-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
válasz runner 125 #57398 üzenetére
Első dolgom volt, h beszerezzek egy 16-os acél szettet.
Tényleg nélkülözhetetlen a nyári 40 fokban a téli lemezkerék....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
runner 125
nagyúr
válasz kalapacsolok #57399 üzenetére
Vannak, de az óriásit látod, és jobb esetben kikerülöd, de télen ugye általában havas az út (- mármint Mo.-n. )
Egyébként első körben nem a kátyúk miatt célszerű lemezfelnit használni, hanem pl egy egy megcsúszásból adódóan megpadkázott vas felnit olcsóbb cserélni/javítani, mint egy megtört alut.
tomcsi23
Mennymá.
Rend a lelke mindennek. Meglettek a felnik, ráhúzattam a téli gumikat, és ment a helyére elzacsizva.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Mr X
veterán
Igazából csak költséghatékonyság, mivel a téli gumi a muszáj kategória, de nem mindenki akar még egy szett alufelnit kifizetni, hogy meglegyen a téli garnitúrához is.
-
FerNandor
őstag
válasz runner 125 #57398 üzenetére
tavasszal ment fel a 16-os felni, 205/55-ös gumikkal, lemértem öket, mert azt hittem ólomból vannak
de már nem emlékszem, talán 21 kiló volt 1db felni, gumival"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
runner 125
nagyúr
válasz FerNandor #57404 üzenetére
Pont akkorák a télik nekem is, hétvégén lemérem, kíváncsivá tettél, de az baromi sok így első körben, legalábbis nekem nem tűnt annyinak, amikor elpakoltam.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tomcsi23
veterán
válasz runner 125 #57402 üzenetére
Hát a zacskó annyira nem jó neki szvsz, bepárásodhat alatta. Jobb, ha szellőzik.
Anno lemértem én is szobamérleggel, 19,5 volt a téli lemez 205/55R16 és 20 kg a nyári 225/45R17 alun....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz kalapacsolok #57408 üzenetére
Ne légy már ennyire zöldfülű.
Nyilván a szépség, forma.
-
Mr X
veterán
válasz kalapacsolok #57408 üzenetére
Szebb, ez kétségtelen előnye.
-
neduddki
nagyúr
válasz runner 125 #57402 üzenetére
HI!
nem-e lehet-e hogy a agressziv kozegmia rakunk acelfleni az allu hejejre? esetleg duplan lakozassuk a teli aluflenir?:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
runner 125
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Mifelénk nyáron sokkal kevesebb kátyú van mint télen. Statisztikailag kisebb az esélyed hogy nyáron rongyolj bele (nekem sikerült)
"Akkor nyáron miért nem acélfelnit használ mindenki"
Mert az alu jobban néz ki, és "prémium" hatása volt régebben.
"ha súlyban nem nehezebb"
De, nehezebbek az acélok átlagban mint az azonos méretű (átmérő/szélesség) alu kerekek
"de ellenállóbb"
Nem, nem ellenállóbb az acél hanem olcsóbb!!!
Elmesélem az én történetemet: Pár éve jöttem haza egy tuning taliról és lakott területen kívül belerongyoltam egy akkora kátyúba hogy a féltengely belevert a stabrúdba [link] és szétment a felkoppanásgátló szivacs bak a teleszkópon [link]
4500ft volt a felni javítás, ennyiből vehettem volna 1db használt acél felnit. Az egyik téli acél kerekemnek hasonló baja volt, de azt egy nagy kalapáccsal ingyen javította a gumis...
Remélem így már minden világos.
Give them hell Ukraine!
-
neduddki
nagyúr
válasz runner 125 #57413 üzenetére
HI!
narium-klorid+dihidrogen-oxid:- )
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
tomcsi23
veterán
válasz runner 125 #57407 üzenetére
Szatyor nélkül rakom el, de mégis, mitől kellene megvédeni egy zárt garázsban? Max. egy kis por megy rá.
Alufelni az esztétika miatt elsősorban, de nem csak maga a felni, hanem féket is szeretik láttatni. Nem mellesleg, a fék is jobban tud szellőzni....de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
tomcsi23
veterán
válasz runner 125 #57424 üzenetére
Ja, hogy a kezedre húzod?
Simán tárolom, majd gumishoz zacskóban viszem el, kesztyűt meg húzok a művelethez.
Ja, nem full retek, max poros - letisztítva, leápolva szoktam eltenni.[ Szerkesztve ]
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Dany007
veterán
válasz runner 125 #57371 üzenetére
Hát nézd... Ahogy számolom ami neked kellett az úgy kb 0,1m2. Vágás költség mi? Mintát kellett vágni? Vagy csak rávágni ívben az autóra? Mert az nulla.
Max annyi lehetett, hogy a teljes tekercsszélességet felszámolták. Ami ha jól rémlik 137cm. De akkoris ami neked kell az durván 14x137-ben kifér. Az még mindig csak 0,2m2. Plusz felrakás. Ami ilyen méretnél nulla.
Én is felrakom bármikor. De azt hiszem ezt a fóliát hőlégfúvóval fixálni kell. De ez se nagy dolog.Ez nálunk listaáron olyan 2.500 Ft + ÁFA lett volna maximum (persze áfát nem muszáj kérni).
De pl az én főnököm is úgy van vele, hogy 2 ezer alatt meg se mozdulunk. De szvsz ez ami neked kellett egy cigiszünet alatt megoldható feladat. A 2.500 forint kompletten a 4db csöpp fólia + felrakás, bőven jó érte. Nem tudom neked mennyiért csinálták.Itt nálunk a srácok komplett lökhárítókat meg motorháztetőket vonnak be ilyen fóliával. Vagy múltkor pl egy erdész terepjárójának a teljes oldalát. 7centit meg 4 centit rátenni van értelme?
-
!Overdose!
őstag
válasz runner 125 #57424 üzenetére
Én mindig elmosás és gumiápolás után zacskózom be. Így koszos sem leszek amikor újra elöveszem.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
runner 125
nagyúr
válasz Dany007 #57426 üzenetére
..én raktam fel, bankkártyával gumikesztyűben. De sikerült.
Mind1, majd legközelebb már tudom kit keressek.!Overdose!
Vasfelnik db-ját kb 15 percig sikáltam.. de utána is fogtak (koszosak voltak). Mi a titok?
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Dr.Zoo #57377 üzenetére
Ejha, szép kis történet!
Az elején elhűlve olvastam a történetet. Durva a szervizkönyves móka is. Most olvastam, hogy óravisszatekerésért már börtönbe is lehet kerülni.De azért meglepő, hogy a szervizesek nem jöttek rá a megoldásra. Azt hinné az ember, hogy aki képes komplett auto-váltót cserélni meg javítgatni, annak már van annyi tapasztalata, hogy gondoljon a nyomásra.
A végén viszont hangosan felnevettem a telibevert résznél! Szóval így talán pozitív véget ért a történet.
Ja és mázli, hogy volt céges SLK-d tudtál mivel Tescoba járni!Egyébként ez a kálvária egy manuál váltóval nem történhet meg?
Apám Audi 100-assal szívott még a 90-es évek közepén. Még nagyon gyerek voltam, de emlékszem mindig keltett 6-kor hogy segítsek betolni az autót, télen. Hengerfejes lett... Több százezret költött rá akkoriban... Utána visszatért a Ford-hoz és azóta minden rendben. : )Amúgy az én kedvem továbbra sincs elvéve magától az automata váltótól. Csupán annyi, hogy ha nem tudom biztosra ellenőriztetni akkor k..va nagy lutri az egész.
Meg amúgyis kezdek fosni az autóvásárlástól egy kicsit. Valami szakit szereznem kell majd akkorra magam mellé. Ugye, ahogy Defranco kollega szokta mondani, tuti visszatekert órás, tk-ra törött motorhibás, rohadó mindegyik amit ráadásul szarrá is hajtottak.Másik story. "Gyönyörű" Fiat Stilo. Még 2006-ból. Kolleganőm vette szalonból de használtan 2 millió fölött. Garantáltan törésmentes alacsony kilóméterrel... Eltelt 2 év, elakarta adni. Lementem vele egy helyi kereskedőhöz. Az meg nem tudta hova dobja a hátasokat, mikor végigment rajta festékvastagság mérővel! Telefonálgatott agyba főbe, körbemérte 3x is... Aztán kimondta az eredményt. Az autó tk-ra lett törve. Valószínűleg borult is párszor, mert nem volt rajta egyetlen felület se ami a gyári festékvastagság értékeket mutatta volna. Persze gyönyörűen megvolt csinálva az autó, de tk-san akkor se ért volna annyit.
Csajszi szépen beperelte a "wir lében autósz" szalont amit kis médiával való fenyegetés után meg is nyert, illetve asszem peren kívül megegyeztek... -
!Overdose!
őstag
válasz runner 125 #57428 üzenetére
Féktisztító.
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz SzlobiG #57400 üzenetére
Ha nem lépted át az átírási határidőt akkor vezetheted a régi foraglmival. Az más kérdés, hogy a rendőrt nem nagyon fogja izgatni a dolog. Legrosszabb esetben max megkérdezni, hogy van-e a kölcsönadásról papírod (100 esetből 99x nem kérik) vagy egy adásvételid...
mod:
kalapacsolok: Télen az acél melett szól még, hogy a sós hólével szemben ellenálóbb vmivel, meg egy fekete acélfelninél nem izgat ha kcsit kopik a színe a só maró hatásától.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Dany007 #57429 üzenetére
Manuál váltó:
Elbillegsz a legközelebbi bontóba, veszel egy 5 sebességest sacc 50-60 forintból, beletolod, a sarki fűszeres összelapátolja, azt irány horány.
Automata beszarik:
Tele a net, magukat hozzáértőnek mondó, kókler f@szokkal, akik miután legomboltak, szépen közlik: hát, ezt nem tudom megoldani..akkor baszki, miértem mentél szakácsnak, vagy kazánkovácsnak??
Ejj, hát nemegészen így gondoltam a jól "kiszàllást" belőle, de egyebassza, amennyiért vettem, annyi visszajött. Kivéve a váltó árát, az ugye bukta."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Dany007
veterán
válasz bitpork #57431 üzenetére
Linket? Én csak felhívom a beszállítót hogy hozzon belőle x métert, aztán itt van.
Majd holnap rákérdezek a részletekre meg a pontos típusra.
Többféle vastagságban létezik szvsz nem mindegy melyiket válassza az ember.@Dr.Zoo:
Ja értem. Okés kezd elmenni a kedvem tőle. Így már érthető. Meg az is, hogy az összes "olcsó" Rover75 mért mind automata váltós.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dr.Zoo
őstag
válasz Dany007 #57435 üzenetére
Próbálom megvilágítani finoman, hogy TE NEM AKARSZ ilyet, tanulj az ên hibámból, ha nem akarsz egy irtózatosnagy harcikukacra rárepülni, pacijelmezben.. Nekem sokáig nem volt őszinte a mosolyom, amikor kedvenc kollégáim felették a kérdést? Mivan a kocsiddal? Megy a váltó?
Bitpork:
Nem automatáról beszélek.....
Nézd + mennyi egy sima 5 gangos kuplung nélkül.[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Qru
MODERÁTOR
Könnyűfém felniből mik az ajánlott márkák amik még nem nagyon drágák?
Ezt néztem ki egyelőre:
#nincsbennetarcsi
-
Dany007
veterán
válasz Dr.Zoo #57438 üzenetére
Oké oké... Kezdem eldöntöttnek érezni a dolgot. Nem akarom végigjárni amit te. Nekem nincs céges Merdzsóm furikázni. csak céges ~ 98'-as Puntó...
Csak ebből a picsányi pénzből picsányi a választási lehetőségem is.
Volt épp S60-asokat nézek. Valami gyönyörű a belseje (árához képest). [link] [link] Az elsőnél az utastér tetszik nagyon, a másiknál meg a színe... Meg van egy S80-is csak nem tudom eldönteni, hogy a műszerfal gyárilag ilyen matt fekete vagy már "tuningolt".@bitpork:
Most gyorsba néztem beszállítói árlistát a neten, ahol találtam is pár ilyen fóliát. De azok csak 3-7 ezer körül mozogtak vastagságtól függően.
De mi ezeknél drágábbal dolgozunk. És tényleg brutál vastag. Asszem még redőzött is a felülete. Olyasmi mint a reaktív páncélzat az Abrams tankon... A redők felfogják a köveket és "szálirányban" jóval nagyobb erőhatásnak is ellenáll.
Holnap rákérdezek pontosan mit is használunk.Szerk.: az mit jelent, hogy tip-tronic automata váltó? :S ilyet is láttam egy 2000-es Volvoban.
270LE-s 2,8-as S80-as Áááh... biztos nem veszek ilyet, csak érdekel mi az.[ Szerkesztve ]
-
aero.
veterán
válasz Dany007 #57441 üzenetére
" A szokásos automata mellett egy manuális lehetőség is adott volt, a váltóbotot egy külön síkba tolva, annak előre-hátra pöcögtetésével kapcsolhattunk fel vagy le. Mivel a szerkezet nyomatékváltón alapszik, a kapcsolások nem történnek gyorsabban, mint egy hagyományos automatánál. A megoldás csupán sportos érzetet kelt, valódi sportossága zéró. "
Amúgy szépen keresztre feszítettétek ma az automata váltókat, gratulálok.
Dr. Zoo: kicsit ellentmondásos azért, hogy ennyire szidod, hogy szarok, meg sokat kell rákölteni, de azért sikerült megvenni egy félmilliót futott automatás kocsit.
Egyébként zsid-nek és gaborbol-nak is ez a 4 sebességes van az S80-ban, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
-
giigz
veterán
válasz runner 125 #57428 üzenetére
Felnitisztító spray
Vagy mint írták is, féktisztító
De ez nem titok, minden autósboltban kapható
-
runner 125
nagyúr
Jahm, kösz, most így hirtelen nem ugrott be egyik sem.
Mondjuk én kefével meg mosószeres vízzel vakartam őket, de sajna így sem lettek tiszták."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
FerNandor
őstag
válasz runner 125 #57446 üzenetére
a felnire visszatérve. majd ha mennek fel a téliek, akkor megmérem mégegyszer a nyári 16-osat, meg felrakás elött a 15-ös téli alut is.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek