Új hozzászólás Aktív témák

  • Mesterlovesz

    aktív tag

    válasz AnonyX #19092 üzenetére

    Amennyiben csak kisebb mennyiségű btc-t (1-2-5-10) szeretnél használni, tárolni és van okostelefonod, akkor elég egy okostelefonra letölthető tárca, androidon Mycelium, iOS-re Breadwallet. Ezeket természetesen letöltés és indítás után le kell menteni, nem a telefonra, hanem egyéb helyre, otthoni gép, pendrive, vagy felhőbe és természetesen a mentés is jelszóval védett legyen!

    Ethereumra ott a Mist wallet, ebből már kijött a 0.7.2-es elég jó. LINK

    Ha a számítógépedre töltöd le a tárcát, akkor annak először szinkronizálnia kell, ez akár hosszabb időt is igénybe vehet. Hétköznap legyegyszerűbb a gépet reggel bekapcsolni elindítani a tárca programot és elmenni, dolgozni, iskolába. Mire hazaérsz, már kész is.

    A számítógépe lévő tárca windows alatt a dokuments and settings/appdata/roaming/érme neve mappában van, maga a tárca a wallet.dat névre hallgat, ezt kell elmenteni több helyre, ha azt akarod, hogy egy váratlan leállás miatt ne vesszen el az összes érméd.
    Ethereumnál a keystore mappában lévő file-ok a tárcák, ezt a mappát kell elmenteni jó helyre. Ha vissza akarod tölteni az érméket, elég ha installálod az új gépre a tárca programot és a megfelelő helyre (roaming/mappa) bemásolod a wallet.dat vagy a keystore mappát. A wallet.dat átírja a már ott lévőt, szóval vigyázni kell, hogy mit csinálsz, esetleg javasolt pl.: bitcoin.dat néven elmenteni a wallet.dat file-t, hogy ne legyen kavarodás vagy véletlen átírás.

    2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő

Új hozzászólás Aktív témák