Új hozzászólás Aktív témák

  • Doze

    aktív tag

    válasz Kobe #30421 üzenetére

    Mivel most is nyomjuk mindketten a melót, ezért az asszony az első 6 hónapban a fizujával azonos ellátást kaphat... a további másfél évben pedig 2/3 részét kb... viszont 2 év után nem érdemes már otthon maradni... mert 25e a havi pénz (és mind1 mennyit kerestél előtte)

    Egyébként a gyed extra jó dolog, ha az asszony nem melózott előtte, mert apaként dolgozol tovább és hozzányomnak még 193e bruttót a fizudhoz (ha eléri a plafont a fizud), de pl nálunk az asszony is ennyit kapna.. mert eléri ő is a plafont. Viszont hogy "csak" 6 hónapot maradj otthon a gyerekkel az szerintem kevés, 2 év a reális, utána óvoda/bölcsi stb. Az adókedvezmény, valamint a családipótlék valahol fedezi a kiesést, persze kérdés mennyit keresett az asszony, vagy pl az apa, de akinek jó a hivatalos fizuja, (tételesen el van minden számolva így magas a bruttó), mint pl nálam a MÁV miatt, az 3 gyereknél akár havi szinten 200e-et is jelenthet nettóba.

    De 3 gyereknél viszont felejtős hogy 2 év után megint munka :D, max ha 3-at szül egyszerre :C , de ha pl 2 évente 1 akkor is min 6 év otthonlét.... szerencsére nekem szeret dolgozni a párom, 2 hét itthonlét alatt is becsavarodik... hát még 6 év :C ,

Új hozzászólás Aktív témák