-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #119584 üzenetére
"A benzines is ugyanannyira környezetszennyező."
Ilyen magabiztosan azért ezt nem jelenteném ki..
Pont tegnap volt bazsó este fele rtl en (Magyarul Balóval) és kérdezte tőle a műsorvezető mert a vw botrány volt a téma,hogy ha választani kéne akkor melyiket mondaná szennyezőbbnek dízlit vagy benyát... Kiakart térni a válasz elől mert nem akar belemenni a vitába mint ahogy én sem mert nem nagyon érdekel ki mennyire védi itt a saját csoportját és ki mennyire van tévhitbe de a válasz az volt : "Ha választani kéne,hogy a gyerekemet hova állítom oda szívesebben, akkor benzin"... És ezzel mindent elmondott..
De részemrőé vége, csak ez a "ugyanannyira szennyező" dolog kicsit ......
És hiába véded itt nagyon a vw-t meg h Merci miért szállt ki, meg bezzeg a többi gyártó is csal biztos "mert én tudom" és a többi és a többi, vw elb@szta úgy ahogy van.. Átverte a vásárlókat,nem hogy a vásárlókat,mindenkit.... Még csalni se tudott rendesen... Szerintem fölösleges ezen rágódni és mentegetőzni..
[ Szerkesztve ]
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
roberto211
őstag
válasz kolosanyi #119624 üzenetére
Vectra jó autó... Amúgy is nagy autó de 5 ajtósban egy hajó, ha meg kicsit is figyelnek rá kimegy a világból..
Szomszédnak van b vectra kombija... Nem is az fl hanem fl előtti.. Üti, vágja,stb (fatelepe van, fákat mindent cipel benne ) van benne 400x ezer km és semmi baja.. Kicsit csipegeti olajat, kicsit rohad de még nem csúnya simán lehetne javítható.. Nem rég szakadt el a vezérlése mert túl lépte 50ezerrel.. 140ből helyrehozták és megy tovább.. Mellette meg ott van volvo s60 ..
Én is gondolkodtam pár hónapja ilyenbe csak 2.5 v6 benyába. Meg is vettem volna, de évjáratban ugyanúgy nem lépnék előre így lebeszéltem magam.. Komfortba menetteljesítménybe, viszont nagyon.. De most ezért nem dobok ki minimum +300k-t ,hogy lecseréljem egy jobb 2000-es autóra.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #119689 üzenetére
Csak cirka 10évvel öregebb... Nem mindenki díjazza a régi prémiumokat.. Valaki arra megy h minél fiatalabb legyen.
#119697) [rvilike]: 8,8as 0-100 al annyira határozottan azért nem mondanám hogy nem megy.. És van manualba is ha jól rémlik.
Szerk
#119699) [rvilike] : Lényegtelen most h benne van a 4 kerék vagy nem.. 2.4-es , 4kerekes autótól 8,8 nem rossz.. Manualba pedig ésszel vezetve kb eszik 8,5-11 között... Ez szerintem nem annyira vészes fogyasztás.. Nyilván ha toljál neki mint az állat akkor 13 is elképzelheto de átlag 10ből elvan..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
De értem... De mindennek megvan a közönségcélja mint ahogy ennek a kizashinak is... "Mi értelme, mi értelme".... Sok mindennek nincs értelme mégis csinálják az emberek.
Amúgy 4 millából mit vennél pl? E92 coupe? Ez tény h nem rossz nekem is tetszik... De az is ugyanúgy 170lovas a 20d..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz gooool #119762 üzenetére
Xsarat én speciel nem vennék. Olyan semmit mondó az egész, ettől függetlenül lehet fasza autó. de egyik ismerősömnek volt amíg a friss jogsis fia nem pusztította le addig amíg bontóba kellett vinni.. Hááát.. Az is 1.6 os de a 110le-höz képest alig ment...
Pugot nem ismerem..
Mazdaval lenne szvsz a legkevesebb bajod, igaz kicsit japán puritánság uralkodik mint sok más japánnál a régi időkben Szög egyszerű forma, belső se valami nagy szám de eléggé megbízható főleg 323 véleményem szerint..
Megane: Én álláspontom szerint ennek van a legjobb kiállása, legszebb kívülről és belülről , kényelmes, komfortos, volt is ilyenünk nem volt semmi baja, nem is szokott valami huhh de nagy baja lenni ellentétben a tévhitekkel.
Hááát.. Ha arra mész h minél megbízhatóbb, egyszerűbb akkor 323 ha viszont akarsz mellé egy kis dizájnt, kényelmet ,akkor megane..
Az a baj h ez a megane nekem is nagyon tetszik és mindig mikor meglátok egy ilyen szép darabot hírdetésben rámjön az 5p h elkéne adni a suzim.350ért f*s lehet a megane még kint se kapsz nagyon 300 alatt nem h itt.. 500as meganet megnézném..
Tehát én vagy mazda vagy megane.. Amelyik jobb állapotban van azt venném..
Azért olcsóbb a renault szerintem mert nincs valami nagy presztízse, elterjedt régen az FFF és gondolom ezért vannak áron alul.. Közbe semmivel nem különb mint egy g astra vagy 406 vagy 323 csak hát ugye....Név számít. Engem pont nem érdekel se a presztízs se az h villogjak, ha ez nem érdekel téged se akkor meganet nagyon megnézném..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #119765 üzenetére
Én egyszr ültem rav4 taxiba,igaz 1800ért hozott el 2km-re de brutál jó érzés abba az autóba ülni. Minden csili vili, középen valami multimédiás fejegység , dízel volt de kb annyi hangot hallottam 80nál mint most a suzukimba alapjáraton. Ugye elég magas vagyok nekem általában autókba lekell ülnöm.. Itt felkellett mászni konkrétan.. (Mondjuk ez nem tetszett, alacsony autókat jobban bírom )
Full finom volt az egész autó, olyat bármikor elfogadnék...Persze benzinesbe
-
roberto211
őstag
válasz Integrale #119769 üzenetére
"modern kívül belül, és ezek közül szerintem a legtágasabb."
Azért ez túlzás. Legfőképpen az első állítás.. Ültem benne, nagyon egy semmitmondó forma kívül belül.. Kombi meg lehet tágas de h amit linkelt az nem tágas az tuti...
-
roberto211
őstag
válasz kalmanchris #119777 üzenetére
Akkor én ültem rosszban.. Valami baja tuti volt, mert romokba állt az egész autó... Lehet ezért nem ment de passz.
Integrale: Na látod, ez már mindjárt jobb.
-
roberto211
őstag
válasz fi:zi'k #119821 üzenetére
Egy 20éves e36nál milyen "szervizszámla" létezik amitől hátast dob a tulaj? Kb annyi alkatrész van hozzá majdnem ugyanolyan áron mint egy régi swifthez mivel annyit bontanak mint a szemét... Szerelhetősége se komplikáltabb egy átlag autónál sztem..
Akkor mi lehet benne a drága? e46tól már elhiszem szervizes történetet de egy e36......
-
roberto211
őstag
válasz fi:zi'k #119826 üzenetére
Nem azért mert olyan drága hozzá az alkatrész, vagy csak márkaszervizbe tudják szervizelni azért nem egy új 7esről beszélünk,hogy csak márkaszerviz tud hozzányúlni.. Hanem azért mert boyracerek veszik és lerúgják az összeset, költeni meg a diákmelóból nem tud rá vagy a mekipénzből így megy amíg megy de legalább "bmw van alattam" mondhatja ezt .
Német meg nem bírja ha strapálják,de ez már csak gonoszság
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Ez egy másik nézőpont igen.
rvilike: Nem tudom, jó ez nem bmw hanem stift de pld most h összetörtem kb minden bontott volt a hűtő is és semmi bajuk nincsen.. Most bmw nél h hány % sz@r a bontott alkatrészeknél azt nem tudom..
Azt tudom h muter renaultjánál 3 bontott hűtőt cseréltek mire egy jó volt.. Suzinál nem volt ilyen bajom... Bmw alkatrészeit meg nem ismerem csak azt tudom hogy sok alkatrész van régi e36hoz...Nyilván féket stb-t én se vennék bontottan azt zsír újonnan vettem meg az ilyen alapalkatrészeket... De sok másból jó a bontott.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz TheProb #119858 üzenetére
Az a baj ennyiért( 6-800) normális 4es golf sincs.. Ha meg van akkor full fapad verzióba...
Írtad hogy előzés se legyen soha gond , hajtanád.... Hááát... Kevés alternativa van ilyen áron..
Nincs bmw presztízse de pld egy 2literes b vectra? Városra nem a legoptimálisabb de ennyiért már szerintem lehet kapni jókat..
Nagy, kényelmes, 2 literesbe már mozgatja is a kasztnit, van benne minden ami kell neked.... 6-800között szoktak lenni..
6g civic még jó lehetne de itthon nagyon szerény és nagyon rossz a választék..
Más nem nagyon jut eszembe most..
-
roberto211
őstag
válasz Tsebacsi #119878 üzenetére
Dehogy akar. Nekem 2000-es, literes van , sokat pályázok vele de nem akar szétesni.
Hangja mint egy állat főleg most mert elfelejtettem visszatenni szívászajcsökkentőt meg direktbe szívja a levegőt. Plusz kati sincs,de nekem bejön ez az ordító hang kb 5e fölött.Addig akart szétesni amíg nem volt beállítva a futómű meg nem volt rendesen centírozva és 130fölött szétrázott. Most már nem.
#119876) bitpork: gti-t vegyél az jobb. Hátrahajtott baseballsapkával
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz kolosanyi #119925 üzenetére
De jó,hogy végre beírod ezt ide aki tapasztalatból letudja írni mennyire papír az újabb suzik és mennyire nem.
Legalább a sok tévhitben élők itt(is) láthatják,hogy mégsem annyira "papír sz@r" az újabbak mint amennyire gondolják
Amúgy a és b oszopot még szép h csak nehezen tudják átvágni,régi swiftnél lehet kb visszahajtogatni DE a motorháztető és körülötte gondolom úgy van megtervezve ahol a nagy csattok szoktak lenni h legyen gyűrődési zóna, tudjon gyűrődni.. VAgyis nem gondolom hanem ez tuti..
tomiii: " Egy E36, hol prémium?" Amíg a tizen meg huszonéves a4/a6 meg bimmer itt prémiumnak számít, addig szerintem ez nem meglepő.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Eladásnál rossz tehát ha te akarod eladni nekik az autót viszont vételnél millió fölött vannak jók...
Speciel mi 3 autót vettünk tőlük, egyikkel se volt semmi komolyabb gond..
Még a kiköltözés előtt vettünk tőlük egy fl-es meganet 1,25m volt akkor, hibátlan.. Néha computer szólt közbe de hát ugye megeshet..
Akkor előtte egy régi gl swiftet ennek se volt semmi baja..
Aztán mikor visszajöttek,most nem rég meg 2006-os 1.5ös swift II automatát, vezetett szervizkönyv egészen eladásig,fullfull felszereltség, egy karc sincs rajta, semmi baja, kárpit sincs megkopva se az ülés se semmi..
Millió alatt nagyrészben hulladékok vannak ott, millió fölött jók..
-
roberto211
őstag
válasz h1ght3chzor #120072 üzenetére
clb-nél van kötve nekem a biztim... Már a második, nem szokott rossz árakat feldobni.. Úgy h visszaestem m2 be, még így is 2 ezerrel olcsóbb lett alianznál.
-
roberto211
őstag
válasz Tsebacsi #120172 üzenetére
Valamelyik nap én is gondolkoztam 2002 körüli a4 2.5 v6 tdi be de itt az egyik fórumtárs meggyőzött privátban,hogy rengeteg a karbantartás. Vezérlés 200k, még a szűrők is összesen 40-50 re jönnek ki stb..
Pedig tetszett volna.
Kint most volt egy tip top 730 ért kb, tetszett is nagyon de így veszni hagytam. Úgy h még 2km-t nem mentem vele úgy kellett volna regadóval, kötelező szervizzel majdnem 400at rálocsolni h akkor nyugodtan belemerjek ülni. Ha meg már dízel akkor nagy legyen. 2l alatt nem veszek dízelt, max a3 ba az még kicsi.
-
roberto211
őstag
válasz !Overdose! #120175 üzenetére
Ez a másik,hogy akkor cseréltettem volna vezérlést, kifizettem regadót, szűrőt olajat cseréltem és akkor még nem költöttem az esetlege hibákra de több elment rá mint amennyit ér a mostani autóm .
MIndjárt linkelem melyik volt az..
hobizoli: Alfát nem szeretnék. Tudom h vannak köztük jó példányok de valahogy mégsem...
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz tboy93 #120221 üzenetére
170000 FT..... Kicsivel több mint az autó értéke 20%-nál.. Ennyit azért 15 éves autóra nem nagyon költöttem volna.. Se nem térül meg ha eladod, illetve oké h nyugodtabban ülsz bele de nem 5-6 éves ,hogy ha eladod akkor kb áron felül tudod elpattintani mert patent... Bár ez csak az én álláspontom, ha neked így jó akkor örülök.
-
roberto211
őstag
Azért más a két dolog.. Enyém összetört , ez kötelező volt megjavítani úgymond.. És különben is nálam autó értéke 40%át haladta meg nem 20% Ott meg nem volt kötelező(kivéve ha az egész alját a rozsda tartotta, de gondolom nem ilyen volt még . )
Tboy: Értem én.
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
Hát h gtk volt vagy nem ezt nem tudom.. Közel volt hozzá az biztos , de 150ből helyreállítatni szépre meg jóra, nyilván sok volt de azért annyira nem h ne érte volna meg..
Azzal meg nyilván tisztába vagyok h eladásnál nem kapom vissza ezt az összeget. Törést meg csak talán akkor lehet észrevenni ha valaki profi szemekkel nézi.. Pld ha kereskedő ismerősömhöz adom be jövőre csereidőben, akkor kb annyit fog rajta nézni h beindul e meg mennyi morzsa van benne.
Amúgy meg nem hiszem h ettől értékcsökkent lett volna mert nem tk-ra lett törve ez az egyik, másrészt meg még mindig jobb így h szakemberekkel csináltattam meg minthogy kövessem a fb klubbosok példáját h lezúzták a fél oldalát kicserélik kasztni elemet aztán jóóóvan az úgy.. az meg nem számít h mennyit ment hátra a nyúlvány ha még valahogy rábírják rögzíteni, mekkora a hézag stb stb csak guruljon. Na én nem így csináltattam.. Akkor megúsztam volna 50ből kb..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz !Overdose! #120233 üzenetére
És szerinted 100ból hány régi autó sérülésmentes? Szerintem nem sok.. Suzukikból meg pláne nem sok mert törik össze sorba a boyracerek.. Nincs annyi bontott motorháztető amennyire van igény.. Utángyártott meg vagy jó v nem..
-
roberto211
őstag
válasz tresh #120277 üzenetére
"én a középdobot fogom kib*szni az autó alól úgy hogy csak csörögni fog "
Én max akkor ha tönkremegy de ennek kevés esélye mert nem rég lett cserélve kipurendszer (majus asszem).. Én is gondolkoztam anno rajta csak ennél értelmetlen... Ordítana mint állat cserébe ugyanúgy nem menne,vagyis nem menne sokkal jobban középdob nélkül...
#120280) Qru : Én meg már azt hittem h valami baj van enyémmel mert minden hosszabb menet után elkezd pattogni alulról
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz kolosanyi #120328 üzenetére
Azt,hogy a picsbe? Enyém nem eszik ennyit pedig néha átrugom a tűzfalat is vele(köszönhető,hogy nincs erőtartalék ) és ez literes..És a két legsz@rabb helyzetben van használva általába... Vagy ótópálya ami tény h nem odavaló de muszáj, vagy város csúsztatott kuplunggal 0,5 el... 1.3 8v könnyebben mozgatja az amúgy is könnyű kasztnit..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz kolosanyi #120363 üzenetére
Na erre már nem tudom mondani ,hogy gondold meg.
Nagyon jó verdák ezek, osztálytársam nagynénjének van... 4 éve van meg neki és csak tankolja, semmi gond nem volt vele még fékbetét se kopott le annyira hogy cserélni kelljen.. Pedig megy rendesen..
-
roberto211
őstag
Hát azért annyira nem sok.. Én ahhoz képest azért vettem meg a stiftet hogy évi 10e nél tuti nem megyek többet.. Ehhez képest inkább közelítek a 30ezer km-hez a 10 helyett.. Nem lehet kiszámítani..
Persze a biztosítónak évi 15öt írtam max
-
-
roberto211
őstag
válasz tboy93 #120417 üzenetére
2hétig jártam a suliba, város másik felébe 13kerbe Érdről tömegközlekedéssel amíg törött volt a stift.. Senkinek nem kívánom.. 3átszállás+ kb 1km séta..... Szörnyű volt és a menetidő kb 2óra vagy több egy kicsivel.,mindezt úgy h jegyre napi 1500am elment... Több mint amit eszik az autó.. (Vagy ugyanannyi)
Most 15.20ra kell kb beérni és elég 14:40 -45kor elindulnom h beérjek olyan fél4re.. És ebbe benne van a parkolás elindítása, a kicsi gyaloglás, meg a dugó..Ilyenkor értékelem igazán h jó dolog autóval járni.. Persze ha csak közelbe kéne menni akkor lehet Én is tömeggel járnék de így nem..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz kolosanyi #120468 üzenetére
"Inkább a pénzhiány az oka az egésznek."
Szerintem meg nem ezzel van a probléma.. Rengeteg ember rinyál Magyarországon, és ennek a fele több mint jól él.. Itt nem azzal van a gond h nincs pénz(persze nyilván van sok ilyen is , mindenhol van minden réteg) hanem azzal h az emberek nem a pénztárcájukhoz mérten választanak autót, hanem az alapján,hogy mekkorát tudnak villantani... Amíg ez nem szünik meg, addig jól fognak élni a bontók, a kereskedők, a szervizesek-autószerelők és még rengeteg mindenki mert lerongyosodik a verdájuk..
Ha ésszel vesz(venne) a legtöbb ember autót akkor nem lenne ennyi f*stenger a magyar piacon..
De itt rajfaktorba mérik a szintet legtöbben,hogy mekkorát tud a huszonéves srác vilantani a tinicsaj előtt, mekkorát tud a 30éves férfi különböző helyeken,és a többi és a többi..
Ha ilyen szempontból választottam volna verdát akkor én se 2000-es stiftet vettem volna Annak ellenére mondom ezt h nagyon megbarátkoztam vele, meg megkedveltem...
-
roberto211
őstag
válasz bitpork #120471 üzenetére
Te nem érted amit mondok abszolút , kezdem észrevenni..
Mégegyszer mondom...: Szerintem azért van ennyi fosch az utakon mert az emberek nem a pénztárcájukhoz mérten választanak autót, és egy idő után nem tudják fenntartani..
Ami érthető mivel nem az aktuális anyagi állapotához függően választotta ki a maga modelljét..
Kib@szottul nem értem,hogy mit kell engem belevonni és miért kell baromságokat erre válaszolni..
Vehettem volna 2x éves lefosott 5ös bmw-t de tisztába voltam vele h jelenleg meló nélkül suli mellett nem bírom fenntartani... Most már más a helyzet de akkor nem... Remélem így már érthető..
A "nem merek beleugorni"... Mibe? A semmibe?
Nem szeretek tudod orosz rulettet játszani.. Lehet h te igen és általában szerencséid vannak vele, de én meg szeretek a legkevesebb rizikóval venni autót..
[ Szerkesztve ]
-
roberto211
őstag
válasz Kornel #120501 üzenetére
Vételár
715 300 Ft
Regisztrációsadó66 300 Ft
Vagyonszerzési illeték35 100 Ft
Műszaki vizsga (Honosítás)8 000 Ft
Rendszám8 500 Ft
Érvényesítő címke585 Ft
Forgalmi engedély6 000 Ft
Törzskönyv6 000 Ft
Utiköltség25 000 Ft
Összesen870 785 Ft
Ha többet költesz el útiköltségre nyilván több... Ez csak hasra ütésre írtam az úti ktg-t...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest