Ha igen akkor mindjárt nagyobb teret kapsz. Nem is tudom hirtelen, a DA kromán csak a razer logó vagy a logó+görgő világít?
nádpálca
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Keresek vezeték nélküli egeret ami gyakorlatilag hangtalan mikor kattingatok vele. Tudtok ilyet? -
cellukx
tag
Sziasztok!
Meg van a kiszemelt egér és végül a Zowie ZA12 lett. Néztem, hogy pár helyen 20.000FT, vagy egy kicsivel alatta beszerezhető szállítással együtt, de valahol piros a logó, valahol pedig fehér a webshopos képeken.
Ennek van jelentősége? -
cellukx
tag
válasz ribizly #65825 üzenetére
Akkor megnyugodtam Köszi!
(#65824) Ant@: Neked is köszönöm!
-
ribizly
veterán
válasz cellukx #65827 üzenetére
Meg is lehet. Eddig amúgy ezek példányok voltak a kezim között:
FK2 fehér
ZA12 piros
EC2-A fehér
És mind nagyon egyben volt, kivéve a mostani ZA13-am. De ahogy eddig olvastam, hallottam a fehér logo-s ZA13-on kívül mindegyik kiváló. Valamiért a fehér ZA13-nak a shell-je nem annyira feszes és ezért bizonyos szögekben megnyomkodva ropog, meg ha kattint vele az ember akkor "berezonál" az egész body. Ez egyébként nem katasztrófa, csak fura, mert nem ezt szoktam meg a Zowie-któl. A pirossal nincs tapasztalatom, de valószínűleg az is ilyen.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
Lehet túlzásokba esek már így este felé...
Ilyen apróbb rezgések volt hogy a tenyeremben is érződtek. Ez azért csak ilyen alkalmankénti dolog volt. De én már átestem a ló túlsó oldalára. Szóval nekem nem felel meg ám akármi. Hallgatni rám meg főleg nem szabad. Nagyon kritikussá váltam az elmúlt fél év során, ahogyan egyre több ilyen kis rágcsálót fogtam.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
izee
őstag
válasz dobragab #65780 üzenetére
Számomra a Logi G303 és G302 a bolti próba alatt úgy tűnt, ugyanazzal a fogással volt jó mint a DB 3G. A méretkülönbség ellenére is.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Van olyan oldal, ami egyszerűen számol DPI-ből, és játékban beállított egér sens-ből cm/360-t?
Overwatch-hoz találtam nagyon egyszerűt, hasonló kellene máshoz is, ha akad. Amihez nem kell regisztráció sem, ha lehet.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Vanir
veterán
-
dobragab
addikt
Ninox Venator
Az első, ami megfogott benne, az a burkolat minősége. Szerintem a kínai gyártó félelmetes összegeket fektetett annak kifejlesztésébe, hogy akárhol - tényleg akárhol - nyúlok hozzá a felső részéhez határozottan, a fél egér recseg és mozog. Komolyan mondom, véletlenül nem lehet ennyire szar.
A főgombok post-travel-je abszolút értékben rettenetes, de azért egész jól ki lehet bírni. A kábele egész jó, bár kicsit vastag, gondolom, nem ugyanaz gyártotta, mint a burkolatot.
A görgő így, a home fix-ek után nagyon precízen, feszesen, mégis könnyedén jár. A megindításához egy picivel nagyobb erő szükséges, és pont itt vérzik el ismét az OEM shell: a gumi nagyon csúszik, így az optimálisra beállított görgetés közel használhatatlan lett.
Az oldalsó gomb, annak ellenére, hogy tactile switch, kifejezetten tetszik, határozott, halk. Nos, az OEM shell minősége itt is megmutatkozik. A kapcsolók valami orbitális fémházba épített cuccok, így a nyákban nagyon jól ülnek, van tartásuk, ellentétben az oldalsó burkolattal, ami némi erőkifejtés hatására deformálódik annyit, hogy a gombok benyomódnak.
A forma jellegzetessége egyébként, hogy nagyon keskeny, pont ott, ahol az ember megfogja. Emiatt gyakorlatilag görcsbe rándul rajta a kezem, mintha a kis- és hüvelykujjam összecsippentésével kellene megtartanom egy fél kilós vaslemezt. Persze ez az én egyéni problémám, de emiatt nem teszteltem rommá.
A felső burkolat anyaga egész jó, az oldalsó szerintem nem. Fényes műanyag 3D-s padlószőnyeg-mintával, kicsit ellensúlyozza az alapanyag csúszósságát, de nem eléggé.
Összességében egyébként olyan Finalmouse-os az egész, az anyaga nagyon hasonlít rá, a görgő(kerék) kottára ugyanaz, és a build quality is. Az egérnek semmi baja, leszámítva a burkolat minőségét, és mivel használat közben alig 100%-ban találkozunk a problémával, nehéz lenne elhanyagolni.
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
wollnerd
aktív tag
Sziasztok srácok!
Tegnapelőtt óta kezdett igazán érdekelni és aggasztani a téma. Mostanában (1,5-2 éve) tényleg nem vagyok valami jó célzó... War Thunder-t szoktam játszani, de ugye a vadászrepcsikkel nem tudok bánni a célzás céljából. Kb. Ugyan ez a helyzet az fps játékokban is, pl. SW battlefront, legutobbi COD. nem vagyok túl jó a célzásban. Olvastam olyat (a reddit-en is) hogy a minél alacsonyabb DPI (azért gondolom nem a túl alacsony) a legjobb (de ugyanakkor a sebesség nagyobbra emelése) az ilyen játékokban. Nos, nekem most Razer Naga (ami pont kb. 2 éve vettem 25 rongyért....) egerem van és eddig 6400 DPI-re volt beállítva... Már viszább állítottam 1500 és 2800 közöttre.
A Naga előtt egy évekig bevált Microsoft SideWinder X3 egerem volt, aminek az idején megismertem az első fps játékot a Couter Strike Source-t, ahol a végén, több hónapon keresztül napi játék után nagyon profi lettem a célzásokban és a reflexekben. a COD MW3-ban is jó célzó voltam. de amióta megvettem a Razer Naga-t úgy érzem hogy rosszabb célzó lettem és vszeg úgy rémlik h meg is változott egy picit az egérfogási szokásom... kb. palm grip (mindig is az volt) szerű, azaz úgy fogom az egeret hogy az a tenyerem a bal szélsője az asztalon van...
Azt hiszem ha kell, új gamer egeren szeretnék gondolkodni, ami kifejezetten célzásokra van kifejlesztve (de közben átlagosan jó legyen a böngészésre is.)
Át olvastam gyorsan az összefoglalót. Szóval: (remélem jól értelmeztem és jól mértem következőket.)
A tenyerem mérete tövétől a középső ujjam végéig: kb. 19 cm.
Úgy használom az egérgombokat hogy jobb egérgombot középső ujjal nyomom meg általában. A görgőt is a középső ujjal használom.
Érzékenység: Betöltöttem egy UE4-es fps demót (pont olyasmi mint a COD) és ott 360 fokban elforgatva megmértem: 2800 DPI-ben kb. 2 cm/360 volt, a 1500 DPI-ben pedig 6 cm/360... (tényleg reális ez?)
Olvasván optikai egeret vennék. (úgy tudom hogy a Naga az lézeres...)
Exra gombok: Hát örülnék ha lenne legalább 2-3 amivel bármilyen parancsra tudnék állítani. Azoknak a dolgoknak is benne amik segíthetik a célzást. (pl. automatikusan leveszik a dpi-t, stb.)
Hallottam hogy olyan egerek is vannak amiknek állítható a súlyuk is.
Néztem a listát, de még nem bizonyosodtam meg.
Az ára majdnem mindegy. 10.000 és 25-28.000 között. A lényeg hogy jó ár-érték aránya legyen, tényleg jó legyen.Mit javasoltok?
Köszi a tanácsotokat előre is!!
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
ribizly
veterán
válasz wollnerd #65846 üzenetére
Az ajánlás majd biztosan jön a topic gazdáitól (de még jó volna, ha lemérnéd a tenyered széltében is), én csak kommentelek egyet:
A 6400 DPI minden csak nem jó.
Az a gond a lézerrel, hogy akármit is teszel a lassú mozgásokat nem fogja igazán bevenni, nomeg álalában valamilyen acceleration szokott rajtuk lenni ami nem eliminálható (meg még ki tudja milyen egyéb rettenet). Persze ez nem biztos, hogy igaz a Te esetedben azzal az egérrel (nincs vele tapasztalatom), de mindenképpen érdemes levinni a DPI-t akár 1000 alá és úgy próbálkozni még vele és csak a game-ben felvenni a sebességet (pl CS-ben RAW input-ot beállítani, windows-ban 6/11-re állítani, mindenféle angle snapping, acceleration kikapcsolni windows-ban és saját szoftverben, ...).Az ajánlott egerek között találni nagyon sok jó ajánlatot. Nem mindig kell annyira sokat költeni.
A Zowie EC2-A, Logitech G403, Steelseries Rival 310, Rival 100, Mionix Castor szerintem mind jók lehetnek palm-ra a 19cm-es hosszra, de érdemes lehet megtapogatni 1-2 darabot ezek közül, ha van lehetőséged valamerre, ugyanis hiába tűnik valami jónak méret és fogás alapján, van hogy mégsem jön be...UI
Volt már nemrég, de ide illik:
[link][ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
dobragab
addikt
Tévhitek és tudnivalók az egerekről 2. rész – honnan tájékozódjak? a csgo.hu-n, szokas szerint hamarosan Logout fooldalra is kikerul.
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest