Új hozzászólás Aktív témák

  • #89309696

    törölt tag

    válasz 6030D #204962 üzenetére

    A fórumos megnyilvánulások és a való életbeli gondolkodás között jellemzően eltérés szokott lenni. Ez többek állítása szerint az autós talikon jól meg is látszódik. Mind emberek vagyunk.
    És biztos lehet benne bárki, hogy ha úgy van, hogy tényleg sietni kell, akkor sietni is fognak.
    A szabályszegés és veszélyeztetés két külön dolog. Meg lehet tenni nagyon sok mindent veszélyeztetés nélkül, nyilván célszerű csak akkor ha komoly ok van rá. Az Audis az ezen a halmazon már kívül volt.
    Nekem eddig kétszer volt ilyen sietős hajtásom, de tényleg kritikus esetekre tartogatom ezeket és ekkor is ahol nem tudtam tolni ott nem toltam. Meghalni nincs kedvem. Azon kívül soha, csak a sima dinamikus közlekedés. Az se mindig, sőt általában unalmasan megyek 80-90-nel. A főbb szabályszegéseim, hogy elmegyek a tök indokolatlanul korán kitett 60-as tábláknál is ennyivel és csak utána lassítok vagy motorfékkel esek be ahol tényleg kell, vagy mikor beesek ekkora tempóval a korán kirakott lakott táblánál vagy visszafele korábban elkezdek kigyorsítani előtte, mert már semmi nincs ott csak a susnyás, csalitos, dzsumbuj, mezsgye. Hát ezzel majd rácseszek pár alkalommal az életben mikor repül a 30 vagy 45 ezres csekk, aztán ennyi.

    A szülést meg úgy is az asszony dönti el, elvégre ő szül, ő érzi neki hogyan jó. Ha a kocsi mozgása fájdalmas neki 60 fölött akkor nem fog az ember 60 fölött menni. Ha baj van akkor meg persze fog, arányosan felmérve a közlekedési lehetőségeket, meg az alapján amit az asszony épp mond.
    Nem tudom az Audis eset pontos részleteit, mert nem is érdekel, de az biztos, hogy ő nem mérte fel a forgalmi lehetőségeket és nem volt arányos a sietsége a helyzethez mérten, ő már veszélyeztetett szabályszegés közben. Ezt látjuk a végeredményen. Ez a nagyon nem mindegy. Ez a topik meg szerintem fel van nőve ahhoz, hogy tudja hol vannak a határok, mikor kell tényleg sietni, hogyan engedi azt a forgalom, hogyan nem veszélyes még stb.

Új hozzászólás Aktív témák