- AliExpress tapasztalatok
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- DIGI internet
- Azt várják Trumptól, hogy leállítja a Google feldarabolását
- ASUS routerek
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
En mindig figyelemben tartom a szabalyokat es az esszeruseget is. Tehat nem fogok 30-al menni a nyikk egyenes uton, mert kint a tabla es nem megyek 120-al kodben, mert jo az ut.
De a kodzarofeny kikapcsolgatasanak semmi ertelmet nem latom azonkivul, hogy legalabb nem unatkozol. Gyakorlatban szinten nem tudsz peldat felhozni ennek a pozitiv megvalosulasara.De leirom megegyszer. Ha megfelelo kovetesi tavolsagot tartasz, akkor nem zavarhat a zarofeny. Itt nem allhat elo az, mint mikor allsz a lampanal es kiegeti a szemed az elotted allo feklampaja pl.
-
_seth_
veterán
válasz Khelben #27298 üzenetére
Ez igaz, teljes mértékben.
Drága autóval rendelkezők sokat ködlámpáznak, az menő... Valamint van akinek a ködlámpa is az égbe világít pedig direkt a köd alá kellene, hogy világítson mert csak úgy ér bármit is. Én 2 hétig tekergettem (sajó mellett szoktam közlekedni ott pedig köd szinte mindig van, így tudtam tesztelni), igazából ha úgy állítom be, hogy érjen valamit akkor mindenki villog mert őket is vakítja, ha úgy állítom be, hogy senki se villogjon úgy pedig nem sokat ér... nehéz ügy Azért ha van nem árt használni de ésszel kellene mindenkinek.Nagy divat még a helyzetjelző+ködlámpa párosítás, pláne menőmanóknak
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Pláne mikor az egyik helyi rendőrt évek óta csak így látom közlekedni
Fekete seat leon, teljesen lesötétítve + kék helyzetjelző és ködlámpa....
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Az még semmi, az a jó amikor 15 centi átmérőjű Hella szúrófény van rajta és azt használja pl egy land roveres ködlámpának... látom, hogy jön az tuti... de mást nem...
-
Rick4
félisten
Én ha köd van, bekapcsolom elől hátul, ha utolér valaki, akkor hátul kikapcsolom, ha megelőz, elöl is kikapcsolom, hátul meg be. Az nem baj ha meglát időben, de megvakítani nem akarom.
Persze van olyan mikor szép tiszta az idő, a gyökér meg jön mögöttem ködlámpával. Akkor én is fel szoktam a hátsót kapcsolni, ha már annyira kell neki a ködlámpa, hát besegítek én is az enyémmel. A legtöbbje észreveszi, de van pár eszetlen aki nem..nem nekem kell magara hátulról felhívni a figyelmet hogy vigyázz itt vagyok
Gyere le az M5-ösre, itt nem elég a hátsó lámpa, a románok simán neked mennek hátulról...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
dokar
addikt
válasz Khelben #27310 üzenetére
igen, de én az éjszakai tuning gyanánti ködfényszóró + színes helyzetjelző kombinációra gondoltam igazán. kiegészítés: a rendőrök a ködfényszóró indokolatlan használóira vadásznak és nem pedig a ködzárófényére. lazán kapják az emberek a legalább 10K-s bírságot akkor is, ha köd van, ugyanis csak akkor nem piszkálják érte az embert, amikor tényleg szinte csak cammogva lehet haladni a rossz látási viszonyok miatt. ez egyébként eléggé szubjektív a rendőr részéről, de annyit én is megértek, hogy aki pl a megengedett sebességgel tud közlekedni ködben, akkor a köd tényleg nem is durva, ellenkezőleg pedig a nagyobb ködben a ködfényszóró használata nem mentesíti attól, hogy a látási viszonyoknak megfelelően mérsékelje a sebességét (relatív gyorshajtás).
extra - SEXRay
-
_seth_
veterán
válasz Khelben #27310 üzenetére
Igen, de azért mert úgy a tompított nem világítja meg a ködöt ezzel rontva a látási "iszonyokat" de erre a többség nem jön rá még ha mondod sem... ellenben nem sokat jelent ködben a tompított fel nem kapcsolása.
-
Rick4
félisten
A kresz szerint:
Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelző ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.Ergo ha ködben bekapcsolom, ennek segítésével fogok tudni a megengedett sebességgel közlekedni. Ha nyuszi ül az ülésben, úgyis megbüntetik, ha van sapka, ha nincsen. Erről ennyit.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
_seth_
veterán
A ködlámpa+helyzetjelző nem 60-as tempóhoz van, hanem amikor a 20-at nem éri el a sebesség.
-
_seth_
veterán
Nekem volt
-
Rick4
félisten
válasz _seth_ #27316 üzenetére
Pedig nem ígyí van, a múltkor este 7 után indultam haza (Szegedre) Győrből, de a városban olyan köd volt, hogy 25-30-cal lehetett menni, nagynehezen kiértem a pályára 45-50-nel, majd ott, mivel szinte mindenkinek világított elől hátul a ködlámpa, simán lehetett tolni 120-szal, mindenki nyomta is annyival, és haladtunk rendesen.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
_seth_
veterán
Amit te írsz az nem ugyanaz mint egy télies napon az erősen párolgó sajó melletti közlekedés városon kívül
-
degu
senior tag
Tenyleg nem szivozni akarok,de /mint tudjuk/ sokmindenben ellenkezik a velemenyunk!
Batorkodom azert leirni,remelve,hogy nem kapok Zeuszi villamcsapasokat...Gondolom,hogy nem csak a varosban volt kicsi a latotavolsag,hanem az autopalyan is.
Irtad -egett,mindenkinek,minden,elol,hatul,es siman lehetett tolni 120-al?!
Na! Itt akadtam el.Ha a kod miatt a latotavolsag kicsi,es azt a kodlampat meg nem talaltak ki /se elol,se hatul/amelyik 20 m-nel messzebbre vilagit,akkor hogy tudott mindenki /akar 1 km-t is/ karambol nelkul haladni? A *cirkuszi elefant modszerrel*? /Mindenki fogta az elotte szaguldo farkat?/
120km/o-nal a fekut,nyalkas uton 60m lehet /most azert sem nezek utanna,hogy legyen egy kis *kapaszkodod* a kioktatashoz. / Ha a legelol halado kocsi bekap egy szarvast,vagy akar egy nagyobb testu kutyat,vagy megszorul a fekje,akkor annyi kocsi szalad ossze,amennyi eppen ott halad.Egy-ketto fel is borulhat,egy ki is gyulladhat,2-3-bol kirepulhetnek az utasok /mert miert csatolnak be a biztonsagi ovet?!/-a tobbi siman sza*rra torik.
Hat ez jobb,mint az orosz rulett,vagy amit a hulye jenkik extrem sportkent uznek!
Mi a fene ertelme van ennek? Miben biznak ezek a Nikki Laudak?
Ne ird azt,hogy fogalmam sincs az egeszrol,mert kb.30 eve vezetek,es az eleinte,a10Ft-os benzinnel havi 10-12.000km-t nyomtam le!
Ez kicsit emlekeztet egy kollegam sztoriara,aki azt mondta,hogy imad ejjel vezetni,mert akkor lehet repeszteni,es a horvatorszagi nyaralasa azzal kezdodott,hogy amikor hajnalban felert a hegycsucsra,szemebe sutott a nap,es keson vette eszre /mert hulla faradt volt!/ a kanyarba *belogo* kamiont...De szep temetese volt!Csak a csaladjat sajnaltam...[ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
kw3v865
senior tag
Egyetértek. Bár vadak/kutyák csak ritkán fordulnak elő pályán, elég ha valaki megcsúszik/elalszik, és akkora tömegkarambol lesz mint pl. pár hete Angliában vagy Németországban. A féktáv helyett jelen esetben inkább a féktávolság számít, ami száraz úton 120m...
[ Szerkesztve ]
-
degu
senior tag
válasz kw3v865 #27322 üzenetére
Koszi,hogy tamogatsz.es igazad van,hogy a vadbaleset viszonylag ritka,de millio mas dolog is eloallhat.Az elet olyan dolgokat tud produkalni,amin csak tatjuk a szajunkat...
Ezert hoztam fel az orosz-rulettet peldanak,mert szerintem nem csak siman felelotlenseg,
hanem, merhetetlen ostobasag is az ilyen*velem ez nem tortenhet meg* mentalitas
Legutobb egy belathatatlan kanyarba /amibe a 20 ev koruli sracok,meg az F1-es *pilotak* 80-al mennek bele/miutan lelassitottam,a kanyarban egy tok matos hapsi ult a foldon,a bicaja mellett,az ut kozepen,es vidaman enekelt...[ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
_seth_
veterán
Vadaknál már gyakoribb egy forgalommal szemben haladó autós... itt tartunk...
-
Rick4
félisten
Nem baj, hogy ellenkezik a véleményünk, ettől szép ez a világ. Na a vicc az, hogy először is a városban a csodás közvilágítás fentről világít, totál tejfehér minden. A pályán szerintem némileg kisebb is lehetett a köd, de csak árnyalatnyival, ugyanis 3-4 csíkot lehetett max látni akkor mikor én voltam egyedül, toltam 80-nal, de ha egy autó előttem haladt, akkor láttam azt, hogy az ő lámpája mit világít be, és a köztünk lévő szakasz is simán látszott. Nem a seggében voltam, 100-120 méterre, de mivel így lehetett haladni, megelőztek, és gyorsítottam.
Majd egyszer próbáld ki, ha a 30 év alatt ez egyszer se jött össze, én megcsináltam. Bajától hazafelé nemrég ugyanilyen köd volt, én mentem elől 80-nal, a többiek meg mögöttem szépen, elől látsz 30 méterre, hátul látod az összes kocsi lámpáját, meg hogy merre kanyarodik az út.. Mikor egy körforgalomhoz értünk, mondom megyek egy karikát, előzzenek csak, már fárad a szemem, erre 60-nal toltuk, míg újra meg nem előztem őket... Hidd el, működik a dolog, csak autóba kell ülni, meg vezetni, és ilyen szituba kell keveredni. NFS-ben nincsen köd.Mondjuk a te logikáddal élve akkor országúton, nyáron 30°C-ban se előzzön senki, meg se közelítse előtte haladót, maradjon le legalább 200m-re, mert ha pl épp előzöl, és jobbról ugrik a szarvas, ez meg elrántja a kormányt, mindenki meghal. Vagy azt ugye nem állítod, hogy a szarvasok csak ködben támadnak? Érdekes gondolatmeneted van, és ez is csak erősíti az eddig tapasztaltakat.
-
törölt tag
Nincs igazad. Abban kapásból nincs, hogy akit zavar a ködlámpa, az eleve szabálytalan.
Először is ködzárófény és ködzárófény között van különbség. Menjél egy Ford Focus vagy egy régebbi Audi A6 után ködben, kifolyik a szemed. Össze nem hasonlítható a féklámpával, jóval erősebb annál. Másodszor is: köd és köd között is van különbség. Ha valaki egy pici ködben felkapcsolja a ködzárófényt, és megy 60-at, te mögéérsz, szabályosan meg akarod előzni, de nem látsz előre. Nem a köd miatt, attól látnál, de csak egy nagy vörösséget látsz.
Úgyhogy a "ha zavarja a ködzárófény, akkor eleve ő a szabálytalan" tézis eleve csak akkor igaz, ha a ködzárófényt akkor használja valaki, mikor 30 méter alatt van a látótávolság. Minden más esetben marhaság.
Amit egyébként én írtam, az alapvetően arról szólt, hogy az emberek rosszul használják a ködzárófényt. A ködzárófényt akkor kell használni, ha a sima hátsó helyzetjelző már csak olyan közelről látható, hogy az balesetveszélyes. Ha 200 méteres látótávolságnál, 90km/h megengedett legnagyobb sebességnél valaki ködzárófényt kapcsol, az SZABÁLYTALAN, más kérdés, hogy hülye is. Mert a ködzárófény arra van, hogy észrevegyék az autót, és arra ilyen esetben bőven elég a hátsó helyzetjelző. Tehát semmi bajom a ködzárófénnyel, ha VALÓBAN szükség van rá. De az esetek túlnyomó részében a köd meg sem közelíti azt a szintet, ahol VALÓBAN be kellene kapcsolni, mégis minden okoskának ég.
De ha neked a biztonság mindennél fontosabb, akkor ne ülj be az autóba, mert az a legbiztonságosabb, ha otthon maradsz. Marhaság? Az hát. Pont akkora demagógia, mint azt állítani, hogy a ködzárófény csak a szabálytalan autósokat zavarja.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Szerintem meg mellém kellett volna ülnöd. Egyrészt gondolkodj, mi az amit 30m-en látsz? semmi ami világítana, csak a csík.ez eddig rendben is van, viszont nem a csíkból lesz a baj, hanem a többi autóból. Mikor utolértem egy autót, annak a lámpája már jóval messzebbről látszott, mikor szembe jött, az is, tehát mit tekintünk látótávolságnak? Mert valahogy mégis az van, hogy akkor is meg máskor is hazaértem, most meg itt ülök a gépnél...
-
Rick4
félisten
válasz #64791808 #27327 üzenetére
Erről jut eszembe, én is villogtam még Baja után egy előttem haladónak, hogy vagy gyorsabban megy, vagy lekapcsolja a hátsó ködlámpát, mert piszkosul világított, és előztem volna. Először csak villogtam, aztán 2 perc móka után reflektorra kapcsoltam.. Erre mit csinál? Ahelyett hogy észrevenné, a tükörbe nézve meg tudja számolni a hajszálaimat, annyira világít a lámpája, és utána lekapcsolná, inkább leállt az út szélére. Megelőztem, utána kapcsolgattam neki a htsó ködlámpát, ébredjen már fel..... Még jó, hogy fogalma sincsen, milyen lámpák égnek, és az mennyire zavaró a többi autós számára. Simán le kellene kapcsolnia ahogy utolérem, hiszen már látom...
-
_seth_
veterán
válasz #64791808 #27327 üzenetére
Féklámpa 21W, hátsó ködlámpa 21W, én még csak ezekkel találkoztam. Hogyan lehet egy régebbi autóban erősebb? Gyártanak egyáltalán a 21W-nál erősebbet? Ezt mondjuk valóban nem tudom de focus, suzuki, opel autókhoz volt eddig szerencsém azokban ez volt a max, nekem is 21W a ködlámpa.
-
_seth_
veterán
Én is így gondoltam, nálam konkrétan a féklámpa és a ködlámpa foncsora között semmi eltérés nincs.
-
degu
senior tag
*elől látsz 30 méterre*
Rendben! Ezt akkor megbeszeltuk!
Te latsz 30 meterre,es mesz 80-al,en- ha 30 m-re latok,megyek 50-el...
Te bizol a szerencsedbe,hogy nem kerul eled semmi rendkivuli...en meg bizom az eszemben! /Csak hogy en pont errol beszeltem,hogy...orosz rulett!/
Te igy vezetsz...en ugy... nincs ebben semmi kulonleges!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
Möhe
addikt
de jó hogy mindenki másfelé vezet ,a tapasztalatok alapján mondva ez jobb is
-
neduddki
nagyúr
HI!
volt mar a civic 7g4d-s? bisztos, leglabb nem vott senkit magaval
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
kw3v865
senior tag
Féktávolság kalkulátor]
Egyértelműen te cselekszel helyesen, ez nem vita tárgya, hanem tény. Pl. 80-nal mész és ha 2 autó összeütközik előtted (maradjunk a 30m-es látótávolságnál), akkor 100%, hogy nem fogsz tudni megállni, még száraz úton sem (talán ki tudod őket kerülni, de erre nem szabad alapozni). -
kw3v865
senior tag
válasz neduddki #27342 üzenetére
Én valahogy nem tudom sajnálni, csak a szerencsén múlott, hogy nem ölt meg senkit (így is totálkárosra tört több autót is, nekik vajon fizeti a - ha volt neki - biztosító?). Állítólag az is lehet, hogy ivott is (a képeken látszanak üres Unicumos üvegek az autóban). Jobb is, hogy ez a barom kivonta magát a forgalomból, nem kár érte.
-
Rick4
félisten
Sajnálom, hogy nem látod amit írok. Leírom még egyszer:
hátul látod az összes kocsi lámpáját, meg hogy merre kanyarodik az út..
Miután hátul mentem, láttam vagy 100m-re is a lámpát, ezt akkor is láttam, mikor elől mentem és épp utolértem valakit. 80-nál mennyi is a féktáv? Beírom, ne keresd, 65 méter, én ennek a duplájáról láttam volna, ha utolérek bárkit is, de ezt is leírtam, igaz valóban nem bárki által felfogható tőmondatokban.Arra adj már magyarázatot, hogy egyes emberek tiszta látási körülmények között miért mennek neki a másiknak, miért mennek bele egy piros lámpánál álló sorba, miért mennek le az útról? Megmondom, mert nem tudnak vezetni.
Mások meg közben 80-nal közlekednek, valami okból azonban mégse mennek neki senkinek, és mégse mennek le az útról, még úgyse, hogy havi 10 ezret mennek, meg úgyse, hogy napi 16 órát ülnek a kocsiban....
Szomorú hogy ezt kell mondjam, de lehetőséged sincsen rá, hogy felfogd és megértsd a két dolog között a különbséget.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
deicide
veterán
De arra nem figyelsz, amit többen mondanak, pl egy úton fekvő ember, egy műszaki hibás autó nem feltétlen világít az úton, mint a karácsonyfa. Az, hogy eddig ilyennel nem találkoztál, a szerencse műve. Én tavaly kis híján frontálisan ütköztem egy a sávomban szembe jövő autóval, ami a ködben világítás nélkül közlekedett, ilyenre sem lehet felkészülni.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
_seth_
veterán
válasz deicide #27348 üzenetére
Borsod, 26-os főút. Este, ködben részeg bringás feküdt az út közepén..., és ez pont olyan rész volt ahol völgyek-dombok vannak tehát nem is annyira a látási viszonyok hanem inkább a terep határozza meg, hogy meddig lehet ellátni.
3-as főút, este, kanyar után egy kb 2 méteres betondarab fogadott kb mint a vasúti talpfa, még csak villogója sem voltTélen még a havazás is csökkenti a belátható útszakaszt de sokan ezt sem veszik figyelembe.
-
a_tesz
Korrektor
válasz _seth_ #27349 üzenetére
baranya, kis dombos út, nyár, hajnal, párás koromsötét. az egyik emelkedő után egy csövesszatyorral a kezében egy ballonkabátos fickó bukkant fel, szerencsére a szembejövő sávban,és a k*va anyját, nem volt kivilágítva vagy lehetett volna szarvas is ott, annak is max a szeme csillog, ha felém néz. de persze miért nem hajtottam a látási viszonyoknak megfelelően
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA V
- Milyen processzort vegyek?
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 2042
- Revolut
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest