-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
válasz
NvidiaRTX #78665 üzenetére
Ahogy a magyar közmondás tartja:
'Ahány teszt, annyi szokás!'
Nem tudom, hogy a BD-nek van-e tesztverziója, de mielőtt megvennél bármit is, érdemes kipróbálni! Azt is érdemes átgondolni, hogy melyik verziót használod, ami ténylegesen kielégíti az igényeid! Nekem is vannak pl. olyan progik, amik csak azért nem, mert 'nem szimpatikusak', 'testhezállók'.
Elárulom, hogy ezek közé tartozik a Defender is!!!zazenke: Dobozában, eredeti csomagolásban tárolt USB-s HDD nem jó?
Ezen kívül Hasleo-val csinálok 2-3 hetente rendszermentést, szintén külső SSD-re... -
zazenke
őstag
a fontos adatokat külön adatárolón kell tartani ami kikapcsolható. Pl egy külsőházas ssd vagy merevlemez. Csak akkor kapcsolom be ha mentek rá .Ahhoz elég nagy véletlen kell hogy akkor aktiválódik egy ransomware amikor épp nem szörfözök és telepítek hanem mentek. A windows újrahúzni pedig legyen beállításokkal mondjuk 3 óra. Csak ennyit bukok. Úgyhogy a vírus titkosítása nálam majdnem semmit nem ér
-
UserX
addikt
válasz
NvidiaRTX #78663 üzenetére
Tisztelettel gratulálok, megúsztad a ransomware-t és az újratelepítést is!
Amúgy a VirusTotal szerint teljesen rendben van a file!
Én azért ezek után nem merném telepíteni!!!
Idegesítő egyébként, hogy egyre inkább converter progikat kell használi!Jó-jó, tudom, hogy vannak online converterek is, de azok meg szerintem az adatokat is lopják!
Valamit valamiért!
Lehet, hogy ezért megköveznek, de én továbbra is maradok a 3rd Antivirus programoknál, az ésszel netezésnél, a biztonsági mentés készítésére külső adattárolóval és a felhőben, az 1-2 hetente történő EEKT, NPE, KRT futtatásnál...
Mindezek ellenére pár hónapja nekem is majdnem feltörték az MS fiókomat!!!
A Scammerek ma már nagyon ügyesek, és akárhogy is, egy lépéssel a vírusírtókat gyártó cégek előtt vannak! -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Cs1csó #78662 üzenetére
Megtaláltam mi a bűnös.
Ez a pixillion.exe nevű faxtuggya micsoda használja a CPU-t, végre egy process app ami kifogott rajta.
Ez valami konvertáló progi cucca, de hogy mit keres a PC-men azt nem tudom... fogalmam sincs mikor jártam én ezen a weboldalon vagy hogy mikor töltöttem le innen bármit is.
Fájl törölve most minden jó.
A fájl amúgy a AppData\Roaming\Microsoft\Pixillion mappába volt benne.
-
Cs1csó
titán
válasz
NvidiaRTX #78661 üzenetére
Nekifutok még egyszer: van olyan hogy pl. TORRENTEK miatt (hétvégén) reggel 8-kor bekapcsolod este mondjuk 23 órakor kikapcsolod és ezen idő alatt össz-vissz csak 1-2 órát ülsz előtte?
Mert ha van ilyen akkor ott valami difi van, mert ennyi "IDLE" idő a Windows-nak elég.Nekem emiatt hétköznap is megy össuefüggően vagy 6-8 órát.
Persze ha mondjuk 34 óra "tétlenség" = (idle) sem elég, hogy megcsinálja amit akar pl. karbantartás akkor ott lehet van gond.
Van abban a gépben HDD vagy tartósan ol. USB-s kapcsolatosan hozzácsatolva? Mert ha annak a töredezettségmentesítése SOHA nem történt meg akkor az is sokáig pörgeti.
Amúgy azt ajánlom inkább, (még gyalulás előtt) hogy kérdezz be a Windows 10 topikba, King Unique biztos tud arra módot, hogy lehet megnézninmi az ami teker a háttérbe.
Még ha vírus ami egy "valid" programnak álcázza magát akkor is ki kell derülni mi az a folyamat, vagy hogy mit csinál.Legrosszabb esetben egy fájltitkosító/zsaroló program dolgozik a háttérben.
Ezeket azért írtam mert jó lenne REINSTALL előtt tisztázni a dolgot.
Nekem volt olyan, hogy (sok program tesztelése/telepítése/törlése miatt) gyakori lett a "kékhalál" nem agyaltam, nem kerestem a "dump" fájlt stb. hanem fogtam és pik-pakk újraraktam a rendszert: és láss csodát megszűntek a kékhaálok.
Anno nagy Windows újratelepítő voltam (3-4 havonta) csináltam, de olyan rutin lett hogy relatíve gyorsan megvoltam.k, teljes belakással együtt. (4-6 óra és közben azért tévéztem, ettem stb.)
De a mostani rendszerem 2024 januári, tehát már "lassan" másfél éves telepítés.
( lehet már csak Windows 11-re váltáskor valamikor a nyár végén, ősz elején fogom újrarakni de ugye 11-el)
Az biztos idegörlő lesz kicsit (habár már teszt jelleggel 2023 őszén volt fenn a Windows 11) hiszen kiestem a gyakorlatból, és másik rendszer lssz nem 10 hanem 11. -
-
akác44
friss újonc
Üdv!
Hogyan lehet kaspersky freet beszerezni?
Jól gondolom hogy először egy 30 napos próbaverziót kell használni és amikor lejár akkor lehet átváltani?
Köszi -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Cs1csó #78655 üzenetére
Mint fentebb is írtam ha bármely process figyelő elindul vagy aktív addig nem indul el a folyamat.
A Process Explorer ha fut a háttérben (tálcára rakva) akkor a folyamat soha nem indul mehet a gép akár órákat is egyhelyben.
Ugyan ez igaz a Feladatkezelőre is ha az meg van nyitva a dolog nem indul el.
Ha ezeket az appokat bezárom akkor megint van egy ~10 perc türelmi idő és újra elkezd a háttérben dolgozni a gép.
Alvó mód meg ilyenek mind ki vannak kapcsolva a Windózba szóval valszeg az első dolgot fogom kipróbálni először, hogy éjszakára úgy hagyom a gépet.
Redditen találtam olyan képet ahol a CPU 100%-on megy és a Feladatkezelőben semmi nem jelzi a folyamatot... -
Cs1csó
titán
válasz
NvidiaRTX #78653 üzenetére
Több lehetőség is van:
1. amit Ick javasol, hogy hagyd "idle" állapotban (bekapcsolva akár egy éjszakán át had dolgozzon) hátha ez a baja, nekem volt olyan ismerős aki soha nem kapcsolta ki a gépét mindig csak altatta, de ahogy ébresztette elkezdett pl. játszani majd ha végzett altatta is kb. mint ha egy konzol lennetehát szinte SOHA nem volt idle állapotban a gép.
Ezzel tehát lehet egy próbát tenni.2. persze jobb lenn előbb átnézni valami kártevő ellenes cuccal a legjobb lenne, hogy egy másik TISZTA gépen egy pendrive-ra hozz létre egy Kaspersky Rescue Disk-et ami egy kvázi boot-olható önálló víruskereső ami a Windows betöltése nélkül keres.
3. van olyan program ami tudja folyamatosan LOG-olni a programok, folyamatok aktivitását pl. Process Explorer.
De akár a feladatkezelőt is megnyithatod a monitort pedig állítsd be úgy hogy ne menjen alvó módba és ha igaz ami nálad történik akkor vagy 10-20 perc inaktivitás után már látszódnia kell, hogy mi a helyzet. -
NvidiaRTX
őstag
Sziasztok.
Egy érdekes dolog ütötte fel a fejét a gépemen már egy hete lassan.
A dolog annyi, hogy egy bizonyos idő elteltével egyszer csak a CPU ~50%-ol elkezd dolgozni valamit a háttérben és mind1, hogy mit csinálok akkor is elindul akár játék közben is.
Tehát mondjuk egy játékból kilépve megy tovább a CPU 50%-on.
Mi ilyenkor a teendő? Megnézni a feladatkezelőben, hogy mi váltja ki igaz?
Na és itt jön a 22-es csapdája.. ahogy megnyitok akármilyen process figyelő progit abban a pillanatban ez a dolog abbamarad tehát nem látni azt, hogy mi tekeri a CPU-t.
Mint valami intelligens cucc ami nem hagyja magát "látni" és ebből jött az, hogy valami vírus vagy mi ezért is írtam ebbe a topic-ba. (mintha elindulna a bitcoin számolás a gépen?)
Természetesen utánajártam a gógliba és két lehetséges dolgot találtam:
-Bekaptam valami malware-t.
-A Windóz Defender dolgozik valamit. (Antimalware Service Executable - msmpeng.exe)
Az elsőre rátoltam egy Malwarebytes-t és pár rossz bejegyzésen meg fájl maradványon kívül nem talált semmit, a dolog újra és újra előjött.
A másodikra már rengeteg a "megoldás", de főleg az, hogy az egész windózt töröljük le és menjünk át Linux-ra.
Na de viccet félretéve tényleg lehetetlen ezt a dolgok kikapcsolni...
Állítólag hagyni kell lefutni és utána egy darabig csend van. Hát már lassan egy hete csinálja ezt a valamit a háttérben és csak nem marad abba.
Miközben megírtam ezt a kommentet megint elkezdődött a háttérben a dolog.
Próbáltam itt is kikapcsolni a dolgot, de nem nyert: [kép]
Szóval passzolok. Egyszer már mintha lett volna egy ilyen a gépen de az abba is maradt pár óra után.
Amúgy már nagyon érik egy Win reinstall a gépen valszeg az hozza majd el a megváltást. -
ledgeri
nagyúr
válasz
akác44 #78649 üzenetére
Ha van chromium féle böngésző felrakva, akkor annak lehet ilyen értesítő funkciója, amit bizonyos weblapok be tudnak állítani.... De biztosabb, hogy ha képet, vagy ha idő után jön fel, akkor videó csinálsz róla, hogy lássuk mi is. Az "avirát utánzó ablak" eléggé furivá teszi!
-
akác44
friss újonc
Üdv!
Segítségre volna szükségem.Van egy asztali pc win 10 ,avira free van fenn,Néha bejön egy avirát utánzó ablak ,a jobb oldalon amit nem lehet se kikapcsolni ,se rákattintani, Csak akkor tűnik el ha újraindítom a gépet,
Avira ,malwarebytes ,emsisoft emergency kit semmit sem talált.Amúgy semmi más problémát nem észlelek.
Ez mi lehet?Elóre is köszi.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
junior11 #78645 üzenetére
Melyik szolgáltatónál jött létre a mailcím?
Ugye nem "katika@korábbi.x" helyett lett "katika@új.y" -igen specifikus "katika"-t feltételezve?Ahhoz, hogy megérkezzen egy levél a feladótól a címzetthez, mindkettőnek léteznie kell, de attól hogy egy cím most nem létezik, a jövőben létezhet, így ha én a küldő minden nap nyomom a rutin spam-et "random" címekre ha most az egyik nem is létezik, biztosan nem is állítható, hogy nem is fog sosem. Vagy ez, vagy valaki aki megtudta már kompromittálódott volt mikor megjelent nála, így egyből benyelődött valahova.
Ha még nem törölgettétek az üziket, akkor meg lehetne nézni, hogy mikor is érkezett az első spam, az első publikus kiküldés előtt, vagy után.ő android telefonon kezeli
ez jelentené azt, hogy ezzel van belépve a telefonja is most, vagy csak az email alkalmazást jelentené, vagy csak hogy átfutott a telón mint adat... Elsőnél sok alkalmazás hozzáférhet a fiók emailcímhez -gondolom-, míg mondjuk az emailapphoz kevésbé...Át kell nézni az egész láncot, mert furi!
-
Anubis_9
addikt
Sziasztok! Kaspersky Free-t használok néhány hete. Ezzel kapcsolatban kérdezem, van lehetőség ennél a verziónál VPN-t bekapcsolni?
-
junior11
veterán
Sziasztok, off, de hirtelen nem találtam rá megfelelő topikot. Pár napja hoztam létre egy e-mail fiókot a barátnőmnek, ma éjjel máris kapott rá egy csaló spam mailt, több millió dollárt hagynak rá, mert beteg az illető, banki és személyes adatokat kérnek blablabla...
Nem nyitottunk meg semmilyen mellékletet sem linkre nem klikkeltünk, de engem az érdekelne, hogy ha az e-mail eddig sehol nem volt megadva - én hoztam létre neki a saját gépemen, és adtam meg neki a bejelentkezési adatokat (ő android telefonon kezeli), és csupán sms-ben küldte el a mail címet a megfelelő személynek az iskolában - tanulmányokhoz fog kelleni neki, ennyi, sehol máshol nem volt felhasználva, megadva.
Kérdem én, ilyen esetben mégis hogy kaphatott csaló scam mailt, ha szinte sehol nem volt megadva, nem szivárgott ki? Azt valahogy kizárnám hogy az én laptopom vagy az ő telefonja kártevőt? tartalmazna, 99% hogy nem, és szerintem az nem ilyen formában jelentkezne, ha mégis. Kinek mi a véleménye? Köszi, ha maradhat. -
Pete1
tag
Mint Microsoft Defender felhasználó, azt tapasztaltam, hogy tanítani kell, sok a fals riasztás! De tanítható a DefenderUI alkalmazással. Ha nem akar valaki fizetni fizetős Antivirus alkalmazásra, akkor jó választás lehet. A Microsoft már úgy is mindent tud rólunk....
-
riki
senior tag
Azért az MS gyenge szereplése meglep. Jóval előkelőbb helyre vártam. A Vipre is sokat fejlődött.
-
Piftuka
veterán
"F-Secure téves riasztásai elég komolyak.
"
Az AVAST is élen járt ebben mindig. Bosszantó tud lenni, ám a fals riasztás még mindig jobb, mint amikor valódi kiber-kártevőt enged át a rendszerre. (Annak megakadályozásában mondjuk szintén az egyik legjobb volt.)
A G DATA aktuális jó eredménye elég figyelemreméltő. Ők jellemzően nem annyira vannak ott a "radaron", amikor antivírus szoftvert keresgél az átlagember... Pedig tradicionális cég. (Sőt... ha jól tudom, vírusirtó kapcsán ők azok, akik esetében fel lehet emlegetni, hogy "cipőt a cipőboltból".) -
válasz
Mikulásbá #78637 üzenetére
Pont ezt akartam írni, mindig is rossz volt a F-Secure a fals-ok tekintetében.
Mindig is rossz volt, de nem ennyire. Ez most nagyon gázos. És a fórumban is jelzik amit olvasok, hogy a hétköznapi használat során bizony olyan dolgokra is jelez és blokkol, amik ismert szoftverek és ártalmatlanok. Nem volt jó döntés ez az Avira átállás. -
-
-
Pete1
tag
Sziasztok!
Windows Defendert használok. Már két alkalommal is riasztott, hogy "Trojan:Win32/Wacatac.C!ml" fertőzésem van, amit el is távolított. Viszont, ez egy visszatérő értesítés.
Futtattam a "Microsoft Safety Scanner"-t, de nem talált semmi! Vak riasztás lehet?
Találkozott már valaki hasonlóval? A válaszokat előre is köszönöm! -
zazenke
őstag
válasz
junior11 #78629 üzenetére
fogalmam sincs hogy dolgozik de azt sejtettem hogy sok false pozitívja is lehet . viszont ami még több csaló oldalt megfog az egy ismeretlen kis progi az A9 web protection de ezt meg kitette a google a támogatott bővítmények közül . Konkrétan ezt a a bővítményt egyszer sem sikerült hibára kényszeríteni mindent megfogott de ebbe nincs reklám szűrés és úgyéreztem lassítja is a böngészést (ezt lehet hogy csak beképzelem). [link]
-
Ki lehet kapcsolni a Kasperskyben a tanusítványos weboldalellenörzési megoldást.
Gyorsabb lesz a böngészés és helyette a super MITM megoldás veszi át a helyét.
Ezt majd állítólag a 21.-es kiadásokba is bekerül.
Addig az alábbiak segítségével lehet bekapcsolni és aktiválni.
Annyi biztos, hogy jelentősen gyorsul a böngészés.
How to enable SuperMITM:
Disable self-defense
Unload the productIn the registry, in the branch HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\KasperskyLab\AVP21.20\environment add the string value component.tp.protocollers.ssl.enable_supermitm = 1
Launch the product
Enable self-defense and reboot the PC -
.-..-.
tag
Urak.
Jót tudom, hogy az ingyenes Avast és AVG gyakorlatilag ugyanaz már?
Vagyis a user nyugodtan használhatja amelyik neki jobban bejön, ugyanazt használja? -
PROHARDVER!
Kötözködést, személyeskedést legyetek szívesek mellőzni.
-
Anubis_9
addikt
Többen tanácsoltátok a Kaspersky ingyenes verzióját, amit köszönök mindenkinek, fel is telepítettem. Azon gondolkoztam, van-e értelme a "Vizsgálat a háttérben" lehetőségnek, ami akkor fut le, amikor inaktívnak érzékeli a gépet. Egyszer végigfutott egy teljes vizsgálat, nem talált semmit. Ha új file-ok kerülnek a gépre, a másolás pillanatában úgy is ellenőrzés alá kerül. Véleményem szerint felesleges erőforrás pocsékolás, ha időről időre teljes vizsgálat fut le... Várom véleményeteket!
-
Genesist
tag
Sziasztok!
A Bitdefender Traffic Light mennyire ajánlott bővítmény (Bitdefender nélkül)? UBlock Origin mellé használnám. Vagy van jobb javaslat?
-
-
thomasa
senior tag
Fsecure internet security karanténba tett egy sok éve a hdd-n lévő progi uninstall.exe-jét, hogy ransom veszélyes csak úgy magától. Fél évente csinálok teljes tesztet eddig soha sem jelzett be. Reális lehet?
-
stuka20
senior tag
Tudom már 6milliószor le lett írva, de melyik az a 2-3 víruskereső amelyikkel gyorsan át lehet nézni a gépet? Valamiért mostanában nagyon belassult a gép, illetve le-le fagyogatnak a programok pár másodpercre. emisoft valami (?), malwarebytes? Sima defender fut nálam.
Aztán lehet nincs semmi, hanem a vga driver miatt van, úgy hallottam, hogy az utolsó két frissítés elég gány. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Joker88 #78600 üzenetére
Hanyagold. Tedd fel a Kaspersky Free-t!! Vagy maradj a Defender-nél. Esetleg még Avast Free de jelenleg a Kaspersky minden lényeges vonatkozásban jobb (amiben nem: macerás megszerezni a magyar telepítőjét, webes fiók kell hozzá stb. de Kaspersky topikban segítenek, hogy kell megoldnani)
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ukrajnai háború
- Nokia 6310 - nem az, ami volt
- Azonnali fotós kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest