Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz #63718632 #96387 üzenetére
Át is bootolok Win11-re, hátha lesz valami esemény.
Nekem ez automatikusan is ment minap! Csak be kellett írnom a fekete képernyőn lévő GRUB után az exit parancsot és már indult is a csodaW11! Így fogom megszeretni a Windows 11-et, az tuti! Két napig nem használtam az újabb notit, mert Sata SSD-ket a régin kellett csekkolni eladás előtt, no de aztán indítanám a Mint-et, hát valahogy a dualboot Winnel mégsem akarta.
Vakartam is a fejem búbját, mert legacy-ban tudom, hogyan varázsoljuk vissza a GRUB-ot, de EFI-ben fene tudja, működik-e úgy ill itt nem is meghajtón van a GRUB...
Indítottam live Mint-et, hogy keresek valami programot, ami legalább scanneli a boot térképet, hogy merre induljak és meglepetésemre feldobott egyből a Synaptic egy aktív boot-repair appot, gondoltam ránézek! Elindítom, kis csíkban szaladt a folyamatjelző, aztán bejött egy TUI-s ablak, abban tökéletesen felsorolva a particiók, automatikusan bepipálva minden, ami logikusnak tűnt, leOKztam, lefutott, reboot és már rendbe is jött a boot. Ubuntunak írta a Mintet mindenféle verzió nélkül, de arról bootolva egy grub-update parancs azt is helyzetette!
Szóval azoknak javaslom akiknek valami elkalibrálja a GRUB-ot! Indul a live Mint-tel az app, így ha valamiért nincs netelérés, akkor is pillanatok alatt rendbeteszi a GRUB/boot-ot!
#boot-repair live grub EFI
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz #63718632 #96387 üzenetére
Ez olyan, mint mikor beülsz a hagyományos Suzukiba amit csak tankolni kellett, sok meglepetés nem fog érni.
Viszont láttam a héten egy jó mémet a szokásos disztro harc témában... Az volt a lényege, hogy "azért használok Arch-ot, mert túl buta vagyok Gentoo-t használni. "sh4d0w: azért ez egy kicsit fud... Valamennyire értem a nézőpontodat, de utóbbi x évben szerzett saját tapasztalataim ellentmondanak ennek. Inkább azt mondanám, hogy nem mindegyik disztró mögött áll profi társaság, még akkor sem, ha amúgy pénzt keresnek vele, lásd Manjaro.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest