- Linux kezdőknek
- Mobilinternet
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- TP-LINK routerek
- ASUS routerek
- OpenMediaVault
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shing
őstag
válasz
kaboska #4319 üzenetére
madvr-nél alap elv, hogy mindent kimaxoljanak képminőségben, nincsenek spórolások. Van amit engednek is beállítani, mert sok opció tényleg csak elméletben ér valamit ("trade quality for performance" résznél).
Az upscale/downscale algoritmusok is a legjobbak, nem véletlenül terhelnek keményen egy mai hardvert is. Nekem GTX1060 90%-on dolgozik... Ilyen hardver pedig nem lesz a médialejátszóban.
Extrákkal lehet trükközni, élesítés, színkiemelés, stb. De ilyet a monitor/TV is tud. Sztem nem is érdemes ilyeneket használni, élesítést pedig a madvr is tud.
-
Shing
őstag
Szerintem ez egyszerűen a downsampling eredménye. Sokkal lényegesebb információkat tartalmaznak a pixelek. Ha ráélesítesz egy képre akkor is növekszik a helyigénye, pedig ugyan annyi pixelből áll. Itt pedig nem is "csak" élesítés van, hanem valós információt kapott minden képkocka.
Néha recések is az élek kontrasztosabb helyeknél+vibrál néhány a részlet. Nyílván ezt filmeknél nem engedhetik meg. Amúgyis szénné vannak mosva a 24FPS miatt, szóval már csak amiatt sem látsz annyi értelmes részletet.Egyébként tényleg durván néz ki, de kontraszt arányból is kihozták a maxot. Amúgy bármilyen 4k felvételt megnézel az élesebbnek fog tűnni, ez nem a HDR hatása. Told be ezt 8k-ra, sokkal élesebbnek tűnik a kép itt is, pedig a monitor pixelszáma nem növekedett meg csoda módjára.
-
Shing
őstag
Lehet, hogy az MPC-t és madvr-t is jobb lenne újratelepíteni, mert még valamilyen AMD-s automatikus beállítás beragadt.
Előtte az nvidia vezérlőpultnál az "Asztal méretének és helyzetének beállítása" résznél megnézheted a beállításokat. Nekem a méretezés Teljes képernyőn van, és a GPU vezérel... Így nekem jó, de úgy sejtem hogy más beállításokkal is jó lenne, azért nézd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ukrajnai háború
- Okos Otthon / Smart Home
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest