Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zebra_hun

veterán

Sziasztok, lenne még pár kérdésem valóban. Mielőtt kérdeznék, röviden a tapasztalatimról. Ezen a több mint 15 éves configon valóban működik a Lubuntu disztró. Nagy reményeket nem fűztem hozzá, hiszen Windowson lehetetlen feladat ezen egy friss op rendszer, nagy piros pont a Linuxnak. Ahogy írtátok, tudtam is valahol, cpu 100%-on kepeszt youtube-on, akad is rendesen. Ezen leírás [link] ugyan segít, így 360-ban folyamatos kép van, de 720 vagy feljebb, akad sajnos. Ami nagyon nagy lökést adott most, hogy a Creative hangkártyám újra élettel tölti meg a hangfalrendszert. Kiselejteztem, hiszen win alapokon, nemhogy nincs támogatása, de sztem direkt ellehetelenítik a használatát. Sajnos filmekbe rosszabb a helyzet, bemásoltam egy Star Wars 1080p részt, ott aztán megadja magát a masina :) Ha nem nyúlok bele, nem tekerek bele, akkor még megy, de belepiszkálás után csak recsegés, akadás van. Most, hogy láttam/tapasztaltam, hogy ez bizony életképes lesz számomra, így félgép vásárlás lesz. Nekem a legfontosabb, hogy hangja legyen a rendszernek. A pici (htpc) gépekbe nem tudom betenni ezt a hangkártyát (pci), pláne nem az első csatlakozólappal. Engem nem zavar, hogy egy atx méretű gép van a szekrény mellé 'elrejtve'. Tudom, hogy a milyen gépet vegyek topikba kellene elmennem, de megpróbálom itt. Ti jobban vágjátok Linux dolgait. Arra lennék kíváncsi, hogy mégis mi az ami ajánlott. Nem azt mondom, hogy a penz nem számít, de amennyit rá kell szánni, azt kifizetem. Általában itt az Aprót használom, eddig jól bevált. Nekem az is fura, pl. it a Lububtunál, hogy 300Mb alatt van az idle memória használat. Ok, tudom, direkt egy olyat ajánlottatok, ami a régi vacak vasamra való. Vagy többi disztró többet kér? Elég elvileg 4 v 8 Gbram? Gondolom 16 totál felesleges. Illetve cpu elég mondjuk első vagy második generációs intel? Eletleg 3. V. 4. gen? Elég e a 2mag 4szál, vagy nézzek legalább 4 magost. Felhasználás továbbra is youtube és a Star Wars filmek. Most, hogy évek után meghallottam a hangját ennek, nincs kedvem a Realtek kártyákat hallani ;) Nvidia gtx650 maradna, filmekre sztem elég. Azért is kérdem ezeket, mert ahogy nekem ez lejött, ez a Lubuntu egy gyengébb változat. Késöbb kipróbálnék lehet mást is, bár hozzáteszem, ezzel sincs semmi bajom. Ami hiányzik, de biztos van letöltés erre, hogy a hang beállításokat piszkáljam. Pl. hangerő szabályzók külön csatornánként. Meg egy eq is, akármilyen jó erősítője van az embernek meg hangfalai, mindig lehet korrekciózni. Ha nem probléma ebben kérnék ötleteket, nem szeretném elsietni, volt már rá példa, hogy nem a legjobb döntést hoztam a kapkodásnak köszönhetően. Egyenlőre ez is működik, nem sietek. Köszönöm, szép napot ;)
    Üdv., zeb

Új hozzászólás Aktív témák