-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #212749 üzenetére
Az S-Cross Euro 6-os, ez meg még csak Euro 4, nincs annyira leszedálva.
-
tboldi
nagyúr
válasz molnarpeter #212753 üzenetére
Yep.
155 paci és 230 (206) Nm nem sok igazából, rengeteg autó tud legalább ennyit, de azért 7,8-8 sec-nyi 0-100 azért nem olyan rossz ma sem. Ennyire jó lenne a hirhedt M32 áttételezése?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #212756 üzenetére
Persze, reálisan nézve nem számít, van +10 sec-em várni. De akkor hol marad az adrenalin?
szerk.: Még ha csak 50-60-ig gyorsítok, akkor is szeretem a turbós karaktert. A kis dízel Ypsilont is emiatt élveztem vezetni, pedig az még gyorsabb sem volt a szopóbenzin Jazz-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #212754 üzenetére
Awd miatt meg arra is jo lenne. Nemi hasmagassag emeles utan.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
A-bol B-be menni eleg a 60 is. Van, hogy a Jazz-el megyek a telekre, autopalyas elozesen kivul az is eleg mindenre.
#nincsbennetarcsi
-
Xero
nagyúr
válasz diegho #212759 üzenetére
Egeszen konkretan erre csaptam le. Sajnos pentekig nem tudom kimozogni az elhozast, addig marad a nyaladzas.
Szepen papirozva minden, leellenorizve, korbeszagolva/szagoltatva.
szerk: Bar teszem hozza, hogy eppen hazaertunk sielesbol szoval 850km utan pont hianyzott meg hetfore egy 300+km-es karika. Tiszta szerencse, hogy volt annyi eszem, hogy meg hetfore szabit vegyek ki piheno gyanant. Hat jol "kipihentem" magamat.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Ez tenyleg jonak tunik. A kereskedes egyebkent sok szamomra velemenyes autot arul, sok az amerikai darab, azok nekem mindig gyanusak (toreskar, vizkar). De ha tiszta az eloelet, akkor nyugodtan meg lehetett ezt venni. Ha jol veszem ki a szavaidbol, at is nezetted, ennel kisebbre csokkenteni a kockazatot csak ujauto vasarlassal lehet
-
Xero
nagyúr
válasz rbalint88 #212768 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy nagyon sulyos volt a felhozatal ami ott volt.
Ez pont bizomanyosan volt ott ismeros emberketol aki messze koltozik. Egybol kuldtek a teljes digitalis szervizkonyvet, a kotelezo olajcsere periodusok le voltak felezve az elejetol es igen at is lett nezetve. Magyar elso forgalomba helyezesu. Meg van 2.5 ev hosszabbitott garanciaja is, szoval a kovetkezo lepes tenyleg az uj lett volna, de nekem nem er 16M-t a szalonauto, es varni sem akarnek.Amit meg meg tudok tenni az egy kiados alvazvedelem minel hamarabb es onnantol keresztet vetek ra. Legyen 5 evig auto es akkor bekeben leszunk.
Mondjuk bevallom annyira impulzus volt a dolog, hogy a helyszinen tunt fel, hogy jee van tetoablak is.
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
Titkos mesterterv az pont ez, össze legózni egy dízel PHEV Cross Country-t Mondjuk élnék egy A4 Allroadot is. Sok mással egyetemben Mostanában nézegettem egy 10 év körüli Rangert is, motorhibás, jól össze lehetne kalapálni egy mechanikus adagolóval, hogy megbízhatóbb legyen, műszakit meg ki nézi... de terepjárónak ott a traktor, futót elhúzza az SDI is, nem nagyon indokolt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz molnarpeter #212774 üzenetére
Meg van a mondás?! A jól megcsinált Outback az az XC70.
XC70 nem lenne elég? Minek bohóckodnál a villannyal?
#nincsbennetarcsi
-
Xero
nagyúr
válasz tibbike01 #212777 üzenetére
En ugy voltam vele, hogy talan a hibridek utan ezt tiltjak ki a legkesobb, szoval talan maradando. Mivel en is rohangalok varosban talan jobb dontes mint a turbos tarsai. A fogyasztasban jelentkezo ar difit meg betudom annak, hogy talan kevesebb lesz az ilyen-olyan nyugje.
Vicces egyebkent, hogy 10+ eve a szivo benzinbol turbo dizelbe vagyodtam most pedig vissza.
-
kisza25
félisten
Itthon normál használatra elég a 100 ló is, ha nem túl nehéz az autó A-B- be jutásra, kisebb autónal meg a 75-85 ló. Ahogy Göbi szokta mondani, személyenként 250 kg/25 lóerő mindenre elég a hétköznapokban.
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
TrollBalint
addikt
Az új Hyundai-okról mi a vélemény? És a hozzájuk tartozó garanciáról?
Konkrétan ezt néztem ki: Hyundai i30
Illetve, mennyire jó egy MHEV autópályázni? EGyszer vezettem egy kis 1.0-s Fordot, az egész jól tudott gyorsulni, az a része tetszett, és a fogyasztása is baráti. Igaz ennek az ára erősen kereten felül lenne, viszont 5 év garancia, és mivel új, kopásból eredő gondok nem lesznek. Max kis elektronikai zűrzavarhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TrollBalint #212785 üzenetére
Mennek ezek rendesen. 170 lovas szivobenzinnel mentem es siman lehagyott az autopalyan. Igaz az Ceed kombi volt de egykutya.
#nincsbennetarcsi
-
rbalint88
addikt
Nekem ilyen motoros i30 a ceges autom. Jol megy, de akkor eszik, cserebe esszel hasznalva egesz baratsagosan is tud enni. Marciusra pont az a tervem, hogy igyekszem kimeletesen menni, hogy kideruljon, a napi ingazasban mennyi idot bukok es ez milyen fogyasztasbeli valtozast okoz, illetve nyugodtabb vagy feszultebb leszek-e a kimeletessegtol. Hatso labter nem tancterem, a mhev kivitelekbwn nem fer el a 48V akku miatt potkerek es amugy is eleg lapos a csomagtarto (en siman bealdoznam a sekelyebb also rekeszeket a csomagtarto alapterfogataert cserebe). Infotainment big nem nagyon van, neha a wireless carplay eldobja a jelet (katonai ojjjektum mellett pl) es sima BT kapcsolatra valt, de ezen kivul stabil. Savtarto eleg agressziv, birkozos, a rafutasgatlo meg neha kicsit tulparazza, neha viszont elbambul.
Szvsz belteri minosegben elmarad a Kiatol, de foleg a VW csoport termekeitol, nem teljesen problemamentes es a gari azert eleg sok aprobetus reszt tartalmaz. Emiatt en sajat penzbol nem ezt vennem, de ez egyeni szoc problem.
6,5-ert (vagy amennyiert epp van) neznek egy jol felszerelt, 2017 utani faceliftes 1.4tsi-1.5tsi leon, golf, octavia kombit kezivaltoval (vagy ha must have az automata, akkor felreraknek egy misit valtofelujitasra a szarazkuplungos dsg miatt), vagy full monty es akkor leon cupra, octavia rs kombi olajos dsgvel. Golf GTI is tok jo, csak abbol nincs kombi sajnos, nalunk meg a ket gyerek melle csaladi autonak kicsi az otajtos Golf, helyi csapasmeronek tokeletes asszony eGolfja, de nem csak a 200km hatotav miatt nem mennek azzal nyarani -
bandus
veterán
ennyi penzert mar kapsz rendes autot rendes belterrel, lasd mit vett xero peldaul.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
footy
addikt
En vennem. Ha biztosra akarsz menni es sokaig megtartod az autot, akkor egy uj/alig hasznalt garancias auto siman jo megoldas lehet.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
Új autót nézegetünk, rav4 hybrid comfort Stylet nézem, ami már élhető felszereltsegben.
Mi az amit érdemes lehet megnézni meg az arkategoriajaban?
17-28m körül van ahogy néztem... Most is Toyota hybridunk van és szeretjük, csak kinottuk, marad 2. Autónak városban (de lehet eladjuk, meg nem döntöttünk). 3an vagyunk a családban, a lányunk 8 hónapos tehát van bőven cucc, és lesz majd egyszer tesó is...
Autópálya és város a felhasználás
Előre is köszönjük -
rbalint88
addikt
válasz eastsider #212790 üzenetére
Alapvetoen jo valasztas, zajossagat szoktak csak fikazni. A tobbi marka hibridjere neznek meg ra. Audi Q5 phev, BMW X3 phev, Ford Kuga fhev, phev, Hyundai Tucson fhev, phev, Kia Sportage fhev, phev, Lexus NX300h, Mazda CX60 phev, Opel Grandland phev, VW Tiguan phev.
-
TrollBalint
addikt
válasz rbalint88 #212787 üzenetére
Azzal könnyedén együtt tudok élni, hogy ha "jól megy", akkor "eszik". Ez minden autónál így van. Már annyi oldalról hallottam ötletet meg tanácsot, hogy még annyit se tudok, mint mikor nekikezdtem a keresésnek.
Ha új, akkor azért 10M fölé nem tudok menni. Az alatt, meg nem fogok kapni Octavia-t, pláne nem Superb-t.
Ha használt, akkor leginkább Octavia, Superb, főleg az újak nagyon tetszenek, de ugye a mostani autónkkal is azt jártuk meg, hogy a szakértő azt mondta, hogy jó lesz, aztán sorra jöttek ki a gondok, mert az előző gazdái szartak bele. (gyújtótrafó csere, aztán hengerfelújítás dugattyúcsere... Most a váltó kezdett el szarakodni... )
Hibrid igazából azért tetszik, mert az jól tud gyorsulni, száguldani nem akarok, de azért nem haragszom, ha elférnek hátul a csomagok. Váltó az mindegy, de ha lehet választani, akkor manuálisA garanciánál biztos vagyok benne, hogy mindenhol van apróbetűs rész, de még mindig több, mint a semmi. Hyundai-ét próbáltam elolvasni, de belefáradtam
bandus: Az Mazda, ugyan rettentően tetszik az is, de a motorjait nem annyira dícsérte az autószerelő, meg félek, hogy ezek az újak is rozsdásodnak. És ha már 7-10M-ért veszek egy autót, nem azzal akarnám kezdeni, hogy még költök az alvázvédelemre is.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
BigBlackDog
veterán
válasz TrollBalint #212794 üzenetére
"Hibrid igazából azért tetszik, mert az jól tud gyorsulni..."
Hát, az 1.8-as C-HR után pont nem ezt mondanám. Megindulás jó volt mindig, de gyorsulás azért visszafogott tudott lenni, főleg országúton-pályán. Hibridek esetén is erősen számít szerintem a rendszer összteljesítménye, illetve, hogy ezt hogyan tudja leadni.
-
TrollBalint
addikt
válasz BigBlackDog #212795 üzenetére
Tanultam volna inkább autószerelőnek, most nem lennék ilyen "nehéz" helyzetben
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Qru
MODERÁTOR
válasz TrollBalint #212794 üzenetére
Benzines Mazda nem rossz, ott a dizel ami bajos.
#nincsbennetarcsi
-
TrollBalint
addikt
Megnéztem őket, de elég drágák, ami elfogadható áron lenne az meg már le van foglalózva
A garancia megléte miatt nagyon az új felé hajlok, ott a Hyundai i30 mellett eddig a Skoda Kamiq-ot találtam 1.5-s motorral. Egy ilyet néztem ki: Skoda Kamiq
A csomagtartója "csak" 400 literes, de ha ez tényleg 400, nem úgy, mint a régi V60-nál, akkor az nekünk szerintem elég, de majd megpróbáljuk valahol megnézni élőben. Az autót kb. 4 évre tervezzük, hogy még legyen rajta garancia mikor eladjuk / leadjuk.
Ha esetleg van más márka, amit ajánlani tudtok, élhető méretű hosszabb utazáshoz / nyaraláshoz esetleg, az szívesen meghallgatom, és a maximum valahol 9M körül lenne, 10 alatt szeretném megúszni mindenképpen.https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Gombinyó
őstag
válasz TrollBalint #212799 üzenetére
Ez a Kamiq egy emelt Scalanak tűnik nekem a képekről. Nem akarsz annyi pénzt kiadni egy ilyen autóért sztem. Nekem Scala van, de tőrbe dőlnék, ha ennyit kellett volna lerakni érte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest