- Proxmox VE
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- AliExpress tapasztalatok
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- DIGI kábel TV
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz funnyboy69 #19898 üzenetére
>Ha jól tudom a BD25 és BD50 formátumú 3d filmek tudják a legjobban a 3d hatást.
A BD lemezen általában nagyobb bitrátán elérhetőek a filmek, mint mondjuk az erről ripelt mkv-s változataik, ami befolyásolja a minőséget, de ennek a 3d hatásra gyakorolt szerepe elhanyagolható. A passziv3d-nél a működés miatt egy framepacked 3D BD, és ugyanannak a Half-OU-s 3D ripje között semmilyen különbség nincs megjelenítésileg.
Ez a kijelentés nehezen értelmezhető még egy fullhd 3d-t tudó aktív3d-s készülék esetében (merthogy ott is a minőség lesz magasabb, a 3d hatás ettől még nem, azt egész más befolyásolja). Az passzív LG-knél meg jóformán sehogy. -
törölt tag
válasz #16729600 #19902 üzenetére
Jézusom, pedig próbálok közérthetően írni, de ez eddig eszembe sem jutott, hogy a félre/nemértések abból fakadnak, hogy nehezen érhető amit írok
Hamu a fejemre, és köszönöm, hogy szóltál!
Szóval inkább szóljatok, és átfogalmazom, vagy elkezdem a kályhától!/mentségemre szóljon, hogy sokszor sietek és/vagy telóról valamit idekaparok, de erről inkább lehet, hogy leszokom.
-
törölt tag
válasz #20844032 #19903 üzenetére
Ugyan már félreértesz,kifejezetten jó, ha van egy nem csak marginálisan hozzáértő a topikban. Annyi talán,hogy ami neked technikai evidencia,az egy szimpla laikusnak néha nehezen leképezhető a saját szintjére,nyelvezetére.Magamról beszéltem, mielőtt még valaki súlyosan megsértődne a laikus jelzőn
-
bubic
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek tud-e valaki mondani erről a tv-ről:LG32CS460 valamit!? Jó, megéri meg venni?
Köszönöm!
Üdv! -
Watt25
veterán
válasz funnyboy69 #19907 üzenetére
LG tévé esetén ez nem teljesen van így. Elvileg a Half SBS videók rosszabb minőségűek, mint a Half OU videók.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
törölt tag
válasz funnyboy69 #19907 üzenetére
Nem teljesen, de tanulva az előzőekből, amennyire lehet leegyszerűsítem:
Passzív3D, 3D szeparációs kisokos:
- Half SBS (vagy SBS): nem javasolt, ha lehet kerülendő
- Half OU (vagy OU, vagy TaB, vagy Half-TaB): javasolt, 3D szempontjából "szinte" a passzív3D-re kitalált
- BD FullRIP: 2D minőség szempontból javasolt, 3D szeparációs szempontból megegyezik az OU-val, tehát a nagyobb mérete 3D szempontból nem idokolt -
törölt tag
-
Etzel
aktív tag
-
Kobe
veterán
hali
LG47LM660S + Nero MediaHome 4. Olyan gondom van, hogy a tv a feliratok baromi nagy részét nem játssza le. Mindig csak 1 db mkv file és egy ugyanolyan nevű srt file van 1 külön mappában, mégsem nyitja meg őket. A filenevekből minden speciális karaktert eltávolitottam, legtöbbször ilyen 1.mkv + 1,srt file van csak a mappában, mégsem játssza le.
Van vmi tipp, ez mitől lehet ?
-
Ármester
Dual playert lehet használni PC játékoknál vagy PS3-nál?
-
ferob
őstag
Legjobb, ha beleteszed az mkv fájlokba a hozzájuk tartozó feliratokat, mert így biztos, hogy látszanak majd.
Erre alkalmas pl. az MKVToolNix.
Ezzel az alkalmazással a hangsávok sorrendjét is be tudod állítani, ha DLNA-n keresztül szoktál lejátszani filmeket. -
pezo00
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy hogy tudom a számítógépet összekötni a TV-vel routeren keresztül?
42LW5500+wifi stickElőre is köszönöm a segítségeteket!!!
-
fotosjani
aktív tag
Szia!
Próbáld meg hogy betűvel kezdődjön a fájlnév és a mappa név is.
Tudom elég butaságnak hangzik de saját tapasztalat alapján, ha a mappa neve 07 vagy bármilyen szám volt akkor a benne lévő feliratokat nem vette figyelembe, viszont amint átneveztem a mappa nevét re07 -re már gond nélkül megjelenítette ugyanazokat a feliratokat a TV. -
szalmark
csendes tag
Hello!
Van egy lg házimozi rendszerem. A kimenő képfrissítési frekvenciát 50HZ-re vagy 24-re érdemes állítani?
Ehhez lm620-as tévém van, az alapból átáll ilyenkor 24p megjelenítésre,vagy állítani kell valamit?Köszönöm
-
Bobolit
aktív tag
Vajon melyik lehet az a sorozat, aminek legalább olyan szép képe van, mint az LM670-nek, de nincs benne 3D és Smart?
-
huncutka1029
addikt
válasz pezo00 #19917 üzenetére
stickkel összekötni: csak az LG saját wifi stickjével, mással nem működik.
Am, csatlakoztatod a wifit a tv-hez, és beállítod az automatikus IPcímet, és a DNSt,
A routeren engedélyezed a kapcsolódást, hozzáadod a kivételekhez a tűzfalnál.
A TV-t hozzáadod az otthoni hálózathoz, felteszel egy DLNA progit, ha LW 5500-ad van kaptál hozzá CD-n NERO media home-ot, az kiváló, megosztod a mappákat, és kész ha van még kérdésed, elolvasod ezta női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Zorma
csendes tag
2 hete vettem egy LG 47LM660S keszuleket.
A problemam a kovetkezo: A piros szin inkabb narancssargas barnas szinu. A bor szinek sargasak foleg sotetebb jeleneteknel. Annyira dicseretek ezt a keszuleket, hogy nem akarom elhinni ezt a szin kezelest.Probaltam mar rengeteg beallitast agyariak meg talan a legjobbak de azok is eleg tavol vannak a megfelelotol.
amiket probalatam avforum.com
hififorum.de
cnet.comElotte egy Samsung 46D6000 -em volt de annak helyen volt a piros es a tobbi szin is.
Valakinek esetleg van otlete orommel vennem. -
panses
aktív tag
Képbeállítás varázsló II. -vagy mi a szösz- javaslom mindenkinek! Végigzongorázni szépen amit kér és egy egész jó kép lesz a vége. Aztán mindenki a saját ízléséhez igazíthatja finomabb beállításokkal a menüből!
Nekem eltartott vagy két hétig. Amúgy valahol láttam egyszer( ) a menüben, hogy a három alapszínt is lehet külön állítani, de én ahoz nem nyúltam..."Az élet nem habostorta elvtársak"
-
guppy
őstag
Melyik típus ajánlott 160k környékén ?, túrom egy ideje a netet, de még nem sikerült megtalálnom melyik a bestbuy modell, nem kel se 3D se smart tv funkció bele, átmérő 42" de lehet nagyobb is, ha nem megy a képminőség rovására
Most egy LG 42LG6000 van, ennél jobb képű kéne.
-
OldMike
őstag
Tudnod kell, hogy a tesztoldalakon ideálisnak tartott beállításokat általában elsötétített szobában, különleges minőségű 1080p-s BluRay filmek lejátszása közben, kalibráló eszközzel és szoftverrel érik el. Ezért ezek a beállítások jellemzően elég sötét képet eredményeznek, és a legfőbb erényük a jónak (élethűnek) tartott bőrszínek. Érdekes módon így a plazmatévék színvilágához közelítő színeket érnek el, de sok embernek ez eléggé fakó.
Tisztáznod kell, hogy alapvetően milyen világítási körülmények között nézed a tévét, tévéműsorokat, vagy külső forrásból filmeket nézel-e.
Ennek a tévének a színvilága a gyári beállításokkal (a mozi kivételével) jellemzően kékes, ami a piros színt kifejezetten élénkké teszi. Amennyiben ez a színvilág közelebb áll hozzád, akkor a legegyszerűbb lehetőség a lentebb már említett képvarázsló végigfuttatása. Az így létrejött beállításokat a tévé a Felhasználó I-be menti el. Ezután lehet a színárnyalaton javítgatni, de érdemes a módosításokat (meg az eredeti állapotot) feljegyezni. A színeken a legtöbbet a következő helyeken lehet változtatni (a képbeállításon belül):
színhőmérséklet: hideg, meleg stb.
színskála: normál, széles stb.
színkezelő rendszer: piros, zöld, kék stb.
A tévén minden bemenetre (USB, HDMI, DLNA stb.) külön be lehet, és célszerű is beállítani a képet. Ezt csak akkor lehet, amikor az adott bemenet használatban van.42LM660S
-
42lm670s
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy 42 lm 670s készüléket. a problémám az lenne hogy valahogy eltűntek a My Apps-ból az LG 3D-s tartalmak. a gyári beállításokkal sem jött vissza,SW frissítve lett. Találkozott-e valaki hasonló problémával,sikerült-e megoldani? Köszönöm a válaszokat!
-
pecel23
csendes tag
hello. Tévé vásárlás elött állok kinéztem em milyet és esetleg hol veszem meg! Csak 2 kérdésem lenne, lm669 et vennék tehát fehéret hozzá is jár a 2 távirányitó de mindkettö fehér???? Illetve tudom hogy csak 2012 széria de mennyire megbizható az LG??? Elég a gyári 2 év??? Mert ahol lehet venni + évet ott nem gyári attól otzkodom, vagy ne tegyem vélemények vannak vagyis inkább tapasztalatok??? Üdvobi
-
titus26
tag
Sziasztok!
Van nekem egy LG 32LD750-es tv-m. Olyan gondom akadt vele, hogy működik rendesen, van hogy megy órákon keresztül (gyerekszoba), aztán egyszercsak elkezdi magát ki-be kapcsolgatni. És csinálja ezt kábel tv-nél, csinálja usb-ről való lejátszásnál is. Próbáltam másik konnektorba csatlakoztatni, de az sem segített. Valakinek van ötlete? Tapasztalt már valaki ilyet?
Üdv titus26
-
pecel23
csendes tag
Hello. Régebbi hozzászolásokat olvasgattam és a pc dreamröl sok jót olvastam én is tölük venném, de a gariról volt 1-2 rossz irás, erröl valaki, tapasztalat??? Mégse gyári 2 év??? vagy jobb nem a gyáris garit nézni???? Elbizonytalanodtam. Köszi: Robi
-
guppy
őstag
erre vki
-
guppy
őstag
válasz #16729600 #19948 üzenetére
180-ig is fel tudok menni, nem tudom pl az LG LM640S jobb panelt használ e, ezt tegnap voltam megnézni az MM-ben, hasonló árú samsungnál nekem jobban tetszett, de nem tudom mi a különbség a 620 vagy a 660-ashoz képest, mert a 620-as ahogy látom egy árban van (178k)
Köszi a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest