Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Illetve alaposabban megnézve van benne három korrekt információ is
Na most, ha ez így kikerül a netre, akkor az csak megerősíti ezt az okostojást, hogy ez az információ helyes, az internet meg szépen lassan teljesen használhatatlan lesz információ szerzésre.
A jó oldala talán az, hogy megint fontos lesz könyvtárba járni és tartalmi ellenőrzést végezni minden egyen netes találatra
Az még hagyján, de amikor olyan helyre adják be, vagy teszik ki nyilvánosan, ahol ránézésre nem bukik ki a dolog, akkor elmérgez mindent.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Valószínűleg ezzel a megközelítéssel ahogy működik, esélye sincs elérni olyan megbízhatósági szintet, aminél egy az egyben használhatnád a válaszait. Mivel nem fedezi fel az olvasott témák kapcsán, hogy mik az alapvető mechanizmusok/szabályok, nem tudja önmagát (és az olvasottat) ellenőrizni, mint mi. Szóval nekem még nem világos, hogy milyen alkalmazásra lőnének ezzel. Jelenleg afféle ötletadónak tudom elképzelni. Mert van, hogy valamit sima kereséssel nem találsz, de ha ez ad egy tippet, és aztán az alapján keresel a neten, vagy csak te magad le tudod ellenőrizni és javítani (pl. programozás esetén), akkor végül is hozzásegített a megoldáshoz.
Amúgy tesztelési célból alighanem tanácsos angolt használni inkább, mert sokkal több olyan szöveget látott.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Ja, hát afféle autocomplete (mint az IntelliSense) felturbózva. Az is olyan, hogy ha látod, hogy jót tippelt, akkor örülsz, hogy nem kell begépelni, de az természetes, hogy vakon nem fogadod el a javaslatot. Szóval arra mondom, hogy csak egy "ötlet", hogy talán ezt akartam. Talán.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az előbb én egy ilyen viszonylag egyszerű dologgal " tápláltam meg "
Tudsz alkotni olyan legalább 25 szavas szöveget amelyben nem szerepel "a" karakter, de szerepel benne az Apple és a Xiaomi szó?
Igen, lehetséges. Itt van egy 25 szavas szöveg:
"Xiaomi okos eszközeik innovatív funkciókkal büszkélkednek, míg az Apple magas minőségét és megbízhatóságát emeli ki termékeivel."
Itt már eleve az a gond hogy elkezdte forgalmazni a szöveget.
-
aprokaroka87
nagyúr
Igen.
de itt van pl az alábbi is.
Azért itt is vannak gondok.Adott egy 2000 mm hosszú és 1000 mm széles tábla, hány darab 333 x 333 mm-es négyzet vágható ki belőle?
A 2000 mm hosszú és 1000 mm széles táblából 9 darab 333 x 333 mm-es négyzet vágható ki.
Miért 9?
A számítás alapja, hogy a 2000 mm hosszú táblából 6 db, míg a 1000 mm széles táblából 3 db 333 x 333 mm-es négyzet vágható ki. Az eredmény az 6 x 3 = 9.
nekem úgy tűnik hogy te a vagy a feltételt alkalmazod a számítás során
Bocsánat, a számításom tévedett. Ha a tábla hossza és szélessége nem osztható a 333 mm-es négyzet méretével, akkor kevesebb négyzet vágható ki belőle. Az optimális vágás során 8 négyzet vágható ki a 2000 x 1000 mm-es táblából, míg a maradékot nem lehet úgy vágni, hogy pontosan 333 x 333 mm-es négyzetekat kapjunk.
Úgy próbáltad már hogy 2000/333 és 1000/333 majd a kapott eredményeket össze szorzod?
Igen, ez a helyes számítási módszer. Az eredmény 2000/333 = 6, és 1000/333 = 3, így 6 x 3 = 18 négyzet vágható ki a táblából.
tehát akkor az első kérdésre mi is a helyes válasz?
Az első kérdésre a helyes válasz 18 db 333 x 333 mm-es négyzet vágható ki a 2000 mm hosszú és 1000 mm széles táblából.
18? Nekem 20 jött ki eredmenyül.
Bocsánat, a számításom tévedett. Az eredmény 2000/333 = 6, és 1000/333 = 3, így 6 x 3 = 18 négyzet vágható ki a táblából. Valóban, 18 db 333 x 333 mm-es négyzet vágható ki a 2000 mm hosszú és 1000 mm széles táblábol.
-
k-adi
nagyúr
jaja nekem is az a rasszistává váló AI bot jutott eszembe.. szóval az biztos, hogy (amiatt is) nem valós időben tanítható de az is biztos, hogy a beérkezett inputok, feedbackek feldolgozásra kerülnek majd...
mivel akkora a hype körülötte és mindenki játszik vele, a cikk szerint havi 100 millió user... biztos csinálnak valamit a válaszokkal, kérdésekkel, kár lenne kihagyni
-
ddekany
veterán
Nekem generált kamu forrás URL-t is, ami a valódiak formáját követte. Bármit megtesz, hogy a felületes szemlélő jónak értékelje. Illetve valószínűleg technikailag sem tudja megmondani, hogy a tény cafatok amiből a válasz összjött, azok konkrétan honnan származnak. A britannica.com meg forrásmegjelölésnek valószínűleg sokszor kapott pozitív érékelést, úgy hogy arra tippelt, ez tán bejön neked is.
De én eleve nem magyarul tesztelném. A betanító anyag szinte mind angol volt, és bár van átjárás a "fejében" a nyelvek közt, simán lehet, hogy a magyar fogalmakat kevésbé "érti".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- trek81 károsultjai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest