-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz FrankMonzano #146751 üzenetére
Szopó 1.6, szóval nagy különbség nincs. Fóka újabb, több elektromos kütyü, több hibalehetőség. Ez utóbbi vonatkozna egy Golf 5-re is.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz FrankMonzano #146756 üzenetére
Ácsi, én azt mondtam, hogy ha számodra fontosak az előnyei, akkor megéri a cserét, mivel jobb autó, legalábbis vezetési élményben biztosan jobb (külső dizájnban meg sokkal, de ez szubjektív).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
törölt tag
válasz FrankMonzano #146756 üzenetére
1.6-os a cél a Focusban is? Akkor legalább a jelenlegi autódnál jó pár évvel fiatalabb, és ne 3-400k-t futott legyen.
-
Sang66
csendes tag
Sziasztok, néztem egy autót, ami motorilag és úgy mindent egybe véve jó lehet, de az alábbiak lehet javításra szorulnak. Tudtok mondani kb költségeket, amiknek elébe nézek?
1. ABS látszólag nem működött próbaúton. Itt valszeg kell majd valamit csinálni. Mennyi lehet?
2. Kocsi néha kicsit jobbra, néha meg mintha az ellenkező irányba húzott volna. Ez mennyi? (beállítás?)
3. Váltó kicsit lötyögős. Igazából rendben lévőnek látszik, de üresben pl. eléggé mozog. Ez nagy baj lehet?
4. Kavicsfelverődést motorháztetőn mennyi megcsináltatni? (sok kis lyuk)
5. És a joker kérdés: tud valaki valami jó szervízes Budapesten? (3. 4. kerület környékén elsősorban, de bárhol, ha tudtok egy megbízhatót - nissan)
Köszi a segítséget!
-
BigBlackDog
veterán
válasz Sang66 #146759 üzenetére
2. Az, hogy merre húzott, erősen függ attól, hogy merre lejt az útfelszín. Ha teljesen vízszintes (ami a saját tapasztalatok alapján vártnál ritkábban fordul elő), akkor kéne egyenesen mennie. Egyébként -szerintem- egy futóműállítás azért sokszor megoldja (árban szerintem ez kb. 4-9e Huf körül lehet).
[ Szerkesztve ]
-
Integrale
veterán
válasz BigBlackDog #146761 üzenetére
Ha teljesen vizszintes az utfelszin, akkor az az ut szarul van megepitve.
Egyebkent ez a tunet lehet az egyik oldalon egy laposabb kerek, az ellenkezo iranyba huzas pedig az ut.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy németből behozott autót. Papíron a némettől venném, lehet ebben valami buktató ? -
BigBlackDog
veterán
válasz salieri. #146766 üzenetére
Én mondjuk nem írnék egy olyan adásvételi szerződést alá, aminek az valóságtartalmáról nem tudok meggyőződni. Félnék tőle, hogy galiba esetén veszik az autó és a pénz is. Vagy kimennék érte/megkérnék-megbíznék valakit a kimenetellel segítéssel, vagy itthonról választanék.
-
salieri.
őstag
válasz BigBlackDog #146769 üzenetére
Ez állítólag bevett szokás...Nem kereskedő hozta be,hanem magánszemély.Róla van szó.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz salieri. #146770 üzenetére
Igen, gondolom, hallottam már én is nem egyszer. De szerintem sok disznóság "bevett szokás" manapság, de igazából csak valaki félti a seggét, fél a felelősségtől.
Mondjuk amin elgondolkozok, hogy kint mégis milyen szerződést íratott alá a külföldi eladóval? Azon ki volt a vevő?
-
nyogo83
senior tag
válasz salieri. #146768 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem erdemes vele foglalkozni, csak tisztaban kell lenni ezzel.
Az esetek nagy reszeben igy adjak el a kulfoldi autokat.
Nem beszelek ellene, mert en is igy vettem az automat. De ha csak a muszaki allapotat nezzuk, hogy abbol adodoan lehet kesobb valamifele koveteles akkor itt hatvanyozottan igaz, hogy jol nezesd at. -
rbalint88
addikt
válasz salieri. #146770 üzenetére
nem kereskedő hozta be, hanem zugnepper
FrankMonzano: szerintem nem ad lényegesen többet egy focus2 , mint a golf4-ed. ha nem veszel egy tényleg legalább öt évvel fiatalabbat, akkor csak felesleges kockázatkeresés. Mondjuk a golf4 se egy ördöglakat, ha már nagyon kezd fáradni, akkor érdemes egy max 10 éves hasonló kategóriába átülni, de amíg "nem ég a ház", szerintem nem érdemes váltani.
másik használt autó = új rizikófaktorok = pénzköltés = anyagi bukó. -
salieri.
őstag
Véleményt írnátok a feltoltott képekről?
-
Integrale
veterán
válasz salieri. #146774 üzenetére
En nem vennek kulfoldrol olyan autot, amibol itthon is rengeteg futkos.
Annyival nem jobb allapotuak, mint amennyivel dragabban jon ki a papirozas utan, annyival pedig nem olcsobb maga az auto ott, hogy papirozas utan meg nyugodt penztarcaval koltsek a cserelendo alkatreszekre."Bad reklám is reklám too"
-
salieri.
őstag
válasz BigBlackDog #146777 üzenetére
Tudomásom szerint ilyen adas-veteli nem áll rendelkezésre.
-
-
-v-
addikt
válasz FrankMonzano #146781 üzenetére
Dehogy jössz .. 312 az euró, nézd meg mennyi még a regadó meg papírozás, meg valahogy be is kell hoznod/hozatnod, az is sokban van.
Kint csak az megy olcsóbban, ami pl. régi dízel, és ki van tiltva a városokból már, szabadulnának tőle .. vagy sok már rá a szerviz, ilyesmi. Általánosságban meg drágábbak is az autók, regadó nélkül is. Legalábbis szinte minden, amit eddig én néztem. -
matyi012345
őstag
válasz rbalint88 #146750 üzenetére
1.4-est szeretnék elsősorban. Pálya annyira nem játszik.
Amúgy nem sikerült lebeszélnem páromat, 206 lesz mindenképp, így a #146729 már nem is érdekes.
Kérdés: Mennyit számoljak akkor utólagos szervizre (tisztán, tehát vételár-átírás-biztosítás trión felül). 100.000FT munkadíjjal betakar egy vezérműszíj, görgők, vízpumpa, olaj, olajszűrő, légszűrő cserét? Plusz egy általános átnézést?
Amúgy a fekmester.hu-t nézegetem és meglepően alacsony árakat találok, mint pl. vezérműszíj szett 15k, hosszbordás szíj 5k, ékszíj 1k , olajszűrő 2k., stb.. egyedül vízpumpát nem találok az oldalon, de mondjuk legyen 15, ez még akkor is kevés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz salieri. #146776 üzenetére
A Téma összefoglalóból: Használtat külföldről? Így úszd meg az átverést! és egyebek. A németből hozott autóknál még az alját is át kellene nézni vétel előtt, mert erősen korrodálhatnak is akár.
matyi012345 Pontos árat nem lehet mondani, mert ahány hely, annyi ár lehet, látod az alkatrész árakon is. Ha normálisan karbantartott autót veszel, akkor vélhetően elég lesz rá annyi, de összes szűrő és összes folyadékról lenne szó, ezen ne akarj spórolni. Vagy 2 részre is lehetne osztani, előbb a fontosabbak, majd 1-2 hónap után vagy ahogy lehet, akkor a többi részét. Több helyről is ajánlatot kellene kérni, hogy anyagköltséggel vagy anélkül mennyiért vállalnák, és így könnyebb lesz eldönteni, hogy melyik verzió a kedvezőbb.
-
őstag
válasz salieri. #146766 üzenetére
közokirathamisítás bűncselekményét követed el te is és akik letanúzzák azok is
továbbá lehet hogy áfacsalásban érintett az autó (elsősorban újabb, drágább kocsik esetében), és ha ez kiderül majd 4-5 hónap múlva, akkor utólag be kell fizetned az áfát és a büntetéstcryptot minden termékemért elfogadom
-
salieri.
őstag
válasz LuckyL #146791 üzenetére
Aha, igy végképp felejtős a kocsi hiába lenne jó állapotban. Akkor lehetne biztonsággal megvenni ha az a személy, aki behozta a nevére íratna meg befizetne a regadot, majd utána én már tőle magyar tulajtól vasarolom meg. Amúgy a kocsi nem lett volna olyan nagy értékű.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz salieri. #146792 üzenetére
így van ahogy mondod
ha nagyon jó az autó és megér ennyi felárat akkor én a helyedben felajánlanám hogy kifizeted a plusz átírás költségét, hogy nevére vegye az ember
ennyit -véleményem szerint- megér a jogbiztonság és hogy nyugodtan alhassáfacsalás olyan 3-4 millió körüli kocsiknál szokott kezdődni, de sajnos nem lehet kizárni olcsóbbaknál sem
mivel te leszel az első magyar tulajdonos, ezért téged fognak elsőként elővenni ezügyben
vegye az importőr a nevére és te utána vásárold meg tőle, magyar papírokkal, ekkor már az övé a felelősség, és te jóhiszemű vásárló vagy, sem büntetőjogi sem anyagi felelősség nem terhel[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
FrankMonzano
őstag
válasz FrankMonzano #146781 üzenetére
Haverom hozott be 2012-es focusra, több bmw-t. Keresett rajtuk, bár ő eladásra vette őket.
-
rbalint88
addikt
válasz matyi012345 #146789 üzenetére
soktényezős dolog. alap vásárlás utáni karbantartásra elég. de egy sacckb 10 éves autón bármi lehet. lehet kell egy új kuplung, motortartó bak, kis ez-kis az, aztán csak úgy röpködnek a tízezresek.
persze nem feltétlen kell ezeket -ha kell- rögtön a vásárlás után megcsinálni, de idővel kiveszi a pénzt a zsebedből. és tök mindegy mit veszel, ha használod, költeni kell rá. szerintem a 206 egy jó konstrukció, viszonylag kevés és kiismert típushibákkal. kategóriájában jó a helykínálata, kényelmesek az ülései és a rugózása. ha egy kényelmes, megbízható kiskocsit keresel, akkor jó választás. -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen weboldalakon lenne érdemes nézni autókat Magyarországon belül.
A jofogas.hu és hasznaltauto.hu-t nézegetem, de hátha tudtok még olyan oldalt amire érdemes lenne ránézni.Live poor, die rich.
-
BigBlackDog
veterán
válasz gyáliSanyi #146798 üzenetére
Szerintem elsősorban hahu (hasznaltauto.hu), esetleg jófogás. Amit még néha meg szoktam nézni a márkakereskedések használt autói (adott márkakereskedés honlapján belül). Bár általában azok is fent vannak hahun a saját tapasztalataim alapján.
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz BigBlackDog #146799 üzenetére
Ha már felmerült: jól sejtem, hogy a new.hasznaltauto.hu illetve a hasznaltauto.hu között csak webdesign-beli eltérések vannak....? Adatbázis ugyanaz?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kés topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Milyen TV-t vegyek?
- Suzuki topik
- BestBuy ruhás topik
- Hárommilliós AnTuTu pontszámmal büszkélkedik a Redmi K80 Pro
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest