- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Sweet.tv - internetes TV
- Megszabadul a gyengén teljesítő dolgozóitól a Meta
- OpenMediaVault
- Windows 11
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Kiderült, hol fogadja Kína a TikTok-menekülteket
- Linux kezdőknek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz szőröscica #155963 üzenetére
Koszi mindenkinek!
Viszonylag hamar belemegy az ezer km ugyhogy kiderul. Addig ovatosban leszek azert.F.K.T.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Uj 0 km es autonal ma is bejaratasi idoszakot kell tartanim ha igen azmibol all pontosan?F.K.T.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Az igaz hogy ami a regi peugeot 3008 as automban volt potkerek emelovel nem lehet hasznalni az uj Toyota corollahoz? Vagy ez kamu?
F.K.T.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Igaz hogy az új Corollák, nem igazán újak, mert már kb 4 évesek csak mindig ráncfelvarrás van és nemsokára jön egy teljesen új és ráfázok ha most veszem, mert azért akciós, hogy kiszórják a régi konstrukciót?
Ezt mondta a Hondás csóka, amikor mertem hivatkozni a Toyota kedvezményeire és jobb hitelkonstrukciójára.Azt látom, hogy elvileg 2013 volt az utolsó ugrás, de így akkor lehet tényleg merőben új jön ki rövid időn belül?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz eTrade #155076 üzenetére
Igen. Annak az orra még giccsesebb a hondahoz kepest is és egyertelmuen szukebb, igaz a kombi valtozatot nem tudtuk megnezni mert azt mondta a csoka hogy nincs, aztan amikor mentunk kifele lattunk egyet de gondolotam nyilvan azert mondja hogy nincs mert azt nem akarta megmutatni...komolyan mondom nemelyik kereskedo (elado) mintha nem lenne erdekelt az eladasban mashol meg olyan ramenosek hogy az meg idegesito.
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz johnny82 #155071 üzenetére
Focus nagyon nem jott be belso terben es bár ez nem kocsi fuggo a kereskedesben le se sz...tak a vevot.
Ja es valahogy meretben kiprobalva is szukosek voltak. Ott kizarolag a Mondeo tetszett volna de az mar mas kategoria.Opel meg hiaba volt ev autoja meretben szinten nem nyert, igaz kivulrol tetszett de valahogy nem meggyozo hogy mar nem is nemet hanem nem is tudom kik teszik ossze. Opelnel valamiert ez a tudat tantorit.
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz Vesztor87 #155069 üzenetére
Nos valoban nalunk a masodik funkcioja vasarlaskor az aruszallitas volt, de az biztos hogy ettol a kiadastol kezdve ramondhato volt hogy szemelyautos jellege is lett. Jo par eve csaladi autokent hasznaljuk kizarolag. Jo nem egy C4 Picasso es dobozos formaju, de nekunk rendben van, ha a nagyobb szelvihar bele is kap a kaszniba. Zajra ha a gyerekek alvasa miatt erdekes: most is 60 km-re ezzel voltunk ujautokat nezni es hazafele vegigaludtak.
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz molnarpeter #155065 üzenetére
Ezt bevetem. Marmint hivatkozom ra hogy masik marka ajanlata nagyon jo es bar golfot szeretnenk de mert kifuto ezert picit engedhetne még. Egyebkent olvashato ennek utana hogy valoban igy van?
#155067) Vesztor87: Mi erre használjuk a 2009-es Citroen Berlingonkat. Tokeletes. Ujonnan vettuk mai napig semmi baja, hiaba francia. A ket gyerekules koze barki befer es a csomagoknak is annyi hely van, sot babakocsis idoszakban a babakocsi osszecsukas nelkul befert.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
Tényleg ez a navigáció kérdés mennyire lehet egyáltalán opció?
Mennyire használhatóak ezek a felsorolt gépekben?
Hallottam, hogy van amelyikben felesleges költeni navira valamelyikben viszont igenis használható.F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz vzsryl #155055 üzenetére
Igen én is ezt mondom.
Ez hogy a Toyota belülről gyászos azért cáfolom (egyedül talán a sebváltó előtti lehajtható (talán ülésfűtés gombjai) valamiben érdekes a műanyag vackok).
Nem tudom, nehéz lesz dönteni. Bár ha nem menne csillagos égig az extrák, lehet a Golf variant lenne a nyerő és akkor kompromisszum van családban isF.K.T.
-
psg5
veterán
válasz Jorus #155048 üzenetére
Toyota unalmasabb nálad, mint a Golf ?
Honda meg ronda ? Biztos, hogy mindketten az új Honda Civic 2017-ről beszélünk?
Hú ez tényleg nagyon szubjektív dologEgyébként a Toyotánál kérdeztük, hogy lesz-e vásárlás után újabb frissítése a Corollának, de azt mondták, hogy elvileg tavaly nyári a verzió és max minimális frissítés lesz. (Jártunk úgy régen egy Sceniccel, hogy megvettük, pár hónapra rá meg egy klasszisokkal szebb változat jött ki, na így újra nem akarunk, a VW és a Honda meg nagyon friss). Igaz ez nem tudjátok Corollánál?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Élőben végre mindet láttunk amit akartuk.
Golf VII-es mellett egyértelműen, sőt sorrendileg is előrébb sorolva bejött két gép.
Szóval kérlek egy-két tanáccsal szolgáljatok, hogy melyiket ne. (Civic-nél nem zavar a 3 henger)1. Honda Civic 1.0 Elegance
2. Toyota Corolla 1.6 Active Trend+
3. Golf VII 1.4 ComfortlineMindegyik mellet szól pro-kontra.
Úgy tűnik, hogy hasonló felszereltségek mellett a Golf a legdrágább és a Corolla a legolcsóbb.
Mi riasszon el egyiktől vagy másiktól?
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz BigBlackDog #154976 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Golf VII-es vásárlása előtti a dolog. Az újként vásárolt kocsi 225/45 R17 abronccsal rendelkezik és van egy Peugeot 3008-as 2011-es kocsink amihez tartozik 4 db 225/50 R17-es téligumi szett.
Arra gondoltam, hogy tudom az új kocsihoz majd használni.
Ezek szerint nem ?F.K.T.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
225 45 r17 vs 225 50 r17 ?
A 45 vagy 50 es jelzés mit takar? A ketto kompatibilis? Vagyis ha 45 ós van most egy felnin arra ramegy az 50 es is vagy ez nem mukodik? Illetve forditva.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
válasz Luck Dragon #154873 üzenetére
Nem is tudom, ha belefér a keretbe, azért a Honda civic talán jobbnak tűnik.
No ami maradt, kb sorrendben:
1., Honda Civic (ha engednek megfelelő összeget)
2., Mazda 3 (ha engednek megfelelő összeget)
3., Golf VII Variant vagy sima (csak ha a felsőbb felszereltség belefér)
4., Peugeot 308 SW 2017 július utáni (elvileg itt beleférünk)
5., Renault Megane Grandtour
6., Nissan Pulsar
7., Toyota Auris Touring
8., Fiat TipoSzombaton mindent megnézzük élőben (újrázunk ahol már voltunk) és próbálunk alkudni.
Golf-nál biztosan lehet és a Franciáknál is. Mazdánál egyik helyen max 100k-t engedtek, nem tudom máshol mi lesz.
Valamelyiket kilőnétek?
Elvileg 5,3M-ig elmehetünk ha mindent jól számoltunk. (kedvező THM, kocsibeszámítás)[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
Ha feljebb lépünk árban, akkor a Honda Civic nagyon tetszik. Hondánál egyáltalán nem szokás árból engedni vagy van esély nagyobb akcióra? Nagyon jól néz ki ez az új Civic.
F.K.T.
-
psg5
veterán
No jovo szombaton még éloben mindet megnezzuk, de valszeg megvan:
PEUGEOT 308 SW ALLURE 1.2 PURETECH 130LE
Kérlek aki negatívumot tud róla mondja el.F.K.T.
-
psg5
veterán
Sajnos nagyon tetszik beleulve a 308 sw... és a toyota auris és a nissan pulsar isbejon...ezek kozul nem ajanlott van ujként?
F.K.T.
-
psg5
veterán
Tényleg igaz az újautó mazda 3-asokra is, hogy valszeg 2 év múlva tiszta rozsda lesz? De min. 4 év múlva?
Valamint mi a helyzet a Mitsu ASX-esekkel? Japán és nyögve belefér a keretbe és széép.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz szőröscica #154794 üzenetére
Csakhogy a VW-ből leugranak jó kis akciókban pár százezrek, az Alfa meg marad min. 6M. Még a Papaps os akcióban is 5,3M...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
válasz Mágus2 #154769 üzenetére
Srácok én nem úgy értettem a presztizst.
Úgy fogalmaznék, hogy a "a köztudatban minőségileg magasabb szinten értékelt autó".
De tényleg nem lesz szempont, este ajánlatokat böngésztem és most már végképp elbizonytalanodtam.
5M-ig Golf esetében egy-két helyen a 6,3M-es autó leugrik 5M-re ez igen csábító, de még mindig hiányzik egy-két olyan extra belőle melyre szükség lenne. Valamint ha saját magam bányászom össze akkor 12 hetet mondanak leszállításra...
Kicsit átnéztem franciákra ha nem kell félni a motoroktól 6 év múlva és továbbra is tetszenek...54786) Luck Dragon válasza: Nem tudom szeretnék-e tesztautót. Annyit ugrik az ára amennyit nyüstőlték gondolom...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz #94529552 #154764 üzenetére
A golfokból is van több helyen azonnal elvihető és még jön le belőle.
Jobban bejön a Golf.(#154765) joamilestoné: nem így értettem. Új autók esetében nem mindegy hogy 5M-be egy VW-ből középfelszereltség fér, de Renaultból már majdnem fullextra. Számomra nagyobb persztizsű már egy VW egy Citroenhez képest is. De hagyjuk nem lovagolok ezen
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
Köszi mindenkinek!
Nagyobb presztizs alatt: VW, Mercedes, Bmw
Kisebb presztizs alatt: Renault, Peugeot, KiaTalán marad a Golf és ingen min. trendline felszereltséggel ha belefér.
Még megvárok 1-2 ajánlatot.Jetta határeset lesz, láttam élőben de talán még túl konzervatív. nem mihta Golf nem lenne az de egy jó kis színben azért idén talán már túllépett az öregurasságán.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz molnarpeter #154753 üzenetére
Ni ezt a Jettat élőben is meg kell vizzgalni mert , igaz régebbi, tesztekben főként minisegre nem szerepelt túl jil.
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz focvis #154752 üzenetére
Most már a 3. VW kereskedővel egyeztetek, holnapra kapok vissza konfiguraciokra kedvezmenyes ajanlatot. Vagyis mára
154753) molnarpeter: nem is tudom, konfiguratorban nem volt, de valahogy mindig a passat nagyon kis utanzojanak ereztem, ez szoba sem kerult idaig sehol...ne bizonytalanits el kerlek .
Megneztem és ha motorikusan ugyanaz mint golfnal es szerelok sem mondanak ellent nagyon is kepbe johet es ha jol latom lenyegesen olcsobb??[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz Gergőke88 #154745 üzenetére
Köszi.
Na szerelőkkel is diskuráltam...
Most már csak azt kell megtalálni ahol a Golf VII-esre a legjobb kedvezményeket adják...
Úgy tűnik eldőlt csak ki tudjunk préselni annyit, merthogy túl fog lógni a kereten az biztos.
Golf Trendline BMT 1.4 TSIBenzin / 1.4l / 92kW/ 125LE egy-két extrával, használt beszámítással (-500k) idáig:5,8M...sajnos. Remélem valahol ebből még lehet faragni, de félek hogy nem nagyon...F.K.T.
-
psg5
veterán
Mia helyzet ezekkel az új Opel Atsra K-val? Vagy eleve az Opellal, mert a Crossland X-et is néztük és nem sokkal kisebb a 3008-as 2011-es peugeottol..
Megéri az akciós árát?
Egészen jól mutatnak és 4,8M-be kifejezetten magas felszereltséggel elérhető lenne (az Astra).
Milyen motort kellene kerülni, ha arra esne a választás?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz sasa134 #154715 üzenetére
Jazz nagyon nem teszik feleségnek. Civic igen de az meg már árban fent van.
Kia nem jön be -fura ez de- a neve miatt.
Toyotát megnézzük, bár ha ennyi az ár és a Mazdásból indulok ki aki azt mondta, hogy japánoknál kizárt az olyan mérvű akció, mint az európaiaknál, akkor ott sem jön le 100k-nál több.F.K.T.
-
psg5
veterán
Köszönöm Mindenkinek!
Sajna Mazda 3 nem kiesik, mert olyan kicsi kedvezményeket adnak, hogy az alapfelszereltség esetében is 4,8M-alatt nem lehet megállni.
Közben pörögtem egyet Opel Astrával is, na ott durva kedvezmények vannak, de valszeg az Golf-nál is menni fog.
Igen az értéktartást beszéltem VW-nél és ő is (nyilván ezt akarja eladni) mondta, hogy a Golfé a legjobb, de hozzátette, hogy ma már a VW-ket sem az örökkévalóságnak gyártják
Maximálisan 5-6 évre tervezünk az autót megtartani, plussz biztosítást biztosan nem kötünk.Nem rossz a ford sem, de félek a bemutató autóktól...
Egyenlőre Golf VII, Vitara, Astra K, Capture, C4, Focus van a pakliban...ez még így sok...vagy kevés
F.K.T.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Manapság az új autó vásárlásánál a kedvezmények nagyon változóak kereskedők esetében vagy általában központilag szabályozott?
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz molnarpeter #154648 üzenetére
Golf Limited BMT 1.0 TSI
81 KW (110 LE) / Benzin / Kézi 6 fokozatú /
Fenti motor fér bele a keretbe.F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz BigBlackDog #154646 üzenetére
Nem egészen.
S-crossban ültem, de nem a Kia-hoz hasonlítottam, hanem egy 2011-es Peugeot 3008-ashoz.(#154648) molnarpeter: Az egy dolog hogy milyent szeretnék, olyant ami belefér nagyom max 4,8M-be.
Amúgy pedig olyant mely elég erős a kasznia mozgatásához és nem csak látványelem. Persze nyilván németnél ez máshogy van. Franciáink voltak és ott az alapfelszereltségnél a motor nem volt elég "dinamikus".(#154649) sasa134: Igen Kia-tól picit tartok is valahogy a "neve" nem jön be, de egész jókat olvastam róla, köszi a tapasztalatot ez fontos volt.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz BigBlackDog #154644 üzenetére
Igen olvastam ezt a rozsdásodást. Idáig minden új autónk 6 évet szolgált.
A Suzukiban nagyon nagy az "olcsóság érzésem" az S4 crossban. Japán is, volt is suzukink, de ettől még a Kia is minőségibb érzetet adott.
No de a lényeg, hogy a Golf a legjobban tetsző, de ott nagyon az alap felszereltség járna (bár talán elektromos ablak benne van)...ezért kezdtünk el nézelődni más fele is. Félő, hogy egy idő után az extrák hiánya bosszankodásra adna okot, de lehet hogy vállalható.
Pl úgy hallom a VII-es Golfnál az sem mindegy hogy milyen motorral veszem, van amelyik nagyon hamar problémás lehet.
Bár egy szerelő azt mondta, hogy új autóban mindegy milyent veszek, nézzem mennyi a gari rá...F.K.T.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nagy dilemmában vagyok. 4,6-4,8M maximum a vásárlásra szánható összeg.
Inkább egy preztizsebb márka alapfelszereltséggel vagy kevésbé presztis magasabb felszereltséggel, motorral.
Mazda 3 kontra Renault Clio
Golf VII kontra Kia Cee'd
Opel Crossland X contra Kia Stonic
stb.
Igazából 4 személynek kell kényelmesen és nagy a választék, de a fenti a fő gond.
Kia 7 évet vállal, de Golf az Golf.F.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- Magisk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...