-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
csillagok ide-oda, Newton harmadik törvénye rá is vonatkozik
(#4161) Rick4, a héten piszok sok melóm volt, de alkatrész is kellett, úgyhogy bejutottam a vw-hez, valóban nem szedik le a kasznisok a sarukat, de ez nincs tiltva, csak lusták
a hegesztés közeli vezérlőegységet pedig lehúzzák, a táp miatt[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
hobizoli
nagyúr
válasz Motion_Blur #4345 üzenetére
Hugomeval szoktam menni neha, Bp 7.5, pedig azzal nem ugy megyek, mint a Puntom-mal, regi M0 klimaval 5.6 80-90 korul, autopalya 130 az 9.4
Megkerdeztem munkatarsamat akinek szinten ez van, aszondta neki az autopalya 140 az 10 liter
több drón kell ;P
-
h1n1_900
senior tag
válasz zoo8800 #4409 üzenetére
40-50el mentunk amikor egy szemben halado fabia tavaly telen atcsuszott a mi savunkba pesten. Csuklom, meg az orrom serult mert kapaszkodtam leverodott utkozesnel a kezem a muszerfal fele a legzsak meg pofanvert+ a kezem. Sofornek 1ujja tort el.
Auto totalkar lett mondjuk.
Sry de telorol irok.
Stafni:
Na akkor te vagy a masik pelda.[ Szerkesztve ]
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
kisza25
félisten
én 120 al szálltam el egy swift sedannal egy 1,5méter magas töltésről(fater vezetett én anyósülés, muti hátul ült) levegőben pörgés, majd a hátuljával kaptunk el egy fát, nem tudom mennyit lassultunk a fáig, de kiszakadtak a helyükről az ülések, hátulja teljesen eltűnt és az autó L alakban megrogyott, kerekek meg kitörtek az én oldalamon ki se lehetett szállni.
Aznap újjászületünk
A dologhoz hozzátartozik, hogy kanyar tükörjég és nem mi voltunk az elsők, egy lada már tőlünk 30 méterre volt a fák között ők a másik irányból jöttek, fater az ott helyszínelő rendőröket meglátva reflexből fékezett, és a jeges úton ez lett az eredménye.
A rendőrt majdnem el is csaptuk...
Szóval mákja lehet az embernek, de azóta csak biztonságosabb autókat vesz a család[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Motion_Blur
félisten
-
őstag
a suzuki wagonr sem egy biztonságos autó papírforma szerint, de mégis egy nagyon komoly borulásos balesetet úsztunk meg benne haverommal vagy 6 éve egy karcolás nélkül
az euroncap egy jó kiindulási pont, ha biztonságos autót keresel, de mégis sok múlik a konkrét helyzeten, az életben nem úgy történnek a dolgok mint a steril laboratóriumi körülmények között, amire a gyártók tudatosan készítik fel az autóikat
ezzel nem azt akarom mondani, hogy a régi swift egy biztonságos autó, de azért városban mernék vele közlekedni nyugodtan
lehet hogy kevésbé biztonságos, de cserébe könnyebb, kevesebbet fogyasztmérlegelni kell, hogy kinek mi a fontos
cryptot minden termékemért elfogadom
-
h1n1_900
senior tag
válasz Motion_Blur #4413 üzenetére
Nekem volt necesebb helyzet is. Januarban ejszaka jottem haza csongradrol. Szakado ho, nyarigumi. 100-as tempo. Elozes index ki gaz lenyom ESP elkezdett villogni. Keresztben alltam meg az uton meg a mogottem levo busz alig tudott megallni. Tukorjeg volt az ut rajta hoval...
-
h1n1_900
senior tag
Nezz meg egy regi nagy audi torestesztjet. Gyurodik mint a papir. Nezz meg egy regi pl 89-es swiftet merfoldekkel jobb.
A baj az, hogy a regi swiften vagy 15evig nem valtoztattak semmit par pici modositason kivul.Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
Stafni
aktív tag
Ha a kölkök bent vannak a kocsiba sokkal jobban figyelek. Autópályán se nagyon megyek 120 fölé nyáron. Bár mostanság az városon kívül levő főutakon sokan 50-60-al mennek a benzinár miatt. Városban gyorsabban lehet már haladni! 70-80-as tempo városon kívül talán megfelelő. Elég sok errefelé a beláthatatlan kanyar.
-
kisza25
félisten
ja fater elgondolkozott, amúgy csak az a pár száz méter volt lefagyva, előtte teljesen tiszta volt az út, téli gumi is volt, ha nem fékez bele a kanyarba nem is biztos, hogy elszállunk, de másodperc tört része alatt megvan a baj, vannak dolgok amit nem tudsz kivédeni, csak felkészülni rá, biztonságosabb autóval/vezetéssel.
Apuval az a baj, hogy vezetés közben is jár az agya a melónEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
h1n1_900
senior tag
Autopalyan ahol nincs szembe forgalom nincs gond. Lehet menni. Amig volt 1.6 regi swiftunk regebben, felugrott a nagy peres gumi aztan stabil volt az. Foutak a veszlyesek inkabb.
-
kisza25
félisten
válasz h1n1_900 #4421 üzenetére
na ja csak mikor a szembejövő kamionos elbambul és átjön a szalagkorláton akkor cseszheted, hogy nincs szembe forgalom, amúgy autópályán a ráfutásos baleset a leggyakoribb, nem biztos, hogy biztonságosabb lassan menni pályán
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
h1n1_900
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #4422 üzenetére
Azota van mar teli. Nyari az hoban semmire sem jo
-
dízelracer
őstag
válasz h1n1_900 #4417 üzenetére
Ez a gyűrődik mint a papír elég nagy butaság. Itt áll kint a kertben egy versenyautó (audi 100 még a kocka) amit az előző tulaj tetőre rakott egy versenyen. A tető minimálisan eldeformálódott de a bukócsőig nem nyomódott be. Simán megtartotta a saját súlyát pedig nem egy könnyű autóról van szó (V8 quattro). Ezzel szemben pár éve egy ismerősöm nagyjából 5km/h sebességgel fejre állt a régi swiftjével és szarrá gyűrődött az egész tető. Erről még videó is van + fotók a roncsról.
(#4419) Stafni: nem igaz mert a hűtőmaszkot is lecserélték! Kétszer is!
[ Szerkesztve ]
-
h1n1_900
senior tag
válasz dízelracer #4425 üzenetére
Es ha 50-el nekimegy egy betonfalnak?
Regi audinak sajnos nagyon roncsolodik az utastere...Nem istenitem itt a swiftet de azert annyira nem rossz mint amennyire leirjak paran.
-
Motion_Blur
félisten
Gyalogos tempóban hogy lehet tetőre rakni egy autót?
Aknára lépett?Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
őstag
arról nem is beszélve hogy a gyűrődik mint a papír azt jelenti, hogy a nyakcsigolyáid, belső szerveid terhelését csökkenti ütközéskor azzal hogy elnyeli az energiát
ezért jobb egy nagy autó sok gyűrődőzónával mint egy kicsi kevésselpersze a technológia, anyagok is finomulnak az évek alatt
az meg hogy a tető nem deformálódik egy nagy borulásnál (vagy csak amennyire muszáj neki a fizika miatt), az azért van, mert alap követelmény ütközéskor, hogy az utascella ne sérüljön
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Stafni
aktív tag
Én swiftel 3km/h sebessége nekimentem egy kobórqtyának teljesen rommá tört az eleje és kiesett mind a 4 ajtó!
Vékony lemezből van a swift, de szerintem sok mostani új autó is. A feje tetején áll, akkor tényleg meggyűrődik.
Láttam egy egyterűt a 13. kerületben pörgött az aszfalton mint a büdös bogár. Nem volt beroppanva a teteje nagy, ránézésre. Egyik oldala se volt sérült. Valószínűleg felment az útpadkára és akkor borult meg.dízelracer: azt többször is! A legutolsó nem volt olyan jó. Én azért szerettem, csütörtökön ültem benne. Jó volt, nincs szívem eladni. Tudom, hogy olyan mintha egy kicsit az ember egy kartondobozba ülne, de olyan jó az néha! Könnyen kapcsol a váltó és jól lehet belőle kilátni, jól vezethető.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz h1n1_900 #4424 üzenetére
lejárt havas úton/jégen a téli sem ér sokat én egész télen az alpokban dolgozok immár 6. éve, ott egész télen akkora hó van, hogy van lehetőség megtanulni vezetni, de sok helyre csak hólánccal lehet felmenni, mert egyszerűen a lendület nem elég, mert 90foknál élesebb kanyarokon nem lehet átvinni a lendületet
-
h1n1_900
senior tag
-
dízelracer
őstag
válasz Motion_Blur #4427 üzenetére
Így:
- Videó
- Képek. (léptesd tovább).mod: egyébként nagyon ügyes srác, bármikor be mernék mellé ülni versenyen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz dízelracer #4436 üzenetére
oké, de ez nem egy nagy borulás abban az értelemben, hogy a tető a kocsi súlyának sokszorosát megtartja általában
az audi 80 ebben a helyzetben összecsuklik vagy mi?cryptot minden termékemért elfogadom
-
Stafni
aktív tag
válasz kisza25 #4431 üzenetére
Most télen én is csúsztam, mert a hóra ráfagyott a jég! Elindultam és jó korán keztem óvatosan fékezni és átcsúsztam a kereszteződésen. Aztán gondoltam, mindegy majd valahogy bejövök Pestre. De kifelé nagy sor a mi sávunkba egy kamion nem tudott az emelkedőn felmenni. Nem volt nagy. Aztán nehezen túljutottunk rajta, de utána fixen állt a sor, akkor menjünk vissza, ott meg a busz állt be a korábban lerohadt kamion mellett. Az se tudott menni. Akkor kerülő megint vissza kanyar! Mentünk szépen egy darabig, jó messze látom állnak az lent a völgyben sorba. Ahogy megláttam fékeztem, próbáltam baromi óvatosan, motorfék is volt, de csúszott akkor is az autó. Nagyon közeledett már az utolsó autó a sorban. Végül felengedtem és a sunyásba kormányoztam a kocsit, ott friss volt a hó és sikerült lefékezni. A másik sávban is állt autó, csak messzebb. Egy fickó oda is jött aki rendezkedett, akkor kezdték szórni az utat. Nézte a gumit, mondtam, zsír új téli.
Nincs ABS, tök új téli gumim volt. Ilyen élményem soha nem volt! Mindig tanul az ember. -
őstag
válasz h1n1_900 #4440 üzenetére
jaja, teljesen igazad van nekem is zsír új téligumi van a verdámon
azt akartam csak mondani, hogy hiába sokkal kisebb a fékút télen, nagy sebességnél az sem elég, ezért a fokozott óvatosság is fontos
mert akármilyen téligumival is sokszoros a fékút csúszós úton mint nyárival nyáron száraz útoncryptot minden termékemért elfogadom
-
Manitou
veterán
válasz dízelracer #4436 üzenetére
A videon mit kell nézni? Nekem egy nagy büdös semmi jön be
mod: na most már ok[ Szerkesztve ]
-
-
-
kisza25
félisten
válasz h1n1_900 #4446 üzenetére
persze, hogy jobb, sokkal puhább így a hidegben is jobb a tapadás, tiszta úton, majdnem, mint nyáron a nyárival, a téli guminak vizes úton van nagy szerepe, mert télen sokszor megyünk latyakban, de én arról beszélek, mikor simára járt havon mész lefele ott csak motorfék+fék+rutinnal tudsz megállni
LuckyL: nem őszkerekes a normál utakon fellehet menni hóláncal, ahova meg az is kevés oda menjenek a snowcatek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest