Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Milyen routert?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
válasz K Norbi #62384 üzenetére
+1 Én is erre teszem a voksom.
Jó termék az ESET, ha 'veszel újságot' fizetned sem kell érte, vállalható kompromisszum, de mi nem az ezen a termékpalettán? Ld. pl. G-Data amortizációját, amiről nemrég esett itt szó. Kőbe vésett szabály, hogy 100%-os és emberi butaság elleni védelem nem létezik!
-
csabi10
senior tag
Üdv! Tudnátok nekem ajánlani olyan jelszó kezelőt ami működik iOS-n és windowson is? Mind kettőről el lehet érni a jelszavakat.
-
Dévacsen
senior tag
válasz K Norbi #62393 üzenetére
Nekem is ki van ez kapcsolva,és be sem engedi..ha próbálom vissza kilövi,Végül is időnként lefuttatna egy keresését hát nem tudom,én a csoportházirendben nagyon szigorúan likvidálok ilyenkor mindent a Definek,ha másik antivírust használok,ne matasson a gépen egyik összetevője sem,ezt pusztán erőforrás megtakarítás miatt teszem. Ha akarod hagyhatod,bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Dévacsen
senior tag
válasz K Norbi #62390 üzenetére
Van itt ez a rész a hozzászólásodban.....(Defender keresőt bekapcsoltam,
Mert kikapcsolta a nod).ezt mire értetted?mert ha arra hogy a Defender valósidejű védelmét bekapcsoltad,amit a nod okkal kapcsolt ki,mert 2 védelem nem futhat,nem ajánlatos...ha erre értetted akkor kapcsold ki vissza a Defendert,Nod mellett nem kell.ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Cs1csó
félisten
válasz K Norbi #62390 üzenetére
Elmúltak már azok az idők, a "poresz" oldalakkal nem sok gond van egy sima reklámblokkoló elég, hogy az egy-két átirányítástól megóvjon. Bőven megélnek a sima reklámból és azokból akik fizetnek a tartalmakért.
Az ilyen-olyan letöltő oldalak jelentenek veszélyt vagy az idióta kamuhíroldalak ahol a rák gyógyszeréről cikkeznek vagy árulják is már.
-
Dévacsen
senior tag
válasz grizlisandor #62388 üzenetére
Azok gyárilag vannak benne ha jól emlékszem,én sem szoktam bekapcsolni,de én nem is tartok semmit a gépen,minden külső vinyón van tárolva,így nincs mit védeni ezzel az opcióval ami fontos.
-
grizlisandor
veterán
válasz Dévacsen #62383 üzenetére
Töröltem az általam felvett szabályokat, alapértelmezettben olyan mappák(dokumentumok/képek/zenék/stb) vannak, amibe életembe nem raktam semmit, de kiszedni nem tudom őket onnan.
Ha nem boldogulok vele, akkor deaktiválom ezt a hozzáféréses dolgot.
(#62387) twofatcat:
Persze, eddig nem volt baj vele, most túltejesít a program az a baj.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz grizlisandor #62380 üzenetére
Bekapcsoltad a mappavédelmet és nem állítottad be kivételeknek az adott alkalmazást. Így semmit nem enged írni a védett mappákba. Elég macerás egyesével engedélyezni a programokat, ezért sincs a szigorú mappavédelem alapértelmezetten bekapcsolva. Én sem használom, ésszel netezve nehéz igazi vírust beszedni és a legjobb ransomware védelem a biztonsági mentés.
-
K Norbi
addikt
Visszatettem a Nodot
Valahogy jobban érzem magam ha fent van.Defender keresőt bekapcsoltam.
Mert kikapcsolta a nod.Futtattam egy Malwet, Hitman pro, Nod, Defender teljes+offline keresés.
Nincs semmi.
Még 1 Avasot is jó lenne ráengedni.Azért mertem visszatenni, mert szinte semennyire nem fogja a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz grizlisandor #62382 üzenetére
Kapcsold ki a mappa hozzáférést,törölj minden szabályt,biztos van ott most minden,azután meg egyesével engedélyezni kell azokat a programokat amik a mappákhoz férnek,sajnos ez ilyen problémás..vagy ki is kapcsolhatod véglegesen....Mit kell beállítani ezen a csoda Defender-en ..ez jó volt jót nevettem.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz grizlisandor #62380 üzenetére
Ilyeneket régen nekem is csinált.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
grizlisandor
veterán
válasz grizlisandor #62370 üzenetére
Most a rundll32.exe(katt) szúrta ki magának a Defender.
Szerk.: Paint-be levágok egy képet és ki akarom menteni az asztalra, erre azt is lekapcsolja a Defender.
Mit kell beállítani ezen a csoda Defender-en ?
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz milan26 #62373 üzenetére
Itt van pl: az avast web shield (aláírva...blokkolja a veszélyes webhelyeket mielőtt megnyitnánk kb.)ez a webvédelmi modulja..ezt mindig bekapcsoltam én is mikor használtam.No most a böngészőbe épülő Avast online securityt már nem raktam fel,annak idején a böngészőbe,ez is blokkolja a káros weboldalakat.Nekem erre jó a Malwarebytes..Ugyanakkor azt nem tudom hogy a közbeékelődéses támadásoktól véd e a böngészős cucc,vagy csak a webvédelme az antivírusnak.Comodónál erre van az Internet Security Essentials.Hogy a Malwarebytes erre jó e nem tudom,de nem is izgat nagyon.
-
Dévacsen
senior tag
válasz milan26 #62373 üzenetére
Számomra ez kielégítő akár ugyan az akár nem.Böngésző Biztonsági Bővítmény
Álhírekre, csalásokra, kártevőkre és adathalász weboldalakra való....egyébként avirára visszatérve bár nem veled értekeztünk erről,Zoli csomagjait le sem engedi tölteni a hálózatról,azért ez elég jó egy olyan antivírustól aminek nincs web védelmi modulja.[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz grizlisandor #62370 üzenetére
-
Dévacsen
senior tag
válasz Cs1csó #62369 üzenetére
Mondjuk azt nekem ellátja a Malwarebytes kiegészítője,így nem zavar ha nincs.A többit meg megoldja 0 innováció nélkül is,nekem fontos hogy nem vesz el a sávszélből ha már 1 gb os netet fizet az ember ne 500 csordogáljon,és ezen a téren jól teljesít,a védelme meg ugyan olyan jó mint 10 éve is volt,bár még élesben nem engedtem rá semmit. De ami késik nem múlik,eljön még az is.
-
grizlisandor
veterán
Újra itt, Sziasztok!
Malwarebytes Windows Firewall Control + Defender kombó védi a Win10 oprendszerű gépemet.
Jól teszik dolgukat, de a Defender az elmúlt hónapokban bevadult, a rendszergazda(ugye aki én vagyok ) nevében tilt minden nagyobb erőforrású telepítőt. Pl.: Radeon drivert frissítettem, vagy frissítést keresett a win10. Mit lehet ezzel kezdeni?
A Malwarebytes Windows Firewall Control-ban hol találom az eddig blockolt kimenő kapcsolatokat? -
Dévacsen
senior tag
Tegnap este feldobtam az avira free antivírus verzióját,nem a security suite verziót..az első pakkból 9 et hagyott,a tegnapi pakkból 7 et hagyott.Játszi könnyedséggel keresett,talált és távolított,azért látni hogy nem egy ligában játszanak a Defenderrel.Kb 2 perc alatt lezajlott minden,nem voltak több órás szenvedések újra indítgatások,ajánlott műveletek elvégzésének ellenére.Persze mint írtam korábban normál körülményeknél nem találkozik egy antivírus több tucat kártevővel,de ilyen tesztelésekre inkább ezt hagyom fent,a többi gépen maradhat a Defi.Ha valaki esetleg nem ismerné ez a 2 free változat van avirából,tudtommal,a sima antivírusban nincsenek benne azok a modulok amik általában sokakat irritálnak,bár a security suitban is mint letölthető opció van benne csak,ha jól emlékszem,tavaly használtam ezt a verziót azóta lehet változott valami. Más verzió szám alatt is futnak.
-
UserX
addikt
válasz csaba1203 #62362 üzenetére
Ne is ess! Tényleg X-akta a dolog, mert, ha csak egy fájlról lenne szó, az még betudható az adatbázisnak vagy akár a csillagok állásának, de, hogy 5 fájl...
Nem vagyok nagy gamer, de a progi 'pillekönnyű', nem nagyon szól bele az FPS-ekbe, szerintem. Nem tudom, ha szigorítanánk, változna-e.
Nálam még fut az MBAM is (paranoia ). A háttérben elvan a 4-es verzió, de ha meg akarom nyitni a kezelőfelületet vagy a keresést, legalább 1 perc, mire betölt (G3250, 8 GB, SSD).
-
UserX
addikt
Erre én is gondoltam, de nekem is alapon van minden, nem buheráltam!!!
ESETleg ez (bár nem tartom csaba1203 kollégát noobnak, hogy ne a legfrissebb változatot használná). Én újságos kóddal telepítettem. Több ötletem nincs. :
'Infantilizmus' :
Be-be nekem jobb ESET-em van, minta a tiéd! Boocs!
[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz Jack Oneill #62359 üzenetére
Ha viszont olyan dolgot állítok át a beállításokban azzal növelem az Fps-ek lehetséges számát is....
-
Szellem.
Topikgazda
Enyhén fogalmaztál! Tegnap este próbáltam ki, mert az egyik srác átküldte a magazinos kulcsot! Felraktam, aztán:
-baromi nehezen ment fel
-nem volt net! Eza legdurvább, mert sehogy nem akart lenni net, pedig nem wifi-n vagyok, hanem kábelen.
-én sem tudtam regisztrálni a net miatt
- piszok lassan bootolt be a gép, pontosabban piszok nehezen töltődött be a program GUI-ja
-az eltávolítás meg kész katasztrófa! 15 perc volt, mire hajlandó volt letörölni magát a gépről!!! Azt hittem összexarom magam.Ez nem hulladék, ez egy okádék egy szar termék! Nem is értem, hogyan léteznek még egyáltalán!!!
-
törölt tag
válasz Dévacsen #62338 üzenetére
Microsoft Safety Scanner mit mond rá? Ez ilyen portable eseti vizsgáló kb. mint az Adwcleaner, nem kell telepíteni semmi. Az offline Defender vizsgálás mellett szoktam félévente futtatni amikor eszembe jut.
-
egykori
őstag
válasz Szellem. #62342 üzenetére
Nálam csak egy-két helyen van probléma kitöltéssel a 100+ közül. Ezeknél kopizással megoldom néhány pillanat alatt az ügyet. Néha link eltérés van, de javítás után már jól működik. Amióta Nortonnál létezik a jelszókezelő - anno IDS, most NPM -, mindig ezt használtam.
Már arra gondoltam a megjegyzésed kapcsán, hogy valamilyen biztonsági kérdésről van szó, amiről nem értesültem.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
Ekkora hulladék szoftvert mint a G-Data még nem láttam.
- kilövi a wifimet
- tűzfal modul nem tölt be
- regisztrálni nem lehet, mert ugye a netet kinyírta
- újraindításkor nem töltenek be a modulokMajdnem hozza a Comodo szintjét.... Nem volt idejük rá, hogy normálisan megírják:
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Dévacsen
senior tag
-
Cs1csó
félisten
válasz Mikulásbá #62295 üzenetére
Persze, de védelmet nem általánosságban használunk hanem konkrétan egy adott terméket, és az Avast Free-vel jóval könnyebb a gép mint a Defender-rel, és ez csak egy termék. Persze ez meg dobálja fel a hülyeségeit: látható az IP-éd, nincsenek védve a fájljaid a zsarolóvírusoktól, stb.
A fizetősök között is van olyan ami könnyedebb érzetre mint a Defender, és persze azoknak is meglesz a hiányossága.Kékes525
Amúgy ilyen "blokkol, töröl valamit értesítés nélkül" dologgal nem találkoztam.
-
törölt tag
válasz GEPESZ66 #62329 üzenetére
Köszi így már meg van, mégis két külön cucc ez. Na mindegy, csak furcsa maga a Chrome áruház nem dobta ki. Ez a "Web" már nem olyan erőszakos, csak annyit írt ki indul a rendszerrel a web app háttérben és a beküldést akarom-e, mást nem piszkált. Ennek tényleg csak link ellenőrzés a feladata. Nálam 2. és a többi találati oldalon is jelzi a zöld karikás pipákat. Valószínűleg nem tartom meg, csak kíváncsi voltam hogy is van ez. Ezek szerint nem feltétele a rendes Norton telepítése.
[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz Dévacsen #62327 üzenetére
Többszöri újraindítás,megoldotta,helyreállt a rend. Bár ez így elég kacifántos,amúgy a múlt alkalommal is ez típusú,vagy ugyan ez az EMOTET volt ami megizzasztotta,a Defendert. Ez a versenyző nagyon aktív,27. én tettem fel...az ublockból kivettem sok szűrőt,több terhet tettem a Malwarebytes ra,ne verjék egymást keresztbe.Nem lassít,nem akaszt,sávszélbe sem piszkál.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz #86564352 #62326 üzenetére
A Safe search szerintem a biztonságos keresésre van, a másik pedig az adathalászat és rosszindulatú oldalak védelmére (mint pl. a Smartscreen, BitDefender Trafficlight stb.). A második szerintem csak a Norton program telepítése után rakható fel, önmagában az áruházból csak a kereső.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Dévacsen
senior tag
Azóta sem tudja eltávolítani az egyik fájlt,minden javasolt művelet lefutott többször,semmi reakció..és most ráadásul az offline vizsgálat mint opció egyszerűen eltűnt..így ebben a formában azt sem tudom elvégezni mint a múltkor,amikor az segített,majd keresek parancssoros offline vizsgálatot,biztos van neten valahol..
-
törölt tag
Érdekes, a Chrome Store a "Norton Safe Web" keresésre csak a "Norton Safe Search" nevűt dobja ki erről írtam az előbb. Most ez ugyanaz, csak változott a neve? Vagy a teljes Norton AV programmal együtt települ a "Web" változat és az nem olyan erőszakos?
Plag: na igen, a legtöbb AV cég egyre több extrát, szolgáltatást tukmál. Tárhely, jelszókezelő, VPN... Én mindig azt javaslom ki lehet próbálni a csomagokat, viszont még mindig ökölszabály jobban jár az ember dedikált szolgáltatást használ az ember. Cipőt a cipőboltból, ne tegyünk minden tojást egy kosárba stb.
-
Huroq
senior tag
-
törölt tag
válasz Szellem. #62316 üzenetére
Ki mit tart durvának. Múltkor említettem a Norton Safe Search vagy mi a neve, a Chromium Edge kapásból letiltotta azzal az indoklással el akarja téríteni az új lap oldalt és meg akarja változtatni a keresőt.
Végül is nem zsákbamacska, a Norton leírja a kiegészítő adatlapján mit állít át, viszont én ezt mind túlzásnak tartom egy mezei link ellenőrzés feladathoz.Kaptam már telefont fizető Norton usertől hogy "eltűnt a Google".
És amikor a böngésző jelzi a kiegészítő eltérítette, akarod visszaállítsa, akkor a Norton feldob egy még nagyobb ablakot azzal a dumával ne törődj a böngésző mit ír, használd csak az ő fapados keresőjüket. Plusz nyaggat az adatbeküldésről.Van a Chromium Edge szép új lap oldala a napi Bing képpel, na ehelyett beteszi ezt vakító fehérséget a partner linkekkel: [kép]
Testre szabni nem lehet, hogy a bullshitből nem kérsz, hanem csak a linkeket ellenőrizze. Számomra ez így mind rossz vicc.A Defender, Chromium Edge, Smartscreen diszkréten teszik a dolgukat.
[ Szerkesztve ]
-
Huroq
senior tag
Norton 360 4db maradt.
-
törölt tag
A Mozilla pihenőre küldi az Avast kiegészítőket
Jól teszik. Avast, Kaspersky, Norton stb. szinte majdnem mindegyiknek van nyomulós beépülője, ami kicsit több adatot gyűjt a szükségesnél. Az AV tesztekben nem nézik a bullshit faktort, pedig az összképbe beleszámít.
(#62286) csabi10: Defender frissítési gyakoriságának módosítása, értesítésre a gépházban talán a fókusz segéd (valami ilyesmi magyarul, én angolul rendszert használok) rendesen be van állítva? Direkt van olyan mód, játék és teljes képernyő ne dobáljon a rendszer értesítést. Amúgy Microsoft Security Essentials leánykori neve óta használom és nem lett még baj az alapértelmezett napi egy frissítéssel sem.
(#62304) Kékes525: régóta nem találkoztam problémás fájllal, ezért csak emlékezetből írom vagy a Smartscreen írta a blokkolást, vagy értesítést dobott fel a Defender és karanténben megnéztem micsoda, nálad nem mutatta?
-
Dévacsen
senior tag
Defender 7 db maradt.
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
ƵøŁĭ
veterán
Ja .
A táblázatban:
- clean (tiszta)
- not malicious ( ez gyártótól függ, hogy foglalkozik-e vele vagy sem, mert az egyik minta amire ezt írják a keresőmotort írja át ami számukra nem vírus)
- under review (majd kapsz egy végleges besorolást ha kész lesznek vele)[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Huroq
senior tag
Valószínűleg már le vagyok fáradva, mert nem igazán értem melyik részére gondolsz vagy mivel kapcsolatban írtad ezt, bocsi.
Engem a "Under Review" érdekelne, hogy arról küldenek még infót vagy csak maguknak kiértékelik? Amúgy egész jól teljesített a Norton, mert a 34 elemből csak 9 maradt fenn a rostán.
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen routert?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- LG LCD és LED TV-k
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- További aktív témák...
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest