Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz ngaba #80521 üzenetére

    Az, hogy egy államnak mikor éri meg és mikor nem éri meg devizakötvényt kibocsátani, nem igazán az árfolyamon múlik.
    Pl tavaly egy éve volt dollárkötvény kibocsátás amikor 300 Ft körül volt a dollár, és az a mostani szemmel (a mostani 430-as árfolyam ismeretében) visszanézve is nagyon jó üzlet volt mert nagyon alacsony kamatokon tudták a forrásköltséget hosszú időre befixálni.
    Most nem azért nem éri meg dollárkötvényt kibocsátani, mert rossz az árfolyam vagy annak a trendje, hanem azért mert most annyira magasak a kamatok, hogy nem volna bölcs ezt a kamatszintet az adósságot tekintve hosszabb időre belockolni pláne úgy, hogy nincs is a közeljövőben nagyobb esedékes lejáró devizatartozás amit meg kellene újítani.
    Ilyenkor az a jó amit csinálnak, magas kamatok idején forintban adósodni és lehetőleg a közép és aránylag rövidebb futamidő felé terelni a népet (Lásd Bónusz papír 3 éves, a pmáp meg most jól fizet de ha elül a felhő hamar keveset fog mert a kamat javát az infla adja nem a prémium mértéke).
    Lehet itt utálkozni, de ami történik az logikus és rendben van.

    A kamatfizetések tekintetében szerintem semit sem ütemeztek át, mert a visszaváltásokkor a felhalmozott kamatokat ki kell egyből fizetniük szóval még inkább előre is hozták mostanra.....

Új hozzászólás Aktív témák