- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Crypto Trade
- Linux Mint
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anfänger
őstag
válasz s.s.j.goku #16150 üzenetére
Hi!
Nekem az elözö egerem Storm Inferno volt. Én személy szerint meg voltam vele elégedve.
FPS játékokra használtam javarészt kb.1.5 éven keresztül.
Nem hagyott cserben soha,még mindig müxik kifogástalanul.
Csak azért cseréltem,mert a lapát tenyeremhez kicsinyeltem.Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
frango13
aktív tag
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok! Elnézést, hogy megint offolok, de nem tudok már hova fordulni a kérdésemmel. Megpróbáltam szétszedni az IME 3.0-mat, de annyira be vannak feszítve a csavarok, hogy az egyik meg sem mozdult, és addig feszegettem, hogy a fejét már teljesen elnyírtam. Ennek ellenére nem mozdul, de már a csavarhúzó sem kapaszkodik bele.
Mit tudok ilyenkor csinálni? Segítsetek.
-
Tothgera30
Ármester
válasz DeFranco #16154 üzenetére
Dremel-el vághatsz bele egy kis vájatot, akkor talán ki lehet szedni, esetleg ki lehet fúrni acsavart, de az már végső megoldás, viszont úgy nagyobb csavarral kell pótolni, ami plusz munka. Bár nem értem hogyan sikerült szétcincálni a csavar fejét, több darab WMO 1.1, IMO 1.1 és 3.0 járt már nálam, és nekem mindegyik szépen szétjött, ha akaratom és tudatállapotom megengedte, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Nem lehet hogy a csavarhúzó nem volt megfelelő méretű, mármint a feje?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
DeFranco
nagyúr
válasz Tothgera30 #16155 üzenetére
Ez elképzelhető Amúgy nagyon sz*r benne a csavar, egyszerűen olyan puha, mint a vaj. Az egyik alapból el volt már marva, de az még kijött, egy maradt bent.
Hát ilyen dremel-em nincs. Most azon gondolkodom, hogy laposfejűvé alakítom valahogy, annyira puha a csavar, hogy a sniccer is majdnem viszi. Megrpóbálom azzal elfaragni valamennyire.
-
Anfänger
őstag
válasz s.s.j.goku #16152 üzenetére
Hi! MX528-am nem volt,sajna összehasonlítani nem tudom. Itt megnézheted a méreteit.:
Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
-
DeFranco
nagyúr
válasz frango13 #16158 üzenetére
Hála az égnek sikerült kinyomorgatnom valahogy (egy csavarhúzó fejével nútot reszeltem a fejére, és azt egy lapos csavarhúzóval már meg tudtam kellő erővel húzni). Nagyon nagy kő esett most le a szívemről. Már csak kerítenem kellene a helyére egy csavart. OBI-ban vajon lehet kapni ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Egyébként kíváncsi vagyok hogy mennyivel mondanátok jobbnak egy logitech mx518 at egy a4tech x7 747h nál? Mekkora a különbség a ti véleményetek alapján? Mert úgy néz ki pár ezer ft ráfordítással el tudom cserélni az x7 et egy használt 1,5 éves mx518 ra.
-
kmisi99
addikt
válasz jaffa 2843 #16162 üzenetére
Nos durván 2000ft omba kerül a váltás 3500 ér megy el az x7 és 5k+postáért a kb 1,5 éves mx518. A fogás az mindegy mert már van egy a4tech glaser nevű szarom amit egy az egybe az mx518 ról koppintottak és azt használtam sokáig és fogásra nem volt vele bajom. Így ajánljátok a cserét? Mert jó lenne ha valami nagyobb ugrás lenne az mx518
[ Szerkesztve ]
-
s.s.j.goku
tag
MX 518-amnak ergyenlőre semmi baja,de most lehetőségem van cserére.
Szimpi a CM Storm inferno, de a g500 is. kb egy árban vannak.
Nehéz döntés. -
jaffa 2843
Ármester
válasz s.s.j.goku #16165 üzenetére
Felesleges rosszabra cserélni.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
s.s.j.goku
tag
válasz jaffa 2843 #16166 üzenetére
Akkor ha jol értem a g500 és az Inferno se jobb mint az mx518?
-
jaffa 2843
Ármester
válasz s.s.j.goku #16167 üzenetére
Pontosan.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
kmisi99
addikt
válasz jaffa 2843 #16168 üzenetére
Ilyen jó lenne az mx518?
-
WolfheartGR
őstag
válasz kmisi99 #16169 üzenetére
Még ennél is jobb.
Abyssus update: Előlépett játszásra az abyssus. A kisebb tömege és a kisebb tappancsai miatti kisebb súrlódása miatt sokkal gyorsabban tudom lereagálni a dolgokat /gondolom én/. Igaz még visszább kellett vennem a senzit. Mert folyamatosan túlrántottam a célon az egeret. Viszont a finom mozdulatok sokkal egyszerűbben kivitelezhetőek.
Nincs összehasonlítási alapom azzal az egérrel. De nem véletlenül olyan népszerű az a Logitech.
[ Szerkesztve ]
"Mindegy, hányszor adsz enni a farkasnak, mindig visszavágyik az erdőbe..."
-
kmisi99
addikt
válasz WolfheartGR #16170 üzenetére
És akkor kíváncsi vagyok hogy összességében az mx518 mennyivel jobb egy lézeres a4tech x7 747 től? kicsit jobb?
sokkal jobb?
vagy olyan jó már hogy összese lehet hasonlítani a szar x7 el?csak kíváncsi vagyok mennyire lesz jó
-
nyunyu
félisten
válasz DeFranco #16160 üzenetére
Már csak kerítenem kellene a helyére egy csavart. OBI-ban vajon lehet kapni ilyet?
Csavart a csavarboltbol.
Obiban egyreszt nem nagyon van, vagy ha igen, akkor is tizszeres aron.Egyebkent nezd meg milyen menete van, olyan suru, mint a vinyo rogzito csavaroknak, vagy olyan ritka, mint a szamitogep hatuljan levo csavaroknak?
Vinyo csavarok metrikus menetuek (ha jol remlik, M3 a meretuk), barmely kotoelem szakuzletben beszerezheto meret.
Ritka menetes csavarok viszont angolszasz szabvanyuak, azokat idehaza eleg korulmenyes beszerezni.Amugy altalaban PH1 hegyu csavarhuzo szokott kelleni az egerek szetszedesehez.
PH2-vel (=szamitogep csavarok tobbsege) vagy PZ0/1/2-vel csak a csavar fejet barmolod el.Kiveve MS Explorer, mert annak a kulso csavarjai T6 fejuek, belul az elektronika viszont PH0 nutu csavarral van lefogatva.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
drtimot
aktív tag
válasz kmisi99 #16171 üzenetére
Összességében: egy legenda egy átlagos egér ellen, sokkal jobb.
Az MX518 hibátlan - csak a formába lehet belekötni, ami egy szubjektív dolog - az 1. hsz-ben ajánlott egér.
Az A4Tech közepes anyagminőségű egereket gyárt olcsón, ez a lézeres szenzora miatt rögtön nem ajánlott (ld 1. hsz.), egyébként elvileg egy említésre különösebben nem méltó Avago A6010 van benne, amit pl a MS Sidewinder szériában találsz 8-as előtt. (Ha nagyon keresek, egyetlen apró előnyét látom a logival szemben: van gumiharang a kábel végén, ami védi a töréstől)
A beszámolók alapján a Logitech MX5xx sorozat élettartamával pedig talán csak az MS IE egerek versenyezhetnek. (Engem is egy MX510 szolgált egy jó 7 évig, isten nyugosztalja - cserébe jött is a használt 518 gondolkodás nélkül.)
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html
-
nyunyu
félisten
válasz drtimot #16173 üzenetére
(Ha nagyon keresek, egyetlen apró előnyét látom a logival szemben: van gumiharang a kábel végén, ami védi a töréstől)
Toresgatlo max arra jo, hogy nem az eger vegenel fog megtorni a kabel, hanem fel centivel odebb, a harang utan.
Legalabbis az elozo billzetemnek ketszer is forraszthattam a kabelet, mert a toresgatlo utan lett kontakthibas.
-
DeFranco
nagyúr
válasz nyunyu #16172 üzenetére
Hú, ez alapos lett, köszönöm!
Csavart a csavarboltbol.
*homlokracsap* tényleg, mindig elfelejtem, hogy van egy, amit ismerek egy mindent látott szakival. Elmegyek ma hozzá, megkérdezem, hogy tud-e ilyet adni.
Egyebkent nezd meg milyen menete van, olyan suru, mint a vinyo rogzito csavaroknak, vagy olyan ritka, mint a szamitogep hatuljan levo csavaroknak?
Ritka, szerintem talán még a házcsavaroknál is ritkább.
Amugy altalaban PH1 hegyu csavarhuzo szokott kelleni az egerek szetszedesehez.
PH2-vel (=szamitogep csavarok tobbsege) vagy PZ0/1/2-vel csak a csavar fejet barmolod el.Na, ezt most fejből nem tudom, de valahogy úgy van, ahogy leírtad. Biztosan rossz bitfejjel próbáltam meg csavarni, mert jó nem volt, pontosabban ami volt, azt már egy másik csavar elnyűtte teljesen. Az a baj, hogy vagy a bitfej olyan puha, hogy szétszedi a csavar, vagy a csavar olyan puha mint a vaj (most is ez volt) és hamarabb kenem szét a fejet, mint hogy elfordulna. Régen egy késheggyel kicsavartunk bármit...
-
Zimmi91
addikt
sziasztok!
lenne nekem egy A4Tech X-750F egerem!
ehhez szeretnék drivert szerezni win7re, de sehol se találok normálisat!
aki tudna kérem linkeljen nekem egyet!
köszönöm" Just remember Manchester is RED! "
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy normálisabb egeret venni, de nem igazán van elképzelésem, hogy melyiket kéne.
Ami biztos:
- legyen vezeték nélküli
- ne legyen kicsi
- ne törjön szét, ha leesik
- középső gomb nálam mindig megadja magát (kitörik a kerék az érzékelő részéből)
- Amire használnám: néhány játék, az 500 forintos teszkóssal is elvoltam, csak már
qrvára zavar a vezeték, meg az, hogy mindig szétb@szódik fél év alatt.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Ajánlom lesd meg az első hozzászólást. Nagyon sok hasznos infó van róla. Vezeték nélküli nem igazán alkalmas játékra és az első hozzászólásban is van hogy gyakorlatilag 4cm celluxal vagy szigszalaggal máris orvosolod a kábel bajt mert csak annyit hagysz meg amennyi még kényelmes a többi leragasztod.
-
scham
tag
én sem értem, hogy egyeseket miért zavar ennyire a vezeték ha nem elég hosszú a kábel -> usb hosszabbító! a wirelessnek RENGETEG hátránya van, az egyik az elem, ami drága - főleg a bluetooth-os eszi. irodai munkához még oké az usb adapteres wireless, de játékra necces.
[ Szerkesztve ]
default aláírás
-
gg72
veterán
Razer Salmosa-ban az Asian Edition mit takar? Mert ennyiért (postával együtt kb. 5000 Ft) nagyon jó vételnek tűnik, vagy nem? [link]
-
gg72
veterán
válasz jaffa 2843 #16184 üzenetére
Ajaj, tehát a normál méretnél is kisebb. Akkor ez kilőve sajna...
-
bul07
nagyúr
Elem
Gyárilag tölthető AA akkumulátorokat szoktak melléjük csomagolni , ami nem mellesleg lassan egy árban leszek a jobb minőségű elemekkel
Egértől függően akár egy hétig is bírhatják mindennapos használat mellet egy töltéssel, és dokkolós megoldású töltés már nem igen van jelen így töltés közben is lehet őket használniEgyetlen hátránya van hogy profi játékosoknak nem való
A vezeték azokat zavarja akik nem az asztal egy pontján akarják használni az egeret
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
nyunyu
félisten
válasz DeFranco #16178 üzenetére
Ha megfelelo meretu hegyet hasznaltal volna, akkor altalaban sem a hegy, sem a csavar nem nyirodik el.
Belemenni belemegy egy PH2 csavarhuzo a PH1 feju csavarba, de nem tud eleg melyen megkapaszkodni benne, es ha nem nyomtad ra eleg erosen, akkor elforog, szetnyirva a csavar fejet es/vagy a csavarhuzo hegyet.
Ritka, szerintem talán még a házcsavaroknál is ritkább.
Esetleg a facsavaroknal kene szetnezni, azoknak is ritka a menete, hogy konnyen be lehessen hajtani faba.
Az a baj, hogy vagy a bitfej olyan puha, hogy szétszedi a csavar, vagy a csavar olyan puha mint a vaj (most is ez volt) és hamarabb kenem szét a fejet, mint hogy elfordulna. Régen egy késheggyel kicsavartunk bármit...
Na ja, egy minosegi csavar (pl. Berner, Fischer) nem olcso, az olcso kinaiak viszont puha acelbol vannak.
-
Tothgera30
Ármester
válasz nyunyu #16188 üzenetére
Ha megfelelo meretu hegyet hasznaltal volna, akkor altalaban sem a hegy, sem a csavar nem nyirodik el. - Mondjuk magyarázd ezt el az Asrock 890GM Pro3 R2-es alaplapom gyári hűtő és backplate felfogató csavarjainak, ott próbáltam én mindennel, de úgy be volt feszítve hogy a 4db-ból 3 még csak-csak kijött, de az utolsóval nagyon megszenvedtem. Persze ott is szépen elnyíródott a csavar, le is fényképezhetem, és tisztán látszik hogy megfelelő csavarhúzóval csavartam, csak a csavar nem bírta a képzést.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
DeFranco
nagyúr
válasz nyunyu #16188 üzenetére
Mindenre nem tudok felkészülni (Amúgy persze igazad van) Ahhoz vagyok szokva, hogy éveken keresztül egy hegyes késsel és a svájcibicskám csavarhúzójával szereltem meg bármit, aminek köze volt a PC-hez. Most nem jött be.
A csavarboltos nem tudott ilyet adni, de elküldött egy speckó helyre, ha ez sem jön be, akkor erőset fogok passzolni.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Rendelt már valaki Logitech G1 egeret ebay-en keresztül Koreából? Mennyire sanszos, hogy megvámolják?
-
Spectrum
aktív tag
Sziasztok
9 év után haldoklik a MSIE 3.0a-m, három fő kapcsolója kihagy, duplázik, kétoldalt a bevonat lekopott, bal gombja is megkopott, ezért muszáj lecserélnem.
Kiderítettem, hogy fingertip fogásom van, gondolom ezért nem is álltak ujjra az oldalsó gombok, ennek ellenére használtam őket. Nem preferálok semmiféle módosítást a mozgatásban, tehát az ilyen angle korrekció és társa felejtősek. Semmilyen extra sem szempont, súlyozás, ledfények, lézeres mókák nem kellenek.
Amit ezek alapján néztem, az a razer abyssus lenne, méretben és árban is, de ennek csak 3 gombja van, ami nekem kevésnek tűnik.
A kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani hasonlót? Újonnan gondolnám, használtat nem szeretnék venni. Köszi az ötleteket.
-
nyunyu
félisten
14-en rendeltem ebayen memoriakartyat Tajvanbol, tegnap jott meg.
Tracking szerint az utolso info, hogy 19-en feltettek Tajpejben a repulore.Vam+afamentes ertekhatar 22€ volt tavaly, elvileg 22-150€ kozott AFAt kene fizetni, 150€ folott 2.5% vamot is.
Idei erteket nem talaltam a neten.Viszont: szallitasi dij IS noveli az AFA alapot!
Gyakorlatban meg a multkori 60USD-s csomag utan sem kellett semmit fizetnem.
-
gg72
veterán
válasz nyunyu #16198 üzenetére
Igen, én is szoktam rendelgetni, főleg BD-lemezeket, eddig nem volt gond, remélem akkor az egérrel sem lesz.
Most már csak azt kellene kitalálnom, hogy Steelseries KinZu vagy Logitech G1 legyen-e az új egerem. A G1 fogásra nagyon tetszik (kb. ugye az RX250 formája), a Kinzu viszont még nem volt a kezemben.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Tothgera30 #16189 üzenetére
Mondjuk magyarázd ezt el az Asrock 890GM Pro3 R2-es alaplapom gyári hűtő és backplate felfogató csavarjainak, ott próbáltam én mindennel, de úgy be volt feszítve hogy a 4db-ból 3 még csak-csak kijött, de az utolsóval nagyon megszenvedtem
Erdekes, nekem nem sikerult elnyirni sem az A785GXH, sem a 970 Extreme3 backplate tarto csavarjait, amikor a vizhutest szereltem.
Teny, hogy elegge meg voltak huzva, igy jo erosen ra kellett nyomni a csavarhuzot, hogy el ne forogjon rajtuk a PH2-es csavarhuzo.
Akkor tenyleg elnyirodott volna a csavar feje.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Spórolós topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Apple notebookok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Asszociációs játék. :)
- Yettel topik
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.