Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    Hi,

    Ma autóztunk egy jót Jászberénybe. Nem akartam elkiabálni, ezért be sem linkeltem, kinéztem egy 2004-es GrandVitara-t. Végül nem hoztuk el, a tapasztalataimat viszont leírom.

    1.: Gyakorlatilag egy vasat sem akart engedni a 2m-ből (persze én voltam az első vevő, de a korábbi 3 tapasztalatból nem akartam lecsúszni a látszólag "tuti" vételről...) Teljes, meghirdetett árat meg nem vagyok hajlandó fizetni egy használtautóért sem.

    2.: Megjelent a volt tulaja egy Jeep-pel , persze nem tudta kik vagyunk mi, majd a nepper arcnak odaszólt egy ilyet, h "akurva, h rendberaktátok, rá sem ismertem".

    3.: Tipikus neppertelep volt.
    Csóró cigányokkal mosatták az autókat (egyébként döbbenet h némely falvak mellékútján még kavics sincs, csak méretes dagonya.. ), hátul náddal elkerített 3 beállásos műhely előtte pár törött autó.
    "Lemossuk ezt a gumit is, vagy elég csak a műanyagápoló rá?" Ez és ehhez hasonló momentumokat kaptam el. Kereskedelemben dolgozom én is, jó emberismerő vagyok, noh itt tipikusan olyan rosszarcok dolgoztak, akik garantáltan nem csak évi 1x állítanak órát vissza és alaphangon fedőstory csak az autóbusiness...

    4.: Látszott az autón, h a mindennapokban nem kímélték, még ha valós is volt az a futás. Itt ott kis horpadások, festékleverődések, karcok, amelyek persze még a kinagyítható képeken sem látszódtak, de telefonban "csalódásmentesnek" állította be...
    Elnagyolva ugyan, de ki volt takarítva, viszont pl. a légbefúvók sarkainál ott ült a 2mm vastag "homokszerű" redva. Kárpitok, ülés alsó műanyagján karcok.
    Szóval tuti adtak neki terepen is, pedig a nepper állítása szerint "nem használták terepen". S, az alján lévő összekötőkön is elég szép csomókban ült a sár.

    Összességében nem volt rossz az autó állapota egyébként, de az alja aggasztott (01, 02, 03 ) és mindkét diffiből könnyezhetett kicsit az olaj, illetve az első kihajtások gumiharangja is olajos volt...
    Ahhoz h ez úgy nézzen ki, mint a Volvo, még 350-400-at simán rá kellett volna lapátolnom, ami viszont már erősen lélektani határ felett lett volna.

    Ez van, lehet nekem voltak illúzióim, de az én 21 éves Vitara-m annó jobb karban volt.
    Várok, talán bekúszik az én vételem is.

    Konklúzióként viszont levontam, h qrva kényelmes a Volver, 1 megállóval lenyomtuk 320km-t. Tempomat 150, GPS szerint 144-es utazóval. Jah és 6,2l 100-on. :))

    mod.

    Jah Erről van szó.

    [ Szerkesztve ]

    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák