Új hozzászólás Aktív témák

  • dudi6

    senior tag

    Sziasztok!

    Pár napja találtam ezt a topikot, azóta olvasom, örülök, hogy van ilyen.
    Segítséget szeretnék kérni. Lenne több kérdésem is, ha valaki csak egyre válaszol azt is megköszönném.
    Tehát:
    1. Milyen alap könyveket érdemes elolvasni, hogy képbe kerüljek pénzüggyel kapcsolatban, részvény, tőzsde, stb. ? Milyen weboldalakat érdemes napi szinten olvasni?
    2. Eladtuk a pesti lakásunk így most lett pár milliónk. Hova lenne érdemes befektetni pár hónapra (2-3-4)
    Nem szeretném parkoltatni a számlán, viszont elkezdünk új lakást is nézni így lehet 2-3 hónap múlva már kelleni is fog a pénz. Ha csak pár ezer Ft-t hoz annak is örülnék.
    3. Örököltem részvényeket (részvény: Otp, Mol, Telekom; kötvény: prémium magyar és otp paletta befektetési jegy). Ez az Otp-nél van, online tudom kezelni. Eladjam, ne adjam? Hol érdemes tájékozódni? Sok helyen olvastam már hogy 2019-ben válság lesz, így lehet jobb lenne eladnom és valami biztosba fektetni. Ezzel kapcsolatban is érdekelnének weboldalak, amiket érdemes követni.
    4. Mibe érdemes fektetni hosszú távon? Sajnos jó pár éve bedőltünk a brókernetnek mi is, ahogy szerintem anno sokan, nekem is és a feleségemnek is mínuszban van a számlánk és a feleségemnek még az SPB-nél is van pénze ami szintén nagyon szarul áll. :( Ezért is szeretnék érdeklődni, tájékozódni, tanulni, nem bízom már egy brókerben sem...

Új hozzászólás Aktív témák