- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
válasz Oppenheimer #72151 üzenetére
az jutott még eszembe, hogy át lehet-e íratni, kvázi ajándékozni a befektetéseimet pl. anyukámra?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
szabi__memo
nagyúr
Nagy Márton: Gazdasági válságra kell készülni
Nem kell itt hisztizni, válság jöhet, de ettől ők megvédik Magyarországot. -
veterán
válasz Vision #72149 üzenetére
Ez Dunakeszi és cirka 800e Ft / nm körüli ár (napelemmel, klímával, hővisszanyerős szellőztetővel, Dunától 100 méterre, nem árvizes területen) szóval szerintem ez ennyiért el is menne még most.
Utca végén 50m Ft-ért ment el teljesen felújítandó 40 éves ház, amiből csak a falak maradtak.
Új építésű itt most 125m egy alap ház (fent felsoroltak nélkül).
-
Feriboy2
aktív tag
válasz bandus #72155 üzenetére
szerintem nem kell bezárni a tbsz-t ha külföldre költözöl. ezt a random capital üzenete se írja.
csak annyi van, hogy ha a tbsz-ről eladsz vmit amikor már külföldön élsz akkor majd a külföldi adószabályok szerint kell majd adóznod utána. külföldi adóhivatal a magyar tbsz-t egy sima átlagos értékpapír számlaként fogja kezelni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szabi__memo #72163 üzenetére
Szerettem volna két kis 40 nm körüli lakást szülőknek, s amig nem kell nekik addig kiadásra venni miután ki van fizetve a saját ingatlanunk. 2016ban néztünk párát 20m körül voltak egész jók. Mára 40m körül vannak hasonlók itt a környéken.
Kiadni megfelelő áron nem lehet: 6% bruttó hozamot várnék el egy lakástól, amiből 1% menne állagmegóvásra. Így a havi bérleti díj 200e + rezsi lenne egy 40 nm-es lakásnak...
-
addikt
-
szabi__memo
nagyúr
Kiadási céllal nem (sem) érdemes jelenleg az biztos. Annyit nem lehet értük elkérni, hogy megérje. Ill lehet, hogy van olyan hely, de sok olyan nem nagyon lehet. Valószínűbb, hogy nincs is. Azért persze a bérlés még nem olcsó csak olcsóbb mint normális esetben kéne lennie egy egészséges piacon
-
Kobe
veterán
válasz szabi__memo #72166 üzenetére
Bp, belvarosiasabb keruletek ujepitesuei: brutto 3.6% hozam/ev. Ingatlanosok meg 4.5-5%al standupolnak hogy eladjak, de az 5% is szar
Az evszazad biznisze..... -
Kobe
veterán
válasz Vision #72168 üzenetére
Ez nem a hagyomanyos ertelemben vett belvaros, hanem 4-6 koruttol egeszseges setatavra levo resz belvarostol kifele.
Probalhatnak felzarkoztatni berleti dijakat, de 200K felett erosen handicappes a sztori, meg magyar reszrol is. 200-250 felett mar elfogy az ero, es ezt a szintet most elertek.
Kfoldi nem jon annyi nyugatrol, ukranok meg csorobbak, ok sem a kinalat tetejet veszik ki, akarhanyan os vannak.3 tarsashazrol tudok amiket most adtak at ugyanezen a kornyeken, 4000 huf/nm felett mar necces, nehezebb kiadni pedig 0 kmres lakasok.
67-70 millas, 50 nm kecok, es havi 200e-nel feljebb nem tudnak tornazni az ingatlanosok sem mert rajuk rohad.
220 ert tudtak kiadni a foldszinti kertkapcsolatosokat.Ez brutto 3.9% hozam a kertkapcsolatosoknal. 70 millara, ingatlanos jutalekkal, utanajarassal, kozjegyzoi dijjal, es meg a lakasba beszerelendo egyeb dolgok nelkul (lampak / csapok / beepitett butorok).
Az elso evben eselyesen 1-2% korul se marad belole.Hat nem az evszazad biznisze, hitelbol meg aztan vegkepp nem.
-
veterán
Egyetértek, ez most nem jó biznisz. És rengeteg új lakás ömlik még a bérleti piacra. Nem tudom, hogy lesz-e ember, aki ezt kifizeti. Ma voltam a műszaki átadásán a lakásnak, amit vásároltam. 13 emelet, ~230 lakás, nagy része garzon és 1,5 szobás. Ilyenből van több torony is a lakóparkban, a vevők nagy része befektető. Én direkt 3 szobásat vettem, ár/érték arányban az volt a legjobb ajánlat. Talán 5%-ot bruttóban ha kitermel, az már hatalmas szerencse. És én még csak ~1 milliós nm áron vettem. Amiket most hirdetnek, az már 1,5.
Azért vannak érdekességek. Haveromék már a COVID előtt is 250-ért béreltek egy 1,5 szobás kecót Sasadon. Szóval azért vannak combos bérleti díjak, lokációtól is függ.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Vision #72174 üzenetére
Nem lesz ember. Budapesten is mar erosen zsebre megy a jatek, ket jolkereso palyakezdo diplomasnak is mar legoznia kell, hogy adott honapban eszik / berleti dijat fizet, es akkor ruhazkodni a kovetkezo honapban fog-e.
Kozben Kinaban eppen ujabb milliardos ingatlan ceg dolt be, US ben meg kuldik el az ingatlanosokat.Ha el kell engedni az arsapkakat / rezsicsokit, akkor szerintem az gyujtobomba lesz a piacra.
Saccperkb, egy 2000-2010 kozotti ujabb epitesu lakas rezsikoltsege 1000 HUF/nm korul alakulhat a fovarosban. Egy ujabb, mostani epitesu ennek mondjuk 60-70%-a.
Egy 200ezres uj keco rezsije mindennel egyutt kb 40-50 lehet? Futes kivitelezestol fuggoen.Namarmost ha az energetikai arak duplazodnak, 3x eznek, egy 50nmes lakas berlese a mostani 250es szintrol 350-400 koze dragul + elelmiszer es egyeb dijak vagtato inflacioban, es meg a tulaj is megprobal emelni mert o netto negativ szar helyzetben lesz a hitelkamatok miatt.
Kis hasracsapas szeru tulzassal de kijon, hogy a netto atlagber 2 fore semmi masra nem lesz elegendo, mint hogy egyel es lakbert fizess, de jollakni mar nem biztos hogy minden nap menni fog belole.
Es nekik kellene az egyre magasabb arszinvonalakat megfizetni, mig beveteli oldalon az extraprofit sarcot sejthrted h melyik oldalon (opex) fogja eloszor rovidre vagni a ceg, szoval realbernovekedest el is lehet felejteni.Brave new world.
Ps: 410
[ Szerkesztve ]
-
favagoJoska
tag
Nyugodjatok meg, ha sikerül megegyezni "Brüsszellel" akkor visszaerősődhet a forint 400 közelébe alá már nem hiszem hogy menni fog ha ez marad a tendencia még néhány hétig.
Egyébként nem tudom mikor fogják belátni, hogy amit csinálnak az teljes zsákutca. Így seggre fog ülni az ország. A moderált forintgyengítéssel még el bírták adni csodás gazdasági növekedésről a mesét, de amikor mindenkinek milliós fizetései lesznek több ezer forintos kenyérárak mellett akkor már nem hiszem hogy őszinte lesz az emberek öröme. Pár hónapja még ki voltam röhögve hogy a forint a török líra útját járja majd be, azthiszem ugyanezek az emberek már nem annyira röhögnének. -
senior tag
Ft fekete keddje…
iPhone 13 Pro 128GB
-
törölt tag
Az igen... lassan lesz értelme eladni a dollárt (úgyis értéktelenedik rekord sebességgel ), viszont forintban elég jól hoz Még emelkedünk, és lassan dupla annyit fog érni (ahhoz képest, amikor vettem).
-
IG55
senior tag
Következő alapkamat emelésnél fel kell törnöm a PMÁP- om jelentős részét, és EUR-t, USD-t venni, majd valamikor EFT-t. Hogyan tudom megállapítani, hogy mely sorozatú PMÁP-ot, kellene eladnom, ki lehet ezt számolni valahogy?
Azt hiszem a Wise-ot részesíteném előnyben a Revoluttal szemben, arra a célra, hogy ott váltsak, és ott tartanám a pénzt, amíg nem veszek ETF-et. -
julius666
addikt
Most visszakerestem, alig másfél hete volt itt egy vita, lesz-e jövőre 420-as euró.
Én az igen mellett érveltem de én se gondoltam volna, hogy akár 2 héten belül összejöhet, ráadásul egy történelmileg kifejezetten nagynak mondható kamatemelés után... -
Lex Icon
senior tag
-
veterán
Ha el kell engedni az arsapkakat / rezsicsokit, akkor szerintem az gyujtobomba lesz a piacra.
Szerintem nem. Egy modern lakás energiaigénye eleve nagyon alacsony. De mi is asszony 3 szobás 50 éves tégla lakásában valami 5 ezret fizetünk havonta a gázért.. most ha ez felmegy piacira, akkor is legfeljebb 25 ezer. Ebbe Budapesten nem rokkan bele az átlagpolgár.
Ha a rezsit felverik, akkor az pont a modern, nagyon takarékos lakásoknak adhat egy nagy lökést.
#72182julius666
Az 50 bázispont történelmi emelés? Mert valójában ennyi volt. Vagy ezt kitárgyaltátok? Bocsi, nászúton voltam, le vagyok maradva.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Vision #72186 üzenetére
egy szigeteletlen 100m^2-es csh-ban fűtési szezonban a havi 30-40k-s fűtésszámla simán elképzelhető (lehet több is). na ezt szorozd be mondjuk hárommal.
szerk: off
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
veterán
válasz Ringman #72187 üzenetére
Oké, de ez miért releváns a budapesti bérleti piaccal kapcsolatban? Mármint nyilván van valamennyi kapcsolat, de szerintem nagyon alacsony a korreláció szintje.
Pontosan erről van szó. Az a kemény, hogy még a "szaksajtó" is beszopta a dolgot. A piac természetesen nem.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Jelen felallas szerint a piaci ar a rezsicsokis ar 7x ese. Vagyis alsohangon az 5ezer 35ezerre none.
A lakas energiaigenye meg nem csak a futesbol all, van melle vizmelegitesi dij is, szemetszallitasi dij dragul ha a piaci benzinarakhoz igazitjak az arkepzest, stb stb stb.
Nekunk rezsicsokkentes fenyeben most emeltek 60%al a kozos koltseget, annyira hasit a rezsicsoki es annyira fenntarthato.Az meg szinten erdekes gondolatkiserlet, hogy mibol es milyen aron fognak az emlitett nagyon nagyon energiahatekony hazak felepulni, hiszen a jo hoszigetelo tegla kiegetesehez gaz kell. Kurvasok. Polisztirol szigeteloelemek gyartasahoz is, szinten.
Ha lesz egyaltalan gaz osszel, uri mulatsag lesz teglaegetesre pazarolni.A szomszed utcaban most epitwnek egy ujepitesu tarsashazat. Majdnem 1.5M/nm aron adjak oket.
Kulso falra hoszigetelo tegla helyett sima tomor ytongot raktak foltokban, ahol epp elfogyott a sima, folytattak ytonggal, jott egy ujabb raklap, megint simaval.
Hoszigetelest nem kaptak. 30 cm!! vastag normal gagyi hungarocellteglakkal helyettesitettek az egesz epuleten.
Megneznem ezek hol lesznek energetikai minosites szempontjabol atadaskor, dehogy nem az ilyen hazakon fog sokat sporolni az ember a beazo / szelelo hoszigetelessel, az fix. 1.5M ert, hangsulyozom -
Ringman
nagyúr
válasz Vision #72189 üzenetére
igazából nem sok
csak viszonyításként írtam.
max annyiban lehet köze, hogy a bérlők is patthelyzetben vannak, a kijjebb költözés sem lesz olcsóbb. de ezt írod te isEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
" 5 ezret fizetünk havonta a gázért.. most ha ez felmegy piacira, akkor is legfeljebb 25 ezer."
Az hányszoros emelkedés? (+ számold bele, hogy akkor nem csak a gáz megy fel, hanem sok minden más is még mellé)."Ha a rezsit felverik, akkor az pont a modern, nagyon takarékos lakásoknak adhat egy nagy lökést."
Még jó, hogy Budapest teli van régi épületekkel, amire felújításra sincs pénz - lásd tetőomlás. De akkor biztos így fogják csinálniNem biztos, hogy átlagember szintjén gondolod végig a dolgokat...
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Az en berlom biztos bexarna ha piacira menne fel a foldgaz ar, egy 5x-os ar az neki teli idoszakban kb. 90 ezres futesszamla lenne 45 m2-re havonta. Mondjuk sose ertettem, hogy mit fut annyit, en a felebol elvoltam.
[ Szerkesztve ]
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
veterán
A lakas energiaigenye meg nem csak a futesbol all, van melle vizmelegitesi dij is
Nekünk ebben az 5-ben ez már benne van. Persze van rá esély, hogy az energiaárak ilyen szinten maradnak, de csökkenésre/növekedésre is. A szemétdíj is piszlicsáré tétel, ettől nem lesz 100-150 ezerrel magasabb a rezsi ott, ahol korábban 40 volt.
...milyen aron fognak az emlitett nagyon nagyon energiahatekony hazak felepulni, hiszen a jo hoszigetelo tegla kiegetesehez gaz kell...
Ez nekem most nagyon távoli spekuláció. Mármint persze igazad van, de én maradnék a jelenleg piacon lévő ingatlanoknál, illetve amelyek átadásra várnak. Minden más csak találgatás.
Megneznem ezek hol lesznek energetikai minosites szempontjabol atadaskor, dehogy nem az ilyen hazakon fog sokat sporolni az ember a beazo / szelelo hoszigetelessel, az fix.
Ha szarul csinálják meg őket, akkor nem kerülnek a piacra, mivel nem kapnak használatbavételi engedélyt.
Nem biztos, hogy átlagember szintjén gondolod végig a dolgokat...
Most a bérleti piacról beszélünk, plusz az emelkedő bérleti díjakról. Ha a rezsi elszáll, akkor egy korszerű lakás bérlése jobban megérheti magasabb bérleti díj mellett is, mint egy korszerűtlené. Hogy jön ide a tetőomlás? Ott luxuslakásokat építenek speciel.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Oppenheimer #72195 üzenetére
Talán ők voltak az egyetlenek, mindenki más címlapon hozta a történelmi emelést. Szánalom.
-
updog
őstag
válasz Vision #72194 üzenetére
"Ha szarul csinálják meg őket, akkor nem kerülnek a piacra, mivel nem kapnak használatbavételi engedélyt."
Ja, pl. a Hermina is nagyon sajnálta, hogy használatbavételi nélkül kellett eladnia a lakásait aztán lelépni, és persze nem is volt aki lecsapott volna a "kedvező lehetőségre"***
***aha... és azóta csak még jobban akar mindenki IS ingatlant venni, azonnal, bármi áron, mindegy milyen feltételekkel
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
julius666
addikt
válasz Oppenheimer #72188 üzenetére
Értem amit írtok de azért akkor is össze lett hozva az alapkamat és a valós kamatszint és nem is alacsony szinten (ugye amit zsiday is írt). Nagy csodát nem vártam a lépéstől én sem, de azt semmiképp sem, hogy új történelmi mélypontra megyünk pár (munka)napon belül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Milyen monitort vegyek?
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...