Új hozzászólás Aktív témák

  • kavalkád

    aktív tag

    válasz PredatorZoli #64618 üzenetére

    > Előbb fogják 0-ra inflálni a forintot, minthogy elvegyék a magántulajdonokat.

    te vagy nagyon oprimista vagy, vagy nagyon naiv, vagy csak szeretsz mindenhez valami "okosat" mondani.

    onnan, hogy a kereskedőnek fix áron kell adni terméket szerinted mennyivel áll messzebb, hogy mondjuk holnap kijelentse a kormány, hogy a "különleges" helyzetre való tekintettel a megtakarításokra extra adót vezessen be? vagy eltörölje a TBSZ adómentességet?
    tudom, majd erre jön az az abszurd indok, hogy minek kellene neki a mi befektetésink, hiszen annyit nyomtat amenyit akar. hát ja, majd egy inflálódó környezetben elkezd észnélkül nyomtatni. mintha a szakadék felé rohanna az autód és ezt azzal próbálnád kivédeni, hogy tövig nyomod a gázt.

    pont a napokban taglaltam, hogy milyen lekezelően beszélt a kormány azokról a SBERBANK károsultakról akiknek a limit feletti összegük volt a bankban, a gazdagok démonizálását is elkezdték már.

    nem azt fogják mondani, hogy stipi-stopi enyém az összes pénzem, nem hülyék, ennél szofisztikáltabb eszközeik vannak, elég ha fokozatosan szorítják a hurkot a nyakad körül.

    ha akarják és úgy gondolják, hogy ez érdekükben áll akkor vidáman hozzá fognak nyúlni a te/én/akárki megtakarított pénzéhez, megvannak rá a módszereik és lehetőségük. nem állítom, hogy ez fog történni, de ennek a lehetőségnek az elvetése nagyfokú felelőtlenség, de persze mindenki úgy védi az értékeit ahogy jónak látja, ha ilyen vakon megbízol benne az jó, mindenkinek kell a hit.

Új hozzászólás Aktív témák