Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Pepe78 #95648 üzenetére

    A VRM és többi részéről majd nálam nagyobb szakik, de a hangja ezeknek a négyjegyű Realtek-eknek - fülre - rendben van szerintem. Azaz mondjuk úgy, egynek nem rossz, a korábbi szokásos 892-eseknél sokkal tisztább, csendesebb, vállalható magasakkal, stb. Nálam a kistesó S1200A zenél, órákig tudom hallgatni, pedig még nem mértem le "műszeresen" és úgy lehet találnék itt-ott kivetnivalót benne. A gépben 7db HDD és 1 SSD van mellette, jó zajosnak mondható emiatt (elektronikailag), viszont nem cibálja egy combos GPU a power-t, ahogy másoknál (azt olvasom több helyen, hogy GPU-k bele tudnak rondítani az onboard cuccok hangjába, mikor indul a játék és maxolva vannak az fps-ek).

    Van itt egy érdekes mérés, az általad kinézett onboard Realtek-et hasonlítja egy SB-hez: [link] Érdemes végigolvasni, illetve a linkelt mérési eredményeket is megnézni. És alatta kommentekből kiderül, hogy bár nem a legjobb drivereket használta méréskor, a jobb driverrel is alul marad a legújabb dedikált hangkarihoz képest. Üresben, desktop üzemmódban hallgatva kifejezetten oké, de a gép amikor CPU és GPU által erősen terhelve van, a Realtek "összeesik".

    És akkor hoznám a szokásost, hogy legjobban még mindig egy akármilyen másikféle alaplappal jársz, amire rátolsz egy mérve is jobbféle USB-s DAC-ot.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák