- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Facebook és Messenger
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- SkyShowtime
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Nem tetszik az USA-nak az olasz webadó
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calogero
addikt
válasz Zozzant #22999 üzenetére
Neki nem sikerült
A Hajdú Online eddigi információi szerint a motoros a Kassai út felől érkezett, mikor eddig ismeretlen ok miatt elvesztette uralmát a járműve felett és lehaladt az útról, ahol először egy közlekedési táblát döntött ki, majd egy fának ütközött. Az ütközés akkora volt, hogy a fa törzse kettérepedt. A helyszínre érkező mentősök már nem tudtak segíteni a motoroson
-
lujó55
addikt
Az a legszomorúbb, hogy ártatlanok kerülnek kórházba, vagy halnak meg mások felelőtlensége miatt.
-
lujó55
addikt
Na, a múltkor jól elkiabáltam magam, hogy a Csabai kapu úgy van forgalomirányítva, hogy a zöldhullámért 65-tel kell küzdeni (Miskolc). Ma reggel átállítottak mindent. Most 30-cal kell menni, hogy pont elérjem a lámpákat. Lehet, már a deres útra készülnek?
-
rien
senior tag
Az nagyon kemény videó ami a hozzászólások között van (perpill utolsó hsz LuiG8-tól).
Nem sért ez emberi jogokat? Basszus mutatják az igazolványát is az egyiknek, legalább ezt ne tették volna----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
lujó55
addikt
Hú, de sietős volt.
Amúgy nagyon összetörik a kocsi, ha az oldalába beszáll egy ilyen motor? Olyan óvatosan kanyarodtak azok akik a zöldnél haladtak, mintha direkt vigyáztak volna a motoros elvtársra. Még a teherautós is. Simán rá kellett volna húzni a kormányt.
A másik jó játék lett volna egy vékony 1-es damilt kihúzni. Akkor a rokonság pakolgathatta volna a fejét a koporsóban. -
lorcsi
veterán
eladó: vadi új soundcore motion+
-
törölt tag
válasz lujó55 #23008 üzenetére
Hajaj de vannak...
Az a baj, már nem is nagyon kell kutakodni utánuk, szerintem már egy 6 éves gyerek is könnyen rátalálna. Amióta vannak a kamerás mobiltelefonok, azóta....hát elég érdekes dolgok mennek. Múltkor beleakadtam egy ilyen oldalba, azóta ezzel szadizom magam, hogy néha felnézek oda, mit töltöttek fel épp. Jellemző bizonyos országokra, ha történik egy közúti baleset, akkor nem segítenek a szerencsétlennek, hanem nekiállnak videózni. Itt Magyarországon ez úgy látszik még nem megy, a lánglovagokon láttam olyan fotót, amikor körbetakarják a tűzoltók az áldozatot, nehogy kegyeletsértési problémák legyenek....bezzeg Kínában, meg Brazíliában, Afrikában....
Amióta láttam ezeket az oldalakat, lassan már nem merek kimenni az útra, és elkezdtem gondolkodni, honnan tudnék egy kiselejtezett tankot venni. -
dragonfx
veterán
válasz Calogero #23001 üzenetére
valószínű 50nel ment.hát egy öngyilkosjelölttel kevesebb aki veszélyeztethet az uton kishazánkban.
kezdem egyre jobban megérteni miért utlják egyeseka motorosokat, bicajosokat, autos szemmel.főleg pesten.borzalmas amit cisnálnak.még a gyalogosokat is túlteszik.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából elég lúzer, egyszerűen szabálytalan leginkább, nem néztem végig a videót, de a kikerülések/előzések nagy részét egy jobb kocsival is meg lehetne csinálni... A Moto GP -be ez alapján nem vennék be, nem beszélve arról, hogy sokszor feleslegesen billegteti a motort... A fejkamera képe a valóságosnál gyorsabbnak mutatja szvsz a motort... Az egykerekezéseken meg szerintem komolyabb motoros csak röhögne.....
A gondolkodásmódja sok magyar autósra, motorosra is jellemző, legfeljebb ők nem merik bevállalni az ilyen sorozatos szabálytalanságokat.... egyszer-egyszer előznek csak kocsisort a szembesávban.... A valódi vagányság az lenne, ha mindezt a KRESZ keretei között produkálná...... -
törölt tag
-
titán
-
Calogero
addikt
Már megint egy állat miatt nem ér haza valaki a családjához
Egy Renault Master dobozos autó egyfolytában előzött egy kamionokból álló autóssort, amikor a szemből érkező, szabályosan közlekedő Opel Corsával frontálisan összeütközött. Az ütközés után a balesetet okozó Renault mintegy 25 métert tolta vissza az Opelt. A Corsa vezetője az összeroncsolódott autóba beszorult, ezért a Miskolci Tűzoltóság munkatársait is a helyszínre hívták A kiérkező lánglovagok már csak a halott férfit tudták kiszedni az autóból. A Renault sofőrje súlyosan megsérült.
-
lujó55
addikt
válasz hossszú #23026 üzenetére
Ha van egy jó ügyvédje akkor sajnos nem jelent semmit.
Emlékszem amikor az a na, hogy is hívják? Zenész csávókám aki elütötte a rendőrt és az ügyvédje azzal védekezett, hogy kábítoszer hatása alatt állt.
Nem tagadták a drogfogyasztást, hanem ezzel védekeztek! Na?
Ha alkoholos befolyás lett volna, akkor egyből dutyi. De a drog, az csak szenvedélybetegség. -
lujó55
addikt
Ma reggel hallgattam a Kossuthon, hogy milyen felelőtlenek akik mobiltelefonálnak a kocsiban és hogy még szigorúbban kéne fellépni. Már mindenféle technikai megoldást kitaláltak, hogy a mobilt így meg úgy blokkolni, a fejemet fogtam. Mi van akkor, ha valaki eszik, dohányzik, fagyizik, teszvesz, pénzt számol, vagy csak a rádiót hangolja? Ezek mind olyan dolgok, ami egy kezet legalább inaktivál a vezetés közben és a tekintetet is elvonja a figyeléstől. Erről senki nem beszélt.
-
Calogero
addikt
válasz lujó55 #23027 üzenetére
Most már mindkettőért járhat dutyi.
De az ittas vezetés bűntette még mindig súlyosabb mint a bódult vezetés büntette.
Itt még fent áll kábítószer való visszaéllés büntette/vétsége esete és a halál okozó közúti baleset büntette is.De ha nem is kap letöltendő börtön, így is milliós összeg lesz a pénzbüntetés, amit ha nem fizet akkor is megy a börtönbe.
-
mezis
félisten
Szerintem egy drogfüggőnek be kellene vonni a jogosítványát mindaddig, amíg nem lesz tiszta.
(Alkoholistának ugyanúgy.) De még azelőtt, mielőtt balesetet okoz. Ezeknek a szereknek a hatása közismert, az is tudott, hogy ilyen súlyos esetekben nem tud a szer nélkül élni a szerencsétlen beteg. Ezt is be kell sorolni azon betegségek közé, amivel nem lehet vezetni, operálni,...Nem lenne szabad addig várni, amíg tragédiát okoz.
(Az 50-es években nagyon hamar megtanulták az emberek, hogy nem szabad azzal védekezni, hogy részeg volt, azért beszélt össze-vissza, szidta a rendszert. Erre az ítélkezők azt mondták, hogy piásan őszinte csak igazán az ember és duplán szabták ki a büntetést.)
[ Szerkesztve ]
mezis
-
runner 125
nagyúr
Azért ezeken elgondolkodom sokszor...
Sokat motorozom, totál védtelen vagyok, mi van ha ilyen drogos fsz engem kap telibe...
Sitteljék le a francba jó pár évre."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz Calogero #23001 üzenetére
Félreértés ne essék, nem védem szerencsétlent, de ez benne van a pakliban. Egy ilyen sportmotorral nehéz lassan menni. Persze jöhetnek a reakciók, h az nem úgy van, mert Te szabályzod.. - erre azt tudom mondani, h ki kell próbálni egyszer. Pillanatok alatt 150-160-on van, mellesleg az üléspozíció is olyan, h felső testeddel a kormányon támaszkodsz, magyarán ahhoz h kényelmesebb legyen gyorsan kell" menni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
törölt tag
válasz runner 125 #23035 üzenetére
A gond az, hogy ilyen gépeket engednek a közúti forgalomba, ezeknek a versenypályán lenne csak a helyük. Ennyi erővel mászkálhatnának az utakon forma 1-es autók 1000 lóerővel, stb. Majd egyszer eljön az idő, amikor szabályozva lesznek ezek is, de addig jópár emberke kerül a másvilágra. Az biztos. Sajnos. Én kifejezetten utálok rohanni, gyorsan menni az utakon, de emlékszem egyszer vezettem egy régi audi quatro-t, avval egyszerűen képtelenség volt normálisan menni, pillanatok alatt elérte a 100km/h szinte bármelyik fokozatban, ha tüsszentettem egyet, és beletapostam véletlenül a gázba, egyből 100-on volt a verda. Na ez a szituáció az 1.7-es dízel opelomnál nem nagyon fordul elő
-
Khelben
nagyúr
válasz #92415744 #23036 üzenetére
Érdekes, nekem nem gond lassan menni, pedig nem épp alulmotorizált az autóm. Még 30-cal is tud menni, ha épp az kell.
Én amúgy utálom a motorosokat két dolog miatt: a hangjuk (pedig motorra a műszaki csak 90 decibelt enged max hangerőnek, autónak 100-at), és az a felfogás, hogy ha jön egy motor, akkor az autós számítson rá, hogy nem a megengedettel jön, hanem gyorsabban. Ezt több motoros is kifejtette már nekem, és rettentően csodálkoztak a nem épp szalonképes válaszomon.
A te gondolatmenetedet követve meg mindenkinek elektromos golfautóval kellene járnia, azzal nem lépné túl a megengedett sebességet. Az a gond, hogy a mai magyar közlekedésben az erős motor ugyanúgy a biztonságot szolgálja, mint a légzsákok. Amikor előzöd a 100lovas kisautóban ülő frusztrált látens suzukist, az meg rádgyorsít, mert miért ne, akkor nem mindegy, hogy 100 vagy 150, esetleg 200 lóerőt tudsz mozgósítani a meneküléshez.[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
válasz Khelben #23039 üzenetére
Nem. Amikor beállítod minden egyes csatornához, hogy milyen tónuson szóljon.
Pl. zene csatorna rock, a Kossuth meg vocal, stb. Ott nézegetni kell, hogy mit csinálsz.
Másik veszélyforrás: napszemüveged törölgeted. Rálehelsz, törlöd, megnézed, hogy hol piszkos még, újból megtörlöd, stb. A kormányt meg a jóisten tekergeti. De vannak még más ehhez hasonló dolgok. Láttam olyat, hogy a gyerek vezetett, alég kockában kanyarodott. Direkt mellé mentem, hogy a lámpánál lássam mit csinál: tálcából ette a pizzát... -
Calogero
addikt
válasz runner 125 #23035 üzenetére
Egy ilyen sportmotorral nehéz lassan menni......
Ezért nem kell fűnek-fának engedni hogy nagy motort vegyen, csak akkor ha már megvan a kelő rutin/tapasztalat.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Khelben #23030 üzenetére
Gondolom a Te kocsid finom elektronikáját zavarják a telefon gagyi hullámai....
Ha nem a kézben tartás a veszélyes, akkor kihangosítóval miért is nem tilos a telefonálás?
Nehogy visszamenjünk az őskorba, amikor ki volt téve a tábla a buszokon, kórházakban stb. , hogy tilos a mobiltelefon használata, ma meg már a buszsofőrök egy része nonstop telefonál, kis túlzással meg műtét közben az orvosok is....16+Calogero: gondolom nem kívánod a tulajdonszerzést gyakorlathoz kötni, ilyen talán egynémely fegyvernél létezik....
[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
válasz Khelben #23042 üzenetére
Semmi köze az MP3-hoz a dolognak, de ebbe ne menjünk bele. Csak annyit akartam hozzászólni a témához, hogy vannak ezerszer veszélyesebb dolgok, amikért senki nem szól, de a mobil telefonálás kivágja a biztosítékot.
Ismétlem magam: ha valaki dohányzik és a szivargyújtóval szöszmötöl az legalább olyan veszélyes, a lehulló hamuról nem is beszélve. Csak ezeket az eseteket nem lehet ellenőrizni.
Amikor építettük a házat, a gyerek aki a munkásokat hozta egy Transittal elszaladt velem a tüzépre. Hulla fáradt volt, a bal kezére támaszkodva könyökölt, míg álltunk a piros lámpánál. Egyszer csak hangszóróból: "azonnal fejezze be a telefonálást!" Ott forgattuk a fejünket, hogy mi ez. Mikor elindultunk, szirénázva állt meg mögöttünk a járőr, mert meg akarta büntetni. Jó nehéz volt kimagyarázni, hagy csak a keze volt a fülén, nem mobil.
Öregapám meg a Sokol rádiót hallgatta ugyanígy, a fülére helyezte, mert nmagyot hallott. Akkor őt is meg lehetett volna büntetni, ha így vezet? -
Rick4
félisten
válasz Khelben #23037 üzenetére
A Suzukisról jut eszembe. Tegnap mentem Székesfehérvárról Dunaújvárosba, nem egy nagy út, de cserébe relatíve jó minőségű, és csak közepes a forgalom. Jövünk szépen kifelé a városból M7-es fölött el, utána útépítés 40-30-as táblák. Volt pár majom, aki már a záróvonalon át is lépett, csak hogy kukucskáljon, mikor mehetne már, de a sztár egy sárga WagonR+-os volt. Megelőzöm 95-tel, aztán ott jött a nyomomban, de előzni nem tudott a nagy szembeforgalom miatt. Beértünk Seregélyesre, 50-re lassítok, erre a seggarc mit csinál? Ott előz meg, kb 75-tel... El is húzott vagy 6-700 méterre, nem láttam már, egyszer csak mit látok, Perkátán ott áll az egyik benzinkúton, épp fizethetett, mert már megtankolt, biztosan 2 ezresért tömte tele a gépet.. Szánalmas volt.
Igaz, lehet csak azért nyomta, hogy előbb a kútra érjen, mint hogy kifogyna a benzin..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Linux kezdőknek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest