Új hozzászólás Aktív témák
-
szebe
addikt
Nem tudok mit mondani, mert a videó 31 mp-re van timestampelve, ott már semmi nem történik
Én is határozottan szoktam lelépni, de azért messze nem így. Meg ha látom, hogy 1-2 autó múlva tiszta a terep, akkor inkább a zebra fele se nézek addig, majd utána átkelek.
Meg persze nem is így közelítjük meg a zebrát..."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Átkelés gyakogátkelőn szerintem gyalogosnak:
sofőr szemébe kell nézni
megbizonyosodni hogy a sofőr lát úgy mint aki át akar kelni (figyelembe venni ha van takarás)
átkelni az úton (kivéve ha már távolról látszik hogy nem fog megállni/nem lassít stb mert bizony ilyen is van)autósnak:
olyan tempóval megközelíteni a gyalogosátkelőhelyet hogy a fent említett helyzetben meg lehessen állni. A fent látható tempót csak akkor lenne jó szerintem (bár videóból nehéz megítélni teljesen) ha egyáltalán nem lát gyalogost a járdán sem.Videón gyalogos nem tudja hogyan kell a gyalogátkelő helyet használni ez egyértelmű (elég lenne egy "anyád nem tanított meg körülnézni" kikiabálás hátha hatással lesz rá), viszont az autó is kissé gyorsan ment.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz MasterDeeJay #58502 üzenetére
időseknél tipikus jelenség, hogy totyog a zebra felé, meredten bámul lefelé és úgy lép a zebrára, mintha ott azon a szakaszon valami erőtér védené... ez mondjuk a jobb eset, mert ők legalább a zebra irányába tartanak és lassú sebességgel... a videón a hülyegyerek gyorsan megy, 90fokban fordul és lelép... az ilyenre nehezebb felkészülni...
ui: nálunk a környéken átadtak egy új lidlit pénteken... egyik irányba kb 60 métert kell zebráig sétálni, másik irányba meg 30at... aztán tegnap figyeltem, hogy a 2 zebra közt 2 ponton is vánszorogtak át az öregek... fogadni mernék, hogy már ezen a héten kivasalnak ott egy ilyet, aki mondjuk busz mögül kilép... (mert hát buszvárónak is cifrázni kell a helyszínt)
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
titán
Jogilag mindkét fél szabálytalan.
Az autóst tudjuk miért.
A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
Ez utóbbi teljesen független attól, hogy az úttesten elsőbbsége lesz, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
Azért valahol bíztam benne,hogy kicsit most bevéditek az autóst.
Nekem nem tűnt gyorsnak az autó sebessége...bár a felvételből nehéz lenne megállapítani,hogy mennyivel ment.Nekem itt a gyalogos tűnt szabálytalannak,ahogy a"csak azért is lelépek már elé mert elsőbbségem van és oktatok" zebrás átkelést véghez vitte.
-
-
-
-
titán
válasz lezso6 #58511 üzenetére
bármikor meg tudj állni a zebra előtt
Ilyesmit nem ír elő a kresz.
olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges
Tehát ha nincs senki az átkelőhely közelében, mehetek az engedélyezett maximális sebességgel. Azonban ha gyalogos tartózkodik az átkelőhely közelében, fokozott óvatossággal szabad közelítenem és mérsékelnem kell a sebességem, hogy amennyiben át szeretne kelni a gyalogos, meg tudjak állni az átkelőhely előtt. Ennek nem tett eleget az autós. (nem volt óvatos és nem csökkentette megfelelő mértékben a sebességét)
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz lezso6 #58511 üzenetére
Viszont azt is jelenti, hogy ha mar rahaladt a zebrara, akkor nem ervenyes, mert onnan nyilvan nem lehet a zebra elott megallni. Tehat csak akkor vethetsz ez ellen a mondat ellen, ha meg a zebra elott vagy amikor lelep a gyalogos es nem tudsz a zebra elott megallni.
Az ide illo inkabb az elso mondat:
Azt a helyet, ahol az (1) bekezdés értelmében a gyalogosnak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a jármű vezetője az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni.[ Szerkesztve ]
-
Itt az a kérdés, hogy mi mindenre kell számítani. Ahogy ugye anno m richárdnak is hiába volt elsőbbsége, a megtévesztő sebesség miatt ő volt a hibás; ebben az esetben a gyalogosnak hiába volt elsőbbsége, mert megtévesztően viselkedett.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
titán
válasz lezso6 #58514 üzenetére
A járművek egymás közti viszonya egy másik téma.
A gyalogos átkelőhely esetén arra kell számítani, amit korábban írtam. Ha nincs gyalogos a közelben, nyilván nem kell arra számítani, hogy elsőbbséget kell adni. Amennyiben viszont gyalogosok tartózodnak az átkelő közelében, számítani kell arra, hogy át szeretne majd kelni és nekünk a kellő óvatossággal és mérsékelt sebességel szabad közelítenünk.
-
Reggie0
félisten
válasz lezso6 #58518 üzenetére
A Citroen vezetőjét, N. Józsefet is felelősnek találták a balesetben, mert autójával levágta a kanyarívet és későn észlelte a közeledő Mercedest. N. Józsefet ezért az elsőfokú ítéletben 1 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélték, de büntetését három évre felfüggesztették.
Masodfokon 2 ev felfuggesztettre es elozetes mentesitesre enyhitettek, de eliteltek.
-
dh66e
veterán
-
konci79
őstag
Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
mephi666
nagyúr
válasz konci79 #58522 üzenetére
az ilyet el kellene vinni bungee jumpingolni... olyan minőségű gumival, mint ami a kocsiján volt... majd megtanulja, milyen fontos a jó gumi
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
-
konci79
őstag
Én ezt nem értem.
4 éves ügy, most lett vége.
Cikk végén: enyhítő körülmény, hogy sok idő eltelt az eset óta
Biztos velem van a baj, de ha elhúzódik egy ügy akkor már enyhül a büntetés??
Elb..ott egy ország(persze tudom, itthon amúgy is enyhe bünti jár mindenért szinte)...Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
Reggie0
félisten
-
mephi666
nagyúr
hihetetlen, milyen brutális, sokkoló, balesetveszélyes figyelemeltereléssel találkoztam a reggeli forgalomban
-
NoLF
veterán
szerintem nem, legalábbis én semmi másban nem szállítanék állatot, csak hordozóban. egy nagyobb fékezés vagy egy csattanás, és a kisállatod nyaka azonnal roppan, tehetetlen teste pedig repül mindenfelé. nem mondom, hogy a hordozóban túléli mindenképp, ugyanakkor talán akkora rombolást nem végez (feltéve, ha persze be van kötve a hordozó, ahogy kell, avagy a csomagtartóban van.)
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
szebe
addikt
Hámunk van, nem nyakörv.
Szerintem nem sokkal különb, ha maga a jószág nincs rögzítve, hogy az utastérben, vagy a hordozóban repked. Természetesen a jószág szempontjából. Az utastérben lehetőség szerint ne repkedjen semmi.
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
mephi666
nagyúr
-
titán
-
titán
Napi agyhalott: [link]
A 70 éves pusztaszabolcsi férfi szeptember 21-én, a reggeli órákban érkezett autójával az Adonyi úti vasúti átjáróhoz. A fénysorompó villogó piros jelzése ellenére letörte az ereszkedő sorompó csapórúdját, majd a tiltás ellenére áthajtott a síneken.
Miután a férfi észlelte az általa okozott kárt, megfordult, majd a tilos jelzés ellenére ismét áthajtott a síneken, és a pusztaszabolcsi állomásra ment, ahol a vasútállomás személyzetének jelentette az általa okozott balesetet. [link][ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz lezso6 #58543 üzenetére
2022.09.18. 13:30 frissítés: Bartók Judit rendőrségi szóvivő portálunknak elmondta, az elsődleges információk szerint egy dobozos autó egy kerékpárost előzött, amikor az autót vezető férfi meg akarta előzni a dobozos autót. A sofőr elvesztett uralmát a járműve felett, a kocsi kisodródott majd a fának ütközött.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
szebe
addikt
Járok arra néha, abban az átjáróban/kereszteződésben szoktak lenni bajok.
Az átkelő felől ha érkezel, a főút kanyarodik jobbra. Általában egyenesen megyek, kirakom az indexet balra ahogy kell, jó előre, már az átjáróban haladva. Ennek ellenére rendszeresen befordulnak elém onnan, ahonnan a főhősünk érkezik. Aztán nem érti miért dudálok meg mutogatok.[ Szerkesztve ]
-
NoLF
veterán
válasz lezso6 #58546 üzenetére
süldő malac koromban sikerült olyan használt téligumit vásárolnom ami borda alapján remek volt, csak az úton nem sikerült vele tartani a kocsit se száraz, se nedves úton, se hidegben, se melegben... ha fossádermedt 1000 éves szétrepedezett vacak, akkor cseszheted a bordamélységet sajnos.
The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
Új hozzászólás Aktív témák
- Robogó, kismotor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Steam Deck
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Sorozatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + 2db játék garanciával hibátlanul
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (4x16GB) DDR4 3600MHz F4-3600C17Q-64GTZR memória (RAM)
- Western Digital WD Purple 3.5 6TB 5400rpm 64MB SATA3
- HP ProDesk 600 G3 I5-6600 Gt1030
- Hobbi Pólóműhely eladó, vinylvágó, hőprés, szublimációs nyomtató, rengeteg kellékanyag, póló
- HP EliteBook 2530p - Intel C2D SL9600/256GB/4GB/WWAN/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest