Új hozzászólás Aktív témák

  • fefe9

    tag

    Szép estét.

    Megosztanám az utóbbi napokban szerzett tapasztalataimat manuális obik vs Nikon 1 S1 témakörben.

    Kezdem az adapterrel, én ilyet vettem: [link]

    Kevesebb, mint három hét alatt ért ide, blendeperemes, szétszedhető, állítható a menetes része, ami azért jó, mert felülre tudom tekerni az obi számozását, látom, amit állítok. Illeszkedése viszonylag pontos.

    Az obi: Face csoportban vettem egy kifogástalan állapotú Helios 44M 2/58 obit, korrekt áron (egyetlen apró gondja, hogy kissé dohányfüst szaga van, remélem, majd kiszellőzik).

    Elég sokat olvasgattam, mielőtt nekikezdtem a manuálozásnak. Nem vagyok nagy fotós, de hobbiként kezdem megszeretni ezt a dolgot, és erre nagyba rásegített ez a Helios, ad egy olyan feeling-et, amit nem igazán tudok körülírni.
    Én bátran ajánlom mindenkinek, aki szeretne ebbe belevágni, nem egy ördöngös dolog, rá lehet érezni az ízére. Az alapigazságok itt is igazak: nem szabad azonnali eredményt várni, próbálkozni kell, kint is, bent is, aztán előbb-utóbb rájön az ember, hogy mikor milyen beállításokkal érdemes lődözni. Arra hamar rájöttem, hogy kézből elég nehéz kitartani a gépet, állványom nem lévén, egy kis párnácskát csináltam a gép alá (zokni, rizzsel megtöltve, nem ér röhögni :)

    Íme, négy kép, amiket készítettem (kérem a szakértőket, fenntartásokkal kezeljék, csupán bemutató céllal teszem közzé, tisztában vagyok a korlátaimmal):
    Flickr

    Köszönet jár Vyndree fórumtársnak az iránymutatásért, tanácsokért. :R

    [ Szerkesztve ]

    --- https://flic.kr/ps/37w6iv ---

Új hozzászólás Aktív témák