- Facebook és Messenger
- OpenWRT topic
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- YouTube
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
válasz StSanya #29793 üzenetére
Szia!
Speciális dolog az, hogy a modemed kiírja a sebességet? Nálam IPTV van, ahol a közös modem-router (HGW) Cisco 3925-ös. Esetleg ennél is lehetne valami olyan menüpontot találni, amivel ugyanígy ki lehet íratni?#Rbert
Ismereteim szerint a router és a tévé közé (net bemenetre) hagyományos, és nem crossover UTP kábel kell, de nem tudom hogy okozhat-e problémát az eltérő kábeltípus.
Szerintem nem szabad elfogadni az LG szövegét a hálókártyáról, mert látszik, hogy mások is mértek már ennél többet.42LM660S
-
OldMike
őstag
Szia!
OFF-ba teszem, mert ez ugye nem wifi meg router fórum, de nagyon összefügg a tévéhasználattal is.
Lentebb írtam, hogy cisco HGW-m van. A mobiltelefon a wifi részében kiírja az adatkapcsolat sebességét, ami nem azonos az előfizetett net sebességével. Az utóbbi nálam 30/5 Mbps, és a kábelen kapcsolt PC-n ennyi is szokott lenni.
A mobil a HGW közelében (max. 3 méterig fal nélkül) 65 Mbps-t ír ki. A tévé közelében (kb. 7 m, és egy betonfal) ez az érték csak 24 Mbps. Egyébként ennyi szokott lenni a tévén ideális esetben mérhető legmagasabb érték is. Ezért nem hiszem el az Rbert kollégának írt 10 Mbps hálókártyát sem, szerintem sokkal inkább 10/100-as lehet.
Azt hiszem, hogy ha valakinek 50-es netje van, pl. a fenti HGW-vel a tévéje közelében, akkor wifin keresztül a tévén a teljeshez közeli sebességet tudna mérni.[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
Sárpac
nagyúr
LG42LA660S-es vagy LG42LM660S-es melyik a jobb?
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
OldMike
őstag
válasz Lackó86 #29798 üzenetére
Szia!
Nekem nem LA hanem LM660S van, de esetleg árnyalhatja a problémát az, amit írok.
Most néztem meg az LG 3D tartalmakból három karneválos videót. Azonnal töltődött, elindult és akadás nélkül ment. A tévé wifin kapcsolódik, a most mért sebesség 18 Mbps.
Azt hiszem, hogy az LG szerver elérésével nem lehet probléma. Egyébként ezeknek a videóknak (számomra eléggé meglepő módon) 6 Mbps körül van a bitrátája, tehát még egy lassúbb nettel sem lenne szabad akadnia.
Ha ez több LA660S tulajnál is fennáll, akkor valami típushiba lehet. Esetleg még az előzmények törlésével (internet ikon fogaskerék jel) lehetne próbálkozni, lehet hogy javítana a több memória.42LM660S
-
humi1
tag
Na sziasztok!
Meg jött a 42la620s rendeléstől számított 23 órán belül. ( Budapest-Tiszaújváros)
Első tapasztalat!
10 Mbps nettel megy mint a szél, kép tökéletes, videók nem akadnak.
Kezelése félelmetesen egyszerű.
Egy dolognál viszont elakadtam. A tv-t összekötöttem az erősítővel optikai kábelen. Be is állítottam, szépen is szól. De viszont ilyenkor a tv-n nem lehet hangerőt szabályozni. Nem lehet valahogy beállítani, hogy amikor kikapcsolom az erősítőt a hang visszajöjjön a tv-re vagy valami alternatív megoldás?Előre is köszi!
Ha valakinek vmi kérdése van megpróbálok segíteni!
-
sbalu1
senior tag
Nekem is ez a tipus van és én úgy tudom, hogy csak LG erősítővel tudnád úgy megoldani, hogy a tv távpiszkájával is tudnád vezérelni a hangerőt.Van is a hangkimeneti beállításoknál egy olyan fűl, hogy Lg Hang szinkronizálása (Optikai).Sajnos az én JVC erősítőmet se vezérli.Arra meg nincs megoldás szerintem, hogy ha kikapcsolod az erősítőt, akkor magától visszaváltson tv hangra.
-
tomyka74
senior tag
válasz Sárpac #29803 üzenetére
nekem 42LM660s van az szerintem sokal szebb! az LA660s nekem már olyan " kínai "-s gagyibb kinézetű.
az LM660s egy gyönyörű tv én rögtön beleszerettem és gyorsan meg is vettem !
LM -nek nincs kávája LA -nak van és műanyag!
belülről nemtom van-e külömbség végül is csak újabb kiadás az LA![ Szerkesztve ]
-
humi1
tag
válasz sbalu1 #29806 üzenetére
Szia!
Azt megkérdezhetem hogy smart bejelentkezésnél és regisztrációnál magyart használsz? Mert nekem bejelentkezésnél azt irt, hogy profil és régió nem egyezik. Akkor valószínűleg uk-ra kellene állítanom. Mi változik ilyenkor?
Vagy nincs értelme uk-a változtatni mert úgy sem annyi pluszt?[ Szerkesztve ]
-
Lackó86
tag
LG 42LA660S felhasználók kérem írjanak! köszi!
jambi
-
sznoopy1977
tag
LG 42LM640s
04.50.13 frissítés után pár nappal csinált pár újraindulást (kikapcsol-visszakacsol), vagy a hangot vette le. Ilyet tapasztalt más is, vagy csak nálam a hiba? Most frissítettem le a 04.51.07-re, remélem elmúlik a probléma, ha nem akkor készítem a garijegyét
-
simon87
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nagyon primitív kérdés, vagy csak az én figyelmemet kerülte el, de nem lehet beállítani, hogy melyik bemenetnél melyik hangkimenetet használja?
Tehát mondjuk a híradóhoz felesleges bekapcsolnom az erősítőt, mert plusz egy távpiszka, de ha HDMI-n kap jelet, akkor optikára dobja a hangot.Szerk.: a készülék egy LA740s.
[ Szerkesztve ]
-
LaptopSystem
őstag
sziasztok melyik TV-t ajánljátok inkább?
Az lg47la740s vagy a LG 47LM860
[ Szerkesztve ]
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
balintka
addikt
válasz LaptopSystem #29814 üzenetére
LA740S, újabb.
-
LaptopSystem
őstag
LG 55LM860V vagy ez?
[ Szerkesztve ]
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
ZaXXoN
tag
Hali, próbálta már valaki a LiLBOX release-eket? Én most kettőt, és egyiket se viszi a 740S legújabb firmwarrel:
The.Avengers.2012.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.HuN-LiLBOX
The.Smurfs.2.2013.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS.x264.HuN-LiLBOXMással nem volt gondom.
-
NoOne1976
őstag
32"-es méretben melyik LG tv képe a legszebb? (Ha ez a fő választási szempont és nem a 3D meg smart. Sport menne rajta 99%-ban.)
Egyszrűen annyi típus kapható, hogy képtelen vagyok eligazodni, és dönteni. Gondolkoztam LN5400-ben (most 80ezer), mert jókat írtak tesztben, de hozzászólók nem voltak oda tőle, meg írták hogy ez-az mennyivel jobb stb. De melyik az, amelyik jobb képminőségben?
-
LaptopSystem
őstag
sziasztok mi különbség nagyvonalakban az LG 5,5,7,8 széria jelzései között
-
Áki-79
csendes tag
Sziasztok!
Van tapasztalata vkinek ezzel a típussal: LG 32LA620S ?
Ezen és a Philips 32PFL4508H típusa között filózok. Szerintetek melyikre lenne érdemesebb beruházni?
Thx!
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a sebességmérést, tehát úgy látom ezek alapján,hogy az LG-nél nem tudják,hgy mit szerelnek a készülékükbe.
Vagy valameikben 10-es valameikben 100-as hálókártya lenne?
De ezt nem tudom elhinni.
Holnap hívom őket kíváncsi vagyok mit mondanak.
Nem akarok az ünnepekre TV nélkül maradni. -
bluobluo75
őstag
válasz kmarci25 #29784 üzenetére
neked írtam én azt nem tévesztettem el!
x összeget kifizetek 1 adott autóra azt adja ami benne van az extrákkal együtt!
Ha nem jó a beépített médialejátszó ahogy többen mondták már hibás a készülék!
De ha más is, fognák egy baltát és belevágnám úgy, hogy a másikoldalon jöjjön ki! ...legyen felőlem 170-190ezer forintos is, hulladékot csinálnék belőle! (!!) -
StSanya
senior tag
válasz OldMike #29801 üzenetére
Ezt a firmware-t itt a fórumon hegeszti dchard fórumtárs (áldassék a neve ), Dlink 321B és 360R T1 típusú ADSL modemekre. Nagyon jó cucc! Sajnos másra nincs ilyen, de néhány gyári software talán tud hasonlót, meg kell nézni. A T-Home-os topicban érdeklődj szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
ZaXXoN
tag
válasz huncutka1029 #29821 üzenetére
Kösz!
-
-
kyru74
aktív tag
válasz kelly7 #29838 üzenetére
Szia!
Nem igazán még mindig lassúnak találom és szaggat wifi keresztül.
Lehet nekem gyenge a wifi-m esetleg cserélnem kellene TP-Link 740N egye komolyabbra 8-10m re van a Tv tőle.
Amit egyenlőre észrevettem az a kezelő felületen való változásnál a fogd és húzd animációja változott szerintem.Ami nekem még feltűnt vagy csak most vettem észre az a időztet Tv műsor Usb-re felvétel ha a infóra rálépek és lépkedek a műsorok közöt és az adott műsor címére rákattintok akkor felajánlja az időzített felvételt.[ Szerkesztve ]
Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
A 660tól felfelé kapott 2 dual play ugyanúgy jó a 3D megtekintéséhez?
Karácsonykor ha családdal néznénk 3D-s tartalmat akkor lehet kevés lesz a 4.
Jah még tv-m nincs, csak most nézelődök és eddig kiszemelt 42LA660S lenne.
Samsung párti vagyok abszolút, LG garanciális együttműködése mobilok esetén -1 eddig.
Azonban úgy látom TV-kben most ami árban nekem is megfelel, abszolút többet nyújt az LG.
Picit elbizonytalanít a tegnap több ízben érkezett negatív, nem játsza le, akadozik, lassú dolgok...
Érdekes, hogy nem mindenkinél van ez a jelenség sem. -
kucseranor
tag
Sziasztok!
32"-os LED tv-k közül melyik tipust ajánlott megvenni? 3D nem fontos, FullHD inkább. Előre is köszi!
-
kyru74
aktív tag
válasz 8nemesis8 #29840 üzenetére
Szia!
A 2D szemüveg csak konzol játéknál jó amikor ketten játszotok és meg van osztva a képernyő és te csak a saját pályádat látod vele játék közben és nem zavar a másik kép olyankor.40" alatt nem ad a Samsung 3D szemüveget a tv-hez csak + pénzért az Lg meg kapsz hozzá.[ Szerkesztve ]
Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!
-
kmarci25
veterán
válasz bluobluo75 #29831 üzenetére
Látom, nem érted, hogy miről írtam...
Ha nem jó a beépített médialejátszó ahogy többen mondták már hibás a készülék!
Mi az, hogy jó? Mit jelent pontosan? Lejátszik filmeket? Igen. DLAN működik? Igen. Webböngészés, youtube, fuso, stb. működik? Igen. Ezt ígérik a marketingben? Igen.
Ja, hogy nem 100%-os a médialejátszó? Hogy a DLNA-n nem lehet hangsávot váltani? Hogy a web nem támogatja a flasht, a silverlight-ot? A youtube néha beakad (jelezem: nekem még sosem)? Semmiből sem ígértek teljesértékűt. Az, hogy itt sokan panaszkodtak, hogy ilyen meg olyan formátumot nem visz, stb. az nem azt jelenti, hogy szar a készülék. Miért tudná egy tv-be beépített médialejátszó azt, amit egy min. 20 ezer forintos dedikált eszköz tudna? Miért tudná a tv azt, amit egy PC tudna?Visszatérve az autós példához. Megveszed az autót, amiben van extra: cd-olvasós hifi. Beteszed a lejátszóba a frissen megírt lemezed, amin wma fájlok vannak, és nem játssza le. Mit csinálsz? Fogsz egy baltát és belevágnám úgy, hogy a másikoldalon jöjjön ki? Ezt te sem gondolhatod komolyan...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz huncutka1029 #29844 üzenetére
kátknál...
Szerintem Te is elírtad... Vagy létezik valami vadiúj fícsör? Ha igen, akkor elég hülye nevet kapott. Telefonról írsz és automatikus javítás bekapcsolva. Eltaláltam?
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
huncutka1029
addikt
válasz 8nemesis8 #29840 üzenetére
ha kevés a szemüveg, akkor a cinema citiban volt/ van akció, mozijegy +200 ft és elhozhatod a 3D szemüveget.
Az is jó a tv-hez.Illetve az E-bayen is vehetsz, fillérekért, én ha jól emlékszem 750 Ft-ért kaptam postaköltséggel 4 db-ot
2 éve
itt nézz körüla női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
SáFi127
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 42LW5590 TV-m kábelen csatlakozik a routerhez amihez szintén kábelen egy Synology DS110j NAS.
TV megtalálja DLNA hálózaton a NAS-t kiválasztom a filmet elkezdem nézni majd egy kis idő után azt dobja, hogy az eszköz lecsatlakoztatva.
Tapasztalt már valaki ilyen problémát?
Vajon mi lehet a baj? Előfordul az is, hogy bekapcsolás után nem látja a DLNA hálózatot, de miután újratesztelem a hálózatot a TV-n akkor megtalálja.
A router típusa: D-link DIR 636L
Köszönöm!
-
ZPKing
tag
Sziasztok
Akinek van LG LA740S tvje kérem írjon PÜ-be.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest