Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz petya2012 #40897 üzenetére
ir hack, vagy olyan okos teló amin van IRDA akkor letöltöd az LG service menu explorert, és azzal be tudsz lépni.
0413 a belépési kód a service menübe.
ott a region code-ot állítsd 04-re (EU)
a back gombbal lépj ki, ne az exittel vagy ok-val.
Kapcsold ki a tv-t várj kb 30 m-t aztán kapcsold vissza.
Utána mondjuk újra be kell állítani mindent Csatornákat kell keresni, de ennyit megér.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
MarcGab
csendes tag
Szép estét!
Ma is nézegettem a televíziókat egy Nagy áruházban.Próbáltam különbséget keresni a látott képek között,Elsőre nem egyszerű feladat.LG vagy más tv ?Miért jobb az LG mint más tv ? -
polgi803
őstag
Egyenlőre annyit mondanék hogy Isten irgalmazzon a Digitalko gariztatástól Mindenkit...még mindig nincs tv-m...talán holnap...
-
-
petya2012
őstag
válasz huncutka1029 #40894 üzenetére
tehát akkor hagyhatom GMT+1-en is?majd frissül??
sajnos nincs Magyarország,webáruházból vettem(csak nyugati országok vannak)most ilyen 2 vonalon van
-
petya2012
őstag
sziasztok
nállatok az idő(óra)hogy van állítva??
mert ha automatikusra van,akkor 1 órával kevesebbet mutat
ha meg kézire,akkor az EPG nem stimmel -
karicsek
aktív tag
Sziasztok.
Nekem egy LW659S lg -m van és abban a szervízmenüjében aktiválva volt a HbbTv funkció, de a menüben sehol nem jelent meg.
gulyasa írására én is átállítottam az országot, és lám megjelent a menüben a HbbTV.
A szervizmenübe androidos samsung telefonnal, LG szervizmenü progival mentem be.
Köszönet -
Zirowe
nagyúr
válasz LucasGrant #40887 üzenetére
És ez a bluetooth rész mire használható?
Billentyűzet és egér csatlakozásra, esetleg headsethez, vagy mondjuk máshoz is?Gondolom régebbi modellekkel úgyse kompatibilis.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz LucasGrant #40883 üzenetére
Egyébként 2013asokhoz még jó az an-wf100?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
PHenis
senior tag
válasz LucasGrant #40883 üzenetére
Sosem volt még plazmám, 55-ös crt-m van nem tudom, hogy szeretem-e.
De mindig is egy jó nagy TV-t képeltem el... A mostani tv-m legalább 20 éves és az újjal is tervezek vagy 10 évre, ezért nem szeretnék mellélőni.
Köszönöm a válaszokat! -
LucasGrant
aktív tag
válasz PHenis #40880 üzenetére
Netcast 4.5-t használ mint az LB490/570/580, persze lanon keresztül is tudsz csatlakozni, ha vezetéknélkül akarsz akkor AN-WF500 fog kelleni.
Van 3D-s plazma is, csak az a PB690V, de ott csak az aktív 3D megoldott, mivel plazma.
Ha szereted a plazmát, vagy volt már plazmát és szeretted, vagy ismerősnél tetszett, akkor ár/méret/érték arányban nem rossz választás ez. -
superg
senior tag
Azért annyira nem kell hanyatt esni a direkt(hátsó) ledes megvilágítástól.
Itt van egy teszt.Ennek az alján a kommnetek közt valaki lefotózott egy 50LB671v-est zöld háttérnélNálam csak 650-es volt de detto így nézett ki.A kijelző középtáján lehet látni a ledek helyét a fotón.Ha ez egy focipálya zöldje és svenkel egy kamera jobbra balra akkor szépen észre lehet venni.Az illető vissza is küldte.Persze az edge ledes nél is lehet ilyen.
A fényerő egyenletes elosztása inkább függ attól hogy sikerült az adott darab,a direkt ledet is el lehet kúrni és a edge ledet is meg lehet jól csinálni
Még annyit hozzá tennék hogy sötét háttérnél viszont egyenletesebb volt a kép a 650-esen.Mielőtt vki azt hinné hogy akkor szar a lb 6 széria[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
Ez csak elvi rajz (kép)
A valóságban nem ilyen a kép.
Az Edge led semmivel nem sötétebb, mint a direct led, csak nem olyan homogén a képe.
Általában 16 blokkban vannak a ledek Legalább is LW 5590 42"-nál. A direct lednél sincs több, csak mátrix szerűen a kijelző mgött vannak.
Ergo ez a kép nagyon megtévesztő, és fals képet ad a valóságról.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
PHenis
senior tag
válasz LucasGrant #40872 üzenetére
És az egyéb szolgáltatások? PL láttam hogy alapból nincs benne wifi, de lan csati igen. Ettől még ugyanazt tudja mintha lenne benne wifi (dlna, internet böngészés) csak vezetéken? A smart része ugyanaz mint a többi nem webos tv-nél? Usb-ről ugyanúgy visz mindent mint a többi?
Csak keresem hol a nagy hiba, mert mondjuk egy 50lb650v 10 collal kisebb és 65 ezerrel drágább. Ez kinek éri meg? A 3D annyira fontos (mert a plazmában nincs)? -
Szulita28
senior tag
Este - a szerviz javaslatára - gyári alapra visszaraktam, és újra beállítottam mindent a 660s-en, hátha az fw-frissítés után megjavul a jútyub. Eredmény: még xarabb (már nem is tudom, melyik is volt a legxarabb ).
Ha be is tölt (nem mindig, sokszor lefagy..), akkor vmi koreai hieroglifák jönnek be, vegyesen a magyar szavakkal, és használhatatlanul lassú. Szóval ez a része fos a tévének.
Viszont a böngészőn keresztül egész korrekten megy a net, és ott bejön a jútyub is viszonylag jól. No nem egy gyors vmi, de használható.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Tirexi
addikt
válasz Zsmester89 #40873 üzenetére
A méret a lényeg.
-
Zsmester89
őstag
A kérdés, h a méretet (+5') feláldozzam-e a direct ledért? 55la660s vagy 50LB671
[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
weresgyufa
tag
válasz huncutka1029 #40410 üzenetére
Megcsináltam és most működik... hát ez nem egyszerű menet
- www.bolondsagokboltja.hu -
-
Thunder78
őstag
válasz Zsmester89 #40868 üzenetére
Lb650 belépőszint. Én is azt akartam, de hallgatva a fórumozók tapasztalataira inkább LB671et vettem. Nem bántam meg.
''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
Thunder78
őstag
válasz LucasGrant #40799 üzenetére
Köszönöm, ez működött.
ScreenMirroring a neve nálam, de AllShare Cast-ként is megtaláltam a playen hozzá a patch-t, ami kellett a működéshez.''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
nézegettem ezt a TV-t: [60PB660V]
Az LB széria képe nagyon tetszik, de az ára nem. Ha a plazmát választom, a fogyasztáson kívül milyen hátrány érhet még?
Képminőség-e milyen lehet? Nem találtam róla semmi, hány valós hz stb...? Vagy plazmánál mindegy? LB szériával hasonlítva jobb vagy rosszabb?[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
válasz Danika256 #40864 üzenetére
Nem mélység, meg beállítási különbség volt. Egyszerűen kifinomultabban oldja meg a konverziót az idei vas.
Pl a 660-ason emlékeim szerint a bemondó teste teljesen síknak látszott, a keze meg térben kalimpált a teste előtt, a 671-esen meg térbelibbnek tűnt az egész hatás. A 671-esen youtube videókat nézek konvertálva, és élvezhető.Igaz, eladótérben néztem anno a készülékeket, és lehet, tele van a mondandóm szubjektummal, de akkor nagyon látszott a különbség.
Zsmester89: szerintem az LA még Edge ledes, az LB650 meg belépőszint, az LA 620 vagy 640 utódja, ezt hozzáértőbbek megmondják majd.
[ Szerkesztve ]
-
Danika256
aktív tag
-
Bozso68
őstag
válasz Zsmester89 #40861 üzenetére
Nekem 50LB671 van. A 670-től csak a keret színében tér el.
Én is az 5" különbségen rágódtam tavalyi és idei között, de végül inkább a kisebb ideit választottam.
Nagyon szép képe van, és a 2D-3D konverziója mérföldekkel jobb a 660-asnál. Volt szerencsém összehasonlítani. -
Danika256
aktív tag
válasz Zsmester89 #40859 üzenetére
Én 55-ös méretben már nem ajánlanám az Edge Ledes LA szériát. A 47 " is éppen elég ennek az ügyefogyott technológiának. Az LB-sek direkt megvilágításúak, talán azért azokkal jobb a helyzet, legalábbis a sávosodással biztosan.
Még jó, hogy vége lassan a világbajnokságnak, úgy sem fogok ezután sem már meccset nézni. -
Zsmester89
őstag
válasz rocket #40860 üzenetére
Ez már egész korrekt ár, csak két hét míg megjön
Viszont felvetődik a kérdés, hogy a led "láthatóság" mennyire vészes az idei szériánál? Több helyen olvastam, hogy nagyon észrevehető.LG 55LB650V egész jó árban van, a másik lehetőség az 55la660s (20e olcsóbb) (3D és a képvilág fontos, netes tartalom nem) valamint találtam itt egy 50LB671V ami még ennél is olcsóbb..
Továbbá LG 50LB671V és 670V -- Ezek egy árban vannak kb az 55LA660s-el, jobbak is nála? Mit jelent, hogy 0-ra vagy 1-re végződik?Nah most már a bőség zavara van..
[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
rocket
nagyúr
válasz Zsmester89 #40859 üzenetére
Itt is latni zuhannak az arak
Ha fontos a Smart akkor a webOS miatt mindenkeppen inkabb 2014-es modellt vennek.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Kozeleg a foci vb vege, kezdenek zuhanni az LG 2014-es modellek arai
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz Zsmester89 #40856 üzenetére
Szia!
310k korul van nehany helyen 55"-os LB650, ennyi a kinalat ebben az arkategoriaban."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Zsmester89
őstag
Sziasztok!
Szeretném jelenlegi LW szériás led tvm egy újabb, 55" 3D smart lg led tvre cserélni. Olyan 270-310e ft-ot szánok rá, most melyik az, amelyik ebben a kategóriában a legszebb képet tudja produkálni?
Köszönöm a segítségeteket!A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Danika256
aktív tag
válasz jujeana #40853 üzenetére
Hali,
Mivel a hangrendszereddel már van erősítőd, ezért csak egy decoder kell hozzá. Ami optikáról a bitfolyamot csatornánként analóg jellé alakítja, ezt már fogadni tudja RCA-n a Genius.
A decoder annyiban jobb a konverternél, hogy sztereo jelet is el tudja osztani több csatornára megadott hangzásmódokban.pl. Pro logic II. Tehát a sima TV is tud szólni mind a 6 hangszórón.Nekem éppen van egy tartalék, ha érdekel, írj privit.
-
gulyasa
őstag
válasz jujeana #40853 üzenetére
Remélem ugye hallottál már arról, hogy léteznek mindenféle jack-RCA/RCA-jack átalakítók? Tele van velük a teszkósanjúroniksz...
Amúgy a legelegánsabb megoldás az lenne, ha közbülső elemnek ~ 10eFt-ért beszereznél egy optikai-RCA konvertert - létezik belőlük 5.1-es is:
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=5.1+optical+rca+converter&_sop=15(Persze a legeslegjobb megoldás egy házimozi erősítő és egy 5.1 vagy 7.1 hangfalszett lenne, de hát az sok pénz...)
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
jujeana
csendes tag
Sziasztok!
Régóta agyalok egy problémán, de nem jutok előbbre. A segítségeteket kérem!
LG 42LN5400 TV-m van.Van egy klasszikus Genius 5.1 hangfalszett régről, tudjátok ami mindenkinek van.
(Csináltam képeket, hogy könnyebb legyen)
tehát ez:
[link]Na most.. ugye a TV-n nincs jack, de hát az amúgy is csak stereo-t tud, de van optikai kábel kimenet.
Viszont a hangfal elég régi, azon nincs. Azon az 5.1-et az RCA, vagy a DIN adja le.
Ezek a csatlakozói a hangfalnak:
[link]Nekem ebből a DIN-es verzió van hozzá annak ilyen a másik vége:
[link]Ez meg nem megy bele a TV-be mert ezek Jack méretűek, és amik a TV-n vannak bemenetek kisebbek.
Na mutatom mi van a TV-n:
[link]Két oldalról fotóztam hogy minden látszódjon.
Szóval a kérdésem a következő:
HOGY A ...-BA DUGJAM RÁ A HANGFALAT A TV-RE?Remélem érthetően írtam. Bocs ha hülyeségeket írtam, de nem értek hozzá Köszönöm előre is!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz Zirowe #40851 üzenetére
Lw sorozathoz jó még a python 3.6 script, is
ezzel PC-ről be lehet jutni LAN-on keresztül az EZ adjust instart, és hotel menübe is.
Sajna LM sorozatnál megváltoztatták a belépési kódokat, ezért oda már nem jutottam be velük.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Zirowe
nagyúr
válasz gulyasa #40850 üzenetére
M7/s4 azt is tudja smart remote programmal, gyakorlatilag itthon mindent azzal irányítok., még a több, mint 10 éves hifimet is hibátlanul kezeli több méteres távolságból.
-
gulyasa
őstag
válasz Zirowe #40849 üzenetére
Tudok róluk, a ledes megoldásra is emlékszem (sokan már nem tudtak venni fully8-ast és ez volt a szervizmenübe jutás alternatívája).
Mivel én nem használok mp3 lejátszót, meg amúgy is szeretem a kényelmesebb megoldásokat, meg kellett egy multifunkciós távirányító, ezért én még tudtam szerezni magamnak egyet.
Egy dolgot nem tudok vele irányítani, az Egreat R6S-emet - de multimédia lejátszókhoz eleve nem is ajánlják/ajánlották.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Zirowe
nagyúr
válasz gulyasa #40848 üzenetére
Azért ezeket említettem, mert egyrészt gyakoribbak, másrészt van rájuk program kész profillal.
Egyébként elég egy mp3 lejátszó is egy kis leddel, amivel egy spéci mp3-at kell lejátszani.
-
gulyasa
őstag
válasz Zirowe #40847 üzenetére
Vagy ezer évvel ezelőtt volt egy Asus A696 PDA-m, annak volt IrDA portja. Arra pl. voltak annak idején Windows CE/Mobile/PocketPC-s tanítható távirányító segédprogramok.
A tanítás szó szerint értendő, mivel az IrDA jelet is tudott fogadni - ez volt a jó benne -, pl. mindenféle kódok ismerete nélkül egy létező távirányító összes funkcióját be lehetett "scannelni" vele és aztán akár kombókba szedve többlépéses feladatokat is meg lehetett oldani egy érintéssel (vagy "koppintással"...)[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Zirowe
nagyúr
válasz gulyasa #40841 üzenetére
Vagy olyan androidos (m7, s4, stb) vagy régi nokia telefon, amin van infra.
-
huncutka1029
addikt
LW sorozatnál ,még működik a downgrade.
van egy speckó "üres SW" amit ha felteszel, akkor utána szépen 2 lépésben vissza lehet tenni 5.1.08-ig a firmwareket, ahol még állítható a tool option 3.
Ha szükséges...itt van minden ami kell hzzá.[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
veze
őstag
a csatornalistat hogy tudom itt lementeni? idáig eljutottam..
[link]
tv: LA620S
usb cloning; set id setup mire valók? ( mielőtt még valamit elszúrnék. inkabb kérdezek) -
etooo
senior tag
válasz gulyasa #40842 üzenetére
Köszi a tippet, be is állítottam, működik rendesen, ami kicsit szomorú, hogy amelyik csatornán van HbbTV, ott nincs DVR
Egyébként 06.01.28-as firmware-el csináltam 32LW5500-on, igaz Tool Option3-ban már nem tudok állítani, de a korábbi beállítások megmaradtak, így van DVR is. -
gulyasa
őstag
válasz Watt25 #40840 üzenetére
Nem lehetett kihagyni, mert nálam alapban a HBBTV értéke "1" volt és annál nem működött (még Németországra váltás után sem). Miután átállítottam "2"-esre, akkor jelent meg az opció menüben a HbbTV bekapcsolási lehetőség.
-
gulyasa
őstag
válasz Hofeher #40838 üzenetére
Elvileg csakis szervizes távirányítóval - megfelelő kódok ismeretében.
Én a meliconi Fully8-at használom.
És persze azt is említettem, hogy ez nagyjából a v05.11.08 és az azelőtti firmware-ekre érvényesEgyébként egy tényt elfelejtettem leírni.
A tévé minden egyes újra ki/bekapcsolása után eltelik kb. max fél perc, mire használatra kész a HbbTV (Médiaklikk).
Azután már bármelyik támogatott csatornára váltasz, azonnal megjelenik a "piros gombra kattintás lehetősége".Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz HDDFHD #40827 üzenetére
LW5500 + DigiTV kábelszolgáltatás
Na emberek, köszi a segítséget, némi próbálkozással működésre tudtam bírni a tévémen a HbbTV szolgáltatást.A helyes "kombináció" (az én tévém esetében):
- szervizmenüben a HBBTV értékét "2"-esre kell állítani
- a BEÁLLÍTÁS-on belül az OPCIÓ menüben az országot "Németország"-ra kell állítani
- az előbbi lépés miatt hagyni kell, hogy újrahangolja a tévé a csatornákat (én még a régi bevált edanktll szerkesztőt használom, abban nem találtam meg, hogy lehetne a csatornamentésemben - TLL - az országot átállítani)
- vissza a BEÁLLÍTÁS / OPCIÓ menübe, ahol ezek után megjelent a "HbbTV" menüpont, ezt "Be"-re állítani.Valójában kész is vagyunk.
Ezután már ha olyan csatornára váltasz, ahol van HbbTV szolgáltatás, akkor annak neve megjelenik a bal alsó sarokban (egyelőre csak a "Médiaklikk" nevű létezik a "birodalmi" csatornákon: m1, m2, Duna, Duna World és a tévével digitálisan fogható Petőfi, Kossuth, Bartók rádiókra kapcsolva). Ezzel jelzi, hogy a távirányító piros gombjával indítható a Médiaklikk.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Szulita28
senior tag
válasz superg #40835 üzenetére
Köszi neked is.
Megrendeltem egy 2.5" 500 gb-os usb 2.0-t. Nincs kedvem vele szarakodni, h esetleg összeakad-e. Ez amíg a tévé menni fog, rá lesz dugva, és elfelejtem. Csak felvételhez kell, másra nem fogom használni.
Amúgy igen, a 3.0 tényleg áldás, ha pl. adattárolásra használja az ember (van nekem is). Ahhoz eszembe se jutna venni 2.0-t.Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
superg
senior tag
válasz Szulita28 #40831 üzenetére
Usb 3-ast vegyél.A tv ugyan usb 2 de amikor rámásolsz gépről(feltételezve hogy van usb 3 portod)akkor áldani fogod.A tévének egyébként tökmindegy milyen.Usb 2-est csak akkor vegyél ha jóval olcsóbb.
A 3,5" -hoz pedig több áram kell és valószínű külső táp is maradj a kisebbnél. -
Szulita28
senior tag
Köszönöm
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Szulita28
senior tag
válasz Szulita28 #40812 üzenetére
Ehhez tipp?
42LA660S.
Nevezett tévéhez milyen külső vinyót ajánlanátok felvételhez?Visszaolvastam, sajnos az LG 500 GB a Tescoban már nem kapható (legalábbis ahol én néztem). Más típus esetleg? Szerviz mindenképpen 2.0-ás USB-t javasol. 2.5"-es HDD amúgy inkább elmegy az USB-n, mint a 3.5"-es (külső táp nélkül)?
Egy 1.5 órás HD-adás felvétele amúgy nagyjából mennyi helyet foglal? 4-5 GB?
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz gulyasa #40823 üzenetére
Egyebkent chansortban az orszag is atallithato, igy nem kell ujrahangolni ilyenkor sem a tvt.
-
gulyasa
őstag
válasz HDDFHD #40796 üzenetére
Még mindig az LW5500-ról van szó.
Kipróbáltam a Csehországra átállítást.
Először azért idegenkedtem tőle, mert tudom, hogy ilyenkor törlődnek a beprogramozott csatornák és újra kell hangolni a tévét. A lementett TLL fájlból visszatöltés a mostani kérdéses esetben nem használható, mert abból nem csak a csatornákat kapom vissza, hanem visszaáll Magyarországra is.Na de most rászántam egy kis időt, átállítottam Csehországra és megvártam a csatornák automatikus lehangolását/tárolását.
Időközben megnéztem a szervizmenüben a HBBTV opció 0-3 értékek között változtatható - ilyenkor ugyanott az "area code" értéke is automatikusan megváltozik.
Próbáltam az összes variációban, de sehogy sem jelenik meg a tévé menüjében a HbbTV.Szóval egyelőre passzolok...
Ha valaki másnak van egyéb ötlete, én nyitott vagyok rá.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Zirowe
nagyúr
válasz Watt25 #40821 üzenetére
Sajnos ezt a butaságot én is tapasztaltam dvb-t/s esetén la és ln-nél, a guidenál elmegy a kép és a hang.
Ld-nél még ment a háttérben és kicsit áttetsző volt.
Meg persze annál ment a tv hangszóró és az optika egyszerre.Sajnos sokat léptek vissza.
-
Watt25
veterán
Csak egy érdekesség, amit nemrég tapasztaltam az LV5590-es tévémmel.
DVB-T használata esetén a Guide gomb megnyomása ráteszi a tévéképre az EPG-t, úgy, hogy közben a háttérben látszik az adás és hallatszik a csatorna hangja.
Azonban nemrég szolgáltatót váltottam, ezzel pedig DVB-C -re váltottam. Ilyen beállítás esetén a Guide gomb megnyomására eltűnik a háttérből a csatorna képe és hangja is.
Ez mekkora butaság már? Rohadtul kíváncsi lennék, hogy ennek mi a technikai oka. (Mert szerintem nincs...)[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
farkas-j
őstag
válasz MarcGab #40816 üzenetére
Itt van egy 209-es cikk: Így működik az LCD-tévék 100 Hz-es képfrissítése Az alapok benne vannak.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
chatran
őstag
LA660s saját hangszórójával melyik a legjobb hangbeállítás filmnézéshez? Filmeknél gyakran előfordul, hogy a háttérzajok nagyon hangosak a szereplők szövegéből meg néha alig hallani valamit.
-
MarcGab
csendes tag
Kedves válaszadók! A 100 Hz hol érezhető?Annyival jobb a 100 Hz képfrissitésü tv ?Nagy áruházban ahol sok a televízió ott megtudom nézni?Érezhető szemmel?
[ Szerkesztve ]
-
-
Szulita28
senior tag
42LA660S.
Igen, írtad. De annyira dög lassú volt, h úgy gondoltam, sokat nem veszíthetek vele. Most még lassabb lett
De amúgy nem igazán érdekel, én nem fogom nézegetni a jútyubot, max. a kislányom. Viszont bosszantó, h ennyit tud csak. És hátha lehet vmivel gyorsítani.
Más. Nevezett tévéhez milyen külső vinyót ajánlanátok felvételhez? Gondolom, fél tera körül érdemes választani vmi megbízhatót. Miket használtok?[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
Fw frissítés csont nélkül felment, beállítások megmaradtak. Viszont a dög lassú jútyub használhatatlanná vált . Mivel lehetne gyorsítani? Wifi helyett lan segíthet? Hbb-t kikapcsoltam már.
-
MarcGab
csendes tag
Szép napot estét mindenkinek!
Vélemény,tapasztalatért fordulok ide!
Televízió vásárlás elöt vagyok.
LG 42la620s vagy 42la660s melyiket válasszam,vagy van más típus ezek helyett?
Köszönöm válaszotokat.[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz Zirowe #40806 üzenetére
Hát ebben nem tudok sajnos segíteni. Nálunk a rendszerbe be van forgatva a Mindig TV-ből az "A" és a "B" mux, így tudom venni. Hogy valamit mókoltak e rajta azt nem tudom. Lementettem a TV-ről a csatornalistát, és a ChanalShort progival kiexportáltam a csatornalistát. Ezen egyértelműen látszik, hogy a TV DVB-T-ként kezeli.
Most néztem meg jobban, biztosan belenyúltak a mux-okba, mert az adott frekvenciákon más a csatorna-összeállítás. Eddig ezt nem is figyeltem. Viszont továbbra is DVB-T azonosítóval tették ki, talán hogy a DVB-C-re nem képes készülékek is venni tudják.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz farkas-j #40802 üzenetére
Na, akkor megpróbálom a digitálkábel keresést.
Viszont azt hogy kell mindigtvvel?Mert végig ment a teljes keresés, de nem talált semmit se.
-
farkas-j
őstag
válasz petya2012 #40804 üzenetére
Értem a problémádat. Nekem is ez a gondom az LG 23MA73D hálószobai TV-vel. Ugyan úgy beállítom a kedvenceket mint az LA660-nál, ám tojik rá, minden csatornát sorba léptet. Érdekes, mert ha lehívom a csatornalistát, ott csak azok az adók szerepelnek, amiket betettem a kedvencekbe. Ami még érdekes, hogy ha a FAV gombot nyomogatom, akkor viszont helyesen csak azokra lép ami a kedvencekben szerepel. Így viszont visszafelé lépni nem lehet.
Pont emiatt van most szervizben a 23MA73D TV. A jövő héten hozza vissza a futár a Székesfehérári központi LG szervizből. Mivel ez monitornak számít, így ott szervizelik. Elismerték a hibát, de nem tudnak vele mit kezdeni, mert nincs újabb firmware. Jelezték az LG-nek, de 22 nap elteltével még választ sem kaptak tőlük. Abban maradtunk, hogy visszaküldik a TV-t, és ha lesz új javított firmware, akkor vagy elküldik, vagy újra elviszik a TV-t.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz petya2012 #40797 üzenetére
Nem tudom milyen TV-d van? Az LA-nál előhívod a csatornalistát (infra táv list gomb), majd a kék gombot megnyomva a lehetőségek közül kiválasztod a megfelelőt. Pl ha az "A" kedvencekbe mentetted a beállításokat, akkor az "A"-t.
-
farkas-j
őstag
válasz Zirowe #40795 üzenetére
Én tudom, hogy mire szolgál az auto updae, csak te azt írtad, hogy ha átkapcsolod manuálisra, akkor a leírásod alapján mellékhatásként jelentkezik az EPG probléma. Na erre adtam neked egy tippet, ami neked nem szimpatikus. Lelked rajta. Én nem próbálgattam a hotel menü beállításokat mert nem volt még rá szükségem, így tapasztalatom sincs vele.
Az említett "csatornafrissítés" opciót meg azért nem találtad, mert a csatorna üzemmódod valószínűleg "antennára" van állítva. Nekem "kábelre" van állítva, ezét jelenik meg ez az opció. Nálam kábelmódra állítva is bejönnek a MindigTV csatornák. Lehet, nálad is meg kellene nézni, bejönnek e erre átállítva.Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik