Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    Nem tűnik rossznak ez a Sprime PM1.

    A doboz minimalista, ízléses és egyszerűen ki-becsomagolható. A dögön kívül a kötegelős parakábel, a dongle, egy grip tape szett (gombok+oldalak), egy bónusz tappancskészlet és néhány matrica van benne.

    Csak pár milliméter különbség van a htx-hez képest, de jóval nagyobbnak érződik kézben. 20,2 x 10,5 cm-es kézzel és relaxed pincer claw grippel elég kényelmes, nem kifejezetten érzem, hogy túl kicsi lenne, noha nem fekszik fel brutálisan a tenyerem tövére. Értsd lehetne egy picit nagyobb, de nem zavaróan miniatűr. Érezhetően nehezebb, mint a HTX, de a G-Wolves-nak 5 grammos előnye van (40 vs 45 gramm). Nem is olyan fürge, ami kár, de így sem rossz.

    A coatingot először csúszósnak hiszi az ember, mert nagyon sima, selymes tapintása van, de úgy vettem észre, hogy eléggé ragaszkodik az ember kezéhez. Az ujjnyomok a fehéren is meglátszanak, de annyira nem vészes, viszont lehet, hogy majd felrakom a mellékelt gripeket, még nem tudom.

    Számottevő flex vagy recsegés/ropogás nincs, de a burkolat valami speckó rostos anyagból van, erős nyomásra picit behorpasztható. Persze visszaugrik a normál állapotba, és a lényege, hogy ilyen rugalmas, épp ezért olyan könnyű. A merevítést egy belső vázszerkezet biztosítja, használat közben egyáltalán nem érződik flimsynek. A tömegközéppont nagyjából középen van, nem nevezném sem orr-, sem pedig farnehéznek.

    A bal és jobb klikk kicsit talán emlékeztet a japán Omronra; mérsékelt hangerő, közepes taktiliás, elég feszes és könnyű – eddig talán a legjobb optikai implementáció, amivel találkoztam. Pre-travel nagyon minimális, viszont a post travel jóval hangsúlyosabb, de ez valójában irreleváns. A "poppy", kellemesen taktilis oldalgombokról a Pulsar Xlite V1 jut az eszembe. Pre-travel effektíve nulla, de post travel azért van.

    A görgő nem olyan feszes, mint azt általában szeretni szoktam, elég könnyen jár, és bár elkülönülnek a fokozatok, de nem túl hangsúlyosan. Mindenesetre hosszú dokumentumokat kényelmesebb vele scrollozni, mint Alps Japannal.

    A szenzor PAW 3395, erre szerintem több szót nem is érdemes vesztegetni. 100-26 000 cpi, 50-es léptékekben, négy szintet lehet megadni. LoD tekintetében van low és high, viszont az angle snappinget nem lehet külön babrálni.

    A driver szerepét a Memory Manager webes app tölti be, és csak a legszükségesebbek vannak benne, ami nem baj. Egyszerű és áttekinthető, igaz, a gombok átprogramozásánál az új funkció megjelenítése nem egyértelmű. No meg ezzel sem tudok karaktert bindolni gombra, szóval nem lesz button 4-en a nagykötőjel. A későbbiek folyamán az applikációt le is lehet majd tölteni, de a lényegesebb dolgok PnP is állíthatók.

    Van kompetitív mód, ami tovább növeli a reszponzivitást, természetesen az akkuidő rovására. Ami kicsit kiábrándító, hogy a polling rate-nél nincs 1000 Hz alatti szetting (munkához vagy böngészni bőven elég lenne a 250 vagy 500 Hz, legalább a telepek is tovább húznák...), és a 2K, 4K, valamint 8K majd a jövőben lesz aktiválható egy külön beszerzendő dongle segítségével. Az akkuról egyelőre még nem tudok nyilatkozni, pár órás használattal 8 százalékot csökkent a telítettsége.

    Az alja áttetsző, ami csecse, és a talpak ugyan nem Hyperglide-ok, de első blikkre adekvátnak tűnnek; SkyPad 2.0-val nem karistol. A dongle érdekes, a Type-C/Type-A parakábel végére kell csatalkoztatni, mint egy toldóadaptert, és színes állapotjelző LED felvillanásával adja tudtodra az aktív állapotát vagy azt, ha alvásból ébred a cucc. Ennek is áttetsző/átlátszó borítása van, szerintem pofásan mutat.

    tl;dr: Az első benyomások alapján eléggé nemszar. Könnyen megeshet, hogy váltja mainként a HTX-et.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák