- Mikrotik routerek
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Windows XP
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- PR-Telecom
- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMaster
addikt
Sziasztok segítségre lenne szükségem,
jelenleg
i7 7700k + pure rock
Corsair VENGEANCE LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
cx550m táp
msi z270 m3 alaplap
msi gtx1080ti sea hawk
3db hdd abból 2 raidben a másik akár offolható
1db 240gb rendszer 2,5 ssd
1db samsung m.2 ssd
2db monitor 1db FHD és 1db UHD
zalman z3 plus
ezt a konfigot szeretném kicsit felhúzni,
amre gondoltam, az kb ryzen lenne 5800x -ben gondolkodom,
és valami vízhűtésben , de mivel a táp kevés így táp is kell kb 750W-os
+ alaplap
+1db e4 nvme 1TB ssd
+ ház mivel a zalman-ba nem fér több vízhűtés pl:Cooler Master MasterCase H500 mesh vagy valami ehhez hasonló lenne
keret 350-400e
(mire használom, stream , játék wot,cyberpunk, ) VGA-t nem cserélnék ilyen árak mellet, FHD-ra elég a 1080ti szerintem .
köszi előre isLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
Meggyi001 #165440 üzenetére
mire gondolsz?
Ha arra, hogy csak röviden tényeket írok akkor jah,
Ha a 2 monitorra gondolsz akkor igen, hasznos nagyon irodai munkában is.
Ha az ssd-re akkor gondolni kell a jövőre, mert most ez a cél, de akár 1 év múlva kis CAD terv olvasós is lehet dedikált VGA-val, ott meg nem árt, persze sima irodai használatra bőven elég lenne a SATA ssd is. (persze ez csak 1 talán de akkor legalább ssd-t nem kell cserélni , csak komolyabb vga-t kell szerezni. .)[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
Sziasztok
segítségeteket kérném
1.word excell böngésző irodai munkára
2. semmi
3. minden
4. 250e de ebböl 2db 24" keskeny kávás FHD monitorral (kb 100e) tehát 150e +- 20e
5. 2 monitoros rendszer leszamit viszont szeretnék tudom overkill az nvme-ssd és legalább minimum i3/r3
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
SyMbioTe #158812 üzenetére
Szia,
köszönöm,
igen amd-nél 3400G-t néztem, de ez az i3 nállam is jobban jött ki , kb mint az itthoni i7 -em7700k-m kész vicc (az intel) .
SSD-böl elég lesz , mivel file serveren vannak a tárolt cuccok és onan nyilnak meg , itt direkt m.2 nvme-t a sebesség miatt, ne tököljön az excell mert tud. a 240-250GB böven elégséges.
HDD emiatt nem szükséges mivel központi tárhely van xTB .gigás közvetlen kapcsolattal,
Nem cél az olcsóság ,de nyilván ilyen használatra nem kell több100e Ft-os gépet betenni,
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
1. Irodai munkára, sok excell egyidöben megnyitva böngésző is, és pdf-ek.
2. semmivel
3. ház+táp+alaplap+ram+proci+m.2(nvme)
4. 100e+-15e
5. FHD monitorok, d-sub hdmi dp portokkal , lényeg itt hogy 2 monitor csatlakoztatható legyen dual display
+1. érdekelne ryzen 3.gen is ha jobban megéri mint az intel 10.gen.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
palfitom #142344 üzenetére
csak az nem érthetö hogy miért abbol a boltbol akar venni? mikor ott van pl aqua is(lehet részletre venni, mármint hitelre amit részletre fizetsz, sima részletre nema dnak seholse mert ezt hitelnek hivják. ), pcx-ben nem vagyok biztos, és van pér alkatrész ami olcsobban is kijön, pl vga . de az ö dolga. ha ott akrja venni ott az ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
hajniooo #142085 üzenetére
fogad gratulációmat, egy megbízható kipróbált minőségi táphelyet egy noname tápot kaptál, aztán nehogy 1hét múlva kihulljon a gép a táp miatt.
de ahogy előttem írták, 300-is bőven elég.
nekem 550w van 1080ti 7700k 2*ddr4 ram 3 hdd 1 ssd +1 m2 ssd és vagy 8 venti
abba a gépbe még vga sincs csak igp .ezt tényleg rád sózták.-
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
Fagyi #141748 üzenetére
használtak között, 30-50e között van dell hp i5- i7-el 2-4gen közöttiek,
feltolod 8gb-ra a ramot és bele egy ssd és benne vagy a 100e-be.
ujjat nagyon neccesen találsz ami nem akasztja az fhd-t 100e-böl netezéshez 8gb ram kell az kapásbol 24e és még ssd és a többi sehol . max barabone 8gb rammal ssd-vel jön ki 100e böl ujként, csak 100bol a proci megint csak kicsit karcsu lesz. utobbinál hogy 8gb ram+ 120gb ssd beleférjen ami durván 30e maximum 70e ért néz barabone-t. mindegyik wifi-s gigalanos, a procit nézném elsösorban. 86e az i3-as+30e az már 120e
viszontha a méret nem számit akkor én a fent irt használt hp del ibm-es gépek közül választanák a használt piacról. pl:[link][ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
SyMbioTe #141273 üzenetére
1.0 ota a wot azért nem futt kenyérpirítón , van már gépigénye. gt1050 8gb ram+ ssd i3-mal és ez nem fhd ultra , az már 1050ti.
a 2200g-n elfog futni nem ultrán fhd-ban de szép grafikai beállításon kis kompromiszummal elfutt.
(#141274) viperabácsi
proci feladatokban minden féleképen, ha joltudom erösebb igpu-van benne mint a kisebb társában, de attol még egy origin nem igazán fog fhd-ban élvezhetöen futni. ha AC-ból rouge nál ujabbal játszanál akkor azért nem árt nagyon minimum 1050 de árérték aráynban 1050ti vagy 45e ért rx570oc is van. csak ez megnöveli a keretett, viszont fps-ben és grafikában látni fogod. nyilván ha külön vga akkor a proci is lehet erösebb enyniért mint a 2200g vagy 2400g ára van. ryzen-ben.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
Davcy #138931 üzenetére
300e böl kijön intelnuc7i7 is 16gb ram és 240gb ssd/nvme ssd-vel is akár. és még 100e marad
de ha AD-ban dolgozik akkor egy 50e ft-os mini pc 8gb rammal 240gb ssd-vel 100e-böl kijön.(és elég is irodai munkára netezés office-ra a teljesitmény böven.)
windows az üzlettöl változattol függ de 20-100e ft között van. ha nem céges hanem otthoni használatra akkor 3e ért is van(vagy p2p az free)
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
szallasi007 #135173 üzenetére
300e el több a nagyobb proci..
64sáv van 2 vga 32-töt megeszik, m2-esek darabja 4-et tehát 36 ment el még van a 64böl, abba belefér a 10gbe kártya is.
ha virtuálisba futna akkor pláne a nagyobb procit venném igy fele-fele menne 32szálon az egyik 32tön a másik .
ha m2 raid nem is(keret miatt, mert ugy valszeg tullépné 50e-el.) de procibol a nagyobbat venném.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
szallasi007 #135170 üzenetére
árat nem irtál, de én fotohoz inkább 2990WX ezt a procit venném tudom 300e-el több,
bár nem tudom hogy nvlinken keresztül akár vágás renderelésénél mennyire használja ki a 2 db rtx-et de procibol kép renderelés miatt sem adnám lennébb.
én spec kapásbol vennék 2db 512gb nvme-s ssd-t raid-be tenném sebességre , igy még gyorsitva a renderelés stb-n. kész cucokat meg a simákra.
tápból utána számolva amit összeirtál 880w -ban benne van 0-24-es járatás ban tunning nélkül.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
Sokimm #134868 üzenetére
ios-t hogy tenne fel sima pc-re max hachintosh vagy minek hivják megoldás de ott emg nem minden hw van, ezt el isfelejtheti ha PP-kell ami only mac-es vegyen 1,5-3milláért mac pro-t akkor gyorsabb lesz ha pc-t akar kb 500-700e böl kijön az amire vágyik csak nem ios-el tehát ott váltania kell wn10-re és vágoprogiban is akár vegás akár valamelyik másik , a kérdés az hogy mi fontosabb neki ha ios akkor zsebbe nyul ha olcson gyors akkor programokat vált.
van egybegép monitor és van sima monitor de minidp portosak ha jol tudom, ahoz viszont vagy átalakito csak ugy nem munkára anélkül viszont szebbe nyulos vga kártya.
250e böl nem fog gyorsabb gépet söszerakni, max anynit tehet hogy egpu-ként egy 1060 6gb-osat ráköt a macbook-ra és hw-san renderel az gyorsit az intel hd4000hez képest.a mostani 8szálas i7-ét cserélve legalább 80e lenne egy erösebb rambol 16-32gb kéne ami 40-80e ft
ssd-böl nvme-s 512gb ami hardverapron is 30e ft, és akkor vga psu alaplap ház még nincs , ennyi pénzböl ez esélytelen , és ios nem megy sima pc-n.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
palfitom #134169 üzenetére
igen de céges környezetben nem szabad elfelejteni a rendszeres frissítést védelmi szempontból. viszont win7-el nem igazán engedi .
2015. január 13. ekkor járt le az életciklusa a win7-nek amit kiterjesztettek : 2020. január 14. -ig . az 1,5év utána nem lesz frissítés régebbi hw-ra sem. szóval érdemes váltani wn10-re.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
spyduck #134167 üzenetére
7.gen ota van ez igy , de valahogy rábeszélném öket win10-re , cégnél nem jo ha nem lehet frissíteni, viszont a 6.gen procik tudásban és árban nem érik meg a 8.gen-esekkel szemben. kérdés, az hogy gyenge konfig win7-el vagy erős konfig amit később kell majd böviteni fejleszteni win10-el , hosszútávra vagy rövid távra tervez a cég ha rövid mehet a 6.gen ha hosszú inkább 8.gen.
nah meg a win7-nek a frissítése is hamarosan lejár.feltenni fellehet a win7-et bármelyikre akár 7.gen akár 8.gen-re is csak nem jön frissitésrá nah meg tolja a reklámot hogy frissitsmert ujabb procid van + kisem tudja használni anynira.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
Először is csak is szemléltetés miatt írom, inkább ujjaknak részben tápokkal kapcsolatban.
i7 7700k msi sea hawk x 1080ti 2x8gb 3000mhz ram + ezex+2db p300 + samsung p961 ssd+6venti
alapjáraton 145w-ot fogyaszt energia takarékosba téve 125w
teljesítmény centrikus auto oc-val gpu 100%-on pörgetve 380w
gpu 100%-on+ hdd-k és ssd-k is maxon(crystaldiskmark futatása egyidö-ben mind az 5-ön) 405w.os fogyasztás
ebből kifolyólag lehet kalkulálni a tápokat hogy ténylegesen 750w-os nagyon többségnek nincs szüksége max sli/crossfire-ban , nekem corsair 550m-es tápom van és bőven elég, meglepődtem mikor teszteltem hogy csak ennyi ezekkel a hw-kal oc-val. amire számítottam az 500w-os fogyasztás de így még bőven van a tápomban tartalék, mivel nagyon más sokkal jobb eredmény jött mint amire számítottam.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
cyberkecsi #128777 üzenetére
b-as alaplap nem huzahto te viszont huzhato procit választottál, persze elmegy de ugy nincs értelme a magasabb árat fizetni a K-s prociért ha nem tudod kihasználni.
nah meg pont emiatt mint irtam is az a proci hütö lepkefing, arra a 7700k-ra
b250 lap az jo de akkor sima 7700 és akkro is normális proci hütö, viszont ez már nem éri meg mert olcsobb venni egy z370 lapot i5-el amiben késöbb is tudsz majd fejelszteni,LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
cyberkecsi #128775 üzenetére
párhsz-el fennébb kilet fejtve hgoy 1150(200) szériát miértz nem éri emg venni
tápbol valami jobbat vegyél cx550 stb de legalább bronze ha marosan kapsz konfig ajánlást.
proci hütö az felejtös. avvla a hütövel a 7700k-t tuti enm hütöd le, minimum bq pure rock, saját tapasztalatbol mondom még igy is 70fok-ra is felmegy a proci,
nagyoin röviden összefoglalva i5 1151(300) és 8gb ram + 1050ti+550w táp meg kapod még ebböl a keretböl,[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
mohitook #128765 üzenetére
nem jo ne vedd meg !!!
1151 200szériát enm éri meg inkább 1151 300-as széria
rambol minimum 2400mhz-eset
tápbol is valami komolyabb de evvel sincs baj,nem régiben kiszámoltam és proci terén arra jutottam , hogy 1151(200) max i7 7700k+z270 lapal kb 180e
mert ugye K-s procit éri emg z270-es lapba venni.1151(300) i7-el z370 lapal ugyan ugy 180e és itt is huzos i7.
és még 2066-al is ugyan ez jön ki
ebböl következtetve, a 1151(300) vagy a 2066 éri meg, 1151(300)-ba talán jön még proci
2066-ba meg ha most i7-et veszel akkor pár évmulva fejlesztéképen ott lezs az i9 és ennél is talán jön még proci
aminél tuti jön még proci az az am4 de az amd azt meg nem akarsz.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
daylightka #127990 üzenetére
lenne 2gb vramal többet, 10-20fps-el többed. kb ennyi. És minden más oké, a tápot ha jolszámoltam 320W az egész tehát a táp is elég kell legyen.
-
DonMaster
addikt
válasz
Silεncε #127986 üzenetére
mivel mind3 1árban van amit kiválasztot neked aza elgerösebb.
most azt kérdezed hogy a gyengébb jobb-e?
te tudod amugy lehet megéri, bár inkább gyüjts még és vegyél egy normális gépet kompletbe összerakva akár aprorol. jobban jársz mint ezekkel.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
igen mert enm létezik, max bios frissitési alapon, de az ugye meg már a ryzennél is gyerekbetegség volt de azota böven kinötte.
az hogy valamilyen program szaraksziok az a program szarul megirása miatt van.
ha 1 programot nem fejelsztenek akkro más elég régi ahoz hogy ne használd, mint már kaby lake procikanál is win10 van támoigatva amit nem fejlesztenek az meg nem biztos , hgoy ezen is megy, de persze lehet szidni a microsoft-ot mert nem ad frissitést a win7 stb-re mikor még támogatot csak mert kaby-lake procit van.
hogy let ide keverve az i5/r5 szerinted?
i7 7820x 8mag 16szálas 170e ért alaplap hozzá 100e 3,6GHZ
r7 1700x 8mag 16szál 70e alplap 30-40e 3,4GHZ
intel konfig, 240e+hütö
amd konfig 140e+hütötudás ugyan az, azt leszámitva, hgoy az iontel 200mhz-el nagyobb alaporajelen dolgozik.
kérdem én megér az a 200mhz 100e ft többlet-et?
minden AAA kategoriás program modelezés animácio vágás stb amire van értelme ezeknek a sokszálas prociknak mintkapnak frissitést és patchelik stb öket,
otthoni felhasználásra kibaszni 100e ft-ot 200mhz-ért nem éri meg még munkába sem, árérték arányban jobb az amd mégha neked régebben fx-ekel volt rosztapasztalatod a ryzennel elég nagy elöre ugrást mutatot be az amd amég az intel mint sok helyen lehet olvasni elmult 8évben szart rá a fejlesztésre és csak most, hogy éget a körmére a gyertya (amd kiadta a ryzen) egyböl tudod kiadni fejlesztet procikat.
csak, hogy árértékben az amd sokkal jobb,jah és haladni kell a korral ha fejlesztenek és már régi doglokat enm tesznek bele mert kevesen vagy sneki enm ahsználja már mert van már jbob megoldásra , akkor nem a hw/os a hibás hanem az aki ilyen ösküvületet használ,
tudod haladni kell a korral és enm leragadni a multban, de ha már a tepéldád szerint élünk akkor mondok én is 1 példát, miért van az hogy nem találni fakereket hintohoz csak iylen gumival felszerelt van , jah haladtak a korral, de tüzgyujtéásnál is nincsen fadörzsi otthon hanem gyujto gyufa vannak jah haladunk a korral,
ettöl fügetlenül ha valaki akar aludhat barlangban de azért ez olyan kis réteg miota fellet találva a ház és annak épitö anyagai.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
legendásan pocsék terméktámogatásuk miatt, illetve, a "nem javítjuk ki ezt a bugot ami miatt használhatatlan a programod
1.ez max vga-nál fordulhat elö
2. ez vagy vga miatt vagy a szar program miatt mert b. bele kiadni egy patch-et utobbihoz az amd-nek semmi köze.ettöl függetlenül i5 helyet sokkal jobb alternativa az r5 ár/érték arányban is.
-
DonMaster
addikt
válasz
kurazsi #124973 üzenetére
alaplapbol a Z széria overclokra készült és K-s procihoz.
a K és non-k között csak a huzás és az alap GHZ a különbség. meg hogy a K-hoz nincs hütö (TDP is intel oldal szerint, de takarékossági szempontbol i7 vs i5 )
táp rendben bár lehet olcsobban is kapni 22-24e ért 650w-osat minöségit fsp corsair .akár félmodulárist is.
én meg néznék helyedben 1 ryzen-t is r5-el. és egy 30e ft-os lappal, meg egy i5 7500-al is és a többlet költséget meg vga-ba tenném, mivel gamer gépet akarsz igy fölösleges az i7 mivel az fps-t a vga adja amiböl egy 1060 i7 kombo roszabb mint egy i5/R5 1070 kombo.
de még emelem a tétet , veszel egy i3/g4560-as procit és veszel egy gtx1080-at
késöbb meg akár bövitheted a procit, jobbra akár i7-re de addig is elmondhatod, hgoy téynleg egy gamer géped van
de összefoglalot ajánlom neked is, pl: végsö ár , monitor csatlakozok/felbontás stb infok hiánya miatt.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
phoenix1989 #124972 üzenetére
ez nem is téma, de az hogy van neked pl: i5 7500.-ad és lecseréled i5 6magosra , annak nincs elörelépés alapja, kiahsználni nem fogod, gyorsabban enmf ognak menni stb, ergo kidobot pénz,
még talán i7 8mag/16szál-ra nem de az már nem ugyan az az árkategoria,ryzen más, aki régi gépröl érsd 4.gennél régebbi gépröl fejleszt vagy valami athlon stb-röl azoknak jobban meg éri, de egy 6. 7. gen i5-röl nem .
fps-ben javulást nem fogsz látni, pedig elég sokat ráfogsz áldozni alplap+proci duo-ra .ha 4.nél régebbi gen i5-öt van akkor a csere érthetö de nnál ujabbnál kidobot pénz, elörelépést akkro csak is az i7 hozna abbol is a 8mag vagy 10mag vagy miylen a 2066-osba ami van ,
-
DonMaster
addikt
válasz
phoenix1989 #124970 üzenetére
ha uj alaplapot is veszel és arra is költesz nem kevés pénzt akkor lehet, hogy van értelme, bár az inkább használattol függ, mert játékra nincs értelme, munkára meg természetesen bár ott nem 6/6-ra hanem inkább ryzen vagy TR-re
-
-
DonMaster
addikt
válasz
Zoli Durden #124436 üzenetére
vga 1. böven jó
procibol inkább az 1300x-et föleg hogy adnak hozzá hüttö is.nah egm árban olcsobb mint a sima link szerint
különbség x-esek tuningosabbak és elvielg magasabb roajelen si vannak alapbol, + R3-mat kivéve nem jár hozzájuk hütö pl: r5 r7-esekrambol 8gb ha 1x8 vagy 2x4 az is legalább 20e ft és ez modnható minimumnak.
alaplap ram kombot viszont ryzen topicban kérdezném helyedben mivel a ramok kicsit problémásak nem mindegy nekik melyik ram melyik alaplapal van.táp elbirja mármint az 550w böven elég neki de ez a táp nem ajánlot igy azt is vennék minimum 1 fsp hexa 400w-osat 11e
francokat kell 600w táp rx470_nek
550w os elbir 7700k és 1080ti-t is böven , nem hgoy egy r3 és egy rx470-et böven elviszi[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
Teasers #124417 üzenetére
javasolt manuálisan letölteni minden legfrisebb drivert és azt telepiteni
windows letölt egy általánosat nem mindig a legfrisebbet , persze avval is megy de nem az igazi,
olyan program meg nincs vagyis van de azt nem ajánlom inkább manuálisan
alaplap oldalárol letöltöd és a vga oldalárol is ezeket alaplap utána vga telepited lehet 1-2x ujra is kell inditani de utána pöpec lesz.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
igen de mégha felszököben is és csak 1-2e-sel tünik drágábbnak attol még az 1-2ezer + 10e-el drágább ugye az x-es hez nincs hütő és minimum bequiet pure rock kell ami 10-11e körül mozog, persze ha van am4-es proci hütöd akkor téynleg csak 1-2e ugy megéri az x-es anélkül marad a minimum 10e-res különbség.
-
DonMaster
addikt
válasz
rChucky888 #124369 üzenetére
4k/vr-re
inkább 1080titápbol fsp hyper m 600 minimum
rambol 3000mhz-s inkább vagy nagyobb árban nem sok különbség van.
többi az ugy kb jonak tünik
viszotn a k-s procihoz kell egy proci hütö is minimum: bequiet pure rockLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
Bobo_07 #124361 üzenetére
az a tápot véletlenülse vegyél inkább fsp hexa 400-ast
ház megint csak hagy kivetni valot maga után.
i7 nem tudom mire kelhet sima android studiozáshoz ,
viszont ssd-t vennék egy 120gb fury-t legalább
vehetsz i7 7700-at de ne k-sat iylen laphoz az föslöleges.másik akár vga nélkül is veheted a hd630-al böven elfutnak ezek medbeállitáson de persze vehetsz 1030-at csak nah i7 melelt az elég vicces feláálás .
amugy suliban only androidstudio-val programoztok ? amit mondjuk kétlek, igy én nem kötném ahoz , teszem hozzá mobilt rádugod és azon teszteled a progit sokkal jobb mint az emulator ami van az android studionak, menynit szivtam anno vele, és menynivel könyebb volt rádugni a mobilt és azon tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
sztrope #124321 üzenetére
akkor még 1 bonusz kérdés milyen csatlakozok vannak rajta a monitoron?
oké nincs hdmi
de dvi-i vagy dvi-d vagy csak d-sub(vga) van rajta?
nem mindegy mert ha van digitális akkor uj vga-val is menni fognak , ha nincs akkor aktiv átalakito kell ami 3-15e ft de itt a drágább jobb is ténylegesen föleg ha játék is lesz .tápot viszont ted fel a legmagasabb polcra nagyon magasra , és vegyél egy normálisat ennek elég akár egy fsp hexa 400 (13e)-is.
én viszont pentium g4560-at(22e) vennék 2mag 4szál és ugy kijönne egy normális vga pl: gtx1050ti (45-55e)
egy b250m.(21e)-es alaplapalvagy akár ryzen bár annál az r3 nem annyira megérös még!
a ram amit kinéztél az rendben van
alaplap pl: MSI B250M PRO-VDH 4ram foglaltos jövöben lehet böviteni
most 2x4gb hyperx 2400mhz-es ramot vennék ha kites amit irtál akkro azt.
ház pl: zalman z3+ 13e
ez eddig tápal 141e
ehez még egy 120gb hyperx fury ami 22e
igy már 163emaradék pénzt meg akár 1tb wd ezex-re 14e vagy akár nagyobb ssd 240gb ami 28-30e(6-8e plusz)
vagy késöbbi monitor cserére , + ha nincsen digitális csatlakozo a monitoron akkro 1 átalakito is kell.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
Krisz0418 #124312 üzenetére
bocs de
ezt hogy? oké procit használtat veszel rendbenalaplap kb 20e
ram 2x8gb az kb 37-48 de inkább 40e -hez közelit.
ez már 60e ft.
és 1060 3gb -ot honan vezsle 25e -ért ? ujjat? mondjuk használtat is necesen.teszem hgozzá ha a vga más pénzböl
és csak alaplap proci ram trio érdekel bár nem tudjuk milyen ház miylen táp ssd hdd stb-t
ugy azt m,ondanám hogy2x8gb ddr4 3000mhz(de lehet 2400mhz-es is bár árban szinte annyi.) corsair 45e
intel pentium g4560(2mag 4szál) 22e
maradlékböl böven kijön egy b250-es alaplap akár amelyiket tenéztzed ki az is.kérdésedre elfutnának rajta bár nemt udni hgoy miylen felbontáson mert pl: 800*600-on tuti ultra beállitással is.
de 4k-n már a medium se garantált.
persze ettöl még elfut, késöbb i5-re valo fejlesztés oké viszont késöbb igy vga limitbe fogsz futni a 3gb vram miatt, ezért jbob vétel a 6gb-as változatt.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
-
DonMaster
addikt
válasz
#91166208 #124141 üzenetére
mi a cél? profi zene halgatás
profi szerkesztés stb semmi infot nema dtál ahogy árat sem giy nehéz válaszolni, irj valmi árat vagy ha lényeg csak az , hogy legyen hang akkor kb meg veszed a legolcsobbat és az arra tökéletes pci-os kell ha nincs vga-d akkro lehet pci-e-es is.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
Kartács #124139 üzenetére
elvileg amd intel-es megjelenék aug végére várhatoak persze mire itthon is lesz addigra még félhonap eltelik , vega 1 max 2napja van piacon még 2-3hét mire normalizálodik fejlödik driveresen , szoval ugy durván 1honap minimum ha 2honapot vársz akkro már kint lesznek , és már nem is kezdö áron ami mindig sokkal magasabb mint a pár hétre rá lévö ár . Én a helyedben vissza jönnék akkor .
vga nem irtam hgoy rosz az fe hütése csak azt hogy a custom -ok sokkal alacsonyabb höfokon tartják a gpu-t plusz az oc-jük is több , és az fe verziok és a simák között nincs akkora ugrás,
fe-k kb 240-260e között vannak 250-280 között már lehet kapni jol hütöt vga-t 1080ti-t persze vizes 280-tol kezdödik.akkor jo a táp azt lehet én olvastam félre hogy az már emg van és azt nem vennél, ha téynleg nem használt nagyon akkor az még rendben is van .
ssd fury vs evo hát már hgoy lenne jobb? fury az mlc még az evo az tlc-s már technologiában is roszab a samu , föleg árban, de ott van még a hyperx xeno ami tuti gyorsabb az evo-nál és árban szinten 1:1-ben az evo-val és ugyan ugy mlc-s mint a sima fury x + a sebesség.
persze ha samsungot akarsz venni akor ugysem tudlak lebeszélni ,de ez már a tedöntésed.de amugy ha csak foto nézés akkor anank téynelg kár kiadni anynit amenyibe az nvme-s kerül , max ps-ben ha dolgozol de mint irtad játék gondolom film net és foto nézés ezek kb iylen alap dolgok ezek simán fognak dutni sima ssd-n is nem kell ehez nvme-s ami 2000mbps+-osak, az inkább munkára iylen célban nem adja ki erejét kicsit sem . nagyon max 1-2 inen 100gb másolása oda 100gb meghajton belül másolása lehet gyorsabb pár secel.
monitor terén a 4k-sok 100e-töl kezdödnek a legolcsobb, de a 144hz-esek simán 200e alap ártol a legalapab egy normális az téynelg iylen 300e-töl van de ezt deja vu jobban vágja a monitor témát.
deja vu
azért nincs oda küóldve a monitoros topic mert aki venne monitort az iylen max 50e-ig venne aki több ért az kapásbol meg találja azt a topicot és ott kérdez, de ugye 50e -ig 22-24"-osba fhd -ba te sme nagyon tudsz sokkal jobbakat ajánlani mint amit itt teszünk , mert ugye nincs, 100e ért már van jo de a legtöbb eset 50 e söt nem rég volt 20-25e ért is ara azért kb töknyolc mit ajánlasz kategoria , lényeg hogy legyen kép.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
Kartács #124136 üzenetére
annyira nem rosz amti összeálitottál de 1-2honap mulvai vásárlásra kár elöre lefixálni a dolgokat enynire elöre max 1hét,
hamarosan jön a uj amd az uj intel 2066 ha joltudom meg az uj 1151-esek is, és még a Vega is ezek árat is nyomhatnak meg jobb alternativát is adhatnak.
1080ti-nál érdemes normális 2ventiset venni mégha nincs ablak a gépeden akkro is sokkal jobb a hütése mint az fe-nek nah meg ha kell jobban is huzhato , ugye fe kb 80fokon pörgeti még a 2ventis 65-ön, azért nem mindegy, mert ha az lenne számodra akkor nem noctua hütöt néznél hanem sima gyári intel hütöt raknál rá.
750-es tápot föslölegesnek találom 650-es böven elég 750 ha sli-t tervezel
ramnál annyira nem számit már a késlletetés mitn régen inkább hogy melyik több mhz-s tehát ha 1-2e-el többért tudsz gyorsabb mhz-set venni akkor ved azt tuningban elönyét fogod látni.
nvme-s ssd-re anynit tudok irni, hogy oké de ezt a sebességet anynira nem lehet érezni egy sima ssd-vel szemben win+játék töltésben, ez már inkább munka szint ahol van is jelentösége , otthonra játékra ezért kár pénzt kiadni inkább egy fury 240gbLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
matyifej #124115 üzenetére
1600x mellé kell venned proci hütött mert ahoz nem adnak gyárilag,
1600-hoz adnakram minél nagyobb orajelüt 3000-3200mhz.-eset
1050ti 4gb vram vs 1060 3gb vram
eröben az 1060 jobb de a 3gb vram bajos föleg 88e ért
föleg akkro amikor ipon_nál 95e ért lehet venni 1060 6gb-osat ami sokkal jobb választás, és 88e ért nem éri meg az 1060 3gb-os verzio az a 6gb reális ára nem a 3gb ára.44e ért van G.SKILL 16GB Ripjaws 3000mhz
46e CORSAIR 16GB Vengeance 3000mhzeztek már jobb választások söt olcsobbak is.
,49e CORSAIR 16GB Vengeance 3200mhz-s is van ahogy G.SKILL 16GB Ripjaws is van.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
Peppo #124103 üzenetére
vga: pl: msi gaming x, aourus, zotac extrem , akár compakt vizes amit k9önyebb huzni ezekböl a zotac és az msi sea hawk x,
proci r7-.es böven jo lesz neked, intelt most enm érdfemes venni, meg kell várni még kijön az uj 1151 és uj 2011-v3-mat válto széria is, teljesen és akkor lesz intel proci amit érdemes feltenni, máskép csak a 7700k de a ryzen 3d graf programozás -okra sokkal jobb választás, persze az intel 7700k viszont játékra még amég nincsenek anynira optimalizálva, + jövöre nézve az r7 jobban meg éri mint a 7700k
táp: fsp hyper m 600w-700w , komolyabban evga 650 750w-os gold+-os szériáibol néznék. de mindegyik meg felelö amit felsoroltam söt ez csak töredék a miylen tápot vegyek topicban van 1 lista 600w-fölöt mindet felelhetne sorolni 750w-ig
amd ryzen terén a ryzen topicban néz szét hogy melyik az a lap amelyik a legjobban adja a tuningot.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
WinZol #124085 üzenetére
elsöre is ezt irtam mivel 75w-a fogyasztása , ha van rajta tápcsati kicsivel eleht több, de 1 venti is böven lehüti a különbség kb az hogy az 1 ventis lehet hogy végig aktiv addig a 2ventis meg pl: msi gaming -nél 55fok-ig nem pörög utána igen.De az 1 ventis is jo teljesitményben max a minimális oc-k okozhatnak ami kb 1-3fps-et eredményez a legolcsobb és a legdrágább között. Lényegében teljesitménybeli különbség nincs ,
-
DonMaster
addikt
-
DonMaster
addikt
válasz
WinZol #124077 üzenetére
nvidia gtx1050ti ~ 50-60e
fsp hexa 500 ~ 15e (jövöre is gondolva, ha bövités stb lesz máskép a 400 -as is elég)
egér saját választásod szerintvagy
nvidia gtx1060 3gb 80e (bár ez vram limitbe ütközök a 3gb miatt de erösebb az 1050ti-nál)
fsp hexa 500 15e
egér egyéni választásLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
ha most veszel és 1-2honap mulva bövitesz akkro viszont 1x8-at vegyél elsöre és késöbb még 1x8-at igy még késöbb is marad lehetöség bövitésre, persze ha kitudsz még sporolni 1x8gb-ramnak most pénzt akkro sz is jo, de késöbb is veheted és most csak 1x8-at igy késöb dualban lenne
-
DonMaster
addikt
válasz
Sky85 #124058 üzenetére
proci intel g4560(bios frissités/b250-es lap b250m mortar szinten ugyan az az ár) sokkal jobb
ha csak film+poker +net akkor minek nagy adat tárolo? mért nem inkább 120gb ssd sokkal jobb választűás pl: fury hyperx 120gb 22e
sokkal gyorsabb pörgösebb rendeszered lesz böngészés pokerezés közben is.
procihütö-t nem ismerem.
ram 2x4gb
vga minek? elég az igpu ami a prociban van .
hangszoro bil igazándibol az már mindenkinek egyéni igénye szerint ha neked megfelle akkor oké .LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
IMIIKE1998 #123975 üzenetére
cs:go-t itt leirják
wot nekem is elöfordul sajna elég sokat el.. a frissitésekkel mostanában.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
IMIIKE1998 #123967 üzenetére
wot stabil 30fps hd630-al (minden minimumra huzva )viszont év végéig jönnek az uj mappok amik növelik a gépigény-t
cs:go brutális gépigényü WT elmenn hasonloan mint a wot, arma-t nem ismerem de már a cs:go és wot bol kiindulva tudván az ezévi terveiket a 300e-böl nem tudsz csökenteni ha akadás mentesen akarsz játszaniLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
palfitom #123965 üzenetére
persze átlehet , de utána lesz 2 particiod a hdd-n amit ugy tudsz leszedni ha formázod , mivel az elején lesz egy 120gb rendszer végén a maradék, ennél sokkal 1x-übb ujra huzni a gépet és nema vinyon lévö adatokat basztatni, persze leeht 1 particio is, de teszem hozzá nem mindenki ért ahoz hogy kell át clonozni particiokat, nah meg nem is mindegy . de könyebb sokkal ssd-t venni elsöre a clonozás stb-t igy idöben meg sporolod.
-
DonMaster
addikt
válasz
pepepatyka #123961 üzenetére
r3 már msot 33-ért van, a 28 neces hgoy rövid idön belül lemenne anyira,
ssd-t igy késöbb is meg veheted de sokat lassit a gépen én inkább hdd-t vennék késöbb és ssd legyen 1050ti-al
és késöbb egy hdd addig necesen de 1-2 játékal rendszerel ellehet férni az ssd-n is , abbol viszoint enm érdemes mást venni minimum fury x 120gb-sat.
ssd-t ha késöbb veszed avval csak az a baj hogy a rendszert is huzhatod ujra, persze ha neked belefér hgoy 1-2honap mulva ujra huzd akkor oké .LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
Devas #123956 üzenetére
én inkbb vettem volna sima i5 procit vagy r5-öt és akkro kijön a 1070-is föleg r5-el még tuning is opcio sima i5nél nem de eröben sokat nem buksz sima i5 vs tuning i5 között persze tuningolva már igen de anélkül minimális, árban viszont nem mindegy, mert egyiknél kijön egy 1070 is
én játékra mindenféleképen föleg ha tudom hgoy késöbb veszek egy jobb procit akkor a procibol vettem volna egy i3-mat vagy egy g4560-at és melé z270 lap és gtx1070 persze hülyén nézne ki de ha tudom hogy veszek uj proocit késöbb akkor ez jobb utt, nem 2 dolgott kell meg venni ujra hanem csak 1-et föleg játékra,
persze az is amit irtál járhato csak akkor a 1060-at elkell adni ami a mostani árfoylam miatt nem hogy 97e-30% de még 65e ft-ot ah fog érni decemberre lehet már akkro sokat mondtam, mert kezdik elárasztani a bányász karik a apiacot, és jön a vega stb, árak csökenni fognak ha tetszik ha nem. igy azon már bukot,
persze még 1 lehetöség adot vesz elsöre egy i7 7700k-t és melé egy gtx1050ti-t 47e ért , majd gyüjrt és vesz késöbb 1070 1080-at
csak tudatában anank, hogy játékra van használva szeirntem 10böl több mint 5-en a vga-t mondanák, hogy abbol kell erösebet venni már elsöre .1060 3gb elég elb.. széria. kevés vram miatt limitbe ütközül amia 6gb-nál nincsen, persze azért jobb mint az 1050ti de a vram limit miatt kb amenyit nyesz anynit buksz is.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
kjanos #123952 üzenetére
még valami tunigra rátérve a 2660mhz-es ram nem a legjobb választá a 3000mhz vagy annál nagyobbal szemben. bár ez itt off.
Devas
evel tisztában vagyok,de nem mindegy egy gtx1060 va gtx1070 föleg abban a tudatban, hogy tervez egy i7 7700k-t venni késöbb. és igy meg enélkül is a koncepcio-val vannak problémák azért z270-es lap még oké bár 45e-ért is lehet venni akár söt a sima i5 proci is elsöre elég lett volna és máris kijön a gtx1070 ahogy ryzen oldalon is böven kijött volna. szoval variáciok tárháza nyitva volt,
és játékra gépet venni akkor nem az alaplap proci amiböl brutálisat veszel egy közép alap vga-val hanem veszel egy még pont elég procit egy pont elég alaplapot és mellé egy brutál vga-t . játékra egy x összegböl , persze ha az öszeg bármeyni lehet akkro vehetsz proci alaplap vga-bol is brutálisat, de játékra egy brutál proci brutál lap és alap vga-t venni nem tudom de szar vétel, ezek mellé egy hulladék tápot ami kb az ire a pont.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
kjanos #123952 üzenetére
z-s lap mint irtam ha késöbb 7700k lesz akkor oké,
az hogy az i5 k-s roszvétel volt-e azt enm irtam de hogy játékra jobbat tudtál volna venni az tuti. ha nem k-s procit veszel hanem simát.
az hogy az i7 vs i5 között most még nincs sok különbség oké de most hgoy beöttek a 4 6-8 stb magos procit intel amd-nél is igy már a gyártok is fognak ezen kapni és ugy gyártani hogy kihasználja. de egy r5 továbbra is jobb vétel let volna föleg hogy azt olcsobban lehet tuningolni nah meg kijöt volna egy 1070 játékra ami sokkal jobb.
sima i5 is kijött volna, vagy másik opcio, ha 1éven belül veszekl i7 -et bele akkor akár egy g4560-as proci elsöre és a különbözetböl egy gtx1070 és amitn meg van az i7 már 100%-on hajtja a vga-t is addig is közel azon amivel jobban is jártál volna oké az nem tuningos de 2mg 4szálas még ha melete egy z270-es lap is van de késöbb i7 k-s proci jön bele jobb döntés , nah mindegy ez már veszet fejsze. jobb lett volna, ha kérdezel elöbb , hogy enyni pénz ért mit ajánlunk és utána veszel gépet lehet már jobb konfigod lenne játékra,
mert ugye egy 1060 vs 1070 azért nem kis erö különbség.
97e vga még csak-csak megérte de akár kis gyüjtés vagy 1-2 alkatrész igéynböl leadás és van egy 1070 ami sokkal jobb, de ezt már jo párszor leirtam.táp nem tudom hol mit olvastál de jot tuti enm irtak rolla, az hgoy enm sporoltál rajta viccesen ahngzik, 600w-os táp 15e ft-ért az egy vicc, enyniért max fps hexa 500w van
600w-os jo táp az 22e töl kezdödik, ezen 80+ minösités sincsen egy ilyen géphez amit tuningolni szeretnél és késöbb még i7-et beleraknál és huznád azt is ahoz minimum 80+bronz de inkább goldot veszünk nem 80+ -al rendelkezöt se aminek nincsen 80+-os minösitése, nagyon leirva ha a táp meghal hiába a gari viszi majd a többi cucot is, akkor látnifogod hogy menynire nem érte meg a szet.nem a procival nyersz fps-t hanema vga-val egy sima i5 vagy i3 vagy r5 egy 1070-el több fps mint amit a tuningos i5+ 1060-adbol kifogsz tudni hozni.
néztem pár tesztet és i3 gtx1070-el vs i5 gtx1060-al
különbség 5-10fps átlag
de az 1070 egy i5 vagy i7-el már 20+fps átlagal rendelkezik
de már kapásbol több fps lenne és késböbb meg még több, mikor i7et veszel, szoval még 1x válaszolva kérdésedre játékra hogy tudtál-e volna jobbat venni , az a válasz, hogy igen,. tudtál volna.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
kjanos #123946 üzenetére
hát jot nem igazán
mondjuk azt hogy ahol lehetet volna ott pazaroltál ahol keletvolna költeni ott sporoltál
vettél egy huladék tápot egy gamer alaplapot z270 több mitn 50e-ért vettél 110e ért egy gtx1060-at és mellé egy i5 k-s procitnah most egy b250 sima i5 proci 2400-3000mhz-es ramok
egy gtx1070 és egy normális táp ami pont enyniböl kijött volna, játékra ez utobbi jobb is lenne,persze otvan az hogy jövöre nézünk ara jo a z270-es lapod de akkro abba kell amjd egy i7 7700k is késöbb, máskép pénz kidobásvolt az 50+e ft-os lap a sima b250-el szemben ami 25-30e ért már van.
vga enyniért pénz kidobás volt, enyni nem ér max 100e -ret ér a gtx1060 nem anál többet mégha 3 ventis akkro se. a táp amin enm szabad sporolni azon nagyon is sporoltál vettél volna egy fsp hexa 500-ast vagy egy fsp hyper m 500-ast már jobban jártál volna sokkal minöségibbek, a milyen tápot vegyek topicban az ajánlotak között zalman nincs is.
mindenféleképen összeszámolva az elköltöt keretedet simán kilehete volna hozni jobbat játékra belöle.
attol függetlenül nem azt irom, hogy rosz amit vettél leszámitva a táp, de nem kicsit tulárazotatt vettél .
összeszámoltam durván 331e ft-ot költöttél el.gépre amit játékra szánsz.
#123939) SyMbioTe
hsz-ében lévö (#123920) Tsebacsi válaszára
abbola hdd minusz és r5 1500-at veszel amdnél intelnél hdd minusz és i5 7500-at veszel
mind kettö esetben egy jo táp és egy gtx1070-al tolhatod ami sokkal jobb mint az általad leirt konfig játékra.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
fölösleges iylen tulárazot hdd-t venni.
persze lehet hgoy a gari miatt biztonságosabb meg minden , de ha galyra megy és az adat bukta akkor cseszheted hgoy gariban cserélik buktéál mindent, aki munkára vesz az vegyen 2 darab wd ezex-et raid-ben összerakja és ha az egyik tönkre megy ott a másikon a fontos adat, 2 ezex meg van 28e-böl, amiket irtéál meg közel itt kezdödnek, szoval árérték és biztonság arányban az ezex jobban meg éri. hiába csak 2év gari van rá a másik 5évesel szemben. mondhatni hogy bármi másnál a gari többet ér de a hdd-ssd-nél a garit cseszheted ha a fontos adatok vagy amivel perpill dolgozol bukod .LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
-
DonMaster
addikt
válasz
SzinaCat #123855 üzenetére
össz vagy tél? mert össz kb 20nap tél meg még 4honap.
bár a lényegen enm változtat enynire elöre kártervezni, egy mostani konfigot kitudunk irni neked, de 20nap mulva már vega uj intel stb-k és a bányász karik is jönnek mennek igy, ha most irunk 1 konfigot az lehet már 20nap mulva ugyan anyni pénzböl sokkal jobbat tudunk irni, 4honap mulva meg pláne jobbat.
az én javaslatom hogy gyere vissza vásárlás elött max 1héttel.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
-
DonMaster
addikt
hasznéltnál az utolso az intel/nvidia ami közel joárban van, csak majdnem anyniért megvan ujonan is.
én ipon/aqua/pcx gépösszeszerelésel raknák
coffe-lake ...-eket lehet érdemes megvárni bár kitudja,
helyedben én most
R5+15gb ram 12gb ssd+1tb hdd + 500w fps hexa + ház 12-13e ért pl: zalman z3+ ,
vga-bol viszont gtx1080-at 180-195e körül.igy kb 330-340e ft-bol kijön pontos tipusokat hamarosan irnak.
-
DonMaster
addikt
válasz
Mokacsínó #123504 üzenetére
ssd-re rendszer menne, windows linux kimit használ, azt utolag beszerezni totál gép ujra huzás , akkor inkább hdd késöbb , nah mindegy,
vga-bol ha nem 1050ti
akkor gtx1060 6gb csak az most elégé huzos 100e körül vannak ujakk. igaz van ahol van 130e ért gtx1070
viszont utobbinál már minimum 500w táp kell.sima 1060 3gb-sat enm vennék 1050ti vagy 1060 6gb-s .
bár én most várnék vga vásárlással 2okbol
1 kezd telitödni a vga piac amd rx-és gtx 1060-okkal késön beszált bányászok kiszáűlása miatté és pár régi mostani kiszálása vége,2 ok ami miatt várnék az az rx vega ami napokon belül kifog jönni, ez oké hgoy felsö kategoriás kártyák de lefogja nyomni az árakat ugy nvidiatéren ugy amd téren, föleg ha a bányászok átálnak rá akkor az rx 480 580 stb-k használt és uj áruk is drasztikusan csökken, ahogy az 1060 -ak és is.
-
DonMaster
addikt
válasz
Mokacsínó #123498 üzenetére
ssd-t miért nem 1. mert van , 2. mert önszivatást akarsz.
alaplap SyMbioTe -töl másolva.
Alaplap: MicroATX: Gigabyte AB350M Gaming 3, MSI B350M Mortar/B350M Mortar Arctic Asus Prime B350M-A ||| ATX: MSI B350 PC Mate/B350 Gaming Plus/B350 Tomahawk, Asrock AB350 Pro4/Fatal1ty AB350 Gaming K4, Asus B350-Plus, Gigabyte AB350 Gaming 3 ~ 25-32k
CPU: AMD Ryzen 5 1600 ~65k
Ram: Kinézett lap támogatási listájából egy magas órajeűt. 2*4Gb ~23k, 2*8Gb ~43k
ház : zalman z3+ 13e
táp: fsp hexa+ 500w 16e
vga: 1050ti 45-60e , akár 1 ventis is lehet , ajánlot márkák : msi, asus, akár giga is, ha lehet inkább elsö kettö.
hdd: wd 1tb ezex 14elegolcsobban 201e (8gb ram) 223e (16gb ram)
ssd: hyperx fury 120gb (rendszer és akár 1-2játék is) 18-20e
ssd-vel 220eén ssd-vel venném , ennyiböl jobb vga nem jön ki ahogy proci sem.
intelböl msi b250m mortar 25e és intel g4560 18e vagy g4600 26e
igy 180e[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
matyiGo #123471 üzenetére
ebben
pont nem az jön le hogy bármelyik 6magos intel lenyomná a R7-et , 10-20sec-el gyorsabb mint az uj eresztés intelböl, a 7700k meg a 6magos intel és 6800k-tol gyengébb.
ramoknál a különség az ha huzod akkor kell a 3000mhz min.
ha enm huzod akkor jo a 2400mhz-s is.
viszont ha nem huzod akkor minek z270-es alkaplap? b250-ben is böven elfut a 7700k (csak a több mhz miatt) vett proci, igy azon is tudsz sprorolni.Nah mindegya te géped lesz , én már igy fejleszteném, a ryzen amiben kevesebb az a max fps az intelle szembhen játékban, munkában sokkal jobb, De te mint irtad utomunka abban nem csak vágás van hanem iképszerkesztést stb. is animácio stbstbstb. azokat viszont a ryzen bárhogy csüröd csavarod de 16 szál vs 8szálban nem kicsit elgyepálja az intelt.
a ramal kapcsolatban nem tudom milyen forumokat olvasdol de azért nem igazán ugy van.házal kapcsoaltban viszont z9 neo mindenhol porszürös +ventik is vannak benen azért ajánlottam.
-
DonMaster
addikt
válasz
matyiGo #123469 üzenetére
nem jo, munkára ryzen-t érdemes venni.
r5 r7-es procival sokkal jobban jársz mint a 7700k-val. (r7 1700x kb annyi mitn a 7700k de 8/16 szálas ami video stb munkára nagyon is jo.)rambol ha mégis intelnél maradnál akkor is min 3000mhz-s ryzennél ugyna ugy.
táp minimum evga b3 650w , eza minimum jövöre nézve 600w kell és ez árban jo helyen van a többi teljesen modulárishoz képest.
a ház nem éppen az ajánlot kategoria , igy inkább zalman z3+ vagy z9neo
az a lap amit kinéztél , hát jobbat kell venni ha már tuningos proci.hütönek pl: bequiet shadow rock 3 / noctua ha lesz tuning ,
tuning nélkül bequiet pure rockde én ryzen-t vennék erre a célra amire kell neked.
irj 1 árat ugy könyebb irni fix alkatrészeket nekd hogy mit érdemes pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
membrandj #123434 üzenetére
igen , evvel nem eleht vitatkozni nem is akarok, de tuningolni azért egy kezdönek nem a legjobb opcio és akkro már minimum 3000mhz-s ramok nem 2400mhz-s , multiban sok minden más ez is igaz, de fhd monitor marad nem 4k amin azért nem dobb anyni-t . nah mindegy kapot most már elégé kielégitö választ a kérdezö
,
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
membrandj #123427 üzenetére
igaz 1080ti ,de a sima 7700 is böven jo nem szükséges 7700k+z270
i5 i7 hez képest 1080ti_nál 2-30fp különbség játéktol függöen a minimum fps , optimalizált játéknál éphogy 1-2fps küólönbség optimalizálatlannál akár 30fps is. a minimumban fhd-nál , i5vsi7 1080ti tudom i5 K-s de a sima i7 erösebb mint a K-s i5 GHZ-ban is. az a +300 ami a K és non-k i7 között van az téynleg max 5fps minimum különbséget eredméynez ami enm ér meg ekkora felárat , b250 helyeet z270 15-20e ft-al több + pure rock helyet noctua az még 15e és a proci is 10e -el több 40-45e ft + pár fps-ért annyit nem ér, föleg ha nem tuningolod, ha tuningolod akkor meg ér-LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
cstomee #123422 üzenetére
enyniért ez a b250m-es tulárazott de nagyon.
ha nem lesz tuning és nem kell raid akkor a b250 simán elég pl: msi b250 krait vagy gaming m3 , sokkal olcsobb és ugyan ott van , 50e ért már minimum z270.-es alaplap
noctua hütés? minek? ha nem lesz tuning akkro tök felesleges ere enyni pénzt kiadni egy be quiet pure rock böven elég, ha tuning elsz akkro z270 lap + K végü proci. i5 amit kinéztél jo, de néz majd emg amd r5-ösökat is fognak ajánlani árérték aréányban jobb, és minimum fps-t néz ne a maxot, elöbbiben 3-5fps különbségek vannak ami elenyészö föleg fhd-ban 1080ti-al stabol mind ketönél a 60fps mondjuk ryzennél nincs integrált vga,táp minimum 600w-os kell az 1080ti miatt, igy minimum fsp hyper m 600 ez alá ne menj efelet meg akár be quiet 10 600w stb.
ssd igazándibol ha csak játék akkor a sima ssd is böven elég lenne, pl: hyper x 240gb rendszer+pár játékra,
ha munka lenne akkor emglérteném a kinézet ssd-t de játéknál sok elönyét nem látod a sima ssd-kel szemben.
többi alkatrész rendben van szerintem amit kinéztél.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
MaxxDamage #123419 üzenetére
a teljes szettesnél nincs nagy választás 40e ért csak 1 van c2d-os ,
a simáknák már más a helyzet, talán a p710-est i3 3220-as procival szerelt 45e ft.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
MaxxDamage #123412 üzenetére
lehetetlen kategoria. enyniért komplet gép mégha ssd-d vna is akkor is eséyltelen,
ujnál min g4560 ami 18e + alaplap megint 20e +ram 4gb még 10e +táp még 10e +ház 5e +bil egér 4e minimum 70-75 e ft uj gépnél, használtban aza baj, hogy enyniért a core2-esednél sajna nem fogsz jobat találni és az emg ugye nem fejlödés . ha uhd is lesz akkor vga is kell ami most drága de uhd-ra alpbol min 1070 ha nem is ful grafon az meg 140 normál áron is.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
sutyesz96 #123372 üzenetére
csökentek az árak az elmult 7napban, nah nem drasztikusan de 5-30e ft-os ársávban csökent a vga-k ára, melyik mennyivel, én spec gtx1080ti-t nézek 7napja ez 313e ft-volt most kapni 293e -ért de van olyan bolt ahol mintha felsem ment volna az ára 270e ért , de ipon aqva-nál csökentek az árak.
eth is csöken most igy lemennek az árak, még , ahogy 27-én jönnek az uj vga-ák amik megint cska nyomni fogják lefelé az árakat , holnap lehet megtekinteni BP-en az uj VEGA-kat és ki is probálni . utána 27-én jelennek meg hivatalosan kb aug 3-5-én már kaphato lesz itt is, igy kb akkor már várhato az ár csökennés etéren, és az elörejelzések fényében lesz ami jobb lesz olcsobban mint a gtx1080tiLG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
-
DonMaster
addikt
válasz
phuma #123315 üzenetére
MSI H110M PRO-VD15e +3-5e bios update
intel g4560 20e ha találsz ha nem akkor 5-6e el többért g4600
4gb ram 8-12e hyper fura 1x4gb 2400mhz modul igy késöbb még 4gb-val tudod böviteni.
kb 50e ftde az a táp hát ... hagy kivetni valot magaután, nehogy vigye a többi cucot azt is lecserélném egy hexa 400-as-ra ami 10e igy lenne 60e-böl
olcsobban csak használt.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
rolcsi099 #123307 üzenetére
bf1 ultra+stream 1 idöben-
AMD R5 proci ami 50-70e között.
alaplap : 25-30e
ram 16gb 40-45e
120gb ssd 19-23e (hyperx fury)
1tb hdd wd ezex 14e
ház (ez inkább tölledfügg, de a házas topicban levannak irva az ajánlottak azok közül vűálogas kedved szerint.)12-16e
táp fsp hyper m 600w 22e
VGA : gtx 1070 vagy gtx 1080 150-220e
332e-440e között más szoval egy 120e ft-ot kell még gyüjts de helyel közel ezt már irtam is az elözö hsz-em,ben,
persze ha leadsz az igényekböl és nem kell bf1 ultra +stream hanem csak bf1közép-max+stream akkor kijöhet már most is 200e-böl.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
rolcsi099 #123276 üzenetére
200k
i5 proci 65e
16gb ram 40-50e
gtx1060 6gb jo helyen 100e
1tb ezex 14essd még 20e lenne
és akrko nincs ház és alaplap és táp se
ez régi árakkal is eséyltelen lett volna,.viszont g4560-al ami 20e ugy még kijöhet
ház kb 10 e fsp hexa 400w megint 10ealaplap b250 mortar 25e
ram és vga nélkül 100e ehez hozzá jön a vga ami megint 100e és még nincs ram ami + min 40e lenne, 8 gb ram és otthoni összerakássla mert más más boltokbol valo vásárlásal kijön
g4560+8gb ram+gtx1060 6gb+120ssd+1tb hdd+400w táp+ház+1tb ezex
de az ultra az nem eséyles de a sima max az fog menni fhd-s felbontáson.
de ha streamelni is akarod és ultrán a bf1-et akkor ahoz a keretedeted csak vga-ra kell köültened,
ebböl a keretböl vga piac ide oda közepes felbontás+stream nagyion max magas felbontás +stream jönki de ez utobbit csak kockázatosan merem irni mert nem biztos, a közepes az tuti.errelehet számitanod g4560+gtx1050ti+8gb ram-al , de ezt még streamelni ami 35fps a minimum bf1 ultrán ez stremelve még kevesebb tehát ha nem dia vetitést akrsz stream-elni akkor enm elég, vagy lennéb adsz az ultra-bol és ugy lehet vagy gyüjtség legalább 100e ft-ot még.
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
hegi91 #123237 üzenetére
router minimum
wifi fogado
ez a minimum hogy helyel közel elérd a diginél adot 940mbits-es sebességet wifin. 1 szobán belül.persze ez k. drága ,. olcsobb venni egy 1024v3-v4-es t-plink-et 16e-ért és veszel 1 utp kábelet a router és géped között és akkroa 940 mbits megy ez a két lehetöség van, bármilyen más wifi routerel hiába ir rajta közel gigát wifin nem fogsz gigát át vinni ez biztos, max 400-450-et tehát ha giga kell wifin az nagyon drága olcsobb kábelezni, nah meg stabilabb és biztonságosabb is. amugy digi topicban is kérdezhetted volna.
-
DonMaster
addikt
ha uj vga-t akrsz venni akkro igen az alja.
4gb vram már elengedhetetlen.
gtx1050 csak sima 2gb van abbol nincs 4gb változat, igy ezen nem lehet sporolni, nah emg játékra ne a vga-n sporolj. a 4gb vram vs 2gb vram közzöt az uj játékokban van különbség, mivel már 1-re több kihasználja a vram-ot és egyre többet, igy jelenben is és jövöre is nézve jobb befektetés egy 4gb vram-os egy 2gb-al szemben.alap lapbol azért van különbség minimális közöttük, de veheted az asrock-ot nyugodtan. hdd viszont nem árt szerintem mert a mostani játékok 40-50gb-sak és pl: steam-röl töltve ez simán 100gb telepités idöben. mert az oké, hogy ssd-röl fut gyorsabban de ssd-nek nem jo ha full-ig van , nah meg 1-2 játék és meg telik rendszerel 1-üt, 3.game-et már nem telepited, . Persze régebbi és van még most is jo pár játék ami 5-10gb-ban meg ál , ez csak az extrém eset, ettöl függetlenül hdd-t késöbb is vehetsz bele.
-
DonMaster
addikt
válasz
Gborr #123123 üzenetére
jövöre is kell gondolni, hogy jövöre tud majd fejelszteni akár, más részröl ne gondold azt hogy az matx lap olcsobb. másik akkor minek atx házat venni? ha nem használod ki?(pont ugyan abbol a szempontbol nézve mint irtad,) , az olcsobb lapokba 45e altiakba max CF megy sli nem és amd kártya most nincs igy ezen nem agyalnék, de ha most veszel 2x4gb ramot és 1-2év mulva kevésnek látod veszel még 23x4-et és nem kell uj alaplapot venned vagy variálnod hogy 8+4ben legyen mert annak nincs értelme.
én ezen nem sporolnák föleg hogy 1-2e ft-os különbség van.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
milkabrams #123085 üzenetére
gyere vissza augusztus elején,
az árak anyira változnak memoria a memoria kartelezés miatt, vga a bányászás miatt,
procik a most befuto uj intel és ryzen procik miatt, szoval elöre leirni most hogy mijönki ennyiböl biztosan lehetelen,
aug elején viszajösz akkor már tudunk biztosat irni, de igy 1honapal elötte közel esélytelen.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
kelna91 #123056 üzenetére
én véleményem
nem vennék még 1 500gb ssd-t , ami van azt rendszernek és a futo vágásnak, az anayagok emg a 4tb hdd-n.bil+egérböl leadnbák 50e-ret mert pénz kidobás ha enm is játékra kell
ezeket összeszedve egy gtx1080-at vennék amivel a 4k-s kijelzö normálisan fog menni játék allat is.
+ vágásnál is sokkal gyorsabban tudsz más szoval sokkal elönyösebb.mint egy gtx1060
gtx1080-al vágnák bele enyni pénz ért . 500+e ért nem vennék bele gtx1060-at+ még egy gtx1050-et is, fölösleges.
másik opcio :
120gb nvme ssd kb 20-25e ft-ért erre a rendszer a samura a vágás (mubnka) 4tb hdd-re minden más,.
és ebben az esetben is bil+egér igyénböl leadnék vágáshoz fölösleges játékra sem ad akkora elöny-t(föelg ha emiatt szarabb vga-t veszel)
vga-bol viszont ekkor is gtx1080-at vennék 1 a 4k miatt a játék miatt és a vágás miatt is.másik én win-t futatnák és azon belül hyper-v-vel a linux-ot ha szükséges egy 10gb linux még elférne a 120gb ssd-n a rendszer és programoök mellet is böven,.
4k-ra
játékra min gtx1080
4k kijelzö kihajtására bármi elég de film már kell a min gtx1070 csak az most anyni mint a gtx1080(12e ft -os különbség.)
4k-s kijelzöhöz nem vennék semiféleképen gtx1050 és gtx1060-at kettö ára 150e ezt megtoldod akár az ssd leadással vagy a bil+egér igényleadásal és máris kijön a gtx1080 vagy akár gtx1080ti is.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
beyruth82 #122976 üzenetére
nem igazán kéne foyltatsuk a témát, itt,
igen pc-hez kell monitor de pc-hez 50e ért van 24"-os fhd monitor tv-nél ez 100e minimum, amég pc-nél fél-1méterre ülsz addig konzolnál akár 3m-re igy konzolhoz sokkal nagyobb tv -kell ha veszek 120e ért 1 pc monitort 24"-ban akkro konzolon a 4k-s-ban ez 200-250e alat enm ál meg.
tételek pedig emg álják a helyüket pc-n olcsobb a játék még konzolon nem, oké konzol 1be gép és olcsobb 1-be de a pc- dréágább ez is igaz viszont a jobb grafika, és a több lehetöség ami pc-n van az a különbözet, amég konzolon film+játék megy max addig pc-n bármi. és eza kettö között a különbség, aminek ára van viszont a bármi sokkal jobb mint pár dolog, és a játékok ára viszont emgálja a helyét maximum még több és nem ennyi de ez utopbbi részlet kérdése, jeleleg egy gtx1080ti az 5év mulva is képes lesz fhd-án high-ra addig 5év mulva egy mostani konzol már elavult elsz az ujszléria miatt,
de itt részemröl zárom a témát mert kár itt ezt beszélni, egyetértés ugysem lesz, viszont ez itt egy pc-s topic nem konzolos.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
beyruth82 #122970 üzenetére
kiváncsi vagyok hogy 1 stratégiai játékban pl: total war seria nál nem kis mértékben nem álja meg a helyét a kontroler vért izadsz még a másik 2katal lerendezi a pc-n.
pc nem játékra valonah ne nevettes már, konzolra 10-20e 1 játék és csak ha becseréled akkor lesz uj belöle, pc-n mondhatni ez free. pc drágább igen dea grafika is sokkal job mint konzolon, jah és konzolhoz kell tv is addig opc-hez nem, ,És nem kell keresgélni a billeket ha tudod mi hol van.
evvel nem arra célzok hogy pc jobb játékra is bár sokkal több elönye van nincs havi elöfizetöi dij stb pc-n addig konzolon igen, persze megint csak a konzolnál a joystick pc nél egér+bil , de kinek melyik ál kézre, bár valom továbbra is hogy pc-n fps-ezni könyebb bil+egérel mint joystickal, szerint 1v1-ben a joystickos kiesne a bil+egér ellen.Alvin_ti4200
5évre leszámitva, pc-böl kell egy 600e ft-os az 5év mulva vinni fogja az uj gémeket,
konzzol pl: ps/xbox az uj szériája 120-150e
pc singel gamek free, multigame-ek fele free fele fizetös, vegyünk pl: cs:go vagy bf1-et kiadsz 10-20e-ret az 1év mulva is megy
konzolon bf1 10-20e emelet még tolod a ahvi 4-5e elöfizetést az 1év allat, 70-80e ft amég pc-n 2fizetösel multiztál és 6ingyenesel és 30 singelel.1év után pc 620e konzol 200e
igy végig nézed az éveket és konzolnál hozzáadsz még mondjuk havi 1 ujgame-et 10-20w éer.
pv 5év után 700e konzol közel 1milio és akkor van 50eredeti játékod konzolra, kijön az uj konzol, játékok ára leesik nem kicsit, már azokon is buksz, pcnél nincs ilyen. mert ha kijön 1 uj proci/vga akkor is menni fog.az árak nem ugrottak nagyot proci téren ott inkább csökentek de nagyon,
ramok a karterezés miatt nönek,
vga árak az etherium bányászás és annak hirtelen szerü árfolyama miatt nönek.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
kiralyarpad #122966 üzenetére
nem igazán van más, és mivel az 1060-ra is vadásznak már a bányászok igy az sem sokáig marad, utána jön az 1070 mivel 2x kevesebbet fogyaszt mint a rx480 rx580-ak, amik még 1-2honap-ot futnak utána félévesen csere, akkor fog borulni a használt piac ára amd kártyák téren, nvidia viszont nöni fog , hiába jöna tesla és a vega
-
DonMaster
addikt
válasz
Aliszalámi #122948 üzenetére
mondjuk nem 2x annyi mivel b250-esböl van 21e ért is ami 4ramslotos elenben h110-eske 2-esek
igy jövöben jobban bövithetö 2-3év mulva akárssd viszont sokal alapabb mint egy 1tb hdd gépben. irodában is alp az ssd játék rendszere is jobb az ssd és a hdd-t akár késöbb veszed ezt si szoktuk ajánlani ha nincs mind ketöre pénz,
másik ház 5 ért? mutasd melyik az az ajánlotak közül ami 5ért kaphato iponon.
mert én ajánlotat irtammás részröol a te h110es 14680ft-os lapodat bios frisiteni kell ami + 3-5e ft igy már 17-20e lesz
amihez képest a 21e ft-os b250 nem 2x anyni hanem 1-2e ft-al több.ha meg ahogy irtad összeválogatja a legjobb ajánlatokat és tothon régi gépnélkül akrja öszrakni akor else fog indulni, igy a sok helyröl veszem máris bukta az alapla miatt. +1 ok hogy miért b250 .
-
DonMaster
addikt
válasz
Aliszalámi #122940 üzenetére
házbol legolcsobb ajánlot 10e-töl.
másik alaplapbol b250 a minimum enm h110
és én irtam hogy ssd is van benne az már alap ad hozzá a 80e gépedhez máris 105e + még wd ezex az 1tb-osokbol az ajánlot .
ez igy 110e böl jön ki kb. minimum. persze hdd nélkül kijön kicsit olcsobban 95e-re egy normális házzal és akkor továbbra is h110-es alaplap van amit én spec enm vennék inkább egy b250-et lehet kicsit 5-10e-el több de bios stb frissités nélkül is jobb, persze kinek mi.TheProb
gyári hüötök arra vannak tervezve hogy birják a terhelést ha 100%-on futt a proci akkro is,
más kérdés hogy egy nem gyárival 10-20celsiusal is lehet hüvösebb a proci de ettöl függetlenül a gyári is tökéletesen birja, tehát nem fog alata leégni vagy hasonlo persze tuningolni nem szabad alata max 200mhz-et , de felete már tulfog emlegedni.[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
TheProb #122929 üzenetére
300 e az enm belépö szint.
kb igy nézki a piac most,
uj géptéren ha csaka pc semmi periféria nem kell.
legolcsobban kihozhato vga nélkül 110-120e(g4560)
vga-val 150-160e (1050ti+g4560)
200-300e (i5/R5+ gtx1060/gtx1070)
300+ (i7/r7+gtx1080/gtx1080ti)ramokat nem emlitettem de legtöbbnél 8gb legkisebbnél akár 4gb persze a 300+-osnál már 16gb is.
ezek mint 1ssd+akár 1tb hdd-vel értendök.kb ez a 4 árkategoria van.
elsöt ilyen nagyon alap irodai vagy akár régebbi játékok(2010 vagy elötte de akár Wot is min grafon belefér a közel 30fps stabilitással) használatára
második az már egy minimum gép amivel leeht játszani akármit persze nem ultra high-on de egy medium-on elfut rajta minden min 30fps-el
harmadik a listán az mi mondhatni a közép kategoriának itt már a medium akár high grafika is megy mindennel min 30fps-el
a negyedik pedig itt már high ultra van és min60fps is meg van.(persze nem 4k vagy 8k-n kivétel erösiti a szabály-t)[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz
TheProb #122925 üzenetére
CPU-ból úgy is csak Intelt ajánlanátok, azt nem emelem ki külön.
bocs de 260-300e ft-os árkategoriában ez a megűállapitás nagyon téves.
i5-ök helyet sokkal javasoltab a ryzen r5-ös procik ami AMD még játékra is, és 2-3évre elöre nézve ugyan ugy, az amd platformon 2-3év mulva is várhato uj proci amire tudsz fejleszteni intel oldalon ez már nem.
+ játékok is egyre jobban ráálnak a többmagra és az r5-ben 6mag+12szál van addig i5-nél 2mag4szál vagy 4mag 4szál van.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
TigerCat #122921 üzenetére
nagykijelzö filmek? ha itt a pixelre gondolsz akkor BD lemezeket fogzs venni hgoy nézd máskép nem igazán lesz fhd-nél nagyobb film vagy max havi 1
ha a méretre gondolsz akkor az más, persze ekkora kijelzönél az fhd felbontás nem olyan jo
viszont, ekkora felbontáshoz játéknál fps játéknál ahogy irtad kell a minimum gtx1070 de joban járnál a gtx1080-al persze tudom utobbi 2x anyni mitn az 1060 viszotn a játékok mennek normálisan min 30fps-el mert párnál a min 60fps gtx1080-al 4k-n azért neces. persze ha leadsz a grafikán az más, mondjuk 4k-s monitoron is leeht fhd-ban játszani ugy talán okés a gtx1060 csak akkro emg minek a 4k-s monitor.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz
enonlui #122844 üzenetére
gamer és a bluetooth az olyan mintha hasonlitanám az almát a körtével, igen gyümölcs mind kettö de nah gamer-nek vezetékes , mezei hobby user+ kényelmes embernek vezetéknélküli de az nem gamer.
lényegre térve,
b250 mortar(27e) + i7 7700 (93e)+ be quiet pure rock(10e) + 2x8gb 2400mhz(corsair/fury)(40-45e)+ 120gb fury/samu evo(20-26e) + 1tb wd ezex(15e)+ zalman z3+(14e<30) vagy valami nzxt , bár ez inkább töeld függ melyik tetszik gépházas topicba nézbe van 1 lista hogy melyikeket éri meg, persze izklés stb mindnekinek más .
táp fsp hyper m 600w(24e) , gtx1080 (msi gaming x/strix/giga wf2)(195-205e)+ bill egér ugy szint izlés szerint de ha bluetooth akkro minimum ez a kettö 20-25e ft lesz.ez igy 30e házal és 25-el számolva bil+egérre
500e ft
ha nincs hdmi kábeled akkro az is szükséges.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
-
DonMaster
addikt
válasz
OnielSG01 #122809 üzenetére
kábel, ne wifi-z az mobil tab-nak valo, nem asztali géphez. és enm vinne át 300-at még ugy se jo ha fele emg lenne. tehát kéábel mert azon stabuilana gigás belsö hálon + giga/amenyia ented kifelé is.
10m cat5e tipusu kábelt 2 rj45- végel veszel kb 1500 ft az elvielg elég de vehetsz nagyobbat is 15-20m-est akrko jobban eltudod remndezni az is kb 2000-2500ft[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Mikrotik routerek
- Óra topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Eredeti játékok OFF topik
- Gitáros topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M800 PC, 6. gen i3 CPU, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 10
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer számítógép! I5 12400F / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 512Gb SSD
- Gamer PC , i7 8700 , RTX 3060 Ti , 32GB DDR4 , 250GB NVME , 2TB HDD
- RPI 4 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB GDDR6 AeroCool Ore FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest