- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Sziasztok! Kis segitseget kernek:
Holnap indulnank Szlovakiaba egy Ford Focus 1.6 TDCI-vel. Szerintetek van ra esely, hogy ebben a minusz 15-20 fokban nem fog indulni a dizeles kocsi? Van ra valami megoldas, peldaul adalek? A tank mar teli, szoval Alpesi dizelt mar nem tudunk bele tankolni... -
senior tag
-
senior tag
Sziasztok!
Mivel kevés szabadidőnk van mostanában úgy gondoltuk, hogy vennénk egy kis kocsit, hogy egy kicsit mobilisabbak lehessünk. Igazábol semmire nem használnánk a kocsit, eddig is meg voltunk nélküle, de havi 1-2x kellene kb 40 km-es távra, hogy ne kellejen a vonatra várni. Meg ha már vennénk egyet, akkor bnőm járna vele dolgozni (5 km a melóhely).Tehát igazából valami kis kocsi kellene, de jó lenne, ha néha 4-5 ember is elféne benne, meg mondjuk sielni/nyaralni el tudnánk vele menni.
Mivel semmire nem kell, a pénzügyi keret kb. 6-800eFt. Illetve itt jegyezném meg, hogy bnőm járna vele főleg, akinek nem sok rutinja van Szóval első kocsi...
Amiket én néztem eddig:
- VW Golf IV - ebből igaz, hogy csak 1.6-ot érdemes venni, mert a kicsi (1.4) gyenge és sokat fogyaszt?
- Mazda 323 - külsőre nem tetszik, de állítólag megbízható. Alkatrészek drágák hozzá?
- Audi A3 - itt félek a szervízköltségektől, de ez néz ki a legjobbnak
- Opel Astra F - belső nem tetszik, de ez is népautó
illetve talán még a Ford Fiesta... de sztem az már pici lenne.Ti milyen kocsit ajánlanátok? Esetleg tudtok jó állapotú eladó autót ilyen paraméterekkel? Vagy jó autókereskedést?
-
senior tag
válasz Tökmindegy #19713 üzenetére
Clioval annyi bajom van, hogy pici es francia. Meg hogy belul eleg muanyag. Stilobol lattam egy igenyes optikai tuningos valtozatot, de valahogy errol a kocsirol sem a minoseg szo jut az eszembe... kivulrol nem rossz, belulrol olyan semmilyen...
MMA87: Igen, ez jo kis auto, meg anno ilyenen tanultam vezetni. Meloba jarni boven eleg lenne, de neha jol jonne egy picivel nagyobb, ezert neztem inkabb a nagytestveret, a Golfot.
-
senior tag
válasz Tökmindegy #19726 üzenetére
Irtam is, hogy az Astra belso sem tetszik. Nekem valamiert a Golf belseje sokkal jobban tetszik, jobb a kormany meg a sebvalto fogasa. Egyszeruen jobb benyomast kelt. Nem tudom megmagyarazni
Szerk.: De a nagyobb problema, hogy picik
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Tökmindegy #19729 üzenetére
TaaT: koszi!
Nem igazan ismerem a Stilokat, felek Toluk. En is talaltam parat, ami tetszik:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/fiat/stilo/fiat_stilo_1.6_dynamic_17-es_alufelnik.digitklima-5991598 - kivul szep, de belul az a karpit a sirba viszhttp://www.carstyling.hu/buy_shower.php?id=274846 - ez kivul nagyon szep, belulrol nincs kep.
Ha fiatal autoban gondolkozok, akkor lehet marad a Skoda Fabia. Abbol 800eFt-bol mar 2007-est is lattam De eleg fapados. En inkabb hiszek, egy regebbi, de dragabb, jobban felszerelt kocsiban. De mondom, nem ertek hozza, ezert kerem a tanacsotokat, velemenyeteket!
-
senior tag
válasz Balupapa #19735 üzenetére
Koszi Neked es bitpork -nak is!
Amugy nekem az egesz autovasarlas innen indult:
Alfa 145 TuningMeglattam, nagyon megtetszett, hogy 500eFt-ert ilyen szep kulseju es belseju kocsit lehet venni. Csak aztan mindenki lebeszelt az Alfarol...
Mennyi lenne egy pl. Stilot (vagy Golfot, A3-at) belulrol kicsit jobb karpitokkal, ulesekkel ellatni?
-
senior tag
válasz Laraxior #19743 üzenetére
Laraxior: En ugy alltam hozza, hogy ket naponta azt a 10 km-t, amit bnom menne vele csak kibirja, de sajnos tobb ilyen csunya esetet hallottam, mint amit Te is mondtal. Engem az fogott meg, hogy ennyi penzert, fincsi pihe-puha ulesbe tehetem a popimat
Taat: Hat mondjuk a linkelt Alfanal mennyi lehetett megcsinaltatni azt a belsot? Amugy nem felten borre gondolok, hanem mondjuk a Stiloba attenni valami jobb kocsi uleseit, meg a karpitot athuzatni valami igenyesebbre...
latyak17: Debreceni vagyok, eddig ez az egyik legjobb debreceni Golf. Ez a kocsi teljesen rendben van, bar a szine nem tetszik, meg km nincs feltuntetve (tudom, nem ez szamit).
Egy picit lehetne fiatalabb, igy egy szinten van jelenleg ezzel: Audi A3
De a Golfhoz gondolom tobb es olcsobb alaktresz all rendelkezesre, mint az Audihoz. -
senior tag
Na, sracok, ne balhezzatok!
En is azon a velemenyen vagyok, hogy egy regebbi, dragabb auto akar jobb is lehet, mint egy ujabb, hiszen (elvileg) jobb minosegu alkatreszekbol van osszerakva.
Nem veletlenul van, hogy egy 2007-es Skoda Fabiat annyiert adnak, mint egy 2000-es VW Golf IV-et... szerintem! Nagy esellyel a Golf tuleli a Fabiat, es kozben tobb extrat, kenyelmet nyujt utasainak... gondolom enTökmindegy: Nekem kis kedvencem a 206-os Peugeot, amikor nezegettem, lattam, hogy ebbe az arba akar kaphatok 307-et, de aztan egy Peugeot szervizben dolgozo ismerosom beszelt le rola. Utana olvastam (nepitelet, autonavigator, stb) tenyleg nagyon sok helyen szidjak ezeket a kocsikat, foleg elektromos gondokat irnak. Es sztem nem veletlen, hogy egy arban vannak a 206-osokkal, vagy akar a sokkal regebbi 406-osokkal.
Szoval en mar nem is nezegetem oket, pedig alapvetoen tetszenek...Szerk.: " Aki 800 ezerért akar autót venni azt szerintem nem veti fel a pénz "
En pl. azert szanok ennyit a vasarlasra, mert elso auto lesz, utcan fog allni, es ket naponta 10 km-t fog megtenni. Most ezert minek vegyek tobb millas kocsit? Annyival kevesebbet fogyaszt, vagy annyivel kisebb a szerviz koltsege? Mert akkor veszek egy uj Ford Focust, ha Te azt allitod, hogy egy hasznalt Golfra is ennyit fogok kolteni osszesen...[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz tomcsi23 #19796 üzenetére
tomcsi23: Ugy tudom, hogy ha "siman meg lehet nezni", akkor azt a hirdeto fizeti, ha pedig Neked kell SMS-t kuldeni, akkor pedig azzal Te fizetsz a HAHU-nak.
A meghibasodasokra: Nekem volt olyan "ismerosom", akinek a 645-os BMW-je telen magatol elkezdte lehuzni az ablakot Kibeleztek teljesen a kocsit, es NEM tudta megoldani a BMW szerviz a problemat. Elofordul sajnos ilyen is.
De en is alapvetoen a nagy szamokban, az atlagban hiszek, amit az autonavigator, meg nepitelet is ir pl. (bar tudom, hogy ott is sok hulye van, igaz).Ahogy mondtam, nekunk alapvetoen semmire nem kell a kocsi, bar gondolom ha meglesz, akkor eleinte csak elmegyunk vele ide-oda. Kesobb azert nem hiszem, mert heti 6 napot dolgozok nincs tul sok idom kocsikazgatni.
Es tehat innen indult ez az egesz, hogy gondoltam venni kene egy "par szazas ajanlatot", mint pl egy Alfa 145-os, amit 2-300eFt-ert ki lehet fogni. De itt volt ez az 500eFt-ert hirdetett kocsi, ami kivul-belul jol nezett ki. Fel millioert ugy ulhettem volna benne, mintha egy tobb millios kocsi ulese polirozna a s.ggem
Engem ki tud akasztani, hogy alsokategorias kocsikba milyen igenytelen elemek vannak. Tudom, direkt azert csinaljak, hogy az ember nagyobb kategorait vasaroljon, pedig mennyivel eladhatobb es szerethetobb lenne a kocsi, ha par ezert Ft-ert beletennenk egy finomabb kormanyt, egy szebb muszerfalat, jobb valtot. En nem azt mondom, hogy legyen a kocsi szenszalbol, meg aluminumbol, csak legalabb azokat csinaljak meg jol, amit az ember folyamatosan tapizgat vezetes kozben.
Es ezert van, hogy egyelore ott tartok, hogy inkabb veszek egy nagyobb kategoriaba tartozo VW Golf IV-et, ami elfogadhato minosegu, jo erzeto anyagokbol all, mint egy 5-6-7 evvel fiatalabb Skoda Fabiat, aminek Tesco Gazdasagos belseje van.
Hiszen sztem mindkettonek ugyanannyi eselye van meghibasodni:
A Golfnak azert, mert regebbi auto (de jobb anyagokbol van)
A Fabianak pedig azert, mert rosszabb minosegu (de ujabb)Ti errol mit gondoltok?
-
senior tag
válasz !Overdose! #19830 üzenetére
Koszi, de a Lanca-tol is felek, illetve ennek sem annyira tetszik a belseje, meg pici kocsi. De azert koszi a tippet!
-
senior tag
Nekem is nagyon megtetszett ez a 316-os BMW Compact. Sokkal dragabb a fenttartasa, a szervize es az alaktreszei, mint egy IV-es Golfnak, vagy Skoda Fabianak?
Az lenne az ervem ennel a kocsinal, hogy egy sport kocsi, igy gondolom ennek meg sem kottyan majd a varosi maszakalas, de cserebe komfortosabb, biztonsagosabb (oldallegzsak, jobb futomu es fekek, stb), na meg hat jobban is nez ki
Segitsetek mar donteni! Keeeeerlek!
-
senior tag
Nem masoknak akarok felvagni, csak egyszeruen nekem jobban tetszik, meg hat azert borbelso, jo felszereltseg... Meg ugy vagyok vele, hogy ez egy nagy(obb) teljesitmenyu sport kocsi, ugy gondolom, hogy ennek meg sem kottyan, az a havi par szaz km, amit varosban belevinnenk. De ertem, mit mondtok.
Es akkor egy 2000-es evjaru IV Golf vagy egy 2005-2007-es Fabia kozul?
-
senior tag
válasz plömplöm #19888 üzenetére
Uuuugy ertem, hogy sportfutomu, nagyobb (jobb tapadasu) kerekek, tobb elektronika... de ugy latom, ertitek
Akkor ne happoljam el m3tr0 elol?
m3tr0: Te nem felsz, hogy gatyad ramegy ?
Szerk.: Sztem korahzos kepest sport(os) kocsi. Kilencvenes evekben azert 1.6-bol 100LE-t kihozni nem rossz... Ma mar nem nagy szam, teny.
Szerk II.: Es akkor egy 2000-es evjaru IV Golf vagy egy 2005-2007-es Fabia kozul?
Mit vegyek?!?! Segiiiiitseeeeg! Megiscsak kene hozza tenni meg penzt? Totalcar azt irta, hogy 600-bol lehet jo kocsit venni. [link]
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz AMD Power #19891 üzenetére
Ertem, ertem! Es igazad van! De amugy melyik Renault motorra gondolsz 90-es evek elejen?
m3tr0: Most reggel, ahogy jottem dolgozni a sarkon megallt egy Volvo S80-as. Nem tudta a ficko beinditani. En is azt latom, hogy sok szerencse kell egy kocsihoz.
Ahogy tegnap irt valaki irta, hogy neki semmi baja a Peugeot 307-esenek, mas meg mondja, hogy egy nagyobb szennyezodestol megall az egesz kocsi, es szervizbe kell vontatni...
Konkretan ennel a BMW-nel, amit linkeltel az tetszik, hogy csak M packett-es, vagyis jo kinezete meg "erositett" futomuve van, de a motor nincs piszkalva. Tehat ha nem egy szethajtott autorol van szo, akkor szerintem varosi haszanaltra par evig meg alkalmas lenne... szerencsevel!
Alkatreszekbol masok is mondtak mar, hogy van sok bontott alkatresz a sok szethajtott, totalkaros testverekbol.
Azert nem veletlenul kernek egy kocsiert meg mindig ennyit, mint egy 10 evvel fiatalabb Fabiaert...
Szerk.:
neduddki Jajj neeeem, kinottem en mar abbol, amugyis csak havi parszor vezetnem en ezt a kocsit. Meg nem hianyzik a birsag. Szoval nem szempont a nagy teljesitmeny. Annyi ereje legyen, hogy ha 5en megyunk legkondival, akkor ne szendvedjen a motor. De nem akarunk gyorsulgatni veleHa magamnak vennek kocsit, akkor BMW E46 lenne coupe vagy M3-as kivitelben. Nekem O a top!
Vagy HAHU-n lattam egy 150LE-s Audi A3-at sarga borulessel. De eladtak![ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz AMD Power #19896 üzenetére
AMD Power Az E36-ot 90 ota gyartjak, akkor itt meg mindenkinek Ladaja volt '98-99 meg nem a '90-es evek eleje
Nekem a Golfnak megfelel a 9 literes fogyasztasa. Nyilvan jobb lenne a 3 liter, de en beernem egy olyan kocsival, ami 10 alatt eszik, mivel ugyse mennek tul sokat, havi egy tankolas eleg lenne.
Amugy Te mit ajanlanal?
insomniac En osztom az allaspontodat, hogy inkabb egy regi dragabb autot, mint egy uj olcsot. A Fabia azokkal a virsli kerekekkel, meg muanyag belsover... brrr... persze, asszonykamnak munkaba jarni tokeletesen eleg lenne...
Megkerdezhetem Neked milyen vasad van? Esetleg BMW?neduddki Tudooooom, de akkoris, lenne egy bomosunk
-
senior tag
válasz #35104512 #19921 üzenetére
Persze, nyilvan vinnek valakit. Egy par kocsit mar azert kirprobaltam eletem soran, meg szeretem a kocsikat nagyon, de muszaki dolgokhoz annyira nem ertek.
A linkelt BMW nekem ugy, ahogy van tetszik, meg benne van az atiras... nem olyan sok az, ha TENYLEG rendben van, akkor inkabb kiadom erte azt a penzt, mint a 4-500ezreseket hozassam rendbe...
Szplöttyy Igen, a muszerfal azert nem a legszebb, ez igaz. A futomunel remelem, hogy a gyari sport futomu jobban birja...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Tökmindegy #19926 üzenetére
Akkor mar inkabb ez a halalauto: BMW
MunezXBK: Se idom, se energiam, se kapcsolatom (pl szerelo) erre. Nekem olyan kocsi kell, amibe beleulunk, oszt megy
-
senior tag
válasz AMD Power #19929 üzenetére
Igen, valoszinuleg ez lenne az esszeru valasztas, plane egy kezdo noi sofornek. Csak nekem is az a bajom vele, hogy egy papirdoboz az egesz. De vegulis amire nekunk kellene, eleg lenne... Amugy a "halalauto"-t csak viccbol linkeltem, olyat mar biztos nem vennek. Ezek a kis compacton meg elgondolkozok, de nem tudom..
Jelenleg a IV-es Golf, F-es Astra, Fabia esetleg Civikek johetnek szoba. Vagy talan meg a Mazdak.
Lehet eleg lenne nekunk egy ilyen is: Mazda 323/L]
Szerk.: Talaltam vegre egy elfogadhato Fabia -t! Igaz, 2000-es, de legalabb kinez valahogy kivul-belul.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Tökmindegy #19931 üzenetére
Neztem ket hete 800ert egy 5 ajtso Mazda 323-at, 9 eves volt, 1 ev garral.
Ez viszont csak fele annyiba kerul, 400ert nyilvan nem varom el, hogy jol nezzen ki belul.. De ez tenyleg olcso, ahhoz kepest meg pofas isAMD Power: Az Astrat csak azert vennem, mert "nepauto", amugy nem szeretem Oket valamiert. Civis se tetszik mar ugy, mint 10 evvel ezelott, csak azert vennem, mert (foleg a motorjat) nagyon megbizhatonak tartjak.
-
senior tag
válasz Tökmindegy #19947 üzenetére
Ez egy eleg jo kis ajanlat, ha rendben van a kocsi. Ilyenkor gondolkozok el, hogy toljam-e ki a keretet. Bar ha eddig elmennek, akkor meg 3-400eFt-ot hozzatennek, es vennek egy 5-6éves Ford Focust. Nekem az nagyon bejott, pedig csak 3 napra bereltunk egy olyat.
-
senior tag
válasz Tökmindegy #19952 üzenetére
Sajnalom ra a masfel millat, mert igy tobbet veszit az ertekebol. Meg ahogy mondtam: alapvetoen semmire nem kell a kocsi, es azt sem tudom mennyi idore tervezzuk a vasarlast, mikor adnank el/cserelnenk le masikra.
Igazabol azert veszek kocsit, hogyha neha megyunk ide-oda, akkor ne kelljen mindig berelni. Meg ha mar megvan, akkor bnom jarjon vele munkaba, mivel nekem 5 percre sincs a melohely...
TaaT Az szep! 8 vagy 16V?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Aterzem a helyzeted!
Nezegettem a Corsa-Fiesta-Polo kombinaciot is, de oszinte leszek, nem talaltam semmit jo ajanlatot Plane nem 3 ajtosban, hogy akkor mar nezzen is ki valahogy. Mert ezeknel a hatso ajto csak megtevesztes
A Focus I tenyleg nagyon tartja az arat, es az asszimetrikus belso nekem sem tetszik!
-
senior tag
MMA87 9ert egy 2005-os Focus?!?! Tuuuuul gyanus!
Tökmindegy De az elobb linkelt Focus-on latszik, hogy ha a valsag igy folytatodik, amit most veszek 1.5-ert, azt 3-4 ev mulva 7-8ert orulok, ha egyaltalan el tudom adni. Legalabbis en ettol felek.
Fabiabol most talaltam egy jo felszereltsegut [link]
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
En pl. sokkal biztonsagosabbnak tartok egy sportkocsit, mert jobb a menetteljesitmenye. Pl.: hirtelen gyorsitanod kell, hogy beferj valahova, vagy satufekezes van, sokkal hamarabb megall, ergo biztonsagosabb, stb stb.. Nekem ezert szamit!
Dare2Live Yaris jo kocsi, teny, bar nekem ez se tetszik, illetve 800 alatt nem latok jot. Plane, hogy nagyon kevesen adjak el a Yarisukat
-
senior tag
válasz Tökmindegy #19988 üzenetére
Tökmindegy Jó pár kocsit vezettem már, de ahogy mondtam, már nem arra kell, hogy 140-el menjek a belvárosban (igen, volt ilyen). Amugy itt jegyeznem meg, hogy NEM pesti vagyok, itt azert szerencsere nem olyan veszesek az utviszonyok
Csak ahogy irtam, vannak olyan kozlekedesi helyzetek, amikor jo, ha van egy kis extra loero, nagyobb tapadas, vagy az ezekhez tartozo erosebb fek!
En is azt a nezetet vallom, mint hobizoli, hogy jobb egy sportosabb kocsi, mint ezek a virsligumis golyostollrugos 50 LE-s papirdobozok.
nesa Ez Neked is szol, nem "varosi versenyzesre" kell!
-
senior tag
válasz Dare2Live #20002 üzenetére
Dare2Live Mert elso auto lesz. Ahogy irtam, egyelore nem sok mindenre hasznalnank, illetve ki tudja 1-2 ev mulva hol leszek, merre leszek. Vagy ha meg bevalik a kocsi, rendszeresen hasznaljuk, esetleg gyerekunk lesz, akkor mas szempontok szerint masik kocsit valasztanek... igy tehat jelenleg nem tervezek hosszu tavra a kocsival, ezert jo lenne, ha eladhato maradna
-
senior tag
Voltunk ma végre előben is kocsit nézni. És találtunk valamit, ami előben nagyon megfogott minket:
Igy nez ki, de nem pont errol van szo, amit tud: 1.4-es benzin, 2003/7 evjarat, 8 legzsak, borozott kormany, JVC fejegyseg 4 hangszoroval, klima, el. akblak, tukor, es kulcselkuli inditas.
Nagyon tetszett nekunk, bar meg tesztkort nem mentunk vele. De nagyon jo felszereltsegu, aranylag kicsi, baratnomnek megfelelo meret lenne, elol jo nagy hely van benne, es nagyon megas felszereltsegu... es eppen ettol felek... tul sok az elektronika (pl a kulcs nelkuli inditas..)
Szerintetek 800eFt-ot meger ez a kocsi? Alap varosi hasznalatra jo lenne nekunk? Vagy hagyjuk a francia kocsikat, tenyleg igaz a mondas? Mert nepitelet es autonavigator is ir hideget-meleget.
-
senior tag
Mondom nem errol van szo!!! Csak az is igy nez ki, ilyen szinu! Abba sokkal tobb kilometer van, 130 vagy 150 mar hirtelen en sem tudom
A kormanyt mondom, hogy nem lattam, mivel mar be van boroztetve, es nagyon fincsi fogdosni Annyi latszik, hogy dohanyos ember hasznalta, ket helyen ki van egetve, meg a bal ajton is latszik, de ennyi nekunk belefer...
Tökmindegy Ahogy beszeltuk, havi 2-300 kmerre kellene. Egyedul attol felek, hogy a kartyas kulcs beszarik...
A Peugeotnal lebszeltek a 307-rol, bar az is kb. Megane szint, de 1. Egy kocsiert nem megyek fel Pestre, mas jot meg nem talaltam most. 2. Ez akkora kamu ez kocsi.... mar levelezgetek igy is ket kamumesterrel, egyik Londobol akarja nekem kuldeni a kocsit, masik Gorogorszagbol...
lorcsi 50eFt-al dragabban van egy 1.5 -os dizeles. Olvastam en is nagyon szep fogyasztasi adatokat. MI tul sokat nem mennenk vele, szaguldozni nem akarunk, es vontatni sem. Te melyiket ajanlanad nekunk? Mert a dizel bar kevesebbet fogyaszt, de ha valami elromlik, az draga mulatsag...
-
senior tag
válasz #10726912 #20351 üzenetére
Tul olcsot sem akarok, mert azt is hordhatom szervizbe, utana eladni mar nem lehet, csak a roncstelepnek. Tudom, hogy kisebb auto is eleg lenne varosba egy nonek, pl Toyota Yaris. De ebben ami nagyon tetszik, a 8 legzsak. Inkabb vesszen oda 800eFt-om, de a bnomnek ne legyen baja. Majd akkor par evig megint jar villamossal dolgozni, kesz.
-
senior tag
válasz lorcsi #20356 üzenetére
lorcsi: Koszi, de ez majdnem 7 evvel oregebb. Illetve tul nagy is lenne varosi hasznalatra. Es nem vagyok benne biztos, hogy alkatreszarak olcsobbak.. soooot! Amugy Audi A3-at nezegettunk, de 800-ert nem lattam egyetlen egy ertelmeset sem (vagy amit igen, az kamu hirdetes voltak, vagy nem valaszoltak, stb). Ma lattam egyet Pesten, 900ert. Ausztriabol hoztak be, de meg klima sincs benne...
Szerk.: Akkor Te ajanlod van sem? Ha igen, akkor benzin vagy diesel?
!Overdose!: Konkretan mire gondolsz? Amit meg nezegetunk: Audi A3, VW Golf IV, Skoda Fabia (bar abbol ma olyan sz.r allapotu 2007-est lattam, meg rozsdas hatsoajtosat, hogy hagyjuk Oket), esetleg meg VW Polo, de azok is elegge leharcoltak voltak.
Pl ma ezt a Polo III -at neztuk. Hat kozelrol kicsit maskent fest: kivul belul le van kopva, lampak megfakulva, ulesnel a muanyag eltorve, kesztyutarto also reszebol is kiall valami.
Meg lattunk egy 2001-eset, abba 800ert meg az elektromos ablak sem fert bele, es hat az sem volt tokeletes...Te mit ajanlanal?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
giigz: Hat igen, nehez a dontes. Amikor olvastam a totalkart, hogy 600ert lehet jo autot venni, en sem erre szamitottam
lorcsi koszi a tippet, de be fogom vizsgaltatni a hivatalos Renault szervizzel a kocsit! Mar holnap lehetne is vinni!
Tudom, hogy az Audi A4-el Te is jol jarnal, ha en vennem meg, de mondom: egy jo A3-ason meg elgondolkoznek, de ez nekunk nagy meretileg is, motorban is, meg oreg is.
Nem veletlenul nem tudja a forumtars eladni se 900-ert, se 695-ert...!Overdose! "Valami japánt néznék. Civic, Corolla, Almera/Primera, 323, amelyik tetszik." Cicicbol csak regiek fernek bele, nem tetszik mar se kivulrol, se a pluss ules.
Corolla ugyanez. Taxival mentunk ki, egy Almeraval, ha az is borzato volt belulrol. A 323-bol kineztem egy szepet, de ezert nem megyek fel Pestre: [link]Tudom, hogy ezeknek a japan autoknak a motorja elnyuhetetlen, de mi evi 5000km-re tervezunk kb. Ahhoz meg minek?
Tiger.huhhhh: ha csak ez az 1-2eFt lenne a kulonbseg a javitasi koltsegek kozott, akkor nem varialnek ennyit, megvennem az elsot, ami tetszene.
"(ráadásul eladni sem könnyű a kis csomagtér miatt BREAK-ot, családok nem keresik túlzottan)"
A debreceni srac 900eFt-rol kezdte arulni ezt az Audi A4-est, most 700 alatt van, es meg mindig nem tudja eladni... akkor szted en 2-3 ev mulva hogy adjam el?MMA87 Igen, Fiestarol jot olvastam en is, csak nekem olyan pici, meg "tul fekete" Focusbol 1 vagy 2-est akarsz?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
A 2-es Focust en imadtam vezetni! Pedig semmi extra nincs benne, de nagyon jol eltalat kocsi. 900-tol mar lattam, de azok nagyon fapadosak, meg a rosszabbik motorral vannak szerelve. En abbol inkabb 1.3-1.5 milla kozott gondolkoznek, de akkor jo par evre le van tudva a kocsi problemaja.
Focus 1-bol HAHU-n van fent egy szep bor belsos, 130LE-s motorral 900eFt kornyeken
Szerk.: bocsika, nem is annyi, csak 700! HAHU
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sracok!
Mentem volna ma a tegnap kinezett Renault Megane II-ert, de kertem az autokereskedot, hogy hadd vigyem el egy atvizsgalasra Renault szervizbe, ami a varos masik vegen van.
Erre azt mondta, hogy nekik erre nincs idejuk, vigyem inkabb a szemkozti utcaban talalhato "csarnokba".
Viszont tegnap a masik elado mondta, hogy ott vizsgaztatjak a kocsijukat, tehat gondolom, hogy nekik az ott mar bejaratott hely.
Illetve annyit "ajanlottak fel", hogy vigyek ki egy szerelot magammal.Szerintetek minden autokereskedo ilyen paraszt, vagy valami gaz van a kocsival, es azert nem engedik a hivatalos markaszervizet. Vagy tudjak jol, hogy a markaszervizben ugyis lehuzzak a kocsit (mivel a Renaultnak is van egy elado Megane-ja, meg gondolom Ok is keresni akarnak a javitasokkal)
Szerk.: Mert azert anno Totalcar-on is olvastam az autokereskedok szemszogebol, hogy f.szunk kivan a szerelokkel, meg a tokeletes kocsit is neha lehuzzak...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
MMA87 Róla van szó Azt mondták, hogy csak ketten vannak, egyikük mindig ügyet intéz, nem érnek rá ilyesmire. Hát ha nem kell nekik a pénzem Mondjuk tény, hogy jó árban van, de pont ezért félek, hogy van vele valami.
johnny82 Tegnap voltunk pár kereskedésben, de szinte mindenhol bunkók voltak. Hívtam is már jó párat, ott se különbek. Pl felhívom Őket, hogy megvan-e meg egy bizonyos kocsi. Azt mondjak, hogy nincs. Kérdezem, hogy és valami hasonló? Arra is: Nincs. Meg sem kerdezték, hogy milyen árban, milyen kocsikat keresek, már tették is le a telefont. Ennyire nem akarnak eladni ?!?!
-
senior tag
válasz latyak17 #20451 üzenetére
latyak17 Mondom, valahol megertem... megertenem. De en is kereskedo vagyok, de mi kinyaljuk az ugyfel popijat.
Ha elmondta volna szepen, hogy ketten vannak (ami azert is hulyeseg, mert reggel beszeltem egy fickoval, aki megadta annak a ferfinek a szamat, aki tegnap megmutatta a kocsit, de amikor felhivtam masik kereskedo vette fel, nem O. Tehat mar reggel 2 emberrel beszeltem bent a telephelyen, es akkor meg ott volt, akivel igazabol akartam volna. Es a bunkosaghoz meg annyit: amikor az elso kereskedot hivtam, es megadta a masik szamat, es megkoszontem szepen, es elkoszontem, es meg rambaszta a telefont, el sem koszont).
Ami viszont faj, hogy nem kezdett el gondolkozni, hogyan tudnank megoldani, hogy mindenkinek jo legyen, hanem elmondta, hogy elvihetem a szomszed utcaba, oszt' ennyi.MMA87 Tudom en, nem is akarom elkapkodni, de mar csak ma vagyok szabin. De hulyesegbe sem akarok beleugrani, mivel nem letszukseglet a kocsi...
MunezXBK Az egesz Samsoni utat fel lehet gyujtani ezzel a sok kocsog autonepperrel egyut. Voltam masik helyen nezni egy masik Megane-t. Elkezdtem erdeklodni a kocsi irant, de az elado meg sem kerdezte, hogy nyissa-e ki a kocsit... de nem eroszakoskodtam, mert igy is lattam, hogy sz.r allapotban van bent.
Na, megyek pihenek, mert most is koran keltem, hogy elintezzem, hogy szervizbe vigyem a kocsit... de kutba esett a dolog.
Aztan szerintem delutan kinezunk a Vamospercsi utra... hatha ott kedvesebbek lesznek... Vagy Debrecenben hova lenne erdemes meg kimenni? -
senior tag
Sziasztok!
Eloszor is mindenkinek koszonom a sok segitseget!
Vegulis meglatni es megszeretni alapon valasztottunk: Renault Megane II 1.4 benzin 16V coupe.
Tobbet megneztunk, ezt is elvittuk hivatalos Renault szervizbe. Illetve mar egy fuggetlen szerelot is megjart, alapvetoen minden okes a kis geppel (amit kellett megcsinaltak rajta), kiveve a katalizator. Ugy nez ki, hogy torve van a keramia.
Tudom, hogy nem pont ez a forum a megfelelo, de erdekelne a velemenyetek:
Megeri 100eFt-ot kiadni az eredetire, vagy vegyek bontotatt (ami lehet, hogy ugyanugy rossz lesz), vagy kipugo szerelotol kaptam egy ~30eFt-ot ajanlatot uj, utangyartott katalizatorra.A kocsi jol megy, csak neha gazelvetelre femes hangot ad, es engem zavar.
Illetve olvastam, hogy ilyenkor elsonek utana kene jarni, mitol is mehetett szet a katalizator, de en nem akarom szetszedetni a motort... vagy ajanlatos lenne?
2. kerdes: Az autokereskedesben elinteztek mindent, a forgalmi mar a nevemen van, ma megjott a kotelezo csekkje is, de hallottam valami olyat, hogy 15 napon belul le kell jelenteni, hogy en megvettem a kocsit. Ha a forgalmit atirtak, akkor gondolom ezt a lejelentest Ok megcsinaltak, ugye?
3. kerdes: A jobb elso kerek utve volt, most 1 fokkal minuszba all. A szerelo azt mondta, most felesleges ezert szetszedni (plane, amig baratnom is meg nem tanul jol vezetni). Viszont igy nem akarok jo teli gumat ravenni, mert ugyis rosszul fog kopni.
Szerintetek vegyek egy jo minosegu hasznalt gumit, vagy egy uj gagyit?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Lexus, Toyota topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest